boyum çok kısa yardım edin .s

queennnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
13
0
36
İstanbul
merhabalar ben zeynep 15.5 yaşındayım 95 doğumluyum temmuzun 21'nde 16 mı dolduracagım
benim sorunum boyumun kısa olması 1 56 1 57 boyunda falanım.. annem de benimle aynı babam ise 1 72 73 falan lütfen bana yardım edinn çok üzülüyorum 1.60'ı geçmek çok istiyorum evde bol bol zıplıyorum gunde 2 bardak süt içiyorum ve esneme hareketleri yapıyorum daha uzar mıyım yada ne kadar uzarım ?
aranızda hiç 16 yaşından sonra uzayanınız oldumu lütfen yardım edin ?:43::43:

Canımmm,kıyamam sana,
yaklaşık senin yaşlarında kızım var benimde.
bak güzelim, çocuklar anneye yada babaya çekiyorlar inan.
benim boyumda uzun,eşiminde.
dolayısıyla kızımın da uzun,ama voleybolcu kendisi..
boy uzatmak için en etkili spor,birincisi ip atlamak,ikncisi voleybol oynamak.
daha yaşın küçük,öncelikle kendinle barışık ol,boyunu dert etme ama
bu dediklerimi de yap...

tabiki de uzarsın tatlım üniversitedeyken ev arkadaşım 3 cm boy atmıştı üstelik 21 yaşındaydık inan bana
bir de basketbola ya da voleybola yazıl istersen

benim boyumunda uzun olmasını çok isterdim .. Çabaladım.. Ama genlerden gelen birşey.. en etkilisi bence yüzme... ben yüzünce uzamıştım... boy uzaması için doktora başvurunuz... eğer hormanal birşeyse düzeltmek için tedavi yöntemlerii var... bir eksiklik varsa tedavisi var...

dengeli ve sağlıklı beslen... spor yap... o zaman hem sağlıklı olursun hemde daha mutlu olursun..

Boy konusunda açılan tüm konular birbirine benziyor.Bir kere kısa boy mutsuz olma sebebi değildir.
Öyle olsaydı bütün uzun boylular mutlu,kısa boylular mutsuz yaşardı.Saçma değil mi ? Bence de :37:

Bu yaşlar,dış görünüşümüzle en çok uğraştığımız dönemlerdir.Şimdi boyun uzun olsaydı,neden saçlarım düz değil gibi başka bir detaya takacaktın.Kızlar için belirlenmiş bir boy sınırı yok canım.Şu boydakiler güzeldir,daha kısalar çirkindir gibi bir kriter duymadım.Tanınmış ve çok beğenilen kadınların boylarına bak,bir kısmı senin şu anki boyundadır.Güzellik,alım ve çekicilik boyla değil tavırla olur.Kendine güvenen ve kendine bakan kızlar her daim ilgi odağı olurlar.
Uzamak için süt içmen çok faydalı,devam et.Kızlarda boy uzaması 18 yaşını doldurana kadar devam ediyor.Daha önce yazmıştım,gözlediğim kadarıyla kızlar annelerinden mutlaka uzun oluyor.Ayrıca annenin boyundan şikayetçi olduğunu hiç sanmıyorum.Bak bakalım boyu hayatına ne kadar etken olmuş.Hiç :34:

Meraba canım ,hemen hemen aynı yaştayız bende boyumdan şikayetçiyim :( ama bu aralar gözlemledimde kısa boylular daha çıtı pıtı oluyorlar ama yinede uzamak istiyorsan bende bu bir aralar boyuma takmıştım hatta buraya ( der köşesine )konuda açmıştım

Benim yapıpta işe yarayan yöntemlerim :

Günde iki bardak sütü aksatma zıplamanın bende çok faydasını gördüm bir de bacaklarını yukarı kaldırıp aşaga indirmek (her bacagı 25 kez)bu hareket hem metobolizmanı hızlandırır hemde boyunu uzatır koşmakta çok boy uzatırmış ama ben hiç zaman bulamadım saat gece 3te kalkabilirsen bir bardak süt içersen çok faydası olur ben ramazan ayında öyle yapıyordum çok faydası olmuştu

hıı birde: ben balya hapıda kullanmaya başlamıştım halada düzenli içmesemde kullanıyorum bununda faydası oluyor tavsiye ederim

Ben bu yöntemleri yaptım boyum 1.55 1.58 arası birşeydi 14 yaşımdan 15 yaşlarıma girmeye doğru yaptım şimdi 15 yaşımın ortasındayım boyum 1.64 dene canım sendede işe yarayacaktır

Bu arada beslenmenede dikkat et ben büyüme çaglarımda çok yemek seçiyordum çok geç uyuyordum buda boyumun fazla uzamamasına sebeb olmuştu aman sen dikkat et canım

Son düzenleme:
ben 17 yaşında başladım uzamaya nerdeyse..geç gelişme oldu işte..herşey yolunda olurken bi boy eksikti bende..ama oldu yani..senden belki daha kısaydım ben..maskottum bildiğin..ondan sende uzarsın herhalde bilmiyorum ama sıkma kendini hiç..kısa kalsada sorun yapma bu berbat bi his biliyorum çünkü..birde hata ettiğin bişey var;çok süt içmek zararlı unutma..herşeyden ye iç ama dozajında..süt kansızlık yapıyor ilk olarak yani..yarar derken zarar ediyosun sanırım bilmiyodun..

canım yasın daha kucuk bence uzarsın ama boy uzatacak bı kursa yazıl uzulmeyle ya da evde kendı kendıne bısey yapmayla uzamayabılırsın tatlım,hem bu kadar takma:71:

insan 21 yasina kadar uzayabilir.. beslenme cok onemli bol sut ic canim sporda cok onemli.. ayrica annen ve babanin ortalama boylarini aliyo cogu kisi.. mesela ben 1.60 im annem 1.50 babamda 1.70..

Son düzenleme:
canım ben 24 yaşındayım. boyum da 1.53tü en son ölçtüğümde. ben de çok dert ettim belirli bir yaşa kadar, ondan sonra baktım ki iş güç derken unutuvermişim. O unuttuğum süreç boyunca boyumu kendimden başka kimsenin takmadığını gördüm. Ne okumama, ne meslek edinmeme, ne erkek arkadaşa, ne sevilmeye, ne işe girmeme engel oldu yani :) Üzerime yakışanı bulmakta zorluk çekme dışında.
Umarım istediğin boya gelirsin, daha yaşın çok küçük. Ben senin yaşındayken çok daha kısaydım senden, sanırım liseyle üniversite arası biraz daha uzadım...Ama çok fazla uzamasan da, bunu ne olur kendine dert etme. Hayatın tadını çıkarmaya bak, dediğim gibi boyun uzun ya da kısa olması hiçbir şey kazandırmaz insana, kaybettirmez de :) Bu kişisel bir özelliktir. Tabii ki hormonsal bir problem olmadığı sürece ki boyun da hormonsal bir probleme işaret edecek kadar kısa değil.

:97:canım bizde genetik bişey benim boyum uzun..ama orta okulda lisede okulun voleybol takımına yazılırdım hep onunda etkisi vargibi çünkü ablamda kısa o oynamadı hiç..tavsiye ediyorum voleybol oyna :) boyun uzar daha senin yaşından dolayı..:) uzamazssada çok sıkıntı yapma kendinee

Canım benim,sakın dert etme çok küçüksün daha,elbet uzar.Arkadaşlarımında dediği gibi spor yap bu uzamana etkili olabilir...Ayrıca şükret çevremizde okadar çok dertli insan varki...Bunları düşün Allah sağlık problemi vermesin...

Back
X