böyle bir erkek türü türedi :S

O erkekleri de bu duruma getiren biz degilmiyiz ben yuz vermesem baskasi nasilsa verecek kizlar bu kadsr basit olunca erkeklerde haliyle kendilerini naza cekerler evlenmezler sen git oburu nasilsa gelecek

Bence buradaki yorumlari yazan arkadaslarin anlamadigi birsey var; erkekler hicbir zaman o masallardaki gibi olmadilar, kadinlar zaten o masallari hic yasamadilar. Buraya yazan insanlar ne yazik ki eskiden erkeklerin daha gentilmen, daha saygili, daha sevgili oldugunu falan zannediyorlar; degildiler. Siz babaniza, amcaniza, dedenize bakip bu cikarimlari yapiyorsunuz ama onlarin da zipir zamanlari oldu. Sizin tanidiginiz o yasli nesil, siz dogdugunuzda yaslandi. Size anlatilan eskiye ait hikayeler de o uzuuun hayatlarda yasanan binlerce anidan elenip size anlatildi. Size iyiligi asilamak ya da anne baba rolune uydugu icin anlatildi onlar. Yahu sizin atalariniz gorucu usulu evlenmis insanlar, dere basinda gordum yarimi, baslik parasini birlestirem de sevdicegimle olam olayi sadece romantik ve az yasanan birseydi. Kizin soz hakki yoktu. Bak baslik parasi diyorum, yani gonlu olsa bile satilan birsey. Istanbullu, burjuva gecinen eski jenerasyonda ancak kadinlar erkeklerle kiyaslanabilecek ozgur bir hayat yasiyordu.
Bugunle o gunlerin arasindaki fark kadinlarin ozgurluklerinin artmasi. Bazilarina kadinlarin ozgurluklerinin artmasi garip geliyor, cunku cok yeni bir konsept bu. Memesini aciyo, kisa etek giyyo, kocami ayartcak haspa vs gibi sacma yorumlar bu ozgurlukleri hazmedememe yuzunden. Bir erkek bir memeye bakiyorsa, bu sadece erkegin yaptigi bir olaydir. Memesi gozuken kadin degil koca ayartan, kocanizin doyumsuzlugu ne yazik ki. Sizin de sucunuz degil kocanizin sizi aldatmasi. Sadece kocanin sucu.
Evlilik oraninin dusmesi de erkegin uckurunu doyurdugu icin evlenmemesi degil. Kadinlar yuzunden olan bir olay degil bu. Zaten siz kocanizi uckurunu doyurmayarak, kendinizi sadece ana yemekten sonra yenebilecek bol kremali yas pasta gibi sakladiginiz icin nikahi 'bastir'diysaniz ortada cok yanlis birsey var. Erkekler uckurlari doydugu icin evlenmiyorsa, evliligi de uckuru doysun diye yapiyor demektir! Eyvah!
Bence; ve bu sadece benim dusuncem, evliliklerin azalma sebebi sadece erkegin istememesi degil, evliligin artik umursanilacak yani kalmamasi. Bircok erkek sevgilisiyle rahatca sevistigi halde evleniyor da. Bazisi da hic sevismeden yillarca surdurup son anda nisani atiyor. Erkekler eskisiyle ayni ama evlilik kavrami ayni degil. Kadinlar evlenmeden de istediklerini yapiyorlar cunku artik kizlik zarin yirtildi namusumuzu temizleyelim devri geride kaliyor(en azindan batida) Insanlar hala kizlik zarini onemsiyor ama sadece diger insanlar bilince umursuyor. Yani ahlaken yanlis gorulen birsey mantiken anlamli geliyor. Bence evlilik oncesi seksin tabu olmasi dunyadaki en sacma seylerden biri ama halkimiz hala birbirini sinirlamak istiyor. Hani bedelli askerlik cikinca onceden askerligini yapanlar 'olmaz, siz de gidip eziyetinizi cekeceksiniz, kabul etmiyorum bunu' derler ya... Bizim insanimiz da 'ben bu ahlaki kurallar icin bir yerlerimi yirtiyorsam sen de yirtacaksin, sen benden daha rahat olamazsin' diye rahat birakmiyor birbirini.

Yani sirf devlete biz sevisiyoruz aha da imzamiz diyince bir anda seks gunah olmaktan cikiyor mu? Tanriyla aramizdaki araci devlet mi? Yoksa bir imam mi? Baska bir INSAN bize 'he tamam, simdi sevisebilirsiniz, ben okeyi aldim sizin icin' diyince bir anda hersey bitiyor mu? Birbirini seviyorsan yuz yil boyunca birlikte yasarsin, cocuk yaparsin, el ele tutusursun ve asla birakmazsin. Ama sevmiyorsan da birakip gidebilirsin. Bir imza attik, bu adam artik benim tapulu malim degil ki. Her an yine bosanabilir de. Ama devlet bosanma islemini zorlastirdigi icin ikina sikina kalabilir de senle. Bu yuzden senle kaliyorsa bence kalmasin daha iyi.

Ha sunu da eklemek istiyorum: Dini inanciniz vardir, ahlaki kurallariniz vardir, presipleriniz vardir, evlenmek sizin icin onemlidir, veya herhangi baska bir sebepten dolayi evlenme amacli olmayan iliski yasamak istemezsiniz, buna sonsuz saygi duyarim. Ama diger insanlara bunun empoze edilmesine, ya da bu secim yuzunden asagilanmalarina karsiyim. Yukarida yazdigim son paragraf saldiri gibi degil, bir bakis acisi ya da bu durumun ne tip bir dusunce sekli ile olustugunun benim fikrimce aciklamasidir. Herkes inandigini veya istedigini diger insanlara zarar vermedigi surece yasamakta ozgur olmalidir.

Son düzenleme:
nazlı buket çok güzel yazmışsın. hatta son paragrafında söylediklerin çok hoşuma gitti. bende aynı senin gibi düşünüyorum. evlilik= resmi olarak aynı evde yaşayıp istediğinizi yapabilirsiniz.
ben evlendikten sonra öyle derdim. resmi olarak artık aynı evde yaşıyoruz diye.

Neden böyle hep avrupa avrupa özenme ve bir şekilde kültürüzün içine gelip soktular...Gerçekten çevre kötü ben bunu erkek diye ayrımak istemiyorum kadın olarakta kötü...Parası var diye genç kızlarmıız babaları yaşlarında adamlar ile geziyor tozuyor ....Erkekler öyle bir kısım grup böyle gidiyor...

Diğer senin dediğin gibi insanlar artık haram demiyor ki zavallı seven kız beklemiş beklemiş tek tekmede seni harcamış yerine çıtır almış bu çok kötü ...Evlenecek adam birşey beklemez ...Gözü doymayan aç adam bekler ...Tatmin olmaz doymaz ki ....Nerede sabah orada akşam ne olacak sankiii

Allah helal süt emmişler ile karşılartırsın inşallah...

Herkesın dusuncesı kendıne kıza uymuyorsa ayrılsın
hem o sekılde bırlıktelıgı surduren bayanlarında bı cıkarı vardr bence

bu dusuncedeki bir erkekle niye birliktelige devam ediyor bu kizlar.. zavalli seven kiz diye birsey yok, ahmak olmayacaksin gozunu ac dusun hepsi bu.. adamin niyeti ortada zaten sana uymuyorsa evlenmeyi dusunen bir adamla birliktelik yasayacaksin, isi kariyeri ve yasi 30 gecmis evlenmeyi dusunmuyor olabilir bunun icin suclayamazssin..
evliligi dusunmeyen bir adam icin yok yere belki bir gun ikna edebilirim diye yillarini harciyorsa kisi kendi beyin kapasitesini bir degerlendirecek

Malesef erkekleri bu duruma taşıyan kadınlar.evliliği basit bir olgu gibi görüp yaşanması için belirli bir zamanın gerektiği şeyleri umarsızca erkeklerle paylaşan kadın sayısı bir hayli fazla.bunun farkına varan erkekler de bu tarz bir yaşama doğru kayıyor.evlilik eskisi gibi bir kurum değil artik.tek taraflı bakmamak lazım olaya.maddiyat bugün tüm sosyal kurumları yönetir durumda.liseler de genç kızların hal haraket ve davranışları günden güne kötüye gidiyor.tabi aileler de bu durumları artik idare edemiyorlar.bir erkeğin para para evleneceksin para,aile geçimini sağlayacaksin para artik kız aileleri bile zengin damat hiç olmadı garanti kazancı yüksek iş sahibi damat peşinde.dışarda bu yüklerin altına girmeden takilabilecegim bir sürü kadın var artik herşey de teknoloji oldu olmadı parayla yine yaptırır kafama göre yaşarım dediğini duymuştum.herkeste evlilik yaşını yüksek tutma beklentisi moda oldu zaten.bir kadın belki bir yaşa geldi mi bazı şeyleri artik yaşamak ister.toplum bunu evlilik adı altında yapılmasını öngörür fakat evlenir evliliği yürümez evlenmez bekar iken bazı şeylere yenik düşer.neresin den tutsak elimizde kalacak bir konu.erkekler erkek gibi değil erkek gibi erkeklere prim vermeyen kızlar yüzünden erkekler de yanlış yollara giriyorlar.rahatlar toplum baskıları yok.aileler çok acayip.biz yaşadık çocuklar yaşamasın düşüncesin de.bırakın herkes kaderini yaşasın.evliliğin 18 den sonra bir yaş standardı olmaz.doğru kişiyi bazen erken bulursun bazen geç.herkeste bir rekabet duygusu sürekli başkalarına göre yaşama yon verme durumları.tahammülsüzlukler.zengin olmak önemli değil ahlak olgusunu benimseme den yetişen genç erkekler.onlara fırsat veren kızlarımız.yani durum cidden vahim.kimi neyi refarans alalım ki.dini esas aksak kadınlar isyan bayrağını çeker erkekler bunu suistimal etmeye çalışır.yasaları ele alsak onlar sadece yargılamak için bir kriter.allah hayırlısını versin belki de bu dönemler de insanların zorlu sınavlarından birisi.

Bizim babalarımız dedelerımız böyle degıldı evet neden?
1:annelerımız bu kadar basit degildi..
2:annelerımız ılıskıyı oyuncaga cevırıp küs barıs oynamıyorlardı yanı tartısmada olsa arada sevgı saygı bagı vardı
3:annelerımız fedakardı evett ama yuvayı kurmak ıcın evlatlarını doyurmak ıcınnn aıle olabılmek ıcın ama sımdıkıler hep baska konularda fedakarlarr ve beklentılerı cok farklı
4zamann maddiyat ve seks ınsanların bukadar gözüne sokuluppp hayatın ıkı anlamı halıne getırılmemıstı
5zamanlar kadınların çogunlugu bır durusu vardı kucaktan kucagaa ılıskı yasamazlardı edep vardı haya vardı..
6:güven vardı ozamanlarrr ınsanlar bu kadarr barizzyalancı ve guvenılmez degıldı cunku ınsanların degerlerı vardı ınandıkları vardı..
Bunun gibi biçok nedennn böyleee embesillll insanımsı canlıları dogurdu...!!!

valla bunun cvbı cok basıt eskı zamandakı gıbı degıl hayat sartları rahatlık dız boyu etrafınıza bıraz bakın duraklarda daha 15-16 yasındakı kızları gozlemleyın erkelerın neden evlılık degıl farklı seyler pesınde oldugunu anlarsınız erkek olsam bende bu zamanda evlenmezdım haa erkeklerı savunmuyorum burda oda yanlıs anlasılmasın gercekten seven adam gıbı adam kadın gıbı kadınlarda var ama nadır...malesef gercek ask yok otobuste en fazla 14-15 yasında ıkı tane genc kız aslında cocuk daha ama yoldan gecen bebek arabasını suren bır baba yanındada karısı bulunan bı aıle ıcın otobuste aynen su sekılde offf adama bak cok yakısıklı dıgerı gene ınsanlıgını henuz kaybetmemıs evlı kızıım adam dıyor ve oburu fark yaratmaz kanka dıyıp kıkırdıyodu ben bunu duydum sok oldum artık zaman boyle ınsanlar ınsanlıktan cıkmıs ahlak dıye bısey yok

seninde anlaşılan deneyimin olmuş oradamı çalışıyorsun ?

Katılıyorum.
Yapılan demogojik çalışmalar sadece birer toplum yanılsamasından ibaret.Müslüman ülkelerde ya da belirli nedenlerle tabuların yaygın olduğu toplumlarda tecavüz sayısının fazla olması vb şeyler tamamen insanları yanıltmaya yönelik ifadelerdir.Bu terbiyesizlik tamamen erkeklerin farklı arayış ve doyumsuzluklarından kaynaklanan bir durum.Bizim de ülkemizde kadınlarımızın tamamı kapalı olsa (varsayım) yinede laf atmalar ya da dikizlemeler ve kapalı olduğu halde,ahlak dışı ilişkilere giren kadınlar ve onlarla beraberlik yaşayan erkekler olacaktır.Söz konusu bazı ülkelerde sadece bu tabular dayatma niteliği taşıdığı için çoğu kesim bunu mecburi bir yaşam tarzı olarak benimsemiş durumda.Verelim sınırsız özgürlük bu kuralların değil kalması esamesi bile okunmaz.

Kimseye bir dayatma sunamayız.Kimseyi biz böyle yaşıyoruz sizde böyle yaşayın diye baskılama hakkımız yok.Seçimlerine,hayat tarzına karışamayız.Ve ayrımlar belirgin bir yön kazandığı an toplumsal ayrışmaya götürür bizleri.Bunun net bir çözüm yöntemide malesef yok.Ben henüz görmedim çok sağlıklı çalışan bir sistem.Herkes ahlak olgularını başkalarının hayatlarına müdahalede bulunmadığı sürece istediği yöne çekebilir.

Sonuçta kim nasıl yaşarsa yaşasın,eğer inançlı bir insansa yaşadığı doğruların mükafatını ve yaptığı yanlışların hesabını vereceğini biliyordur.Yok inançsızsa zaten kendi değer yargılarını kendisi arar bulur o halde yaşar.

Din kişisel bir olgudur ve ben bu ülkenin çoğunluğunun müslüman olduğunu değil çoğunluğunun müslümanlığı kılıf olarak kullandığı bir ülke olduğunu düşünüyorum zira ne türbanlılar ne hacı hoca geçinen erkekler gördüm ve bunlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor belli bir olgu olumsuzluğa sürüklenebiliyor.

Anlattıklarını okuyunca gözümün önüne abim geldi. 40 yaşında ve hiç evlenmedi. Herkesin kendi hayatı ve görüşü. Saygı göstermek lazım. Senin olayda ''Daha hazır değilim'' demiş. Belki seni oyalıyor. Ama benim abim öyle değil. Bir kızla daha tanışır tanışmaz evlenmek istemediğini söylüyormuş. Hatta bir açıklaması şöyle: ''Kadılar erkelerin kendiyle değil; diplomasıyla, kariyeriyle, mesleğiyle, parasıyla evleniyorlar''

Bundan bi 20 sene öncesine kadar kadınlar her şeyi sineye çekmeye mecburdu.Erkek döver,''kocandır sever de döver de'',erkek aldatır ''erkeğin elinin kiri''.
Yeni nesil yemiyo bunları.Kadınlar biraz daha hayatlarına,bedenlerine sahip çıktılar,biraz daha özgür birer birey olduklarının farkındalar artık.
Kadınların hemcinslerini biraz sahiplenmesi lazım.Her şeyin faturasını kadına kesmek olcak iş değil.

14-15 yaşındaki çocuğun söylediklerini aktarırken hiç düşündünüz mü ben bi çocuktan bahsediyorum diye.Merak ettim.
Kadın veya erkek,bazı insanlar beraber yaşamak için belediyeden onay almanın anlamını çözemiyo.Bu bi tercih meselesi.Biraz saygı göstermek lazım.

Son düzenleme:
Ay çoooo....k güldüm allahta seni güldürsün

İnan bende anlamıyorum amaçları nedir, ya diyorum insan en azından çocuk için evlenir, hiç mi istemezler soyları devam etsin kendi kanından canından biri olsun. Hayret ediyorum ve diyorum eşsiz çocuksun kalın. Kendilerini çok şey sanıyorlar ama hiç birşeyler aslında, sadece ego tatmini: herşeyim var, sende kimsin.

kendilerine çok güveniyorlar. ne zaman istesem bulur evleniyorum zannediyorlar.

Ama merak etme yaşları biraz daha ilerleyince pişman oluyorlar.

adamda kariyer var para var e tipide düzgünse zaten kızlar kadınlar peşinde koşuyor . oda şımardıkça şımarıyor . biz kadınlar kriterlerimizi sıralarken ne diyoruz zengin olsun ,kariyerli olsun güçlü olsun ... hep bunlara bakıyoruz . bunlara sahip erkeklerin peşinde koşruyoruz . adamlar evlenmek istemez tabi . zaten kız arkadaşlarıyla herşeyi yaşıyorlar cinsellikse cinsellik yaşanıyor .aynı evde yaşanılıyor . kadın çamaşırını bulaşsığını yıkıyor yemeğini yapıyor . karı-koca hayatı yaşanıyor . evlenmeyince kadına kibarca hadi güle güle diyebiliyor erkek ama nikahlı olunca nafakadır tazminattır bir sürü para gidicek . evlenmezler tabi . ne evlenip sorumluluk alıcak . zaten herşeyini yaşıyor ihtiyaçları karşılanıyor fazla fzla . bence biz bu adamlara kızıcağımıza bunları bu hale getiren hem cinslerimizde kızmalııyız .

Oooooffffffffffffffffffff oooooooooooooffffffffffffffff yaramı deştin beee

aman evlenmesinler daha iyi. bunlardan kimseye hayır gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…