• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle sağlık sistemi olmaz olsun.

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.922
333
Yemin ederim adama kafayı yedirtirler.
Babamın damarları tıkalı.
Ameliyat olacak diye bekliyoruz.
8 aydır.
Tam sekiz aydır.
İlk beyin cerrahi boyun fıtığın var dedi.
Tetkikler yapılırken kalp damar cerrahisi senin damarların tıkalı deyip iki kere anjiyo yaptı. Kalbe bir stent taktılar. Şah damarların tıkalı birine stent yada ameliyat dediler. Beklerken nörolog bu adam parkinson olabilir deyip ilacı vermiş yollamış.
Geçen sene ilk düştüğünde izmirin en iyi profuna özellikle baktırdık. (Bazı belirtiler onu gösteriyor diyr) adam yok dedi.
Zaten bir gece de bu hale geldi ki adam inme geçirdi. Ama yok gerizekalı doktor benden daha mı iyi bileceksiniz deyip kestirip atmış.
Dün adam yine nöbet geçirmiş.
Kalp cerrahisiyle konuştum. Norologdan onay alın takalım stenti diyor.
Norolgun yanına gittim.
Afedersniz gerizekalı kadın almış eline telefonu. Yüzüme bile bakmıyor. Bir şey anlatıyorum. Defol git dercesine muamele ediyor.
Deli oldum. 8 aydır. Bu adam yürümekte zorluk çekiyor. Bu adam adım atamaz hale geliyor. İnatla parkinson teşhisi koyacağız diyorlar. Allahınızı severseniz. Bir insan bir günde parkinson olur mu?
Ya da geçen seneki emar da çıkmayan parkinsonson bir senede çıkar mı?
Bunlar mı ne yaptıklarını bilmiyorlar.
Ben mi çok salağım.

Iyi Doktora denk gelmekte şans oldu şu dünyada. Babamin mide ağrısı vardı ama öyle böyle değil adam yerlerde yuvarlanıyo. Abim acile goturdu gaz demişler lavman yapıp yollamışlar. Eve geldi agrisi artmis rengi sapsarı. 2 3 saat sonra tekrar goturdu yine gaz demişler lavman yapalım. Abim ortalığı yıkmış böyle gaz mi olur adam gibi bakın deyince röntgene almışlar ki mide delinmis meger. Acil ameliyata alındı. Abim arıza cikarmasa kim bilir sonu nasıl olacakti belki ölecekti...

Babanıza coookk geçmiş olsun. Başka doktorlara da gidin. Bazı doktorlar dayağı hak ediyor gerçekten. Kibirden burunları düşse almazlar insani duygularını kaybedip egolarinin kolesi olmuslar

Mecbur başka doktora gideceğiz. Her şey başa dönecek. Hiç utanmıyorlar. Oruç ağızla kadına küfretmemek için zor tuttum kendimi. Milleti çileden çıkarıyorlar ya. Bu mesleği yapamıyorsan bırak git. Alt tarafı bilgi alacağım kadından ki ona göre yol çizeceğim. Ben şimdi hAstayı nerden hatırlayayım falsn diyor. Sdam nöbet geçirmiş diyorum. Yok o bayılmış diyor. Gerizekalı iki dakika önce hAstayı hatırlMıyorum diyordun.

Bu nedir ya insan bedeni deneme tahtası değil neticede. Ben yerinizde olsam imkan varsa götürürüm bi özel hastaneye ayırırım sabahtan akşama kadar bi günümü doktorlara söylerim bakın baştan aşağıya nedir sıkıntı ne yapılmalı diye sonra yolumu çizerim böyle ömür geçmez kardeşim. Özel hastane dememin sebebi bir hastaya düşen sürenin ve ilginin daha fazla olması

Öncelikle Allah acil şifa versin. Sanırın izmir'de yaşıyorsunuz. Yeşilyurt hastanesinin doktorları ilgili bi kaç kere işim düştü oraya. Orayada götürebilrsiniz babanızı. Ornegin ben acile gittgmde kusma sikayetiyle gittim. Kasıklarımı tuttum doktor neyin var dedi. Kalktı geldi karnımın belirli yerlerine bastırdı. Apandisit olabilr dedi. Bi üstünü cagırdı. O da baktı usg, röntgen, tomıgrafi cekildi iyi cıktı şükür. Kanımda enfeksiyon cıktı. Serumla falan hallettiler. Hastaneddn cıkarkende karnımı tuttum doktorun biri noldu birşeymi oldu dedi. Kendini kötümü hissettin dedi. Yat isterden falan dedi. Bana ilgili geldi doktorlar

Sağlık sistemi kaç dakikada bir hasta bakmak gerektirdiginden doktorlar hastalarını nasıl hatirlasin parkinson mr da çıkmaz ayrıca

Sağlık sistemi kaç dakikada bir hasta bakmak gerektirdiginden doktorlar hastalarını nasıl hatirlasin parkinson mr da çıkmaz ayrıca
Sağlık sistemini beğenmiyorsanız başka bir meslek seçebilirdiniz. Ama bu mesleği yapıyorsanız zaten hasta olan ağrısı sızısı olan birine insan muamelesi yapmak ZORUNDASINIZ.

Sağlık sistemini beğenmiyorsanız başka bir meslek seçebilirdiniz. Ama bu mesleği yapıyorsanız zaten hasta olan ağrısı sızısı olan birine insan muamelesi yapmak ZORUNDASINIZ.
Ne alaka yahu? Siz beğeniyormusunuz bir hasta olarak doktorun sizi tam muayene edemeden diğer hastaya geçmek zorunda olmasını? Atla deveyi birbirine karıştırmışsınız bence.

Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Bazı doktorlar inanın deneme tahtası yapıyorlar. Zaten Turkiyede de saglik sistemi diye birsey yok. Herkes kafasina göre.
Bende 3 aydır ayak bilegimdeki ağrı için koşturuyorum. 3. Teşhis dün koyuldu. Umarım bu sefer doğru teşhistir. Zira artık bacağımı kesesim var.

Ne alaka yahu? Siz beğeniyormusunuz bir hasta olarak doktorun sizi tam muayene edemeden diğer hastaya geçmek zorunda olmasını? Atla deveyi birbirine karıştırmışsınız bence.
Tam muayene etsin o zaman. Sistem ona hastayı yarım bırakmı diyor? Sadece devlet hastanesi değil bazı özellerde de aynı drlardan var. Onlar neden ilgisiz? Eğer tlfla özel görüşme yapacak zamanı ayırabiliyorsa hasta yakınında sorularını cevaplamak zorunda.

Tam muayene etsin o zaman. Sistem ona hastayı yarım bırakmı diyor? Sadece devlet hastanesi değil bazı özellerde de aynı drlardan var. Onlar neden ilgisiz? Eğer tlfla özel görüşme yapacak zamanı ayırabiliyorsa hasta yakınında sorularını cevaplamak zorunda.

Sistem aynen öyle diyor. Gidip bir doktorla 1 gün geçirirseniz nasıl işlediğini görürsünüz sistemin. Size kalırsa doktor yemek de yemesin tuvalete de gitmesin. Öyle bir dünya yok. Herkes gibi insanca çalışmayı sağlık personeli herkesten fazla hakediyor, ama insanlığın zerresi yok çalışma sistemlerinde. Bu insanca davranmamanın bahanesi değil tabiiki, ama belki o da telefonda evdeki hasta annesiyle ilgileniyor olamaz mı yani? Biraz empati, biraz saygı. Doktorların çoğu zaten çok verici ve fedakar insanlar, üç beş hadsizin saygısızlığını hepsine yüklemek bana hiç doğru gelmiyor. Özellerle ilgili birşey diyemeyeceğim, devlette şikayet etme hakkınızı nasıl sonuna kadar kullanıyorsanız, özelde de kullanın. Sorun çözülecektir...

8 aylık bir bekleme için normal demiyorum tabii ki, inşallah babanız iyileşir bir an önce konu sahibi.. sakin kalmaya çalışın, bir de siz gerilirseniz hem kendinize hem ona fayda yerine zarar verirsiniz.

Bir doktoru tanıdıktan sonra sistemin hikaye olduğunu anladım. Türkiye'de sadece sağlık sistemi sorunlu değil ama sistemi bahane edip mesleğini ve muhataplarını en çok istismar edenler doktorlar.

Orhan Kahraman Karaisaoğlu faceden inceleyin. Bu da devlet hastanesinde doktor, muayene için sıra bulmak şans işi, sadece kendi ilinden değil çevre illerden de bir sürü hastası var. Adam uyumuyor resmen devamlı doğumda. Messengerdan bile hastalarının sorularını yanıtlayan, inanılmaz saygılı, sevgi dolu, ilgili, Türkiye'ye fazla bir dr. Devlette özelden daha iyi hissedilebileceğini kanıtlayan, ilgisi sonsuz bir dr. Hastaları ve aileleri tarafından deli gibi sevilen bir dr. Eee bu da dr?

Kendi özel hayatı yok mu? Var elbette. 3 çocuğuna, eşine, hasta babasına, dostlarına... herşeye de yetişiyor bir yandan. Her dr böyle olsun demiyoruz ama insan olmamaya bahane asla sistem değil.

Son düzenleme:
Doktorlardan kapasite dışı şey beklenmiyor zaten. Eldeki raporlara bakıp gördükleri eğitimin gereğinin yapılmasını istiyor hasta yakını. Doktor demek üstün zekalı bu demek değil zaten bunu herkes biliyor. Ama insan sağlığı üzerine eğitim alıp aslında tek yapmaları gereken şeyi yani teşhis koymayı da becerebilsinler bir zahmet.

Sistem aynen öyle diyor. Gidip bir doktorla 1 gün geçirirseniz nasıl işlediğini görürsünüz sistemin. Size kalırsa doktor yemek de yemesin tuvalete de gitmesin. Öyle bir dünya yok. Herkes gibi insanca çalışmayı sağlık personeli herkesten fazla hakediyor, ama insanlığın zerresi yok çalışma sistemlerinde. Bu insanca davranmamanın bahanesi değil tabiiki, ama belki o da telefonda evdeki hasta annesiyle ilgileniyor olamaz mı yani? Biraz empati, biraz saygı. Doktorların çoğu zaten çok verici ve fedakar insanlar, üç beş hadsizin saygısızlığını hepsine yüklemek bana hiç doğru gelmiyor. Özellerle ilgili birşey diyemeyeceğim, devlette şikayet etme hakkınızı nasıl sonuna kadar kullanıyorsanız, özelde de kullanın. Sorun çözülecektir...
Meslek olarak seçtiyse hastalarına bakmak zorunda. Babasının hayrına hasta bakmıyolar sonuçta.

Back