Böyle sağlık sistemi olmaz olsun.

Sağlık sektöründe olan biri olarak yapacağınız en mantıklı şey özel sağlık sigortası yaptırmak ya da sağlık için kenara para ayırmak, devlete bile gitsen eczanede kesiliyo zaten muayene ücreti, babana detaylı bir tetkik şart git 3 gün sonra gel değil 1 gün içinde bütün tahlilleri yaptırıp ehil bir doktora gösterip tedaviye başlanmalı

Gözüm için Ankarada gittiğim ilk doktor bana kör mü olmak istiyosun diye bir daldı, ki özel hastane,elimde evraklarla kendimi muhasebede buldun ameliyat günü verdiler lens dediler fiyatı söylediler bilmem kaç dolar...adamın gözünde gördüm $ şunu

Ama başka bir doktor tatlım ölen kalan bişey yok evet ameliyat olacak ama sonrası için seçenekler şunlar ben burdayım her zaman arayabilirsin dedi gadasını alırım onun

Meslek değil insan önemli, iyi doktor devlette de özelde de iyi, kötü doktor ise her yerde kötü, kötü doktor kötü insan zaten bence

Annem onkolojide yatmıştı 2 ay, neyse herşey temiz çıktı taburcu oldu, doktoru 1 hafta sonra gel dedi, 1 hafta sonra o zamanın parasıyla 120 TL ödeyip odasına geçtik annemi gördü sarıldı 15lik genç kız oldun x Hanım dedi, çıkarken siz ücret mi ödediniz dedi, evet dedik, çıkarken söyleyin iade etsinler arıyorum ben dedi,sadece sizi görmek istedim bu bir muayene değil ki dedi,demese demez yani o paranın kat be kat fazlasını gözden çıkarmıştık

Adamı 100 metre öteden gör bu doktor dersi giyinmiş mesleği resmen

Cok iyi doktorlar var tabii, bize de denk geldi 25 yildir ayni cerraha gidiyoruz mesela. Ama kendisini tanidigimizda devletteydi,su an pek tabii ki ozelde. Allah dusurmesin devletin hastanesine de okuluna da diyorum ben. Ikisi de ayri bir felaket cunku. Doktorlarda ogretmenlerde suc bulamiyorum ister istemez, devlet devlet gibi olsa onlar da kurallara uymak durumunda kalirlar.

Babanıza geçmiş olsun ama parkinson mr da cikmaz ve öyle bi günde mi cıktı denecek bi hastalık değil, googleda bi araştırın babanızla karşılaştırın belirtilerini
Acil şifa dilerim

Allah acil sifalar versin.
Doktor isi gercekten sans isi.
Bir gunde tabi ki parkinson olunmaz.

Dedemi goturdukleri norolog da alzheimer teshisi koymadan ki alzheimer degildi, en ust seviye alzheimer hastalarina verilen ilaclar vermis. Adam halusinasyonlar gormeye baslamisti. Nitekim de vefat etti.

Baska hastaneye gitseniz. Hatta belki baska bir ile. Ne bileyim. Iyi doktor bulmak gercekten mesele artik.

Dedemi bazı belirtiler ortaya çıkınca koşa koşa hastaneye götürdüm. Özel hastaneydi bir de. Tetkikler, tahliller artık her neyse yapıldı. Doktor geçmiş olsun ağır bir kansızlık yaşıyorsunuz dedi. Kan ilacı verdi yolluyordu. Neden kansızlık yaşıyor peki incelenmeyecek mi dedim. Yaşı gereği dedi. On gün sonra gelin dedi. Başka bir hastaneye götürdüm. Kanser teşhisi kondu. Kurtaramadık kendisini ama bu da benim aklımda yer edindi.

Daha önce de cildiyeciyle epey problem yaşamıştım. Tırnaklarımdaki sorun için gittiğimde "olur öyle herkeste" dedi yolladı. Devlete gittim sedef çıktı. Aynı kadına göz kapağımdaki döküntü, kzıarıklık, yanma için gittim. "Güneşten cınım" dedi. Yine devlete gittim egzama çıktı. Yanlış ilaç kullanımından daha da ilerlemiş. Gözüm kapanmıştı artık, şişmişti.

Babam onkolojide yatarken hemşireler "şu hasta iki günde ölür" diye iddiaya tutuşuyorlardı. Ölürse kaybeden Dominos filan sipariş ediyordu kazanana. Hastayı morga hazırlarken içerden kahkaha sesleri geliyordu. Çok iğrençti.

Daha bir ton yaşanan var Allah herkesi insanla karşılaştırsın o yüzden. Hastasını görünüşüne göre değil derdine göre değerlendiren doktorla, işine kıymet veren doktorla, vicdanlı doktorla karşılaştırsın. Bu tüm meslekler için geçerli. Öğretmenin de bankacının da memurun da, hemşirenin de iyisi kötüsü var.

Allah babanıza şifa versin. Bir an önce sağlığına kavuşur umarım.

canım izmir de mi yaşıyorsun. doktor önerebilirim nörolog. geçmiş olsun rabbim şifa versin

yeşilyurt eğitim ve araştırmanın doktorları çok çok iyi. 2 kere ameliyat oldum orada bir kaç kere de ufak operasyon geçirdim 2 doktorumda pamuk gibiydi :)

Sen beni gözardımı ettin özel msj atıyorum 3tür

ay bir de siz ilgilenebiliyorsunuz.
ailesi ilgilenmeyen veya ilgilenemeyen hastalar resmen telef oluyorlar.
Allah kolaylık versin, geçmiş olsun.

yeşilyurt eğitim ve araştırmanın doktorları çok çok iyi. 2 kere ameliyat oldum orada bir kaç kere de ufak operasyon geçirdim 2 doktorumda pamuk gibiydi :)
Evet cnm Allah öyle doktorlarla karşılaştırsın bizleri her zaman :) yolumuz düşmesin ama başımızdanda eksik olmasınlar. AMİN

Ben de bir gün rahatsızlandım. Lise sondaydım. Doktora gittik özele.
Bana dedi ki bahar alerjisi..

İyi dedik şurup verdi yolladı.
Sonra tabi ben iyice kötüleşmeye başladım.
Öksürükler baş dönmeleri. Annemler rol yaptığımı sanıyordu.
Sonra bir gün ben fenalaştım yerde sürünerek eve geldim ve bayıldım.
Acilen doktora gidildi. 1 günüm kalmış. Beni gören doktor naptın sen kendine diyordu.
Meğerse ben zatüre olmuşum ve ölümün eşiğindeymişim.
Umarım herkes doktor gibi doktorun eline düşer.
Sırf puanı yüksek diye tıpı tercih eden paragöz vicdansız ve insan sevmeyenlerin eline düşmez.

Çok geçmiş olsun, işte bunlar gibi dr müsvetteleri sırf testleri yapmaya üşendikleri ya da ben bilirimcilikleri yüzünden canımız pamuk ipliğine bağlı yaşıyoruz.

Geçen sene şiddetli kasık ve karın ağrısı şikayetiyle acile gittim gazın var deyip gönderdiler. Ertesi gün daha da beter oldum başka hastaneye gittim meğer kistim varmış patlamış ve hamileymişim. Kanamam olmuştu regl sanmıştım. Allah dr.un iyisiyle karşılaştırsın.

Ben izmirde yaşıyorum. Babam istanbulda olduğu için buradaki hastanede işlemlerini yaptırmaya çalılıyoruz. Bir de eğitim araştırma hastanesi olacak. Doktordan önce insan olmalı derler ya ondan olsunlar. Kalp doktoru ile nöroloji doktoru arasında dağlar kadar fark var.
Kalp doktoru aşağıda milletle uğraşırken bana yardımcı olmaya çalıştı.
Nörolog ise yukarıda yataklı hastaların olduğu bölümde daha sakin bir ortamda beni def etmeyi tercih etti.

Biz kadına dedik durumu anlattık. Bize diyebilirdi emarla parkinson belli olmaz diye. Biz de anlardık.
Siz benden daha mı iyi bileceksiniz. Şeklinde muamele nedir ki?

Valla son bir sene de hem annem hem babam ikiside rahatsız. Hiç acımıyorum. Ters hareketlerini görünce Yazıyorum bimere. Bugün uyarı alır. Başkası şikayet edince kınama alır böyle gider, en azından karşısındaki insanların eşek olmadığını bilirler.

Ben yurtdisindayim. Burada direkt brans doktoruna gidemiyoruz. Saglik ocagindan gondermeleri gerekiyor.
Bizim ocakta 10 tane falan doktor var. Ve sadece 2 tanesi insan gibi isini yapiyor. Geri kalan he diyip yolluyor.
Surekli o iki iyi doktordan randevu almaya calisiyorum. Yoksa brans doktoruna sevk almak imkansiz.
Sizin anlayacaginiz sistem tabii ki onemli ama doktorun kisiligi hepsinden onemli.
Sizin en azindan begendiginiz doktoru bulup randevu alip gitme sansiniz var. Biz kime sevk edilirse ona gidip muayene olmak zorundayiz. Kaderimize ne denk gelirse artik.

Kesinlikle en doğrusunu yapıyorsunuz. Hoşnut olunmayan doktora hemsireye yapilacak tek sey bimer'e sikayet etmektir ya da ilgili diger merciilere.
Ben de tıp camiasının icindeyim, bizlere okullarda önce insan olmayı önce güleryüzlü davranmayı öğretiyor hocalarımiz. Ama sistem o kadar kötü ki, hastaya ayrılan süre tani koymak ve açıklama yapmak için cok yetersiz. Ve ayrıca medyanın doktorlara karşı çok kötü bir tavrı var. Neredeyse doktor düşmanlığı pompalanıyor kamuoyuna. Bakın çoğu meslektaşım evlerindeki evlatlarını ancak haftasonları nöbetleri yoksa görebiliyor. Kendi ailesinde hasta varsa onu hastaneye götürmekle onun yanında olmakla ilgilenemiyorlar. Bu vicdani yükün üstüne aşırı yoğun çalışma temposu eklenince insanda sinir hakimiyeti kalmıyor ne yazıkki. Ben gün boyu tuvalete gidemeyen doktorlar biliyorum o kadar yogun oluyolar ki, ve dayanamayıp bir wc molası verdiklerinde de hastalar tarafından hemen hakaret tehdit hatta siddete varan tepkiler geliyor. Ülkedeki huysuz, aksi ve kaba o kadar cok insan var ki.. bu tarz insanlar sadece sert konusmaktan anlıyorlar ne yazıkki, bu yüzden de doktorların söylemlero sertlesmeye baslıyor gitgide. Halbuki doktorların kesinlikle tercih etmek istemedikleri bir iletisim seklidir bu. Düşünsenize ömrünüzün tamamını gecirdiginiz meslekte her gün hır gür yaşıyorsunuz. Ne meslekten ne kazandığınız paradan ne de yaşadığınız hayattan memnun olursunuz. O yüzden güler yüzlü hasta yakını, doktora hakaret etmeyen hastalar çoğunlukta olsa karakteri sorunlu doktorlar dışında bütün doktorlar pamuk sekeri kıvamında olur.

Siz de gerçekten memnun kalmadığınız doktorları sikayet edin. Kötü insan heryerde kötü malesef. Babanız da en yakın zamanda şifa bulur insallah, geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…