• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle sağlık sistemi olmaz olsun.

O arkadaşlarından psikiyatr olanlardan bi randevu al kendine hayal dünyandan çık :)
dr hata yapamaz işi hayat kurtarmak söndürmek değil
Bence asıl hayal dunyasinda yasayanlar, "insan" olan doktorlarin hata yapma luksunun olmadigini dusunen insanlar.
35 saat boyunca insanlarla ugrasirsan 36.saat ne halde olursun? Tahmin bile edemezsin. Ben bu isi yapiyorum iste.
Olenlerle kalanlarla ugrasiyoruz. Kollarinda tek bir kisi öldü diye aylarca psikolojisi bozulan insanlar var. E doktorlar bunu her gun yasiyor. Onlar insan degil mi? Psikolojileri yok mu?
Olumden kurtulamayan insan daha az aci icinde ölsün diye cabaliyoruz. Aldigimiz karsilik ne?
Para icin mi bu meslegi sectik saniyorsunuz? Benim fakultemde okuyanlar 1000 kusur siralamayla giren insanlar. Bilkentte odtude istedigimiz her bolume girebilirdik. 2 yil once de en az doktorlarin aldigi maasla is bulurduk.
Neden surunmeyi tercih ettim nobetlerde? Cunku isimi tutkuyla yapiyorum. Cunku hayat kurtarmak istiyorum. Elimden geleni bunun icin yapiyorum. Bu yuzden 24 yasinda sacimi beyazlatiyorum.
Bu kadar emegin karsiliginda da sizden tek beklentimiz ufacik anlayis.

Olabilirsen sen doktor ol nasil yapiyorsun meslegini gorelim:)
Ağzı yayık yayık "olabilirsen doktor ol" diye beni aşağılıyorsun ya kendince sende doktorsun ya da adaysin anlaşılan. Size önce insanlığı ogretseler keşke. "Cahil hastalar" için okumuyo musunuz Yoksa? Cehalet nedir sizce? Uni okumayan,Doktor,avukat,Mühendis olmayan mi? Sanki dünyanın en zor işi tıp okumak. Istersem olurum neden olmayayim benden daha mi zeki ya da daha mi çalışkanlar. Istediğim işi yapıyorum zaten ben meslek arayışında değilim. Madem hastalara tahammülünüz yok yapmayin bu isi

Sağlık sistemini beğenmiyorsanız başka bir meslek seçebilirdiniz. Ama bu mesleği yapıyorsanız zaten hasta olan ağrısı sızısı olan birine insan muamelesi yapmak ZORUNDASINIZ.
Evet öğretmenler de eğitim sistemini çok beğendikleri avukatlar hukuk sistemine bayıldıkları için meslek seçiyorlar di mi. Sağlık çalışanlarına sabır diliyorum insan değil köle muamelesi görüyorlar bütün toplumdan. Notere filan gittiğinizde işiniz aksarsa onlara da böyle bağırıyor musunuz

Ağzı yayık yayık "olabilirsen doktor ol" diye beni aşağılıyorsun ya kendince sende doktorsun ya da adaysin anlaşılan. Size önce insanlığı ogretseler keşke. "Cahil hastalar" için okumuyo musunuz Yoksa? Cehalet nedir sizce? Uni okumayan,Doktor,avukat,Mühendis olmayan mi? Sanki dünyanın en zor işi tıp okumak. Istersem olurum neden olmayayim benden daha mi zeki ya da daha mi çalışkanlar. Istediğim işi yapıyorum zaten ben meslek arayışında değilim. Madem hastalara tahammülünüz yok yapmayin bu isi
Daha zeki ve daha caliskanlar.

Evet öğretmenler de eğitim sistemini çok beğendikleri avukatlar hukuk sistemine bayıldıkları için meslek seçiyorlar di mi. Sağlık çalışanlarına sabır diliyorum insan değil köle muamelesi görüyorlar bütün toplumdan. Notere filan gittiğinizde işiniz aksarsa onlara da böyle bağırıyor musunuz
Bağırmayı hakeden herkese bağırıyorum.

Hanımlar,
9 sayfanın çoğunluğu neredeyse ya sağlık çalışanlarına şiddeti tasvip eden veya hasta ve hasta yakınlarını yeren mesajlarla dolu.

Hatalar tek taraflı değil, sağlık sisteminde sorunlar var, işini yapmaktan yorulan, sıkılan, günün yoğunluğu ve stresini hastalardan çıkaran sağlık çalışanı da var, kendi hastasına öncelik tanınsın diye ortalığı yıkıp geçen hasta yakınları da var.

Ama sistemden kaynaklı ama sağlık çalışanının kendisiyle alakalı bir sorun neyse artık hataları kabul etmekle ve bu hataları tüm sağlık çalışanlarına mal etmemekle başlamalıyız işe.

Rica ediyorum birbirinize olan şu tavrı bir kenara bırakın ve karşılıklı empati yapın ve yine rica ediyorum üsluplara dikkat edin yoksa bu konuda çok ban çıkar.

Back