- 20 Kasım 2006
- 1.098
- 26
Avikap canım benim kıyamama.s.İnsanın aklında yer ediyor ve üzüyor ne yazık ki böyle seyler.Zaman zamanda yuvamızdaki huzuru bozuyor.Nedendir anlamam beylerin ailesi ilk önce onu alıcaz,bunu yapıcaz .... başlarlar vaadlere,sonra cogu hatırlanmaz.Oysa kimsenin bu hayat sartlarında büyük beklentileri yoktur,ne gerek var yapamayacagın,emin olmadığın seylerin sözünü vermeye.Bizde de benzer durumlar oldu.Eşim düğün ve esyalar için yüklü miktar para biriktirmişti,babama vermek istiyorum,o yapmıs olsun herseyi,onure olsun dedi.Kayınpederim eşimden aldığı parayı direkt kendi sahsi işine ayırdı ve kullandı.Düğün,esyalar vb. hiçbirine karışmadıkları gibi düğün takılarımızada el koydular:çok üzgünüm:Ama ne zaman konusu gecse,oğluma cok güzel bir düğün,cok güzel bir ev dösedik derler,yanımda sıkılmadan.Ya da kızlarını evlendirirken yaptıklarının tam tersini isterler,ne yazık ki eşimde dahil olmak üzere:çok üzgünümirekt sartlar:Erkek tarafı tüm esyayı alacak,kızları evlenince borc ödemeyecek,mümkünse ev alınacak ya da kirası kayınpederi tarafından ödenecek,altınlar kesinlikle kızın hakkı,dokunmayacaklar vs vs vs.İnsan bende bir annenin kıymetli kızıydım demekten kendini alamıyor.Empati yoksunu,bencil insanla uğraşmak cok zor,laf anlatmak imkansız.