- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
Çok geçmiş olsun, işte bunlar gibi dr müsvetteleri sırf testleri yapmaya üşendikleri ya da ben bilirimcilikleri yüzünden canımız pamuk ipliğine bağlı yaşıyoruz.
Geçen sene şiddetli kasık ve karın ağrısı şikayetiyle acile gittim gazın var deyip gönderdiler. Ertesi gün daha da beter oldum başka hastaneye gittim meğer kistim varmış patlamış ve hamileymişim. Kanamam olmuştu regl sanmıştım. Allah dr.un iyisiyle karşılaştırsın.
Çok geçmiş olsun, işte bunlar gibi dr müsvetteleri sırf testleri yapmaya üşendikleri ya da ben bilirimcilikleri yüzünden canımız pamuk ipliğine bağlı yaşıyoruz.
Geçen sene şiddetli kasık ve karın ağrısı şikayetiyle acile gittim gazın var deyip gönderdiler. Ertesi gün daha da beter oldum başka hastaneye gittim meğer kistim varmış patlamış ve hamileymişim. Kanamam olmuştu regl sanmıştım. Allah dr.un iyisiyle karşılaştırsın.
Sen oku onca yil sonra bir gun bir hata yaparsan dovsunler olur mu?Babanıza coookk geçmiş olsun. Başka doktorlara da gidin. Bazı doktorlar dayağı hak ediyor gerçekten. Kibirden burunları düşse almazlar insani duygularını kaybedip egolarinin kolesi olmuslar
Doktorun hata yapma luksu yoktur elindeki alet degil insan can..Sen oku onca yil sonra bir gun bir hata yaparsan dovsunler olur mu?
Ha ama pardon okuyamazsin ki.
Sizin gibiler iyi doktorlari hak etmiyor maalesef.
Özelde daha az hasta var çünkü.Vakti çok olan daha iyi ilgilenir.Az olan mecburen kabala.Acil calisanlarinin nasıl çalıştığına dikkat ederseniz anlarsınız ne demek istediğimi.Tam muayene etsin o zaman. Sistem ona hastayı yarım bırakmı diyor? Sadece devlet hastanesi değil bazı özellerde de aynı drlardan var. Onlar neden ilgisiz? Eğer tlfla özel görüşme yapacak zamanı ayırabiliyorsa hasta yakınında sorularını cevaplamak zorunda.
Neye dayanarak parkinson dedi.Yurumek sorun adım atamıyor demissin.Ne zamandır böyleydi bu adam?Benim babam da parkinsondu iyi bilirim.Aciklarsan aydınlığa biraz kavustururuzYemin ederim adama kafayı yedirtirler.
Babamın damarları tıkalı.
Ameliyat olacak diye bekliyoruz.
8 aydır.
Tam sekiz aydır.
İlk beyin cerrahi boyun fıtığın var dedi.
Tetkikler yapılırken kalp damar cerrahisi senin damarların tıkalı deyip iki kere anjiyo yaptı. Kalbe bir stent taktılar. Şah damarların tıkalı birine stent yada ameliyat dediler. Beklerken nörolog bu adam parkinson olabilir deyip ilacı vermiş yollamış.
Geçen sene ilk düştüğünde izmirin en iyi profuna özellikle baktırdık. (Bazı belirtiler onu gösteriyor diyr) adam yok dedi.
Zaten bir gece de bu hale geldi ki adam inme geçirdi. Ama yok gerizekalı doktor benden daha mı iyi bileceksiniz deyip kestirip atmış.
Dün adam yine nöbet geçirmiş.
Kalp cerrahisiyle konuştum. Norologdan onay alın takalım stenti diyor.
Norolgun yanına gittim.
Afedersniz gerizekalı kadın almış eline telefonu. Yüzüme bile bakmıyor. Bir şey anlatıyorum. Defol git dercesine muamele ediyor.
Deli oldum. 8 aydır. Bu adam yürümekte zorluk çekiyor. Bu adam adım atamaz hale geliyor. İnatla parkinson teşhisi koyacağız diyorlar. Allahınızı severseniz. Bir insan bir günde parkinson olur mu?
Ya da geçen seneki emar da çıkmayan parkinsonson bir senede çıkar mı?
Bunlar mı ne yaptıklarını bilmiyorlar.
Ben mi çok salağım.
Ama su var sıkca cokca yapılan is daha pratik oldugu icin devlet ozelden iyi ve tecrubelidir sahsen.ozel sadece sakin sakin ve özenli olabilir bana gore.Özelde daha az hasta var çünkü.Vakti çok olan daha iyi ilgilenir.Az olan mecburen kabala.Acil calisanlarinin nasıl çalıştığına dikkat ederseniz anlarsınız ne demek istediğimi.
Ne güzel.Ben de kendimden pay biçtim.. Şahsen ben de hep özenli çalışırım çoğu zaman(Aşırı yoğunlukta sikinti olsa da)Ama bu tabi daha çok yoruyor:)Adam cok enerjik demekki biraz da:)Yani şunu demek istiyorum yogunlukta enerjim yetse hastaya daha iyi açıklamalar yapabilirim sahsen.Acilden bahsediyorum:)Bir doktoru tanıdıktan sonra sistemin hikaye olduğunu anladım. Türkiye'de sadece sağlık sistemi sorunlu değil ama sistemi bahane edip mesleğini ve muhataplarını en çok istismar edenler doktorlar.
Orhan Kahraman Karaisaoğlu faceden inceleyin. Bu da devlet hastanesinde doktor, muayene için sıra bulmak şans işi, sadece kendi ilinden değil çevre illerden de bir sürü hastası var. Adam uyumuyor resmen devamlı doğumda. Messengerdan bile hastalarının sorularını yanıtlayan, inanılmaz saygılı, sevgi dolu, ilgili, Türkiye'ye fazla bir dr. Devlette özelden daha iyi hissedilebileceğini kanıtlayan, ilgisi sonsuz bir dr. Hastaları ve aileleri tarafından deli gibi sevilen bir dr. Eee bu da dr?
Kendi özel hayatı yok mu? Var elbette. 3 çocuğuna, eşine, hasta babasına, dostlarına... herşeye de yetişiyor bir yandan. Her dr böyle olsun demiyoruz ama insan olmamaya bahane asla sistem değil.
B12 tahlili açılsa yapılmaz acile getirdiyseniz.Polk.de bakılır.Acil dr uzmana göndermiş olur acil birşey yok diyerek.Ozelikle develt hastahanelerinde bu durum malesef boyle benim babam da iki ay once aniden yere yigildi hemen hastahaneye goturduk cek uptan gecti her tahlili mr tomografi vs yapildi hic bisey cikmadi bilinmeyen bas donemsi yazip gonderdiler tek bir ialc dahi verilmedi.
Sonra ozelde baska hastahaneye goturduk b12 vitamin eksikligi cikti igne verdiler duzeldi.
Bu kan idrar vs tahlilerin hepsini yaptirdik devlet hastahanesinde nasil bilemediler peki b12 eksikligini ben sok oldum.
Sizin babaniza allaah acil sifalar versin insalah
Kısaca süreci anlatayım.Neye dayanarak parkinson dedi.Yurumek sorun adım atamıyor demissin.Ne zamandır böyleydi bu adam?Benim babam da parkinsondu iyi bilirim.Aciklarsan aydınlığa biraz kavustururuz
Boz cekup yaptordik basi dknuyor diye kan idrar tahlili isteidler tomografi mr cekildi kalbine bakildi hicbiseyi yok denildi.B12 tahlili açılsa yapılmaz acile getirdiyseniz.Polk.de bakılır.Acil dr uzmana göndermiş olur acil birşey yok diyerek.
Her bir drun cokÇok geçmiş olsun, işte bunlar gibi dr müsvetteleri sırf testleri yapmaya üşendikleri ya da ben bilirimcilikleri yüzünden canımız pamuk ipliğine bağlı yaşıyoruz.
Cok gecmis olsun cok uzuldum yanilmiyorsan anneniz de kanser hastasiydi.allah sifa versin.Kısaca süreci anlatayım.
2014 yılında babam izmire ziyarete geldi yanıma. Bir gün evde düştü. Geçici felç geçirdi.(o zaman idrak edemedim tabi)
Ertesi günü istanbula gitti. Bir doktora göründü. Nörolog. Bir şeyin yok demiş. Sonra beyin cerrahı bir arkadaşına göründü. Boyun fıtığı var demiş. Coraspin vermiş. Onu kullanmaya başlamış. Bir süre bu felçler kesilmiş.
2016 yılı haziran ayından(ramazan ayı ve oruç tutuyor) bir gün orucunu açtıktan sonra evin merdivenlerinden yuvarlanıyor. Sanırım yine felç geçirmiş ki bir gün öncesi kol uyuşmasıyla haber vermiş.
Düştüğü gün her şey değişti. Ben izmire getirttim yanıma. Bir baktım adam babam değil.
Konuşması değişmiş. Evet-hayırdan ibaret olmuş. Yürüyor ama ayaklar sürte sürte. İdrarını tutamaz hale gelmiş. Banyoya gidiyor. Takılıyor orada. Defalarca elini yıkıyor. Sifon çekiyor. Hatta bir gün(eşim görmüş) paspası klozete sokup salona paspas atmaya kalkmış. Yemek yemesi karmaşıklaşmış.
Biz ilk beyinde hasar oluştu diye çiğli eğitim araştırmaya götürdük. Beyin cerrahına durumu anlattık. O da geçer deyip bizi gönderdi.
Sinir olduk tabi. Zaten adamı yerinde bulamıyoruz. Ya ameliyatta ya da işi bar kardeşini koymuş yerine.
Neyse izmirdeki iyi bir beyin cerrahndan randevu aldık. Parası neyse verelim dedik. Prof. Taşkın yurtsevene götürdük.
Emar çekildi. İki kere. Biri ilaçlı biri normal. Taşkın bey baktı. Burada iki damar tıkalı. Benlik bir şey yok. Siz nörologa gidin dedi.
Tamam deyip. Prof. Burhanetttin uludağa götürdük. (İzmirin iyilerinden dediler ki gerçekten iyi)
Adam baktı emara , babama dediki beyin danarlarından ikisi tıkalı. Biri tamamen biri belli oranda. Eşimin babasında da parkinsonizm var. O yüzden eşim özellikle sormuş. Bu tarz bir şey var mı diye. Yok demiş.
Kan sulandırıcı ve tansiyon hapı yazdı. Kalp doktoruna gmrünsün dedi. Kardiyologa. Aldık götürdük.
İlaçları kullanmaya başladı. Yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Yemek yemesi düzeldi. Konışması daha iyi oldu. Hala idrar ve yürüme problemi var. Dengede durma sıkıntısı yaşıyor. Daha doğrusu ayaktayken eli ayağı boşalıp düşmeye başlıyor. Bazen oturduğu yerden kalkamıyor.
Dedik ki herhalde fizik tedaviye ihtiyacı var. İstanbulda etfalde bir beyin cerrahına göründe(onlar sevk ediyormuş) beyin cerrahı senin boyun fıtığın var ameliyat olmalısın yoksa felç olursun demiş. Taaa 8 ay önce.
İyi ne gerekiyorsa yapalım.
Ameliyat öncesi anestesiye vs. Gitti. Yaşı 65 olduğundan kalbi dayanırmı diye kalp damara da gidiyor.
Kalp damar kontrol ediyor. Kalpte iki damar boyunda şah damarlarından biri tıklaı,diğeri belli oranda tıkalı diyor. Kalbe bir stent takılıyor. Şah damarı için ameliyat ya da stent diyorlar.
İkinci bir ameliyat daha çıkıyor anlayacağınız. Bu arada kalp damar uzmanıda ameliyar ol yoksa felç olursun diyor.
Velhasıl kurula gidiliyor. Norolog ile kalp damar uzmanı birlikte takıyormuş stenti.
Norologa gidiliyor. Norolog babamı kontroş ediyor. Bazı sorular soruyor. Holter takılmasını istiyor. Holter takılıyor. Ama nedense holter sonucuna bakılmıyor. Peşi sıra medopar diye bir ilaç veriliyor. Bir ay kullan gel deniliyor.
Şu an o ilacı kullanıyor. İlaçtan sonra kontroş olacakmış. Ayrıca iki kere doplere girecekmiş. Taaa ekimde karar verilecekmiş. Parkinson olup olmadığına eğer değilse stente karar verilecekmiş.
Yemin ediyorum tıkandın kaldım. Ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Adamın ney olduğunu hala anlayabilmiş değilm. Kalp damar uzmanıyla konuştum. Bana bi yol gösterin diye. O da özelde bir nörologa götürün dedi. Şimdi onu yapacağız.
Ama bu kadar olmaz. Gerçekten. Ben işleyişin yqvaş olduğunu biliyorum. Ama şu da var eğer ki tanıdığınız biri varsa o işleyiş nedense bir anda ışık hızına dönüyor.
Benim kızdığı norologdan fikir almak isterken ki davranışı. Ben kadına ters bir kelime dahi kullanmadım. Ukala bir tavırla davranmadım. O noktada çaresizdim vr yardım arıyordum. Akıl verebilirdi. Yada hiç olmadı müsait değilm diyebilirdi. Beklerdim.
Köpek muamelesini haketmedim yani.
Devlet hastanelerinde acilde B12 bakılmaz dedim ipek.Ozelde uzman dr mu ozel acile mi goturdunuz?Ozel acile goturduyseniz bile orda B12 bakiliyorsa bilemem.Ama devlet acilde bakilmaz.Onlarin işleyişi farklı zaten..Devlet acilde polk.gonderir ileri tetkik için genelde.Anlatiyorum hala onyargilisin pes .Boz cekup yaptordik basi dknuyor diye kan idrar tahlili isteidler tomografi mr cekildi kalbine bakildi hicbiseyi yok denildi.
Seker olabilirmi dedik hyr gayet normal dediler degerlerde aikknti yok bilinmeyen bas donmesi dedielr.
Sonra ozele goturduk tak diye bildiler
Saglik olaylarini biliyorum merake tmeyin.Devlet hastanelerinde açılsa B12 bakılmaz dedim ipek.Ozelde uzman dr mu ozel acile mi goturdunuz?Ozel acile goturduyseniz orda B12 bakiliyorss bilemem.Ama devlet açılsa bakilmaz.Polk.gonderir ileri tetkik için genelde.Anlatiyorum hala onyargilisin pes .
+1500Sistem aynen öyle diyor. Gidip bir doktorla 1 gün geçirirseniz nasıl işlediğini görürsünüz sistemin. Size kalırsa doktor yemek de yemesin tuvalete de gitmesin. Öyle bir dünya yok. Herkes gibi insanca çalışmayı sağlık personeli herkesten fazla hakediyor, ama insanlığın zerresi yok çalışma sistemlerinde. Bu insanca davranmamanın bahanesi değil tabiiki, ama belki o da telefonda evdeki hasta annesiyle ilgileniyor olamaz mı yani? Biraz empati, biraz saygı. Doktorların çoğu zaten çok verici ve fedakar insanlar, üç beş hadsizin saygısızlığını hepsine yüklemek bana hiç doğru gelmiyor. Özellerle ilgili birşey diyemeyeceğim, devlette şikayet etme hakkınızı nasıl sonuna kadar kullanıyorsanız, özelde de kullanın. Sorun çözülecektir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?