- Konu Sahibi EMiNEveAYDIN
-
bir soz var...mutluyken söz verme, üzgünken cevap verme, öfkeliyken karar verme diye..
çok güzel bir söz.
birilerinin kulağına küpe olsun.....
oldu zaten:) geç oldu biraz ama
ablaları evlidir heralde, çocuklarının hangisinin adı x acaba?
iki isim de hoş olmazki. ozaman zaten babasının ismi olmuyorki çocuğun ismi. hem kimliğe yazdırmaya ne gerek var. kulağına iki ismi okutsanız kimlipğinede kendi istediğiniz ismi yazdırsanız olmuyormuymuş:)
bazı insanların ismi çocuğa ağır gelirmiş de. bnmde dedmin ismini önce amcam koydu. Daha bebekken öldü çocuk. Amcam diğer oğluna babamın adını verdi . o da öldü. herkes : "ismin sahipleri ağır insanlar olduğu için çocuk taşıyamıyor" ded,ler.
yıllar sonra babamın bir oğlu oldu. babam hepimizin ortak kararıyla bir isim koydu kardeşime.
Ölmüş nsann ismini koydurmayın çocuğunuza. aynı dert bendede vardı. Bana yakışmayan üslup ile hallettim sorunu. evet vicdanım rahat değil ama çok şükür daha doğmamış çocuğumun ismini kurtardım
ayyy bişey olurmuki cok sacma ölms ınsanın ısmını koymak ama elımden bısey gelmıyokı babasız buyumusya ıcınde kalmıs gıbıme gelıyo nebiliym:s ikinci isimleri düşündüm bile simdiden... Ama kız olrsa karısmam ıstedıgını koy dedıZaten x ismi var aileden birinde ne gerekki ikincisi?
eee bir tane varsa bide siz niye koyacaksınız. bizde bayramda bi emine derlerdi 10kişi hangimize seslendiniz derdik. yani bi isimden bi tane yeter fazlasına ne gerek var Allah aşkına.
AAAaaaaa bakın aklıma yenı geldı benmde bi kardeşim doğmuş erkek ismini dedemın adını koymuslar doğmuş ama daha bebekken ölmüşAma amcamda koymus onun oğlu hayatta alakası yokmu acaba cocugun kaldırıp kaldırmayacagını nerden anlarızki
Allah aşkına bu yıl doğan bi kız çocuğuna babannesinin ismi diye kehriban adını verirseniz o çocuk muhtemelen anne babasından nefret edecektir, babannemin adı ayşe diye banada ayşe ismini koyacaklarmış şu an dönüp kendime bakıyorum zerre kadar ayşe havası yok bende, kendi adı olmamış ama adımı babannem vermiş, annemde o gün oğlum olursa adı özgür olacak demiş ve 6 sene sonra balkardeşim doğduğunda adı özgür oldu adıyla yaşasın paşam :)
Allah aşkına bu yıl doğan bi kız çocuğuna babannesinin ismi diye kehriban adını verirseniz o çocuk muhtemelen anne babasından nefret edecektir, babannemin adı ayşe diye banada ayşe ismini koyacaklarmış şu an dönüp kendime bakıyorum zerre kadar ayşe havası yok bende, kendi adı olmamış ama adımı babannem vermiş, annemde o gün oğlum olursa adı özgür olacak demiş ve 6 sene sonra balkardeşim doğduğunda adı özgür oldu adıyla yaşasın paşam :)
bnmde adım babaanne adıkız olursa annem erkek olursa babam koyacakmış Allahtan annem babaanemin adını koymuş. kendi annesinin adınıda küçük kızkardeşime koymuşlar. "kezban" kız kardeşimindeyüzü okadar minyonki hiç yakışmıyor. 18ini bekliyor kardeşim. babam da izin verdi zaten. değişirecek adını.
Ogün kv.m anlatıyor. bi kızında adı "dursun" imiş. kayınbabam bu erkek ismi değilmi demiş.
kız da"olsun babaanemin ismi, bende babaanemi seviyorum" demiş. tövbetövbe :)
bide güya ben çocuk istemiyorum ya. teyzeler ben,m için ne demiş bakın:
"kocasındagözü olmayan kadın gibi ne o öyle ne demek çocuk istemiyorum. kocasındagözümü yokmuş" demişler.
vicdan yapıyorum ama bunlarıda duyunca geri sinirleniyorum
tartışırken dedi bunu bana.
güya baskıya devam. b şimdi kendimi kötü kadın hissetmemek için çocuk yapacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?