• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşlukta Gibiyim. Ne önerirsiniz?

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.150
333
Daha önce de buraya yazmıştım zaten uzun ilişkimin bittiğini.
Ağlama, çabalama evrelerini geçtim bugün resmî olarakta bitti.
Boşlukta gibiyim şuan ama toparlanmaya çalışıyorum her geçen gün daha iyiyim sanki. Sadece evde oldukça daha çok düşünüyor insan. O yüzden bir kursa falan mı yazılsam diyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor.
Yoga geldi bi ama daha önce hiç yapmadım onu da.
Burada bu psikolojiye ne iyi gelir bilen var mı? Yeni insanlarla tanışabileceğim, kafa dağıtacağım ne olabilir ki?

Daha önce de buraya yazmıştım zaten uzun ilişkimin bittiğini.
Ağlama, çabalama evrelerini geçtim bugün resmî olarakta bitti.
Boşlukta gibiyim şuan ama toparlanmaya çalışıyorum her geçen gün daha iyiyim sanki. Sadece evde oldukça daha çok düşünüyor insan. O yüzden bir kursa falan mı yazılsam diyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor.
Yoga geldi bi ama daha önce hiç yapmadım onu da.
Burada bu psikolojiye ne iyi gelir bilen var mı? Yeni insanlarla tanışabileceğim, kafa dağıtacağım ne olabilir ki?
Kursa yazılın, sosyallesin. Düşün düşün bitmez

Yoga evde de yapabilirsiniz ama bence ev aktiviteleri kafası daha dingin insanlar için. Şuan insanların arasına karışmak daha iyi gelir size. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük şehirlerin ücretsiz kursları oluyor. İstanbul İSMEK gibi mesela. Ben photoshopla ilgili bir kursa gitmiştim yıllar önce, güzeldi. Olmadı dil kursuna gidebilirsiniz. Bir bütçe ayırabiliyorsanız dans kursları da güzel bir seçenek. Ya da trekking gruplarına katılıp, doğa yürüyüşlerine çıkın. O tip aktiviteler de hem çok eğlenceli oluyor, hem de güzel sosyalleşiliyor.

Ben takip edemedim ya nasıl bitti? En son evden gitmiştin ne oldu sonra?

Sosyal bir ortama katılıp yeni arkadaşlar edinebilirsin
Bir de spor tarzı bir etkinlik yapabilirsin.
Kitap cafe ler var oralarda takıl.

Yoga evde de yapabilirsiniz ama bence ev aktiviteleri kafası daha dingin insanlar için. Şuan insanların arasına karışmak daha iyi gelir size. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük şehirlerin ücretsiz kursları oluyor. İstanbul İSMEK gibi mesela. Ben photoshopla ilgili bir kursa gitmiştim yıllar önce, güzeldi. Olmadı dil kursuna gidebilirsiniz. Bir bütçe ayırabiliyorsanız dans kursları da güzel bir seçenek. Ya da trekking gruplarına katılıp, doğa yürüyüşlerine çıkın. O tip aktiviteler de hem çok eğlenceli oluyor, hem de güzel sosyalleşiliyor.
Aa doğa yürüyüşü hiç aklıma gelmemişti.. bir bakacağım şimdi. İzmirdeyim. Bütçe ayırabilirim şuan emekli teyzeler değil de kendi yaş grubumun olduğu birşeyler istiyorum aslında. 28 yaşım 😊 emekli teyzeler alınmasın lütfen. Şu dönem biraz mental olarak çöküğüm de.

Ben takip edemedim ya nasıl bitti? En son evden gitmiştin ne oldu sonra?
Sonra aramız düzeldi sonra yine tartıştık bu sefer bitti. Yalvardım bir ton şey yaptım ama bitti. Şimdiye kadar yalvaran hep kendisi olduğu için ben yapınca bi tarafları kalktı sanırım.

Bilgisayar oyunu sever misin?
Seversen onları oyna bu süreçte, süper gelir.
Sims var oynadığım 😊 iyi geliyor ama biran önce hayatıma devam etmek istiyorum yeni insanlar falan. Şu 1 yılda hayatımda sadece o vardı sosyal bişeyler yaptığım, düşünün. Hatalar hatalar.. :)

Öncelikle açını yaşa duygularını bastırma, ağlamak istersen ağla yağmurda ıslanmak istersen ıslan çığlık atmak istersen et ruhunu rahat bırak sıkıştırma...
Baktin bi nebze gözünü actin artık harekete geç. Nelerden hoşlanıyorsun onu düşün?
Resim mı yapabilirsin fotoğraf çekmeye merakin mı var kilo mu vermek istiyorsun ehliyet mı almak istiyorsun bir çok şey sor kendine...
Mesela baktin resim yapmayı bilmiyorsun ama kara kalem çalışanlar senin ilgini çekiyor...
Yazıl bir çizim kursuna...
Nelerden zevk alıyorsun ya da neler ilgini çekiyor onu düşün araştır

Neye yazılayım onu bulamadım
Ne yaparken kendinizi çok mutlu, huzurlu hissiyorsunuz? Mesela gezi, boyama, bilgisayar programları kullanırken, fotoğraf çekerken, yemek yaparken, dil öğrenirken, spor yaparken, tenis oynarken? Öncelikle sizi mutlu edenleri düşünün

gecen baska konuya daha yazdim,
ben boyle zamanlarda hep aklimda olan bir konuyu derinlemesine arastiriyorum,

hayatimin bir doneminde bir lisans ogrencisi kadar kuantum fizigi calismistim mesela (fizikcileri haric tutalim tabiki :rolleyes: ),

veya yine baska bir donemecinde kutsal kitaplara sarmistim.

gecen baska konuya daha yazdim,
ben boyle zamanlarda hep aklimda olan bir konuyu derinlemesine arastiriyorum,

hayatimin bir doneminde bir lisans ogrencisi kadar kuantum fizigi calismistim mesela (fizikcileri haric tutalim tabiki :rolleyes: ),

veya yine baska bir donemecinde kutsal kitaplara sarmistim.
Mantıklı aslında ama şuan kendimi çaresiz ve işe yaramaz hissediyorum. O yüzden biraz dışarı atmak istiyorum kendimi ama ne yapayım bilemedim yani bir işim bile yok. Sıfırdan başlamak zorundayım

Size süper bir öneri vereceğim ama o adımı atmak cesaret ve ağırlik gerektirebilir.
Abdest alıp namaz dan sonra herşeyi kapatıp ferah bir yerde oturun yere tesbih çekin içinizden dua ede ede.. belki bir dk sonra size Allahin vereceği huzur eşsiz işte. .

Back
X