Valla ne yalan söyliyim, Bidaneme katılıyorum. Ben burada eli öpülecek, sadakatinden dolayı kutlanacak bir durum göremiyorum. Evet sabrından dolayı kutlamak lazım ama bu kadar da abartıp, kutsal insan eli öpülesi insan haline getirmenin bir anlamı ok. Eşine olan tutumunu değerlendirmiş herkes...
Ama kimse çocukların çektiğini düşünmemiş. Bu adamla yaşamaya devam edip, tüm ahlaksızlıklarına, şiddetine boyun eğmesinin, bu adamla çocuklarını aynı çatı altında tutmasının çocuklar üzerindeki psikolojik etkisini kimse düşünmemiş. Her gece alkolik ve asalak babalarının eve gelip annelerini köle gibi kullandığını, dövdüğünü gören hatta gece kavga dövüş sesiyle uyanan çocukların durumu ne olacak.
Bence o bayan kocasına olan sevgi saygı yada şevkatinden o evde durmuyor. Boşanmayı tabu olarak gören, kadının yeri kocasıın yanıdır diyen zihniyetin kurnbanı olduğu için, o adamdan ayrılıp çocuklarına huzurlu bir ortam kurmaktan korkuyor.
Ben o kadının elini ancak ve ancak kocasından boşanıp, çocuklarına huzurlu bir ortam yaratmaya karar verdiğinde öperim....