Böyle hanım da böyle bey de var günümüzde!

bana hiçte yabancı gelmedi bu hikaye...çünkü böyle bi kadını çok yakından tanıyorum.
annem.. ama arkadaşlar bu bence çokta imrenilesi bir durum değil..(

Hayir kesinlikle bu kadin gibi olamayacagimi itiraf etmek zorundayim.Hem dayak yiycem,hem köle gibi calistirilicam,calisip didindigim parayi kocamin ickisine yatiricam cocuklarimin rizkindan keserek,arkadaslarina verdigi degeri bize vermiycek,onlara ayirdigi zamani bize ayirmiycak bende kocam icin üzülücem öylemi?Bu bana göre degil.

ben bukadar kocaman yürekli ve sabırlı olamazdım... Allahım dağına göre kar veririmiş..

çok etkileyici bir hikaye gerçekten ..
bende bu kadar sabırlı olabilrimydim bilmiyorum günümüzde böyle insan çok azdır diye düşünüyorum ...
paylaşımınız için sağolun emeğinize sağlık

çok sabırlıymış çok biz de keşke öyle olabilsek ama allaha şükür eşimiz öyle biri değil akşam eve sabah işe allah nazarlardan korusun

yazacak birşey bulamadım ben yapamazdim

Tabiki çok kendinden çok ödün vermiş kadıncağız ama birde düşününce ne kadar küçük şeyler için tartışıyor ve yuvalarımızı dağıtıyoruz değilmi. Bizim kocamaız yemeği beüenmedim dese belki çoğumuz git beyendiğin yerde ye deriz. Çok şükür benim yuvam ayakta ama yinede bir öfkeyle çok ufak şeyleri bazen büyütüyorum. belki birçok kişide böyle yıkıyor yuvasını .yapmamak lazım yuvayı dağıtmak kolay ama babasız anasız büyüyen çocuklar çekiyor bizim günahlarımızı.

tamam güzel de
çocukları için ve vefasız kocası için kendi hayatından vazgeçmiş bir kadın?
kadın kendi hayatından vazgeçerek mi yücelir?
iş erkek ve kadın olabilmekte beraber ve elele
kadın eli öpülecek kadın doğru ama başkalarının değil eşin öpmesi gerek o eli,

eşim yemek beğenmezse git başka yerde ye demem beğenmediği yemeği yememe gibi bir hakkı var tabiki bunun için küsemem yada kırılmam çok ufak bir şey bu başka bişey hazırlarım ama eşimde zaten o yemeği özenle bizim için hazırladığımı bilir emek verdiğimi bilir demez yani sorun çıkarmayız böyle ufak şeyler için...
öyle bana hiç saygı duyulmayacak ben değerinden çok vereceğim, bir de böyle hayırsız bir adama kalkıp çocuk vereceğim kadınının değerini bilmeyen adam çocuğunun da değerini bilmeyecek tabii ve o çocuklar erkeklerden nefret ederek büyüyecekler bunun adı da böyle kadınlar olacak
yokya olmasın böle kadınlar toplum ayıbıdır bu

bu kadınlık değil kadınlık böyle olmaz bu kadınları köle gibi gören zihniyetin bir parçası başka bişey değil.

bu kadının sabrının karşılığını bu dünyada alacağını zannetmiyorum(inş. yanılırım).
ben bu kadar sabırlı olamazdım.
hani erkek çalışamaz durumda olur, o zaman tüm yükü üstlenirim ama,
ben çalışacağım, o meyhanelere gidecek, ben kabul edemem. sabrına da hayran olamam.
benzer durumda olan çok kadınlarımız da var maalesef. Allah kocalarını ıslah etsin.

paylasimin için tesekkürler
ben yapamazdim gerçekten, kadinin eli öpülecek ama esi tarafindan öpülecek kadin

vay be... ne sabır öyle ne kadar saflık temizlik, allah o gönlün güzelliğini hepimize bahşetsin inşallah

Gercektende cok güzel ve maneviyatla dolu bir yaziydi.Büyük zevkle okudum.Okuduktan sonrada kendimi bir an kötü hissettim.
Bir kac kez forumda esimle olan sorunlarim icin basliklar acmistim.Onlardan utandim.Sonra tartismalarimiz sonrasinda sarfettigim sözlerden utandim.Utandim oglu utandim yani.
Ama sonra düsündümkü bende o calismadi ben gittim calistim.
O evle ilgilenmedi erkeklik görevlerini yapmadi ben onunkileride üstlendim.Yeri geldi evde boya badana aptim yeri geldi tamirat yaptim.Ailesinin binbir cesit rezilligini cektim gikim cikmadi.Yeri geldi ailem ile görüstürülmedim yeri geldi hamileyken aseridigim bir külah dondurma icin gözasi döktüm........
Dayaginida yedim sarhoslugunuda gördüm.Aldatildim ezildim gururumu ayaklar altinada aldim.
Ama iyi yanlarinida gördüm Allah icin.
Ben hala bu adamla evliyim.
Belki hikayedeki kadin gibi ahiretligini düsünmüyorum esimin ama bu dünyada kötülügünü hic istemem.Iyide olsa kötüde olsa Yüce Rabbim cocuklarimin babasini basimizdan eksik etmesin.

Son düzenleme:
Benim anlamadığım neden bu yazarın elini öpüp duasını alma gereği hissediyor insanlar.gelelim kadının yaptığını sandığı fedakarlıklara bence fedakarlıktan çok boyun eğmişlik, cahillik başka birşey değil.o çocukların büyüdüğü ortamı ve ilerde nasıl birir birey olacaklarını düşünemiyorum . üstelik kadın bu kadar eziyeti çektikten sonra birde kocasını cehennemden kurtarma yolları arıyor bu kadarı fazla çok fazla......

çok güzel bir yazı ama günümüzde az denecek kadar yok diye tahmin ediyorum...bu kadar eziyete bu devirde dayanabilen hadi dayanmayı geçtim birde onun yarını için çalışmayı düşünen bayan varmıdır gerçekten?? eğer varsa ben onu ayakta alkışlarım inanın ama adamı idare ettiği için değil sabrı için...
yazı çok hoşuma paylaştığın için teşekkür ederim canım...
sevgiler...

Benim anlamadığım neden bu yazarın elini öpüp duasını alma gereği hissediyor insanlar.gelelim kadının yaptığını sandığı fedakarlıklara bence fedakarlıktan çok boyun eğmişlik, cahillik başka birşey değil.o çocukların büyüdüğü ortamı ve ilerde nasıl birir birey olacaklarını düşünemiyorum . üstelik kadın bu kadar eziyeti çektikten sonra birde kocasını cehennemden kurtarma yolları arıyor bu kadarı fazla çok fazla......

Ben de aynı ortamda büyüdüm.Hatta 3 kardeş büyüdük.Benim babamda çok fazla içki içerdi. Sabahlara kadar uykusuz kalırdık. Annemi döverdi bizi döverdi.Evden kovardı annemi. Tek fark benim babam çalışırdı ama annem de çalışırdı.Temizlik çocuk bakma gibi işlere giderdi.Ne tok ne de açtık. Eski kıyafetlerle büyüdük. Babamın iyi olduğu günlerde olurdu. Tamamen nefret ettiğimiz günlerde olurdu. Ama annem bizi bırakıp gitmedi. Bizi de alıp gidemezdi. Sonuçta böyle ortamlarda büyüyüp iyi olan çocuklarda var. Biz şimdi 3 kardeş üçümüzde evli ve mutlu yuvamız var.Hepimiz iyi işlerde çalışıyoruz. çok şükür diyoruz. Babam da eskiye nazaran iyi sayılır. Annem onun için çok hocalara gitti. Çok dualar etti.Elinden ne gelirse yapmaya çalıştı. Bir gün bize aynı hikayede ki kadının dediğini dedi.Benim gönlüm onun cehennem ateşinde yanmasına razı olmaz dedi. böyle ortamlarda yaşayan çok kişiler var.

herşey karşılıklı bana eziyet ediyosa ben niye onu düşünüyümki.. kesinlikle bu kadar sabırlı olamazdım...

cok sağ ol cnm benide cok etkiledi..hem halime şükrettim ..
hemde bi çok şeyin farkın avarıp yeniden düşündüm...
şuan bende zor bir dönemden geciyorum rabbim selamete ulaştırsın bizleri inş...

Size katılmıyorum
Cahillik lafını bir anneye söylemeniz hiç hoş olmamış
Evet bu fedakarlıkları sadece kadınlar yapabilir.
Fazla kelimenize katılıyorum sadece.

X