Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

Kayınvaliden kendi çocuklarına kayınvalidesinin ve kayınpederinin ismini vermiş mi onu merak ettim?

Verse de ne yazar? Hangi çağda yaşıyoruz canım eşine çok kızdım aklı sıra maçoluk yaparak seni sindirmeye çalışmış. Kayınvaliden de iyi dolduruyor eşini. Oltaya gelme derim, öyle asarım , keserim, boşanırım laflarına kanma. Ana kuzusu bir adam bu dediklerinin hiçbirini yapamaz merak etme sen. Allah kolaylık versin bundan sonra mesafeli ol kayınvalidene, en azından geç kalmış olsan bile belki biraz bencilliklerini azaltır..

ailesi yüzünden moralsiz bi şekilde sınava girdim ve 0.3 puan ile atamayı kaçırdım ve bu şok ile sinir krizi geçirdim. ailesi hakkında söylendim. bu yüzden...

Görünen o ki eşin ailesine çok düşkün..
Bu durumda sadece bebeğinizin ismi konusunda değil, bir çok konuda çatışma yaşayacaksınız belli ki..
Yalnız şunu söylemek isterim.. kayınvalidene telefonda içini dökmüş olduğun konuşmayı yapman hakikaten cesaret işi..
İyi ki kayınvalide eşine anlatmadı konuşmanızı..

kendisi kızına gayet modern isim koymuş. sözde kayınları koymuş zaten gerek kalmamış. kayınbabasının isminede gelince kafam çok karışık. ilk oğluna gayet modern bi isim koymuşki 35yıl öncesine göre. kayınbabasının adını ikinci oğluna koymuş. madem bu çok önemli neden ilk oğluna koymmaışda ikinci oğluna koymuş. ve hemen ardındanda inat eder gibi neden üçüncü oğlunada kendi dayısının adını koymuş.

büyük kaynımın eşide kv ile birlikte yaşadığı halde neden o kv.nin adını koymamış kızına. madem o kadar iyi. neden ona koydurmamış adını.
bunların hepsi kafamı karıştırıyor.

çünkü kendiside oğlunun üzerindeki tesirini biliyor. söylerse bu işin boşanmaya gideceğini biliyor. yani bi bakıma kendi tesirinden korkuyor.
ama söylemedimi sanki. ben siziayıracak olsaydım zamanında çok iyi de ayırırdım dedi bana dün

Anneciğinden yıldızlı pekiyi almıştır sana vurdu diye.

annesinin buna üzüldüğünü sanmıyorum tabiki. ama otokadın üstüne arayıp "istediğiniz oldu işte boşanıyoruz" dedim. bavulumu topluyordum. sonra bizi boşandıracak kadar etkili olan insan bizi barıştıracak kadar da etkili oğlu üzerinde.

boşanacaz diye korktu. bida size karışmam aramam sizi filan birsürü özür dilemeler. kaynının sana karışmasını engellerim falan ...

oo daha ortada çocuk yokken bunları düşünüyosun canım ya
yarın birgün çocuk olunca nolacak stres topu gibi olacaksın kendini biraz rahat bırak daha olmamış bişeyleri takma
oluncada eşinle zaten aranızda halledersin.
elbetteki haklısın kv konusunda bu gibi biri ile geçim etmek çok zordurki .........
ALLAH YARDIMCIN OLSUN..........

En büyük ayıbı anneni hor görmesi olmuş. Giyiminde sana yol gösterebilir, tabi düzgün bir dille. Fakat annene karşı yaptığı çok ayıp. Seni en çok kıran şeylerden biri bu galiba. Peki bu durumu eşin biliyor mu?

her gittiği yere benim adımı koyacaklar demesini bıraktırmak için söyledim. umutlanmasın diye. yarın birgün ama ben herkese böyle dedim demesin diye. sressiz bi hmilelik geçireyim diye. burda hamileyken bu sorunu yaşayanları görüyorumda hamileyken bu konulara girmek daha zor olurdu çünkü

söyledim. annem öyle bişe yapmaz dedi.

ama düğün sahibi olarak önceden gitmişlerdi. bnm kızkardeşimde gitmişti. annem gelen konuklara onu tanıştırmış. ama kendi tarafından bi gelen olduunda öne çıkıp hemen onları yerlerine alıyormuş. kimseyle tanıştırmamış. düğün boyunca eltimin annesinin yanındanda ayrılmadı. çünkü o modern giyinen açık bi bayan ya.
düğünden sonrada videoyu izlerken kamera annemi gösteriyordu. kayınbabamın dediği şey anneme: ya dünür sende bir değişik olmuşsun

onun içinde bişey yoktur ama evde konusu geçtiyse ki mutlaka geçmiş ki kayınbabam öyle söyledi..

evet anneme yaptığı üzer beni. çünkü hayatımda benim için en önemli en önde gelen kişi o. ve okadar safki. bugün öldürmeye kalkış yarın üzgün olduunu belirt hemen affeder. aşırı saf birisi.

zaten kayınvalide size karısmasın guzelim niye karısıyor yaa o olmadan yasayamaz mısınız siz?
tabi ki de yasarsınız gerekirse kavga et bence yani anlasın ne oldugunu zaten sen susarsan onlar daha cok üstüne gelirler.
hem adını koyma gelenegı mı var ya hu o aılede.

ne demek yani eski usulleri geri mi getirdiler akıllarınca?

istesem bosatırdım demesi cok agır bır ıtham bence
resmen evlilik onun tekelinde yani.:26:

Son düzenleyen: Moderatör:

kadın oğullarının üzerindeki etkisinin farkında sadece... haklıda yani. boşatırda. ama Allahtan boşanırlarsa diğer boşanan oğlu gibi olur diye korkuyor.

ortada daha bir şey olmamış olsa bile
sen şimdiden zemini at, en azından ileride başın bu kadar ağrımaz.
istemediğini bilsinler
şimdiden alıştır.

hiç susma ve ezdirme kendini.diğer torunlarına saklasın isim azmini.

şimdiden sönmeli umutları. ara ara vicdan yapıyorum. ama ara ara içimi rahatlattığımiçin mutluyum.

sakın vicdan yapma.
bir anne olarak en büyük hakkın kendi çocuğunun ismine karar vermek.

bunu kabul edersen,,,istekler bitmez.

olmamış şeyler tartışılmaz aslında
ama, senın karşındaki insanlar bu türden insanlar olduğu için
sende farzet hamilesin ve bu isim konusu gündemde.
ona göre tavrını sergile.

Öncelikle bekarım ve çok seçerek cümle kurmaya çalışacağım:26:
1)Siz sahipsiz misiniz? Sizin anneniz, babanız, canınız yok mu da iki evladına da eşiniz söz verdi diye onun ailesinin adı koyulacakmış. Ya siz de söz verdiyseniz? Senin annen, baban neden böyle bi'şey istemiyor ve ya iki evladına da eşinin ailesinin ismini versen üzülmeyecekler mi?
2) Daha altı ayda eşiniz böylesi ilkel bir muhabbette size boşarım, vazgeçerim, karar verilecek bi'şey yok diyebiliyor (sizin doğuracağınız evlat için!!!) ve siz hala sorun yok gözüyle bakabiliyorsunuz:44:

3) O çocuk (ki Allah inş. nasip ederse) sizin karnınızda büyüyecek, onun annesi siz olacaksınız. Ve hayalinizdeki ismi çocuğunuza veremeyeceksiniz, hadi onu da geçin ikinci isim olarak bile bu hak size verilmeyecek. Sırf eşinizin annesinin gönlü hoş olacak diye. İkinci isim olarak da annenizin adını koyun ozaman.

Kusura bakmayın ama dışardan şöyle gözüküyor. "Aman ağzımızın tadı bozulmasın" bu konuda çook haklısınız ama bu çok özel bi'şey ve siz sadece taşıyıcı anne moduna sokulmuşsunuz şimdiden.

İsim konusu çok önemsiz görünebilir ama eşinizin tavrı vs. aslında sizin çok ciddi bir probleminiz var.

Büyük konuşmak gibi olmasın ama ben tüm genç kızlığım boyunca ileride doğuracağım evlatlarımın hayalini kurup yürekten isimler benimseyeceğim sonra onu ikinci isim olarak bile koyamacağım. Yumruğumu masaya vururum valla. Boşasın bakalım isim için boşayacaksa zaten olay bitmiştir ki. Böyle oldukça işte sen de gidip çocuğunun bebeğine isim koymaya kalkacaksın sırf içinde kaldığı için bu böyle sürüp gider. Bak kendin diyosun eltim böyle yaptı şimdi onu övüyor diye. Bu işler öyle çünkü iylikten maraz doğar derler. Azıcık sesin çıkacak ki sindiremesinler seni saygısızlık demiyorum bak ince çizgide yer alan konuşmadan bahsediyorum.

6 ayda isim koymazsan boşarım diyene ben evlat falan doğurmazdım zira zerre haketmiyor. Okurken bana burdan sinir geldi.

Benim kendi öz annem Oğuz adında oğlu olsun çok istermiş (üç kızı var) Allah vermedi, oğlunu düşük yapmıştı zamanında. Bizim daha ablamla evlilik muhabbetimiz yok konu açılınca "sizin çocuğunuza koyarım" der güler direk diyorum "sen kendi hayalindeki adı benim çocuğuma koyarsan ben kendi hayalimdeki adı kimin çocuğuna koyacağım?" ki o ismi de hiç sevmiyorum. Belki ben yanlış düşünüyorum ama buna eşler karar vermeli o çocuk bizim ya hu, gönül almalık eşya değil ki insanları kırmamak için çabalayalım.

onuda dedim. ozaman bnmd annemin babamın adını koyarım diye. senin babanın oğ lu var o koysun dedi. ki bnm ekek kareşim daha 9yaşına yeni girdi.. dün kv.mede söyledim. eltim babasının adını koydu bn kalkıp kendi babmın annemin adınıda koymayacağımki dedim. senin babanın oğlu var dedi. ne alakası var dedim. eşimede söyledim. kendi adı annesinin dayısının adıymış. annenin dayısının oğlu yokmuymuş oğlu yoksada kızı yokmuymuşda annen koymuş ismini sna dedim. hemen tamam sus ya filan diye konuyu kapatıyor.
şuan zaten çocuk istemiyorum. eltimde çocuk yokken kaynım aynı şim gibiydi. çocuk oldu eltim kaynımı parmağında oynatıyor. kv.m zaten onu övüyor. bunu söylediğimdede "ben eltinin yaptıklarını unutmadım ama senin ona kinin geçsin diye onu sana övüyordum" dedi.
eğer annesinin adını koyarsa dava açıp çocuğun ismini değiştiririm dedim. boişyere annenin ismi ortalıkta mahkemelik olmasın dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…