boyunuz,kilonuz ve protez büyüklüğü

çok sağol zeynepçim..ben telefonda konuşmuştum kendisiyle ama pek yeterli olmadı tabi:)) tuğrul turanın yönteminin ağrısız ve kanamasız olduğunu duymuştum kas üstü yapıyor ve de bildiğim kadarıyla...meme dokum buna elverecek mi bilmiyorum ama..bir de yuvarlak yapıyormuş dekolte olsun diye..kas zarı altı yapıyor mu acaba?? bir de neden bu yöntem çok iyi bir yöntemse diğer doktorlar da uygulamaya çalışmıyor?? ve hangi marka protez takıyor?? bir de şehirdışından geleceğim için kaç gün yeterli olur tüm işlemler için??..off çok oldu galiba:))

Çok değil canım istediğini sor, biz birbirimize yardımcı olmak için burdayız :)
Benimde meme dokum azdı, kasüstü oldum ve çok doğal duruyor
En önemlisi ağrı sızı çekmedim
Gerekirse kasaltıda yapıyor
Kasüstü yapmasını şöyle açıklıyor Tuğrul Bey:
Kasüstü yapmaya elverişli bi vücutta niye kası keselim ki diyor
Bu yöntemi niye başka doktorlar uygulamıyor demişsin
Çünkü kasüstünde protez uygun yerleştirilmezse silikon portakal gibi çıkıverir, dolayısıyla hiç doğal bi görüntü olmaz, yani kasüstü hatayı affetmez
Zaten Tuğrul Bey'in göğüs ameliyatlarındaki başarısı aşikar
Sanırım mentor kulanıyordu, ben sormadım hangi marka protez kullanıyorsunuz diye
Bende şehirdışından gelmiştim ve 1 hafta yeterli olmuştu, hatta bu süre içinde bi güzelde gezmiştim İstanbul'u :)
2 eylülde görüştüm, 3 eylülde ameliyat oldum, 8 eylülde de sargılarım alınıp sütyenimi takmıştım, o gün geri dönmüştük

Merhaba herkese, hep protezin önden görünüşünü konuşuyoruz.İnternette baya bir öncesi-sonrası resmine baktım.Bazılarında yandan görünüş çok kötü.Normalde olması grektiği gibi düzgün bir açıyla inmeyip, bir çıkıntı oluşturuyor..Bilmem anlatabildim mi?Hangi durumlarda öyle çıkıntılı bir hal alıyor acaba?Fikri olan var mı?
Yuvarlak taktıranlar yandan görüntünüz düzgün mü?
Gerçi şöyle bir durum da olabilir..Resimler erken çekilmiş olabilir, belki zamanla düzelecektir..

Benimki yuvarlak protez ama öyle çıkıntılı değil
Evet resimler erken çekildiği için öyledir
Doktorum tam olarak şeklini 6. ayda alacağını söylemişti
Şu an 7. ayımdayım ve görüntü olarak damla kadar doğal duruyor

şu anda 17.gün yandan çıkıntı yok, çıkıntılı görüntü ilk hafta vardı gitti sonra, resimlerden sonra bende kafaya takmıştım doktoruma özellikle çıkıntılı istemediğimi söyledim, yandan damla gibi, ama önden görüntüde ara sıra yuvarlaklık var, şişiyo iniyo bişiler oluyo bende anlamadım:) beklemedeyiz bakalım

ya sporcu sütyeni sizinde çok sıkımı kızlar, şekil alana kdr sıkı olarak kullan dedi bana doktorum, bu evre önemliymiş, dedim dolaşımım bozulacak, bişi olmaz dedi, hatta espri yaptık arkadaşla ulen o kdr yaptırmak için uğraştık tam büyütmüşken kangren oluyomuş kesiyolarmış diye az gülmediydik:)) şimdi daha az sıkıyo ama günde 20 saat tak dediği için geceleride sütyenle yatıyorum sabah şişiyolar, bu yüzden galiba, varmı benzer tecrübe yaşayan kızlarr

merhaba 2 ay önce göğüs büğütme ameliyatı oldum.1.66 boyum kilom 53 göğüs altı ölçüm ise 73
175 cclik bir protez takıldı bana.Doktoruma büyük olmaması ve doğal olması için açıkcası ben çok uyarıda bulundum. Önceden protezin büyüklüğünü görüp göremeyeceğimi sormama rağmen amerliuat sırasında kendisi karar vereceğini söyledi.Çok güvendiğim ve başarılı bulduğum bir doktor olduğundan sonucun iyi olacağına inandım. Ameliyat sonrası hiçbir komplikasyon yaşamadım çok şükür ama şuanda boyutundan hiç memnun değilim ve ciddi bir depresyon içindeyim. Büyük olmasın dedim ama yaptırdığıma değecek bir sonuç olması için en azından 220cclik bir silikon takılması gerektiğini düşünüyorum.Şuanda 75b südyen anca doldurabiliyorum.Forumdan okuduğum kadarıyla da kimseye bukadar ufak takılmamış.Çevremdekiler yaptırdığıma değdiğini ve yanlış düşündüğümü söylüyorlar ama ben gözüme inananırım kesinlikle çok mutsuzum ve yaptırdığıma hiç değmedi.okuduğum kadarıyla 290 koydurup hala acaba olmadımı diye tereddütte olanlar var ben nasıl hiç memesiz bi dokuya takılan 175ccden tatmin olabilirim ki? 2. ameliyat istiyorum ama korkuyorum. Hiç böyle sebeplerden 2. ameliyat olmuş kişiler varmdır acaba görüşlerinizi bekliyorum.

Doktoruna sonuçtan memnun olmadığını söyledin mi?
Belki mantıklı açıklaması vardır
Belkide hiç meme dokun yoksa büyük bir protez koyamamıştır
Çünkü boy ve kilon gayet yerinde, minyon tiplide değilsin
Bi fotoğrafla gidip bu büyüklükte istiyorum ya da doktorun gösterdiği fotoğraflarda bu büyüklük iyi falan dedin mi?

Ameliyat sürecinde ben oldukça endişeli ve heycanlıydım, dolayısıyla kafamı memenin boyutundan ve şeklinde çok anesteziye alınca neler olucak,uyanamassam ne olur, sonrasında ne kadar acı çekerim gibi konularla meşgul ettim. Hiç göğsüm olmadığı için de sonuçta silikon takılacak ne takılırsa takılsın sonucu beni tatmin edecek diye düşündüm.Sadece büyük olmaması için uyardım. Zaten küçük olması gibi bir sorun olacağını hiç düşünmedim.Doktorum bana hiç resim göstermedi. C tipi meme yapacağını söyledi. 85 c olur gibi bi rakam söyledi. Bende 80 B olsun dedim. ama şuan 80b südyeni dolduramam 75byi ancak doldurabiliyorum.Doktora resim göstermemek benim hatam olduama dediğim gibi karşılaşacağım tek sorunun büyük memeler olacağını düşündüm,küçüklükle ilgili endişem yoktu. Ameliyat olduğum cerrah kendine çok güveniyordu hiçbi örnek resim vs göterme gereği duymadı beni de hem onun güveni etkiledi hem de heycandan büyüklük kısmına kanalize olamadım. Ameliyat sonrasında kendimin büyük istemediğini söyledi ve zaten göğüs kafesin dar olduğu için daha büyüğü suni olurdu dedi. Büyük istemediğim hala doğru ama en azından yaptırdığıma değicek bir boyut olsun istemiştim. 300-350 cclik bir silikon halen düşünmem ama en azından 200-250 arası olmalıydı diye düşünüyorum. Bukadar ünlü ve işini bilen birininde en az 200cclik bir silikon takmayı akıl edebileceğini düşünerek de ben hata ettim galiba. Hiç 175 cc taktıran duymadım şuana kadar. Belki biraz dokusu olanlar için vardır bu boyutlar. Hiç yoktan bir meme var etmek için yeterli değildi bence.Şuan çok mutsuzum. yeniden ameliyat olsammı olmasam mı diye kara kara düşünüyorum.

Göğüs kafesinde çokta dar değilmiş aslında
Keşke ne istediğini fotoğrafla anlatsaymışsın
Doktorlarımız zaten küçük göğüs yapma meraklısı bi de sen küçük olsun diye baskı yapınca sonuç bu olmuş
2. bi ameliyat için hızlı karar verme bence
1. ameliyatta zaten heyecanla kendini iyi ifade edemeden istemediğin bi sonuç almışsın onun için 2. ameliyatıda kafan bu derece karışıkken olma

Ameliyat sürecinde ben oldukça endişeli ve heycanlıydım, dolayısıyla kafamı memenin boyutundan ve şeklinde çok anesteziye alınca neler olucak,uyanamassam ne olur, sonrasında ne kadar acı çekerim gibi konularla meşgul ettim. Hiç göğsüm olmadığı için de sonuçta silikon takılacak ne takılırsa takılsın sonucu beni tatmin edecek diye düşündüm.Sadece büyük olmaması için uyardım. Zaten küçük olması gibi bir sorun olacağını hiç düşünmedim.Doktorum bana hiç resim göstermedi. C tipi meme yapacağını söyledi. 85 c olur gibi bi rakam söyledi. Bende 80 B olsun dedim. ama şuan 80b südyeni dolduramam 75byi ancak doldurabiliyorum.Doktora resim göstermemek benim hatam olduama dediğim gibi karşılaşacağım tek sorunun büyük memeler olacağını düşündüm,küçüklükle ilgili endişem yoktu. Ameliyat olduğum cerrah kendine çok güveniyordu hiçbi örnek resim vs göterme gereği duymadı beni de hem onun güveni etkiledi hem de heycandan büyüklük kısmına kanalize olamadım. Ameliyat sonrasında kendimin büyük istemediğini söyledi ve zaten göğüs kafesin dar olduğu için daha büyüğü suni olurdu dedi. Büyük istemediğim hala doğru ama en azından yaptırdığıma değicek bir boyut olsun istemiştim. 300-350 cclik bir silikon halen düşünmem ama en azından 200-250 arası olmalıydı diye düşünüyorum. Bukadar ünlü ve işini bilen birininde en az 200cclik bir silikon takmayı akıl edebileceğini düşünerek de ben hata ettim galiba. Hiç 175 cc taktıran duymadım şuana kadar. Belki biraz dokusu olanlar için vardır bu boyutlar. Hiç yoktan bir meme var etmek için yeterli değildi bence.Şuan çok mutsuzum. yeniden ameliyat olsammı olmasam mı diye kara kara düşünüyorum.

canım cc'lere takılma.. gögüs ölçüsünün belirlenmesinde protezin profili de önemli. belki sana high profil protez takılmıştır.

ya yok öyle diyorsunuz ama benimde gözümle gördüğüm bir boyut var ve inanın tatmin edici değil. Eskiden bikinilerime süngerler koyarak elde ettiğim sonucu şimdi süngersiz olarak elde ediyorum. Ama dekoltemde,vücudumun oranında bi değişiklik yok. hala küçük göğüslü biriyim.doktorların küçük göğüs yapma meraklısı olduğunu bilmiyordum,büyük yapma meraklıları diye düşünüp büyük olmasın diye tembihledim. Elbette bukadar da küçük istemedim. Bakın zaten 175 takanda hiç yok.Doktorum 2. ameliyatı eylül ekim gibi düşün dedi. Bana kalsa yarın olurum,okadar rahatsızım.Biyandan da 2. ameliyat sıkıntılarını çekmeye hazır değilim. 2.sini olmam gerekmeseydi keşke.Sanırım önce bi psikloğa danışmamda fayda var. Çünkü hergün sinirden ağlıyorum.

ya yok öyle diyorsunuz ama benimde gözümle gördüğüm bir boyut var ve inanın tatmin edici değil. Eskiden bikinilerime süngerler koyarak elde ettiğim sonucu şimdi süngersiz olarak elde ediyorum. Ama dekoltemde,vücudumun oranında bi değişiklik yok. hala küçük göğüslü biriyim.doktorların küçük göğüs yapma meraklısı olduğunu bilmiyordum,büyük yapma meraklıları diye düşünüp büyük olmasın diye tembihledim. Elbette bukadar da küçük istemedim. Bakın zaten 175 takanda hiç yok.Doktorum 2. ameliyatı eylül ekim gibi düşün dedi. Bana kalsa yarın olurum,okadar rahatsızım.Biyandan da 2. ameliyat sıkıntılarını çekmeye hazır değilim. 2.sini olmam gerekmeseydi keşke.Sanırım önce bi psikloğa danışmamda fayda var. Çünkü hergün sinirden ağlıyorum.

canım öncelikle kendini yıpratmamaya çalış.. dur önce sakin ol.ameliyatın üzerinden bi altı ay geçsin,dokuların kendisine gelsin... bakalım ,6. ayda da aynı şekilde hoşnut olmazsan o zaman yeni bir ameliyatı düşünürsün.çözümsüz bi şey değil ki beğenmediğin için yeniden değişitirilebilir,lütfen üzme kendini.. doktorun kimdi bu arada.

Kesinlikle bi psikolağa danış
Sanırım yine kendi doktoruna olmayı düşünüyorsun ama istersen başka doktorlarlada görüş
2. ameliyat sıkıntıları diye kastettiğin ağrı sızı, anestezi korkusuysa bunları sana hiç yaşatmayacağını bildiğim doktor Tuğrul Turan'dır
2. ameliyat konusunda kararlı gibisin ama daha 2. ayın ve vücut ameliyatta ister istemez yıpranıyor bencede eylül ekime kadar beklemelisin

Doktorun kim olduğunu söylemeyeyim. Çünkü insanlar buradan okuduklarından çok etkileniyor,kimsenin karar sürecini etkilemek istemem. Ameliyat sonrası bir komplikasyonla karşılaşsam tereddütsüz paylaşırdım.Kimseye tavsiye etmiyorum bu ismi,çok sıkıntı çektim diyerek. Ama doktorun bir konuda hakkını yiyemem. Yapılan cerahi müdahele ile ilgili bir sorun yaşamadım. Ne kanama oldu ne enfeksiyon. Uyumamla,uyanmam bir oldu .. Benim sorunum boyutla ilgili oldu sadece.Doktor kendine güvendiğinden beni anladığını düşündü heralde,oysaki burda tek hatası nekadar işini iyi biliyor olsa da, nasıl bir boyut istediğime dair daha çok soru sorup daha fazla yönlendirici olmalıydı.Ameliyatı yine aynı doktora yaptırmak konusunda tereddüttüm var. Bu seferde çok büyük yapabilir,yine beni anlamayabilir diye. Bir de benim protezimi ne kas altı ne kas üstü,ikisi arasında bir yere yerleştirdi.Fasya deniliyor sanırım ve bunu uygulayan çok kişi yok. Doktorun tekniğinden memnun kaldığım için biryanım da yine ona yaptırmak istiyor. Anestezi ekibiyle de sorun yaşamadım. Fakat başka doktorlara da danışacağım. Aklımda şuanda Tunç Tiryaki var görüşmek istediğim. Sizin önerdiğiniz doktorla da İstanbuda ise görüşmek isterim.

Doktorun kim olduğunu söylemeyeyim. Çünkü insanlar buradan okuduklarından çok etkileniyor,kimsenin karar sürecini etkilemek istemem. Ameliyat sonrası bir komplikasyonla karşılaşsam tereddütsüz paylaşırdım.Kimseye tavsiye etmiyorum bu ismi,çok sıkıntı çektim diyerek. Ama doktorun bir konuda hakkını yiyemem. Yapılan cerahi müdahele ile ilgili bir sorun yaşamadım. Ne kanama oldu ne enfeksiyon. Uyumamla,uyanmam bir oldu .. Benim sorunum boyutla ilgili oldu sadece.Doktor kendine güvendiğinden beni anladığını düşündü heralde,oysaki burda tek hatası nekadar işini iyi biliyor olsa da, nasıl bir boyut istediğime dair daha çok soru sorup daha fazla yönlendirici olmalıydı.Ameliyatı yine aynı doktora yaptırmak konusunda tereddüttüm var. Bu seferde çok büyük yapabilir,yine beni anlamayabilir diye. Bir de benim protezimi ne kas altı ne kas üstü,ikisi arasında bir yere yerleştirdi.Fasya deniliyor sanırım ve bunu uygulayan çok kişi yok. Doktorun tekniğinden memnun kaldığım için biryanım da yine ona yaptırmak istiyor. Anestezi ekibiyle de sorun yaşamadım. Fakat başka doktorlara da danışacağım. Aklımda şuanda Tunç Tiryaki var görüşmek istediğim. Sizin önerdiğiniz doktorla da İstanbuda ise görüşmek isterim.
hımmm 175 cc olmasının bir sebebi de subfacial olması anladığım kadarıyla.. benim de subfacial oldu ama 255 cc koydu naci bey..bir de subfacial da anladığım kadarıyla çok büyük ölçüde protez yerleştiremiyorlar,ama görüntü çok doğal oluyor.ben senin yerinde olsaydım,doktorumla tekrardan iyice konuşur ona göre hareket ederdim. doktorun da eğer küçükler diyorsa o zaman yeni doktor arayışına geçerdim.zor işler bunlar..bol şans dileyeyim sana.

dotorum daha büyüğü doğal olmaz dedi. Benim daha büyükten kastım 300lerde birşey değil zaten. 220-250 arası bir boyutun uygun olacağını düşünüyorum.Sizin boy ve kilonuz nedir acaba?bir de Naci beyin ismini çok duydum.Naci Çelik sanıyorum. İstanbuldamı kendisi?

dotorum daha büyüğü doğal olmaz dedi. Benim daha büyükten kastım 300lerde birşey değil zaten. 220-250 arası bir boyutun uygun olacağını düşünüyorum.Sizin boy ve kilonuz nedir acaba?bir de Naci beyin ismini çok duydum.Naci Çelik sanıyorum. İstanbuldamı kendisi?

benim boyum 1.68 kilom 50,naci çelik,istanbulda.ama benim neredeyse sıfır gögüstü:kedi:

benden daha zayıfsın ben 53kiloyum.benim de hiç göğüsüm yoktu.südyensiz bişey giydiğimde hiçbir çıkıntı olmuyordu. dümdüz duruyodu.Omuzlarım geniş değil fazla üst bedenim belim ince belki ondan 175 taktı ama sen benden de zayıfsın 255 diyorsun. Bence benimkinde bir hata oldu. Bir kaç doktora daha danışsam iyi olur. Bilgi ve görüşlerin için çok teşekkürler..

benden daha zayıfsın ben 53kiloyum.benim de hiç göğüsüm yoktu.südyensiz bişey giydiğimde hiçbir çıkıntı olmuyordu. dümdüz duruyodu.Omuzlarım geniş değil fazla üst bedenim belim ince belki ondan 175 taktı ama sen benden de zayıfsın 255 diyorsun. Bence benimkinde bir hata oldu. Bir kaç doktora daha danışsam iyi olur. Bilgi ve görüşlerin için çok teşekkürler..

rica ederim.benim gögüs altı ölçüsü 70,ama ben hala şu konuya da diikkat etmeni istiyorum,low profil,high profil ve medium profil,farklı cc lerde sonuçlar aynı görüntü olabiliyo.mesela belki seninki 175 high profildir ve low profilde 250 ye denk geliyodur.

anladım demek istediğini, doğru söylüyorsun. Bundan sonraki doktor görüşmelerimde bu boyut konusunda daha detaylı bilgi isteyeceğim. Highprofil,lowe,midium gibi çeşitleri de hesaba katarak...Ama senin dediğin gibi farklı şeylere takabül ediyormu etmiyormu şöyle de anlayabiliriz. senin göğüs çevren kaç cm oldu 255 cc ile??

X