Böyle biriyle arkadaş kalmaya devam eder miydiniz yoksa ben mi çok kinciyim?

Bana çok enteresan geldi..Siz o an okadar kotuyken sizi nasıl yalnız bırakabilir..Ben size hak verdim açıkçası.Bence kendisi size zor zamanlarinizda destek olamayacağından dolayı mesafeli bir arkadaşlik kurmaliydi.her derdinde sizin kosmaniz onun çok hoşuna gidiyorken böyle büyük fırtınalı bir günde o hiç kıpırdamamis..Olmaz öyle.bende ewliyum ve çocuğum var kız feryad figan ağlıyor hemen 10 dk bırakır bebeği kosardim.kosamiyorsamda arar canım. Yanında olmak isterdim ama gelemiyorum iyimisin die sürekli ilgilenirdim.

Cok yanlis dusunuyorsunuz herkes sizin gibi copsuz uzum degil. Gecen yaz esim bir saglik sorunu yasadi ambulans cagirdim, kimim kimsem yok oglum kucuk. Ambulans hastaneye vardiktan yarim saat sonra gidebilmistim cunku kucuk bebegim vardi. Bilmem anlatabildim mi?
Yazdığını tekrar okur musunuz ve anladıktan sonra cevap yazar mısınız? Bilmem anlatabildim mı?

Bana çok enteresan geldi..Siz o an okadar kotuyken sizi nasıl yalnız bırakabilir..Ben size hak verdim açıkçası.Bence kendisi size zor zamanlarinizda destek olamayacağından dolayı mesafeli bir arkadaşlik kurmaliydi.her derdinde sizin kosmaniz onun çok hoşuna gidiyorken böyle büyük fırtınalı bir günde o hiç kıpırdamamis..Olmaz öyle.bende ewliyum ve çocuğum var kız feryad figan ağlıyor hemen 10 dk bırakır bebeği kosardim.kosamiyorsamda arar canım. Yanında olmak isterdim ama gelemiyorum iyimisin die sürekli ilgilenirdim.
Allah razı olsun hak verdiğin için çok sağol. Allah etrafimizda gerçekten hatır sahibi düşünceli insanlar bulundursun.. Benim de arkadaşlık anlayışım bu..

Bence arkadaşlık anlayışınızı gözden geçirin derim. Evet hayatta herşey herkesin istediği gibi olmaz. Ama vefa, hatır bu tarz kavramlar benim hayatimda çok önemli. Ve evlenen insanların bu tarz duygulardan muaf olduklarını da düşünmüyorum.
Evet karşılığında en azından bir mesaj bekledigim için anlayissiz oluyorsam kabul ediyorum, doğrudur.

Sen düşünmüş olabilirsin ama arkadaşının o sırada ne kadar meşgul olup olmadığını ya da kafasının nerede olduğunu nereden biliyorsun? Kadın kayınvalidesiyle yan yana burada insanlar kayınvalideyle bir araya gelince fıttırıyor yahu. Tamam hadi diyelim çok boş bir insan, seni de unuttu. Eee? Sen unutulmaz bir insan mısın, aklından çıkmış olamaz mısın hayat koşuşturması içinde? 5 gün sonra aklına geldiyse de geldi, "Oh aman yarabbi nasıl 5 gün sonra aklına gelirim ben her an aklında olmalıyım" diye arkadaşlık bitirmek çocukça. Her insan da bir değil, yaşadıklarımız da bir değil.

Komsum demissin yani bebekde olsa gelebilinecek bir mesafede, ustelik kv gelmis ona 5 dk emanet edip seni gormeye gelebilirdi. Ben hep yaninda olucam ama o benim yanimda olmucak kbakma bu siradan bir komsu.
Onceden birsuru arkadasim vardi, arabam varken 2 kati oldu. Arabayi sattim azaldi, ve bana yanlis yapanlari direk sildim. Onceden gecmisin hatrina diyip katlaniyodum ama artik finito bu isler. Valla yalniz kalmayi tercih ederim boyle destek olamicaklarsa. En azindan kafam rahat

Arkadaşlar kötü günde birbirine koşarken o da bana şu hızda birebir gelmeli diye hesap yapmazlar..Arkadaşın sana açıklama yapmış üstüne telafi etmeye çabalamış bunun üzerine siz onu odanıza bile almamışsınız gerçekten bunun adını kin bile koyamadım bana çok çirkin geldi açıkçası kusura bakmayın ama hatalısınız
Yahu 5 gün arayıp sormamış diyorum ve beni mı hatalı buluyorsunuz şu durumda. Cidden garip bi arkadaşlık anlayışınız varmış

Tmm gelemeyebilir ama ardindan arar sorar surekli insan.Ayrica ogun gercektenmi gelemezdi bilemeyiz.Bazi insanlar vefasiz cunku bebegi olsa da olmasa da.
Cocuk var diye hep bir mana bilemiyorum.O kiz onun herseyine kosmus bes gun sonra yazmis olmaz oyle.Herseyimize kosan kiymetli insanlar bukadar kolay harcanamaz.
Ozrunu kabul et konu sahibi.Bundan sonraki davranislarina bak.
Bundan sonra istesem de sıcak davranamam ki. Yaptığı beni direkt irrite etti o dereceyim şuan. Resmen beni Annemi aglama duvarı olarak kullanmış. Kendi sıkıntımda ona isim düşünce anladım bunu..

Aynı apartmanda oturduğum komşumuz kendisi aramiz cok iyidir daha dogrusu iyiydi ve benimle yaşıt aynı zamanda. Ancak aramızda ki tek fark o evli ve bir yaşında bir bebeği var bense ailemle yaşıyorum. Sıkıntımı direkt anlatayım ki hatalıysam göremediğim bi nokta varsa beni uyarırsınız.
Arkadaşım kayınvalidesi ve kocasıyla çok problem yasayan bir insan ve burda temtek desem yeridir. Her sıkıntısında her beni aramasında beni cagirmasinda yanına gittim. Isim gücüm varsa bile yarim bırakıp yanına gittim sırf kendini yalnız hissetmesin içini birilerine dökebilsin diye. Geçenlerde de ben büyük bir sıkıntı yaşadım aileviydi ve sinir krizleri geçirdim hatta cinnetin eşiğinden geçtim desem yeridir. Annem beni zaptedemeyince babamı falan aramış hatta hemen eve gelsin diye. Neyse ben de o halimle ağlayarak arkadaşımı aradım x dicem bundan sonraki kısımlarda kendisine. X e ağlayarak bize gel ben çok kotuyum iyi değilim dedim ve o bise diyemeden kafam yerinde olmadığından teli hemen kapattım. Bi 5 dk sonrasında babam geldi zaten eve ve babam halimi görünce ağlamaya başladı o kadar kötü görünüyordum ve beni apar topar hastaneye götürdüler. Hemen bi iğne ve eve geldiğimizde direkt uyuyakalmışım 4 5 saat sonra uyandığımda baktım X geldi bize. Odama girdi mahcup bi suratla yok ıste oğlan ağlıyordu yok kaynana geldi falan filan bi tane şey sıraladı bana bu arada kaynanası da yan apartmanda sürekli görüyo yani. Neyse o kafaya rağmen benin jeton direkt düştü. Ağlayarak aramama rağmen gelmemiş hanımefendi bi merak edipte, mesaj bile atmamıştı neden ağlıyorsun nold sana falan diye. Ben o arada hastanede olduğum için onu aradıktan sonra gelmiştir diye düşünüyordum onu da ayriyetten belirteyim.
Neyse bu bana o bahaneleri sıralayınca kızdan direkt soğudum ben onun her kötü anında işimi gücümü bırakıp yanına gidebilirken o ise ilk kez ondan maanevi destek istememe rağmen ortadan kaybolmuştu. Daha sonraki günlerde de ne bir mesaj ne bir uğrama.. Olayın üstünden 5 gün geçtikten sonra mesaj atıyor bana iyi misin diye. Olay soğuyup kafamı topladıktan sonra.. Cevap dahi atmadım. Sonraki günlerde de gelip kapımızı çaldığında kapıyı açmadım. Annem içeri aldığında kendi odama almadım içeri girmek istemesine rağmen.
Geçenlerde yine gelmiş bize yine sokmadım odama. Bana hediye almış onu bırakmış anneme. Aksamina da mesaj etmiş " anladım kırıldın ama bence çok uzatıyorsun. Bana haksızlık ediyorsun birazda benim acımdan bak. Kardeşinle de barışmışsın çok sevindim benimle konuşmasan da olur artık. Neyse kararına saygı duyarım. Iyi akşamlar"
Bu mesajı görünce iyice fıttırdım. Cevap dahi vermedim. Sanki eski sevgilimde burnunu sürtürmeye çalışıyorum gibi algılıyor kız. Uzatıyorsun ne demek yani..
Ya bilmiyorum benim arkadaşlık anlayışım bu olmadığı için bu yaptığına da tahammül edemedim. Ve direkt kestim muhabbetimi. Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda? Biraz uzun yazdım nolursuniz kusuruma bakmayın ama ayrıntılarıyla anlatmaya çalıştım ki beni daha rahat anlayabilin diye :)
Edit.1.Ben anlatamadım galiba. Yargılayanlar olmuş direkt belli ki sıkıntımı yanlış aktardım.. Iyi niyetle düşünmeye çalıştım ancak düşünemiyorum kusura bakmayın cunku bebeğine rağmen telefonu dakika başı elinde. Gelemese dahi bir mesaj atıp halimi hatrimi sorabilirdi. Benim kırgın olduğum nokta bu. Umarim şimdi daha iyi anlaşılırım..

Genel konun itibari ile haklısın niktir et bence de.

Şimdi aklımda canlandirdim bu durumu,arkadasiniz kapiniza geliyor bi kapi acmiyorsunuz,odaniza almiyorsunuz,hediye birakyor özür diliyor,cevap bile vermiyorsunuz...basliginiza cevap,evet bence çok kincisiniz...ben olsam sizinle arkadaş olmak istemezdim şahsen...
Ben de bu şekilde düşünenlerle arkadaş olmayı reddediyorum ve silip atıyorum. Allah ta beni kararlarımda yanıltmasın..

Bence en azindan aramaliydi. Ben gelemiyorum bebegim agliyor, kv burda sen bana gel deseydi o zaman. Arkadaşım beni hungur hungur aglarken arasa, mumkun degil gormeden içim rahat etmez. Gidemiyorsam bile nolur sen gel diye yalvarirdim. Anasini babasini arardim ulasamiyorsam. Telefonla arayamayacak kadar da bir engel değil sonucta bebek.

Ustune alinabilecekler alinabilir ama bazi insanlar evlenince dunya kendi etrafinda donuyor saniyor. Sadece kendi dertleri kendi dunyalari oluyor hayat. Ve bence en yorucu arkadas tipi hic tavsiye etmem. Ben de evliyim arkadasim arasa gidemesem bile boyle bir durumda en az 100 tane mesaj atarim 100 kere ararım cevap alana kadar. Telefonda agliyormus bir de.

Sen düşünmüş olabilirsin ama arkadaşının o sırada ne kadar meşgul olup olmadığını ya da kafasının nerede olduğunu nereden biliyorsun? Kadın kayınvalidesiyle yan yana burada insanlar kayınvalideyle bir araya gelince fıttırıyor yahu. Tamam hadi diyelim çok boş bir insan, seni de unuttu. Eee? Sen unutulmaz bir insan mısın, aklından çıkmış olamaz mısın hayat koşuşturması içinde? 5 gün sonra aklına geldiyse de geldi, "Oh aman yarabbi nasıl 5 gün sonra aklına gelirim ben her an aklında olmalıyım" diye arkadaşlık bitirmek çocukça. Her insan da bir değil, yaşadıklarımız da bir değil.
Ya cidden fikrinizi savunayım derken saçmalamışsınız gibi geldi bana. Kizin yaşam şeklini ,meşguliyet durumunu ,hayatini bilmesem heralde bu kadar kizmazdim gonul koymazdim değil mi. Her neyse görüşünüz için tesekkurler. Iyi geceler.

Şimdi kendini haklı görüyorsun sana ne dersek diyelim düşünceni degistireyemeyiz..

Ancak evlenip çocuğun olunca o kıza hak verirsin..

Komsum demissin yani bebekde olsa gelebilinecek bir mesafede, ustelik kv gelmis ona 5 dk emanet edip seni gormeye gelebilirdi. Ben hep yaninda olucam ama o benim yanimda olmucak kbakma bu siradan bir komsu.
Onceden birsuru arkadasim vardi, arabam varken 2 kati oldu. Arabayi sattim azaldi, ve bana yanlis yapanlari direk sildim. Onceden gecmisin hatrina diyip katlaniyodum ama artik finito bu isler. Valla yalniz kalmayi tercih ederim boyle destek olamicaklarsa. En azindan kafam rahat
Aynı kafadayız. Kesinlikle ben de bu kanıdayım. Kolay kolay silmem karşımdakini sürekli analiz ederim ölçerim tartarım. Ama yaptığı bariz bi yanlışta elimde olmadan silerim. Dediğin gibi böyle yalan dolan insanlar olacaksa cevremde hiç olmasın daha hayırlı.

Ya cidden fikrinizi savunayım derken saçmalamışsınız gibi geldi bana. Kizin yaşam şeklini ,meşguliyet durumunu ,hayatini bilmesem heralde bu kadar kizmazdim gonul koymazdim değil mi. Her neyse görüşünüz için tesekkurler. Iyi geceler.

Canımcım bak kibar olmaya çalışıyorum saçmalamışsın falan bunlar ayıp ve hoş değil. Arkadaşına da böyle davranıyorsan düşüncemde yanılmamışım. Buraya fikir almaya konu açıyorsun, herkes senin mantığında olaya bakmayacaktır bunun bilincinde olarak buraya konu açıyorsunuz değil mi? Benim göremediğim bir şeyler olabilir mi diye? Ben de diyorum ki tıpkı burada olduğu gibi arkadaşın da o an düşünememiş olabilir, sonradan aklına gelmiş olabilir bu onu kötü bir arkadaş yapmıyor en azından gönlünü almaya da çalışmış ama başlıkta da yazdığın gibi seni kinci yapıyor. Bunu söyleyen tek kişi de ben değilim herkese aynı saldırganlıkta cevap veriyorsun. Biraz aynayı kendine de doğrultmanı tavsiye eder, iyi geceler dilerim ben de.

O an gelememiş ve hemen mesaj atmamış olmasını anlarım. Zaten mesaj yazacak durumdaysa gelebilirdi demek ki gerçekten bebeği durmadı sorun oldu. Ama 5 gün sonra mesaj atması biraz geç olmuş. Belki kafanı toplamanı beklemiştir. Ben olsam affederdim bi de kaç defa gelmiş, hediye almış, açıklama yapmış. Ama içinizden gelmiyorsa zorlamayın yapacak bir şey yok.

X