Hata yapmış olabilir ama telafi etmeye çalışmış. Hata insana mahsus. Bu kadar kapı duvar olmak kinci olmaktır. Ne vardı oturup kırıldığınızı anlatsanız?Ben anlatamadım galiba. Yargılayanlar olmuş direkt belli ki sıkıntımı yanlış aktardım.. Iyi niyetle düşünmeye çalıştım ancak kusura bakmayın bebeğine rağmen telefonu dakika başı elinde. Gelemese dahi bir mesaj atıp halimi hatrimi sorabilirdi. Benim kırgın olduğum nokta bu. Uma rim şimdi daha iyi anlaşılırım..
Şükürler olsun 1 kisi anlamis derdimi. Ben de bunu anlatmak istedim ama uzun yazmayım derken neye takıldığımı eksik anlatmışım belli ki. Ben de buna kızgınım gelmese bile bi mesaj atabilirdi nasılsın gelemedim kbakma kafanı topladın mı falan diyebilirdi ama yapmadı bunları.Kendisi her derdinde arıyor, ama sizin nasıl olduğunuzu 5 gün sonra soruyor.
Hemen gelemeyebilir ona takılmadım da bir daha 5 gün sonra mesaj atması kötü gün dostu olmadığını gösterir.
Çocuğu olduğu için aynı anda gelemeyebilir evet ama babanızı,annenizi arayıp sorabilirdi,eğer böyle yakın olduğum birisi olursa üstelik aynı apartmanda 4-5 gün sonra geliyorsa elbette ben de kırılırdım ve mesafe koyardım,ayrıca artık şunu öğrendim mesafe her zaman iyidir konuş,et ama mesafeli olacaksın.Ben anlatamadım galiba. Yargılayanlar olmuş direkt belli ki sıkıntımı yanlış aktardım.. Iyi niyetle düşünmeye çalıştım ancak kusura bakmayın bebeğine rağmen telefonu dakika başı elinde. Gelemese dahi bir mesaj atıp halimi hatrimi sorabilirdi. Benim kırgın olduğum nokta bu. Uma rim şimdi daha iyi anlaşılırım..
Canım valla allah razı olsun anlayabilmişsin beni çok teşekkür ederim. Ben gelememesinden çok arayıp sormamasina merak etmemesine olay zaman aşımına uğradıktan sonra aramasına bozuldum. Ve bencil bi arkadaş olduğuna karar verdim ister istemez ve hiçte sevmem böyle şeyleri direkt soğurum. Ama burdaki arkadaşların beni bi infaz etmediği kalmış. Sanki ben bebeğini bıraksın bana gelsin demisim gibi..Gelemememesine hadi hak veririm de insan kapatınca bir mesaj atar iyi misin ne oldu vs. Bir saat değil iki saat değil beş saat sonra gelmesi de tuhaf . O kadar saat dünyanın işi yapılır yani. Bende hemen soğurum böyle şeylerde. Karakter meselesi başka arkadaş mı yok o yansın derdine.
Ayrıca terslerdim trip attığım falan yok laf söyleyip durma görüşmek istemiyorum de gitsin.
Aynen Canım benim.. O hep kendi anlatan kendi konuşan biri.. yalnız kalmamak için, birileri yanında olsun ama kim olursa olsun mantığında bi arkadaş. Bunu farkettim.Hadi hemen gelememiş de bi geri arama falan yapsaymış. 5 gün ara vermese iyiymiş mesela.
Kötü biri değil belliki ama senin istediğin arkadaş formunda değil bana göre.
Aynı apartmanda oturduğum komşumuz kendisi aramiz cok iyidir daha dogrusu iyiydi ve benimle yaşıt aynı zamanda. Ancak aramızda ki tek fark o evli ve bir yaşında bir bebeği var bense ailemle yaşıyorum. Sıkıntımı direkt anlatayım ki hatalıysam göremediğim bi nokta varsa beni uyarırsınız.
Arkadaşım kayınvalidesi ve kocasıyla çok problem yasayan bir insan ve burda temtek desem yeridir. Her sıkıntısında her beni aramasında beni cagirmasinda yanına gittim. Isim gücüm varsa bile yarim bırakıp yanına gittim sırf kendini yalnız hissetmesin içini birilerine dökebilsin diye. Geçenlerde de ben büyük bir sıkıntı yaşadım aileviydi ve sinir krizleri geçirdim hatta cinnetin eşiğinden geçtim desem yeridir. Annem beni zaptedemeyince babamı falan aramış hatta hemen eve gelsin diye. Neyse ben de o halimle ağlayarak arkadaşımı aradım x dicem bundan sonraki kısımlarda kendisine. X e ağlayarak bize gel ben çok kotuyum iyi değilim dedim ve o bise diyemeden kafam yerinde olmadığından teli hemen kapattım. Bi 5 dk sonrasında babam geldi zaten eve ve babam halimi görünce ağlamaya başladı o kadar kötü görünüyordum ve beni apar topar hastaneye götürdüler. Hemen bi iğne ve eve geldiğimizde direkt uyuyakalmışım 4 5 saat sonra uyandığımda baktım X geldi bize. Odama girdi mahcup bi suratla yok ıste oğlan ağlıyordu yok kaynana geldi falan filan bi tane şey sıraladı bana bu arada kaynanası da yan apartmanda sürekli görüyo yani. Neyse o kafaya rağmen benin jeton direkt düştü. Ağlayarak aramama rağmen gelmemiş hanımefendi bi merak edipte, mesaj bile atmamıştı neden ağlıyorsun nold sana falan diye. Ben o arada hastanede olduğum için onu aradıktan sonra gelmiştir diye düşünüyordum onu da ayriyetten belirteyim.
Neyse bu bana o bahaneleri sıralayınca kızdan direkt soğudum ben onun her kötü anında işimi gücümü bırakıp yanına gidebilirken o ise ilk kez ondan maanevi destek istememe rağmen ortadan kaybolmuştu. Daha sonraki günlerde de ne bir mesaj ne bir uğrama.. Olayın üstünden 5 gün geçtikten sonra mesaj atıyor bana iyi misin diye. Olay soğuyup kafamı topladıktan sonra.. Cevap dahi atmadım. Sonraki günlerde de gelip kapımızı çaldığında kapıyı açmadım. Annem içeri aldığında kendi odama almadım içeri girmek istemesine rağmen.
Geçenlerde yine gelmiş bize yine sokmadım odama. Bana hediye almış onu bırakmış anneme. Aksamina da mesaj etmiş " anladım kırıldın ama bence çok uzatıyorsun. Bana haksızlık ediyorsun birazda benim acımdan bak. Kardeşinle de barışmışsın çok sevindim benimle konuşmasan da olur artık. Neyse kararına saygı duyarım. Iyi akşamlar"
Bu mesajı görünce iyice fıttırdım. Cevap dahi vermedim. Sanki eski sevgilimde burnunu sürtürmeye çalışıyorum gibi algılıyor kız. Uzatıyorsun ne demek yani..
Ya bilmiyorum benim arkadaşlık anlayışım bu olmadığı için bu yaptığına da tahammül edemedim. Ve direkt kestim muhabbetimi. Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda? Biraz uzun yazdım nolursuniz kusuruma bakmayın ama ayrıntılarıyla anlatmaya çalıştım ki beni daha rahat anlayabilin diye :)
Edit.1.Ben anlatamadım galiba. Yargılayanlar olmuş direkt belli ki sıkıntımı yanlış aktardım.. Iyi niyetle düşünmeye çalıştım ancak düşünemiyorum kusura bakmayın cunku bebeğine rağmen telefonu dakika başı elinde. Gelemese dahi bir mesaj atıp halimi hatrimi sorabilirdi. Benim kırgın olduğum nokta bu. Umarim şimdi daha iyi anlaşılırım..
Mesajda mı atamıyor???Evli olumca gercekten isler degisiyor. O gun sorun yasadigi kaynanasi evdeyken cikip senin yanina gelseydi inan o kaynana o kizin evliligini bile bitirecek noktaya getirirdi. Ama sen ne yaparsan yap annen baban hep arkanda olacak. Ama o kizin kayınvalidesi, kocasiyla arasini bozmak icin yer kollayacak. Arkadasiniza bosuna alinganlik gostermeyin. Bazen arkadasliklarda fedakarlik gerektirir. Bu iliskide fedakarlik yapmak sana dusuyor. İnan ki baba eviyle evlendigin zaman ki durum bir olmuyor. Mukemmel bir iliskin dahi ilsa hic sorunun olmasa dahi onceliklerim degisiyor.
Canım gelemese dahi bi mesaj yazabilirdi değil mi gelemedim ama aklım sen de falan yazabilirdi değil mi? Ya da ne bileyim aradan 5 gün geçtikten sonra dalga geçer gibi mesaj atmak yerine ertesi gün markete giderken kapımı da bi çalabilirdi değil mi? Mecbur benim kapımın önünden geçiyor.. Bence çoluk çocuk evlilik vs bu kadarına engel değil.. Bu hatır sahibi olmakla alakalı bi durum ve görüyorum ki bu da çoğu insan da kalmamış artık..Arkadaşının bir evladı var, canı istediğinde çıkıp gelebilecek özgürlüğe sahip değil artık, çocuğu olmasa bir derece derim.
Aynen ve her fırsatta da bize gelen bir insan 5 dkligina kahve içmeye de olsa.. Ben bu durumda olunca mı sorumluluğu arttı onu anlayamadım..Çocuğu olduğu için aynı anda gelemeyebilir evet ama babanızı,annenizi arayıp sorabilirdi,eğer böyle yakın olduğum birisi olursa üstelik aynı apartmanda 4-5 gün sonra geliyorsa elbette ben de kırılırdım ve mesafe koyardım,ayrıca artık şunu öğrendim mesafe her zaman iyidir konuş,et ama mesafeli olacaksın.
Bence arkadaşlık anlayışınızı gözden geçirin derim. Evet hayatta herşey herkesin istediği gibi olmaz. Ama vefa, hatır bu tarz kavramlar benim hayatimda çok önemli. Ve evlenen insanların bu tarz duygulardan muaf olduklarını da düşünmüyorum.Başlık yanlış.
"Arkadaşım benimle arkadaş kalmaya devam eder mi?" olsa daha doğruydu. Telefona bakmakla birinin yanına kalkıp gelmek arasında çok fark var. Sonda yazılan notu da ciddiye almıyorum, genelde tepkilerden sonra daha ılımlı bir şekilde yazıldığı için genelde sinirle yazılan ilk düşünceleri dikkate alırım. Sizi de çok anlayışsız buldum, üzgünüm. Bu hayatta her şey istediğimiz gibi olamaz, herkes istediğimiz şeyleri anında yapamaz.