• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle veya buna benzer arkadasligi olanlar?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba herkese, hayirli bayramlar:)

Hanimlar benim aklimi dünden beri mesgul eden bir konu var, burda sizinle paylasip sizin bakis acinizi ve tavsiyenizi merak ediyorum.

Gecen sene gerci benzer bir konu acmistim bir arkadasimla ilgili, konu yine ayni kisi. Detayli anlatmak zorunda hissediyorum isteyen vakti olan okusun lütfen:)

Bu arkadasimla genelde sIk sIk yazisiriz, bana iyiligide dokunmustur (mesela cenazemiz oldu, kendisi cocuguma bakma teklifinde bulundu ve gelip aldi evinde 2saat bakti). Bu tarz iyiliklerini yok sayamam. Ve sunuda biliyorum ki hatasiz kul olmaz, hatasiz dost arayan dostsuz kalir...ama en azindan arada bir görecegim arkadasimada dümdüz iyi davranmam zor olmalali neyse.

Gecenlerde kendisi ile bir yerde bulustuk bende dedim su ortami story atmayi isterdim ama Instagrami bir süreligine kapatiyorum kafam rahat olur gibi konustum... Bu arkadasimda bana "hakkaten yhaaa sen cok paylasiyosun ama ondan" dedi.

Ne paylasiyorum mesela? diye direk ciddi sorunca bisey diyemedi. Ben kendimi anami babami kocami cocuklarimi ve sabahtan aksama kadar ne etkinlik yaptimizi koymuyorum ki. akrabalarimi vsde koymuyorum allah askina koyduklarim sinirli ve belli seyler." gibi bi cümle kullandim.

Eklemek istiyorum ki bunu yapanlari elestirmiyorum ama bunlari yapmadim halde batma sebebini anlamadim. Cünkü arkadasim gittigi cafeyi restorani kendisini kocasini, cocugun her yaptini, kaynanasigili kendi ailesini kardeslerini tek tek ve sIk koyan bir insan. Bunu onun demesi beni tuhaf bi duruma soktu ve bozuldum. Baska bir arkadasim ise kadraji iyi yakaladigimdan cektigim bir kitap kahve fotosunun güzel göründügünü söylemisti. Simdiye kadar hic hissetirmedi fikrini ama baskasinin yaninda dogru olmadigi halde bi iddia ortaya atti basit olsa bile

Gecenlerde parkta bulustuk, geri dönüs yolunda oglum onu cok sevdiginden bize gelin dedi. hem ben hem kendisi bugün gec oldugunu diye ikna ettik cünkü kendisinin carsida isleri vardi. Daha dogrusu kendisi dedi tabii bayramda gelirim söz gelicem dedi. O günden beri cocugum hergün soruyor nerde arkadasim ne zaman gelecek diye. Benim arabam olmadigindan biz gidemedik ve kendisindende ses cikmadigi icin biraz tereddütdeydim. Ben yinede buyrun gelin diye msj attim, ögleden sonraya kadar evde oturduk simdi bi akrabaya ugricaz gec olur yarin görüselim diye msj atti. bende kabul ettim ve evet hala bekliyorum...

Asil konum ise dün ortak baska bir arkadasimizla bir büyügümüzün evinde bayramlastik kendisi ile tevafuk denk geldik, bu kisi bugün bu bahsettigim arkadasimin onlara geliceni söyledi. Önceden ayarlanmis. Ben onlarin arkadasligini gidip gelmelerini kiskanmadim en sevmedigim sey budur diyebilirim ama cocuklari parka götürünce, cani sIkIlinca kahve icince, cocugu sIkIlinca parka gidince hersey OK. Ama kendi agzi ile verdigi bayramlasma sözü hic olmamis gibi havada kaldi üstelik ayni üclü arkadas grubunda oldugumuz kisi ile sözlesmeye vakit ayirmis benide sanki he bakariz modunda salliyor..

Bugün bir konu hakkinda yazdi haha hihi yapiyor yani gelicektim gibi bisey yok öbür arkadasa gitmekle ilgilide bisey söylemedi. bende cocugumdan icin oda arkadaslarini soruyor hala niye gelmediler diye hatirlatmada bulundum sadece gülme smileysi yolladi

siz ayni ve benzeri durumlar yasadiniz mi?

Son düzenleme:
Çok gereksiz şeyleri sorun ediyorsun. Yok canım sıkıldı bize gel dedi, yok instada çok paylaşım yapıyorsun dedi. Bunlar dert edilecek şeyler değil. Yani arkadaşımıza bu kadar basit şeyleri bile söyleyemeyeceksek niye arkadaşız ki?

Arkadaşlıkta en önemli şeylerden birisi karşındakinin seni kasmaması, yanında rahat rahat konuşup, hareket edebilmen. Canım sıkıldı bize gelsene lafından bile rahatsız olan biriyle arkadaşlık çok zor olur.

Bu kadar sıradan şeyleri dert ederek kimseyle arkadaşlık yürütemezsin.

Son düzenleme:

Hanimlar benim aklimi dünden beri mesgul eden bir konu var, burda sizinle paylasip sizin bakis acinizi ve tavsiyenizi merak ediyorum.

Gecen sene gerci benzer bir konu acmistim bir arkadasimla ilgili, konu yine ayni kisi. Detayli anlatmak zorunda hissediyorum isteyen vakti olan okusun lütfen:)

Bu arkadasimla genelde sIk sIk yazisiriz, bana iyiligide dokunmustur (mesela cenazemiz oldu, kendisi cocuguma bakma teklifinde bulundu ve gelip aldi evinde 2saat bakti). Bu tarz iyiliklerini yok sayamam. Ve sunuda biliyorum ki hatasiz kul olmaz, hatasiz dost arayan dostsuz kalir...ama en azindan arada bir görecegim arkadasimada dümdüz iyi davranmam zor olmalali neyse.

Bu arkadasim cani sIkIlinca cekinmeden "Canim sIkIldi bana ugrasana" filan der. Ben ise sIkIlsam bile kimseyse sIkIldim gelsene yada gelim mi demem. o kelime bana ayip gelir...yani görecegim geldiginden degilde gel beni egle der gibi konusur..yinede aklima bisey getirmedim onun konusma tarzi bu sekil diye.

Gecenlerde kendisi ile bir yerde bulustuk bende dedim su ortami story atmayi isterdim ama insanlar sehir sehir gezerken her yediklerini paylasirken sorun olmuyor ben okudugum biseyi gezdigim bir parki paylasinca tepki veriyorlar "ay cok geziyosun, ay iyi okuyosun vallah hic yapamam". Instagrami bir süreligine kapatiyorum kafam rahat olur gibi konustum... Bu arkadasimda bana "hakkaten yhaaa sen cok paylasiyosun ama ondan" dedi.

Ne paylasiyorum mesela? diye direk ciddi sorunca bisey diyemedi. Ben kendimi anami babami kocami cocuklarimi ve sabahtan aksama kadar ne etkinlik yaptimizi koymuyorum ki. akrabalarimi vsde koymuyorum allah askina koyduklarim sinirli ve belli seyler." gibi bi cümle kullandim.

Eklemek istiyorum ki bunu yapanlari elestirmiyorum ama bunlari yapmadim halde batma sebebini anlamadim. Cünkü arkadasim gittigi cafeyi restorani kendisini kocasini, cocugun her yaptini, kaynanasigili kendi ailesini kardeslerini tek tek ve sIk koyan bir insan. Bunu onun demesi beni tuhaf bi duruma soktu ve bozuldum. Baska bir arkadasim ise kadraji iyi yakaladigimdan cektigim bir kitap kahve fotosunun güzel göründügünü söylemisti. Simdi bu durumda bu güya samimi dedigim insan neden böyle yapti hemde baskasinin yaninda?

Gecenlerde parkta bulustuk, geri dönüs yolunda oglum onu cok sevdiginden bize gelin dedi. hem ben hem kendisi bugün gec oldugunu diye ikna ettik. Daha dogrusu kendisi dedi tabii bayramda gelirim söz gelicem dedi. O günden beri cocugum hergün soruyor nerde arkadasim ne zaman gelecek diye. Benim arabam olmadigindan biz gidemedik ve kendisindende ses cikmadigi icin biraz tereddütdeydim. Ben yinede buyrun gelin diye msj attim, ögleden sonraya kadar evde oturduk simdi bi akrabaya ugricaz gec olur yarin görüselim diye msj atti. bende kabul ettim ve evet hala bekliyorum...

Bu arkadasimin bir özelligide bi söz verir hemen unutur. Calismiyor evde sakin uslu bir cocugu var kendi degimi ile yogunda degil ama ben artik önemsemedigi icin unuttunu düsünmeye basladim. Dün ortak baska bir arkadasimizla bir büyügümüzün evinde bayramlastik kendisi ile tevafuk denk geldik, bu kisi bugün bu bahsettigim arkadasimin onlara geliceni söyledi. Önceden ayarlanmis. Ben onlarin arkadasligini gidip gelmelerini kiskanmadim en sevmedigim sey budur diyebilirim ama cocuklari parka götürünce, cani sIkIlinca kahve icince, cocugu sIkIlinca parka gidince hersey OK. Ama kendi agzi ile verdigi bayramlasma sözü hic olmamis gibi havada kaldi üstelik ayni üclü arkadas grubunda oldugumuz kisi ile sözlesmeye vakit ayirmis benide sanki he bakariz modunda salliyor..

Bugün bir konu hakkinda yazdi haha hihi yapiyor yani gelicektim gibi bisey yok öbür arkadasa gitmekle ilgilide bisey söylemedi.

Sosyal hizmetler okuyorum "ay sen iyi ugrasiyosun ha ben hic yapamam milletin problemiyle ugrasmayi, ben insanlarla
konusmayi sevmiyorum ay yoruluyorum, sen cok konusuyosun konusabiliyosun ben hic yapamam" diyor.

Bu bakis acisi o an kendimi kötü hissettirdi sanki ben bos beles bir insanimda delirdim kendimi insanlarin problemlerine adadim gibi bi pozisyona soktu beni.... Ama isin asli bu degil ufku genis olan bunu aslinda anlamali. Cok konusuyosun demesine ayri bozuldum can sIkIntisini gideren bir insana cok konusuyosun diyebilmek. benim icin cok konusmak karsidakini dinlemeden kendini öven sacma sapan konulari ele insanlardir....kardesimle paylastim biraz sen daha canlisin giriskensin diye kendi yapamiyor icten ice kiskaniyor olabilir demisti..siz ayni ve benzeri durumlar yasadiniz mi?
Şu instagram muhabbetinde siz zaten kendinizi eleştirmişsiniz, ben story paylaşınca herkeste yorum yapıyor diye arkadaşınızın eleştirmiş olmasına çokta takılmamanız gerekli. Söz verip ortak arkadaşınızda görmeniz konusunda siz haklısınız bende olsam içerlenirdim. Diğer konular abartılıcak konular değil. Anladığım kadarıyla zor zamanı olsun eğlenceli zamanı olsun siz çok koşturan hemen tamam diyen birisiniz o yüzden size karşı bir ayıp olur yada temkinli davranma durumu yok. Aranıza biraz mesafe koyun anlarsa adım atar sizde güzel bir dille rahatsız olduğunuz konuları kendisine söylersiniz

Bu arkadasim cani sIkIlinca cekinmeden "Canim sIkIldi bana ugrasana" filan der. Ben ise sIkIlsam bile kimseyse sIkIldim gelsene yada gelim mi demem. o kelime bana ayip gelir...yani görecegim geldiginden degilde gel beni egle der gibi konusur..yinede aklima bisey getirmedim onun konusma tarzi bu sekil diye.

Gecenlerde kendisi ile bir yerde bulustuk bende dedim su ortami story atmayi isterdim ama insanlar sehir sehir gezerken her yediklerini paylasirken sorun olmuyor ben okudugum biseyi gezdigim bir parki paylasinca tepki veriyorlar "ay cok geziyosun, ay iyi okuyosun vallah hic yapamam". Instagrami bir süreligine kapatiyorum kafam rahat olur gibi konustum... Bu arkadasimda bana "hakkaten yhaaa sen cok paylasiyosun ama ondan" dedi.

Eklemek istiyorum ki bunu yapanlari elestirmiyorum ama bunlari yapmadim halde batma sebebini anlamadim. Cünkü arkadasim gittigi cafeyi restorani kendisini kocasini, cocugun her yaptini, kaynanasigili kendi ailesini kardeslerini tek tek ve sIk koyan bir insan. Bunu onun demesi beni tuhaf bi duruma soktu ve bozuldum. Baska bir arkadasim ise kadraji iyi yakaladigimdan cektigim bir kitap kahve fotosunun güzel göründügünü söylemisti. Simdi bu durumda bu güya samimi dedigim insan neden böyle yapti hemde baskasinin yaninda?

Gecenlerde parkta bulustuk, geri dönüs yolunda oglum onu cok sevdiginden bize gelin dedi. hem ben hem kendisi bugün gec oldugunu diye ikna ettik. Daha dogrusu kendisi dedi tabii bayramda gelirim söz gelicem dedi. O günden beri cocugum hergün soruyor nerde arkadasim ne zaman gelecek diye. Benim arabam olmadigindan biz gidemedik ve kendisindende ses cikmadigi icin biraz tereddütdeydim. Ben yinede buyrun gelin diye msj attim, ögleden sonraya kadar evde oturduk simdi bi akrabaya ugricaz gec olur yarin görüselim diye msj atti. bende kabul ettim ve evet hala bekliyorum...

Bu arkadasimin bir özelligide bi söz verir hemen unutur. Calismiyor evde sakin uslu bir cocugu var kendi degimi ile yogunda degil ama ben artik önemsemedigi icin unuttunu düsünmeye basladim. Dün ortak baska bir arkadasimizla bir büyügümüzün evinde bayramlastik kendisi ile tevafuk denk geldik, bu kisi bugün bu bahsettigim arkadasimin onlara geliceni söyledi. Önceden ayarlanmis. Ben onlarin arkadasligini gidip gelmelerini kiskanmadim en sevmedigim sey budur diyebilirim ama cocuklari parka götürünce, cani sIkIlinca kahve icince, cocugu sIkIlinca parka gidince hersey OK. Ama kendi agzi ile verdigi bayramlasma sözü hic olmamis gibi havada kaldi üstelik ayni üclü arkadas grubunda oldugumuz kisi ile sözlesmeye vakit ayirmis benide sanki he bakariz modunda salliyor..

Bugün bir konu hakkinda yazdi haha hihi yapiyor yani gelicektim gibi bisey yok öbür arkadasa gitmekle ilgilide bisey söylemedi.

Sosyal hizmetler okuyorum "ay sen iyi ugrasiyosun ha ben hic yapamam milletin problemiyle ugrasmayi, ben insanlarla
konusmayi sevmiyorum ay yoruluyorum, sen cok konusuyosun konusabiliyosun ben hic yapamam" diyor.

Bu bakis acisi o an kendimi kötü hissettirdi sanki ben bos beles bir insanimda delirdim kendimi insanlarin problemlerine adadim gibi bi pozisyona soktu beni.... Ama isin asli bu degil ufku genis olan bunu aslinda anlamali. Cok konusuyosun demesine ayri bozuldum can sIkIntisini gideren bir insana cok konusuyosun diyebilmek. benim icin cok konusmak karsidakini dinlemeden kendini öven sacma sapan konulari ele insanlardir....kardesimle paylastim biraz sen daha canlisin giriskensin diye kendi yapamiyor icten ice kiskaniyor olabilir demisti..siz ayni ve benzeri durumlar yasadiniz mi?
Ay okurken bunaldım. Arkadaşınızın yerinde olsam sizin gibi biriyle kesinlikle görüşmem. Bu ne böyle ya kadın nefes alsa suç. Siz bu alınganlıkla erken yaşlanırsınız bence.

Hanimlar bana sen cok taktin demissinuz ama diger arkadaslarina ayni bana ayri davrandigi icin ben burada detayli anlattim ki anlasilir olsun diye. Kendisi ile birebir olunca derdini dinlerim onu bunaltmam sıkmam ama siz böyle beni tanimadan ne kadar kizi incelemissin icinde biriktirmissin dediginiz icin kendimi kötü hissettim. cevremde böyle biriyle ilk defa denk geldigim icin sormak istedim.tamam cani sagolsun bayramlasmaya gelicem söz diyip baskalari ile plan yapmasi normal ise ben ne diyebilirim ki.
instagram konusundada benim cevremdeki kadinlarin neredeyse hic biri çalışmıyor, okumuyor (maalesef kendimi gelistirim gibi cabalarida yok).

o yüzden insanlarin bana karsi storylerime karsi tepkileri böyle.
bir parkta güze bir ânı yakalamak, okudum begendigim bir kitabi paylaşmak bence sorun olmamali. Buna laf edenler ise günlük kardeslerini cocuklarini yediklerini koyan insanlar arkadasimda dahil. bana dönüp baska birinin yaninda sende cok paylasiyosun ama ha demesi bana anormal geldi

Ay okurken bunaldım. Arkadaşınızın yerinde olsam sizin gibi biriyle kesinlikle görüşmem. Bu ne böyle ya kadın nefes alsa suç. Siz bu alınganlıkla erken yaşlanırsınız bence.
benimde sansima herkes bana alinabilir ama ben alinmam :)

Çok gereksiz şeyleri sorun ediyorsun. Yok canım sıkıldı bize gel dedi, yok instada çok paylaşım yapıyorsun dedi. Bunlar dert edilecek şeyler değil. Yani arkadaşımıza bu kadar basit şeyleri bile söyleyemeyeceksek niye arkadaşız ki?

Arkadaşlıkta en önemli şeylerden birisi karşındakinin seni kasmaması, yanında rahat rahat konuşup, hareket edebilmen. Canım sıkıldı bize gelsene lafından bile rahatsız olan biriyle arkadaşlık çok zor olur.

Bu kadar sıradan şeyleri dert ederek kimseyle arkadaşlık yürütemezsin.
benimde elbet canim sıkılır hepimiz insaniz bana ama spontane bulusalim sıkıldım gelsene der baskalarina özenir, söz verir tutmaz.. bayramlasma sözu verdi gelmesin cani sagolsun mesele degil. Ama mutlaka gelicem dedi bende buyur gel diye msj attim bakariz modunda. meger baskasi ile plan yapmis. ne yalan söylim degersiz hissettirdi

Sizinle arkadaş olunmaz. Her şeye bir kulp takmissiniz. Kadın normal muhabbet ediyor işte. En basitinden canım sıkılıyor gel demekte ne var. Musaitim takılalım demiş işte.
bir kere agzimdan cok sıkıldim nedendir bilmem cikasim geldi dedim, meger panik atak geciriyormusum sonradan anladim…böyle dedim diye ay sen böyle degildin negatif enerjimi var üstünde nolcak hayat güze niye sıkılıyosun dedi. e bacim sen sıkılip bana gel diyince problem olmuyor:) beni tanisaniz inanin böyle düşünmezdiniz

Bence frekansınız pek tutmuyor.yazdıklarınızdan oldukça ince fikirli, alıngan, yüksek duyarlı biri olduğunuz izlenimi edindim.karşıdaki hatun da daha relax, rahvan gitsin modunda.sizin gibi insanlarla herkes arkadaşlık edemez, kendi frekansınızda insanlar olmalı.
Sıkıntı bu, salın biraz.. Ayrıca her şeyin kıskançlığa yorulması da çok komik ve sığ bir düşünce

Soz verip gelmemesi ve bunu alaya almasi hos degil o konuda haklısınız
Ama detay detay herşeye takildiysaniz gorusmeyin ben sahsen enerjimi emen, bana olumsuz gelen kişilerle artik göremiyorum bakin bayramda bile kimseyi aramadim paylasim da yapmadım cok da önemli degil önemli olan benim kendimi iyi hissetmem :)
Instagramdan istediğinizi paylasin neden eleştiri alınca üzülüyorsunuz ki? Begenmiyorsan bakma diyin geçin
Hayat ince düşünen hassas insanlar icin cok zor bu yuzden hayatı o kadar cok irdelemeyin derim. Insanlar sizin kadar ince düşünmeyebilir.

Ben de eskiden arkadaş,iş,aile,çevre konusunda aşırı titizlenir,takılır ve alinirdim.Suan tamamen başka biri oldum.Zamanla bunlara takılmamayi öğrendim.Arkadasim öyle mi yaptı napim yapsın diyorum.Bu kadar ince dusunceyle inanın hayat geçmez ve herşey sizin için zorlaşır.Takmamayi,olduğu gibi kabul etmeyi,her arkadaşınızla ilişkinizin farklı boyutta olduğunu bunun da aslında doğal olduğunu düşünürseniz siz de takilmazsiniz bunlara.Anlattiklarinizda ben kafaya takicak hicbisey göremedim kendi adıma.

Siz bu arkadaşınıza güvenmiyorsunuz. Sözlerinin altında bir şey arayarak güvenmiyorsunuz ve içinize dert olan bir şeyi ( söz verip gelmemesi gibi) arkadaşınıza söylemiyorsanız sandığınız kadar samimi değilsiniz demektir. Aranızda iletişim sorunu var. O size kırıldığında bunu size söylüyor ama siz kırılınca söylemiyorsanı bu iletişim problemi sizinle ilgili bence.
Oturup güzel bir dille değer verdiğiniz bu arkadaşınıza rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyebilmelisiniz.

Siz bu arkadaşınıza güvenmiyorsunuz. Sözlerinin altında bir şey arayarak güvenmiyorsunuz ve içinize dert olan bir şeyi ( söz verip gelmemesi gibi) arkadaşınıza söylemiyorsanız sandığınız kadar samimi değilsiniz demektir. Aranızda iletişim sorunu var. O size kırıldığında bunu size söylüyor ama siz kırılınca söylemiyorsanı bu iletişim problemi sizinle ilgili bence.
Oturup güzel bir dille değer verdiğiniz bu arkadaşınıza rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyebilmelisiniz.
artik güvenemiyorum simdi konumda düzenleme yaptimda. cocugumdan icin arkadaslarim neden gelmedi nerdeler diye sordugunu kendisine hatirlattim sadece gülme ifadesi yolluyor. sözü veren bayramdada yarin görüselim diyen kendisi yoksa bende merakli degilim arkadasim dahi olsa canina yapismaya

Back