- Konu Sahibi EMiNEveAYDIN
-
ailesi yüzünden moralsiz bi şekilde sınava girdim ve 0.3 puan ile atamayı kaçırdımve bu şok ile sinir krizi geçirdim. ailesi hakkında söylendim. bu yüzden...
Kayınvaliden kendi çocuklarına kayınvalidesinin ve kayınpederinin ismini vermiş mi onu merak ettim?
Verse de ne yazar? Hangi çağda yaşıyoruz canım eşine çok kızdım aklı sıra maçoluk yaparak seni sindirmeye çalışmış. Kayınvaliden de iyi dolduruyor eşini. Oltaya gelme derim, öyle asarım , keserim, boşanırım laflarına kanma. Ana kuzusu bir adam bu dediklerinin hiçbirini yapamaz merak etme sen. Allah kolaylık versin bundan sonra mesafeli ol kayınvalidene, en azından geç kalmış olsan bile belki biraz bencilliklerini azaltır..
Görünen o ki eşin ailesine çok düşkün..
Bu durumda sadece bebeğinizin ismi konusunda değil, bir çok konuda çatışma yaşayacaksınız belli ki..
Yalnız şunu söylemek isterim.. kayınvalidene telefonda içini dökmüş olduğun konuşmayı yapman hakikaten cesaret işi..
İyi ki kayınvalide eşine anlatmadı konuşmanızı..
Anneciğinden yıldızlı pekiyi almıştır sana vurdu diye.
oo daha ortada çocuk yokken bunları düşünüyosun canım ya
yarın birgün çocuk olunca nolacak stres topu gibi olacaksın kendini biraz rahat bırak daha olmamış bişeyleri takma
oluncada eşinle zaten aranızda halledersin.
elbetteki haklısın kv konusunda bu gibi biri ile geçim etmek çok zordurki .........
ALLAH YARDIMCIN OLSUN..........
En büyük ayıbı anneni hor görmesi olmuş. Giyiminde sana yol gösterebilir, tabi düzgün bir dille. Fakat annene karşı yaptığı çok ayıp. Seni en çok kıran şeylerden biri bu galiba. Peki bu durumu eşin biliyor mu?
Pardonda İnşallah olur tabii de daha çocuk olup olmayacağı belli bile değil Hay Allahım yaa
zaten kayınvalide size karısmasın guzelim niye karısıyor yaa o olmadan yasayamaz mısınız siz?
tabi ki de hayr.
gerekirse kavga et bence yani anlasın ne oldugunu zaten sen susarsan onlar daha cok üstüne gelirler.
hem adını koyma gelenegı mı var ya hu o aılede.
ne demek yani eski usulleri geri mi getirdiler akıllarınca?
istesem bosatırdım demesi cok agır bır ıtham bence
resmen evlilik onun tekelinde yani.:26:
şimdiden sönmeli umutları. ara ara vicdan yapıyorum. ama ara ara içimi rahatlattığımiçin mutluyum.
2 isim olmazmış. benim gönlümden geçen isimler: nisa ipek defne.
annesinin adı perihan.
olmaza perihan nisa koyalım dedim uyuluda. olmazmış. onun annesinin adı sadece perihanmış. hem kv.de istemez. sonuçta eltimde iki isim koyacaktı onu engellediler. aydın koyacak diye. banada iki isim koydurmazlar
Öncelikle bekarım ve çok seçerek cümle kurmaya çalışacağım:26:
1)Siz sahipsiz misiniz? Sizin anneniz, babanız, canınız yok mu da iki evladına da eşiniz söz verdi diye onun ailesinin adı koyulacakmış. Ya siz de söz verdiyseniz? Senin annen, baban neden böyle bi'şey istemiyor ve ya iki evladına da eşinin ailesinin ismini versen üzülmeyecekler mi?
2) Daha altı ayda eşiniz böylesi ilkel bir muhabbette size boşarım, vazgeçerim, karar verilecek bi'şey yok diyebiliyor (sizin doğuracağınız evlat için!!!) ve siz hala sorun yok gözüyle bakabiliyorsunuz:44:
3) O çocuk (ki Allah inş. nasip ederse) sizin karnınızda büyüyecek, onun annesi siz olacaksınız. Ve hayalinizdeki ismi çocuğunuza veremeyeceksiniz, hadi onu da geçin ikinci isim olarak bile bu hak size verilmeyecek. Sırf eşinizin annesinin gönlü hoş olacak diye. İkinci isim olarak da annenizin adını koyun ozaman.
Kusura bakmayın ama dışardan şöyle gözüküyor. "Aman ağzımızın tadı bozulmasın" bu konuda çook haklısınız ama bu çok özel bi'şey ve siz sadece taşıyıcı anne moduna sokulmuşsunuz şimdiden.
İsim konusu çok önemsiz görünebilir ama eşinizin tavrı vs. aslında sizin çok ciddi bir probleminiz var.
Büyük konuşmak gibi olmasın ama ben tüm genç kızlığım boyunca ileride doğuracağım evlatlarımın hayalini kurup yürekten isimler benimseyeceğim sonra onu ikinci isim olarak bile koyamacağım. Yumruğumu masaya vururum valla. Boşasın bakalım isim için boşayacaksa zaten olay bitmiştir ki. Böyle oldukça işte sen de gidip çocuğunun bebeğine isim koymaya kalkacaksın sırf içinde kaldığı için bu böyle sürüp gider. Bak kendin diyosun eltim böyle yaptı şimdi onu övüyor diye. Bu işler öyle çünkü iylikten maraz doğar derler. Azıcık sesin çıkacak ki sindiremesinler seni saygısızlık demiyorum bak ince çizgide yer alan konuşmadan bahsediyorum.
6 ayda isim koymazsan boşarım diyene ben evlat falan doğurmazdım zira zerre haketmiyor. Okurken bana burdan sinir geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?