Böyle sağlık sistemi olmaz olsun.

Okadar çok dr a gitmek zorunda kalmis ki adamcağız benim bile kafam karıştı.Ilk gidilen :beyincerrahi.Felc dedin ilk .nasıl bir felcti ilki?..Mr tomo cekildikten sonra:Birsey yok mu dendi.Ne ilac verildi.coraspin disinda.O dogru bir secim zaten.Sonra birgun dusmus adam tersyuz olmus norolojik sikayetler yani.Ama o dustugu icin degildir beyin damarindaki tikanikliktan dolayi dusmustur o sikayetler hep ondandir.Bir beyin kanamasi olmamiski olagan devam etmis.Drlar da kanama var dememis Tıkanıklık demişler.Ki bunu gösteriyor bu sikayetler..Bu asamada mr tomo tekrar edilmistir..B.D tikanikligi için ne ilaç verdiler bu arada?Ilaç verip tedaviye cvp beklemistir..Tam da bu aşamada baska bir beyin cerrahi .boyun fitigi var ameliyat diyor da o ayri b.d tikanikligi ayrı.. .Demekki o da varmış bilemem simdi.Ameliyat için heyet kardiyoloji bakmis. Kalp damar tikanikligi .Stent takilmis Once bilmiyordunuz dimi.Bu vesileyle o ortaya çıkmış.Kardiyokoji şikayetleri varmıydı..Merdiveb cikarken fln nefes darlığı morarma çabuk yorulma...Neyse..STEND COK IYI OLMUŞ..BARI BU SORUN ÇÖZÜLDÜ...Norolog dopler istedi o da ekimde..Bir ilaç verdi.madopar parkinson ilacı olabilir bakacam şimdi.Degilse haber veririm.Yeni nörolog parkinson diyor.Onceki nörolog beyin damar tikanikligi dedi dimi.Ama ikisi birden de olabilir .Genelde birlikte seyreder...Dopleri bekliyorsunuz kesin teşhis için ekimde..Ozelden yakın tarihe alın bence .Tüm özel hast araştırma yapın yakın tarih ıçin.Ama şuan için tıkanıklık veya parkinson ekim için tehlike oluşturmuyor.Kanama olsaydı acil müdahale edilirdi.Mr da tomoda belli olurdu...Son durumu hastanın nasıl . .Şikayetleri biraz düzeltimi.. .suanki kullandığı ilaçları yazarmisin..
mr .Dopler parkinson ve hatta beyin damar tik. iliskisini öğrenmeye çalışayım ben de bu arada

Uzun karışık çok dr lu bir süreç olduğu için anca bukadar çözümleyebildim canım ..Tam anlaşılamamış evet .Dopler bekleniyor.Ama acil birşey yok dua.Kalp damarına stent takilmis çok iyi olmuş yoksa kalp krizi bile yaşayabilirdi.. .

ALLAH şifa versin .Kolaylıklar versin..Cok geçmiş olsun..

Son düzenleme:
Zaten bayram sonrası özeş bir nörologa göstermek olacak ilk işimiz.
İlk nörolog burhanettin bey Kan sulandırıcı olarak xarelto, tansiyon olarak delix ve dilatrend verdi.
Stentten sonra ilaçlar değişti.
Yine xarelto,plavix,saneloc,delix,ator ve panto kullanıyor. Bunlardan biri mide koruyu. Tansiyon, kolestrol v s hapları var. Adımları iyice küçülmeye başladı. Bu medopar(parkinson ilacını kullanmaya başladıktan sonra iki kere bayılmış.)
Süreç o kadar karmaşık ki. Biz hep damar tıkanıklığından olduğunu dşündk. Parkinson benim bildiğim yavaş yavaş gelen ama geldiğini belli eden bir hastalık. Eşimin babasında da var. Geldiği belli olmuş yani. Babamınki gibi bir günde böyle olmamış. Bilmiyorum literatürde böyle olan var mı?

çok geçmiş olsun. inşallah en kısa sürede şifa bulur babanız.
geçen bi doktor şöyle bir yazı yazmıştı sistemle ilgili. neden böyle oluyorun cevabını öğrenmek isteyenler için bırakıyorum buraya.

https://eksisozluk.com/entry/45291300

Allah tez zamanda iyilesmesini nasip etsin insallah. Acil sifalar dilerim. Baska bir hastaneye gitmenizi ve derhal o doktoru sikayet etmenizi öneririm. Insan caniyla ugrasirken bu tür doktorlarin eline telefon alip aptal saptal tepkiler vermesine uyuz oluyorum. Sanki babasinin hayrina bakiyor edepsiz hayasiz

Saglik olaylarini biliyorum merake tmeyin.
On yargili degilim bizaat icindeyim.
Ozel kbb ye goturduk oradaki dr devleteki tahlil sonucuna bakip bildi.
Devlet acildeki sonuç değildir o o zaman.Nerdeki sonucu götürdünüz?Devlet acilde B12 bakılamaz çünkü sistem izin vermez.Ama devlet uzman polk.de bakılır B12.

Telefonda hasta annesiyle ilgilenmek ne demek yahu. Ne sacma bir bahane bu böyle. Isiniz zor olabilir tamam, anlayis da bekliyor olabilirsiniz amenna. Fakat burada bir hastanin hayati söz konusuysa elinizdeki telefonu birakip (her ne zikkim yapiyorsaniz) ilgilenmek ZORUNDASINIZ. Ustelik bu durum mesai saatleri icerisinde oluyor. Mesleginizi de siz sectiniz kimse sizi zorlamadi. Ayriyetten hasta yakini bilgilendirmek ve icini rahatlatmaya calismak da aldiginiz psikoloji egitiminin bir gerekliligidir. Bence herkes isini yapsin. Her meslegin zorlugu var. Hrr sektörde birileriyle ugrasiyorsunuz. Ben kendi sektörüm acisindan da soylerim tatile ihtiyacim var anlayisa ihtiyacim var diye.

Kalp tansiyon üzerin e bir de madaporu *parkinson)kullanıyor.B.damar tikanikligi uzerine ek bir ilaç verilmemiş..Babam mesela beyin damarlari(tikaniklik) icin de ilac kullanirdi.Parkinson hastasıydı.
Parkinsonda da b.d. tikanikligi oluyor diye biliyorum.(Babam hastayken bazen çalışmadığım yada aktif yerlerde çalışmadığım için bunları en ince ayrıntısına kadar ogrenememisim )
Babam da bir anda olmadi yavaş yavaş.Ama bu küçük adımlar bir parkinsonda var gibi..

Yığıldı demistin ben de acile goturmussunuzdur diye dusundum.Yigilinca nereye göturdünüz.Ayaktakiler de acile geliyor.
Bas donemsinden yigildi sonra toparlandi hatta ben hastahaneye gitmem sadece basim donuyor diye tutturdu.bir sure dinlendi iyim gecti filan dedi ertesi gun polklinige goturduk .sonra tek tek tum bolumlerde bakildi her seyine tepeden tirnaga biz vertigo ya da seker olabilir diye dusunduk dr beyinden suphelendi hersey tum tahliler ve cekimler temiz cikti.ilacta vermedi bilinmeuen bas donemsi stresten olabilir denildi.
Bas donemis dvm edince ben vertigo gibi dedim devlet kbb ye goturduk bakti hayir yok biseyi dedi.
Sonra ldim ozel kbb ye goturdum oradaki dr bildi.

Beyin cerrahıda adımların küçüldü mü diye sormuş. Fıtığa istinaden herhalde. Bilmiyorum. Bir çözüm yolu olur inşallah.

Arkadaşlar ne yazikki bazı hastalıklarin teşhisi biraz zor oluyor .o yüzden bir d.r la ameliyat masasına sakin yatmayin.benim babam kalp hastası senelerdir kaç defa anjiyo oldu kalbinde kaç stent var bilmiyorum inanin.en son d.r kalp yetmezliği teşhisi koydu ve Pil taktilar ama bir türlü düzen tutmadı. Şimdi keşke başka d.r gidip sorsaydik diyoruz ama iş işten geçti. Benim babamın d.r adananın en iyi d.r ydu ve senelerdir babamın d.r biz o yüzden güvenmisiz .ama yanlış etmişiz. Benim k.v en sevdiğim huyu tek d.r asla yetinmez.öyleki 2 tane d.r gitmiş birşeyin yok demişler 3. d.r kanser olduğunu söylemiş ona o gün bugündür rahatsızlandı gında asla tek d.r yetinmez heleki ameliyatsa geri dönüşü yok cunku

Canım hata bence şurada olmuş siz sürekli Dr değiştirmişsiniz. Kaldı ki ilk götürdüğünüz Dr lar iyiymiş zaten. Parkinson veya değil yine de iyi oldugunuz tek nörolog takip etsin. Burhanettin e götürün derim.

Doktorun hata yapma luksu yoktur elindeki alet degil insan can..
Kimse hic bir canli dayagi hak etmez bunu asla savunmuyorum siz de saglik sistemin de hatayi savunmayin
Ah maalesef hata yapma luksleri yok sayilir elbette. Ama biz de insaniz. Keske hata yapmasak ama mukemmel degiliz.

Siz mesai saatleriniz içinde sadece işinizle ilgilenirsiniz o zaman. İyi ki hasta gören bir bölümde çalışmıyorum, bu tavırlarla iyi doktorları iyi bölümlerde görememeye devam edeceksiniz zaten..

Eskiden çok tercih edilen kadın doğum, pediatri gibi bölümler artık doktorlar için tercih sıralamasında sonlarda kalırken, laboratuvar bölümleri zirvede yer alıyor. Açıklaması da doktorların kanla idrarla gaitayla uğraşmayı hastalarla uğraşmaya tercih etmesi. Ne derseniz deyin, agresif hastalar yüzünden en iyi doktorları kaybediyorsunuz. Sonra burada ağlanmasın kimse...

Bir doktor ne kadar insan'sa bir öğretmen, bir muhasebeci, bir polis veya inşaat işçisi o kadar insan. Hiçbirine gidip 'sinin mıışın binim virgimli ödeniyi' demişliğim yok bugüne kadar. Ya da eşşek gibi çalışacaksın tavrı içinde bulunmadım. Saygı gösteren saygı görür, hangi iş olursa olsun. Ha sıkıntılı biriyle mi denk geldin? Olabilir. Her alanda var. Şikayetini eder, o mesleğe değil o kişiye 'saldırmadan' hakkını arayacağını belirtir ve muhattabını değiştirirsin.. Kötü zan kimseye birşey kazandırmaz... Benim düşüncem bu...

Sen oku onca yil sonra bir gun bir hata yaparsan dovsunler olur mu?
Ha ama pardon okuyamazsin ki.
Sizin gibiler iyi doktorlari hak etmiyor maalesef.
Onların hata yapmaya hakkı yok. Onların yaptığı hata bir cana mal oluyor. Tepki gostermeseydi Abim belki babam ölecekti. Sizin gibilere lazım öyleleri zaten.

Yuz bin kere haklisin ne diyebilirim.
Tus'ta derece yapmis, meslegini hakkiyla yapabilecegine inandigim butun arkadaslarim ya cocuk psikiyatrisinde ya da radyoloji, ftr.
Tip fakultesini arka siralarda bitirip tus'ta 55'i zor alan da yaziyor genel cerrahiyi.
Maalesef bunlarin sorumlusu anlayissiz ve cahil hastalar.

O arkadaşlarından psikiyatr olanlardan bi randevu al kendine hayal dünyandan çık :)
dr hata yapamaz işi hayat kurtarmak söndürmek değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…