• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış arkadaşlarımdan destek bekliyorum

Yeni hayatınız eminim size güzellikler getirecek bende boşandım 3 sene bitti benim eski eşim statü olarak ve güç olarak dışardan bakınca her kadının isteyeceği düzeydeydi ama yaşattıkları her kadının da Allah korusun diyeceği cinsteydi şükürler olsun hayatıma kimseyi alamadım hala bu tercihlerim arasında değil henüz o kadar yormuş ki beni yalnızlığımın özgürlüğümün tadına doyamıyorum hala:)çocuklarımla çok mutluyum çok güzel bir arkadaş çevrem var yatakta çapraz yatıyorum:)yapılabilecek bütün aktivitelerde varım🙃ilk zamanlar öyle hissetmen çok normal bende hissettim zamanla duyguların kinin öfken sevgin hepsi nötr duruma geçiyor.Kendine zaman tanı bu arada sana keyif veren onunla yapamadığın ne varsa yap ben öyle yapıyorum ve kendimi tekrar buldum seninde öyle olacak kimse huzurdan kaçmıyor şimdi huzurunun keyfini çıkar

Yeni hayatınız eminim size güzellikler getirecek bende boşandım 3 sene bitti benim eski eşim statü olarak ve güç olarak dışardan bakınca her kadının isteyeceği düzeydeydi ama yaşattıkları her kadının da Allah korusun diyeceği cinsteydi şükürler olsun hayatıma kimseyi alamadım hala bu tercihlerim arasında değil henüz o kadar yormuş ki beni yalnızlığımın özgürlüğümün tadına doyamıyorum hala:)çocuklarımla çok mutluyum çok güzel bir arkadaş çevrem var yatakta çapraz yatıyorum:)yapılabilecek bütün aktivitelerde varım🙃ilk zamanlar öyle hissetmen çok normal bende hissettim zamanla duyguların kinin öfken sevgin hepsi nötr duruma geçiyor.Kendine zaman tanı bu arada sana keyif veren onunla yapamadığın ne varsa yap ben öyle yapıyorum ve kendimi tekrar buldum seninde öyle olacak kimse huzurdan kaçmıyor şimdi huzurunun keyfini çıkar

Ne iç açıcı bir yorum💕
Oh dedim, gülerek okudum☺️
Biz de şimdiden kızımla hayallerimizi uygulamaya koyulduk.
Babası evcil hayvan sevmezdi, şimdi kedi bakıyoruz, ki bu dönemlerde evcil hayvanların rehabilite özelliği var bilhassa çocuklarda.
Ex burdaki yabancı ailelerle görüşmemi istemezdi, biz bugün kızımın sınıf arkadaşına gittik.
Meğer ne çok beni besleyecek kaynağımdan uzak kalmışım, evliliğimi toparlamaya çalıştığımı zannederken.
Hala da aklıma gelmeyen yeni fikirler vardır diye burda siz kader birliğim olan arkadaşlarıma soruyorum işte☺️

Yeni hayatınız eminim size güzellikler getirecek bende boşandım 3 sene bitti benim eski eşim statü olarak ve güç olarak dışardan bakınca her kadının isteyeceği düzeydeydi ama yaşattıkları her kadının da Allah korusun diyeceği cinsteydi şükürler olsun hayatıma kimseyi alamadım hala bu tercihlerim arasında değil henüz o kadar yormuş ki beni yalnızlığımın özgürlüğümün tadına doyamıyorum hala:)çocuklarımla çok mutluyum çok güzel bir arkadaş çevrem var yatakta çapraz yatıyorum:)yapılabilecek bütün aktivitelerde varım🙃ilk zamanlar öyle hissetmen çok normal bende hissettim zamanla duyguların kinin öfken sevgin hepsi nötr duruma geçiyor.Kendine zaman tanı bu arada sana keyif veren onunla yapamadığın ne varsa yap ben öyle yapıyorumve kendimi tekrar buldum seninde öyle olacak kimse huzurdan kaçmıyor şimdi huzurunun keyfini çıkar
Ne iç açıcı bir yorum💕
Oh dedim, gülerek okudum☺️
Biz de şimdiden kızımla hayallerimizi uygulamaya koyulduk.
Babası evcil hayvan sevmezdi, şimdi kedi bakıyoruz, ki bu dönemlerde evcil hayvanların rehabilite özelliği var bilhassa çocuklarda.
Ex burdaki yabancı ailelerle görüşmemi istemezdi, biz bugün kızımın sınıf arkadaşına gittik.
Meğer ne çok beni besleyecek kaynağımdan uzak kalmışım, evliliğimi toparlamaya çalıştığımı zannederken.
Hala da aklıma gelmeyen yeni fikirler vardır diye burda siz kader birliğim olan arkadaşlarıma soruyorum işte☺️
Bizde golden bakıyoruz ❤️Benim eşimde hiç istemezdi onu atınca evden bizi karşılıksız seven can yoldaşımız oldu .Gönlünüzü ferah tutun bakın şimdi daha yeni başlıyor herşey mutsuzluktan çıkınca insan kendini tekrar keşfedip yeni zevkler ediniyor insan ben dağ yürüyüş gruplarına bisiklet turlarına gidiyorum bazen çadır kamp yapıyoruz ex çok kasıntıydı asla yapmazdı öyle şeyler şimdi ohhhhh sefam olsun her istediğimi yapıyorum

Hoşgeldiniz 💗
Çocuğum var, şükür ki ona çok yansıtmamaya çalıştık.
Hep yapıcı oldum babasıyla ayrılırkenki üslubumda.
Hala da öyleyim, güzel anarım.
Ona arada kalma yaşatmadığımız için mutluyum.
Bazen çok yoğun duygu yaşadığımda çıkıp bir güzel ağlıyorum, geçiyor.
Allah tamamen nötr hissetmeyi nasip etsin bir an evvel.
Gececek ,Geçmeyen hiç bir şey yok şu hayatta onu biliyorum ama boşanmak kadar berbat bı duygu da yokmuş onu da öğrendim .Yarı yolda bırakılmak kadar kötü bı duygu yok .Allah yardımcınız olsun

Hayır, siz zor durumdaki birine düşünce özgürlüğü adı altında zorbalık yapıyorsunuz.

Konum sizde neyi tahrik etti ve böyle araya sıkışma ihtiyacı hissettiniz öngörebiliyorum, çünkü bizzat mesleğim bunları teşhis etmekle ilgili.

Terapi alıyorum da veriyorum da.. Bu gibi platformlarda da bu gibi süreçlerde vakit geçirmenin olumlu etkisini hem deneyimliyor hem de tavsiye ediyorum danışanlarıma.

Sizin de bir uzman teşhisine ihtiyacınız olduğunu müjdeleyim o halde. Anksiyetenizi bir check ettirin derim. Ekrandan teşhis koymamız etik değil, o nedenle merkezine başvurmanızı tavsiye ederim.
Ah tatlım ya her şeyi böyle iki yorumla teşhis edebiliyodun da neden bu hallere düştün tüh sende pek etik falan kalmamış zaten teşhisi de koyuverseydin. Yazık adamcağıza kim bilir ne teşhisler koydun :KK53: . Zor bi zamandan geçmen koşulsuz haklı olman ve insanlara hakaret edebileceğin anlamına gelmez. Keşke bu teşhisleri iki yorumla bana koyabildiğin gibi kendine koysaydın belki şimdi forumlarda tanımadığın insanlardan destek aramak yerine kocanla mutlu mutlu oturuyo olurdun. Gerekirse psikiyatrıma gidiyorum zaten internetten ne olduğu belirsiz, insanlara beddua edip bel altı vuran bi sözde psikoloğun abuk subuk yorumlarına ihtiyacım yok gerçekten yazık bi de insanlar para verip size geliyo destek arıyo halbuki malzeme gerçekte bu ne üzücü. Bi de insanlara sayıp edip mutlu pozitif pıtırcık triplerine girmiyo musunuz halbuki leş gibisiniz içiniz kin ve nefret dolu siz önce bunun teşhisini kendinize koyun. esas ben söylediklerimle bi dönüp kendinize bakmanıza sebep oldum sanırım ondan fütursuzca saldırıyosunuz. ben de diyodum böyle evlilikler niye bitiyo. Halbuki bakın 2 yorumla eşinizin çabasızlığının nedenini hemen anlayabildik iyi kurtulmuş verilmiş sadakası varmış. Neyse siz belanızı bulmuşsunuz zaten ne haliniz varsa görün.

Ah tatlım ya her şeyi böyle iki yorumla teşhis edebiliyodun da neden bu hallere düştün tüh sende pek etik falan kalmamış zaten teşhisi de koyuverseydin. Yazık adamcağıza kim bilir ne teşhisler koydun :KK53: . Zor bi zamandan geçmen koşulsuz haklı olman ve insanlara hakaret edebileceğin anlamına gelmez. Keşke bu teşhisleri iki yorumla bana koyabildiğin gibi kendine koysaydın belki şimdi forumlarda tanımadığın insanlardan destek aramak yerine kocanla mutlu mutlu oturuyo olurdun. Gerekirse psikiyatrıma gidiyorum zaten internetten ne olduğu belirsiz, insanlara beddua edip bel altı vuran bi sözde psikoloğun abuk subuk yorumlarına ihtiyacım yok gerçekten yazık bi de insanlar para verip size geliyo destek arıyo halbuki malzeme gerçekte bu ne üzücü. Bi de insanlara sayıp edip mutlu pozitif pıtırcık triplerine girmiyo musunuz halbuki leş gibisiniz içiniz kin ve nefret dolu siz önce bunun teşhisini kendinize koyun. esas ben söylediklerimle bi dönüp kendinize bakmanıza sebep oldum sanırım ondan fütursuzca saldırıyosunuz. ben de diyodum böyle evlilikler niye bitiyo. Halbuki bakın 2 yorumla eşinizin çabasızlığının nedenini hemen anlayabildik iyi kurtulmuş verilmiş sadakası varmış. Neyse siz belanızı bulmuşsunuz zaten ne haliniz varsa görün.

Zorbalık siber ortamlarda sergilenen bir tavrın terminolojideki karşılığıdır, hakaret gördüğünüz buysa şayet.
Bunun dışında bir tek kelime hakaretim yok.
Şu ana kadar nezaket çerçevesinde cevapladım.

Sizin satırlarca yazdığınız son yorumun da karşılığı var literatürde.
Ama bunların bahsini sizle yapmak öz saygıma uygun değil.

Bırakalım, kim hakaret etmiş, kim pasif agresif tepki göstermiş, hangimizin yorumları siber zorbalığa giriyor Mune Mune karar versin.

Son düzenleme:
Geşdi geçti .Ben alamamıştım terapi işe yarıomuş ole dıolar .Halada alamadım .Onu içimizde bi sindirmemız gerekıyor .Bı acıyı yasamamız gerekıyor .
Herkesin terapi alma imkanı olmuyor, özellikle Türkiye'de ciddi maliyetli.
Terapi ile eşdeğer bir şey daha var.
O da onarıcı dost ortamı.
İnsanın uzun süre kendisini olduğu gibi kabul eden ve iç huzuru yaşadığı bir atmosferde kalması da terapi etkisi oluşturur.
Benim burada destek isteme nedenlerimden biri de bu.
Kimliğim anonim, yani tüm etiketlerden bağımsız, olduğum gibiyim.
Ve benim gibi boşanmış olanlarla durumumda yalnız olmadığımı görüyorum.
Bazen şahsi patolojisini regüle edemediği için saldıranlar oluyor, ama genel itibariyle kader birliği yaşadığımız insanlarla vakit geçirmenin iyileştirici bir yanı var.

Ne hoşsunuz🧡
Demi ya, insanlar istiyor ki sıkı bir dayak ye, ya da adam pavyondan eve gelmesin, ancak öyle boşanma hakkımız var gibi.
Yahu adam bekarlığının bir üst sürümüyle devam ediyor.
Aileye aidiyet hissi yok.
Tam 9 yıldır, dile kolay.
Neyse...girmeyeceğim detaya, ben biliyorum kısacası ne yaşadığımı.
Kimseye ispatlamak zorunda değilim.
Tek şunu söyleyebilirim: İnsan eşine bakıp bunla mı yaşlanmak isterim, yalnız mı, diye sorduğunda, ikinci daha cazip geliyorsa, o evlilik bitmiştir.
Sevmemek, artık hissetmemek boşanmak için en önemli sebeptir. Boş verin. Herkes ne yaşadığını kendisi bilir.

Nedir bunlar geçim sıkıntın yoksa şiddet görmüyosan aldatılmadıysan eşin yardımcıysa ailelerden kaynaklı büyük sorun eziyetler yoksa iyi bi babaysa eşinle az da olsa uyumluysan bu bence iyi bi evliliktir.
Bazen sadece bitmiştir. Biten şeyin iyiliği kötülüğü sorgulanmaz.

Herkesin terapi alma imkanı olmuyor, özellikle Türkiye'de ciddi maliyetli.
Terapi ile eşdeğer bir şey daha var.
O da onarıcı dost ortamı.
İnsanın uzun süre kendisini olduğu gibi kabul eden ve iç huzuru yaşadığı bir atmosferde kalması da terapi etkisi oluşturur.
Benim burada destek isteme nedenlerimden biri de bu.
Kimliğim anonim, yani tüm etiketlerden bağımsız, olduğum gibiyim.
Ve benim gibi boşanmış olanlarla durumumda yalnız olmadığımı görüyorum.
Bazen şahsi patolojisini regüle edemediği için saldıranlar oluyor, ama genel itibariyle kader birliği yaşadığımız insanlarla vakit geçirmenin iyileştirici bir yanı var.
Her sey guzel olucak .Yasadıklarımızı bız bılıoruz.Her sey guzel olucak

Sevmemek, artık hissetmemek boşanmak için en önemli sebeptir. Boş verin. Herkes ne yaşadığını kendisi bilir.

Ben bir anneyim.
Çocuğum ayrılık sonrasında öncesinden hiç bir farklılık görmedi.
Olduğu gibi devam ediyoruz hayatımıza.
Eğer babası yeri dolmaz bir baba olsaydı böyle mi olurdu?
Onun tutunacağım bi yanı olsa bu kadar üstümden yük kalkmış sevinci hisseder miydim?
Demekki çoktan bitmiş de resmiyeti kalmış sadece.
Bizi hep kendine yük gibi hissettirdi.
Aile olamadık yıllardır.
Öyle olunca da sevgi falan kalmıyor inanın..

Bazen sadece bitmiştir. Biten şeyin iyiliği kötülüğü sorgulanmaz.

Evet. Ben diyorum ki defnettim yasımı paylaşmaya geldim.
Hala diyorlar ki, araba sağdan vurmuş o nası ölmek, benim tanıdığa da soldan vurmuş öyle ölmek mi olurmuş, dikkatli sürseydiniz bişey olmazdı, demekki ehliyeti kasaptan almışınız, demekki sizin gibiler trafiğe çıkmamalıymış.
Yahu öldü öldü.
Başın sağolsun de geç.
Hiç yapamıyorsan, ölen ölmüş önüne bak de.
Magazini,şahsi patolojini bi kenara bırak.
Avamlık başa bela.

Ben boşandım. 15 senelik evliliğim bitti ama benim çocuğum yoktu.
Boşandıktan sonra ilk sene inanılmaz zordu. Ben ex eşimle 20 yaşında evlenmiştim, beraber büyümüştük. Sanki bedenimden bir uzvum kopmuş, ben eksik bir şekilde hayata devam ediyormuşum gibi hissediyordum. Boşandığın zaman duygularından hemen sıfırlanmıyor. Yerlerde anırarak ağladığımı bilirim. Ağlamaktan gözlerimi açamıyordum. O süreçte o acıları tek başıma yaşayarak kendimi tedavi ettim. 1 senenin sonunda hayata yavaş yavaş karışmaya başladım. Sosyalleştim. Boşandıktan 4 sene sonra 2. Evliliğimi yaptım. Şimdi 5 aylık hamileyim. Bu evliliğimde eksik parçalar tamamlandı. Artık bir yere ait olduğumu hissediyorum. Şefkat görüyorum ve alışık olmadığım bir his. Kırılan kadınlık gururum tamir oluyor. Bende değer görmeyi hak ediyormuşum diyorum.
İnşAllah sizde yeni hayatınızda mutlu olursunuz. Hakkınızda hayırlısını dilerim. 🙏🏻
Bu mesajınızda kendimi buldum. Kendimi 5 yıllık evliliğimde hiç o.eve ait, onun ailesinin uzaktan da olsa bir parçası hissedemedim izin vermediler buna. Gerek ex, gerek ailesi. Sevdiğini sanıyordum, bana çok iyi davranıyordu (ev işlerinde yardım etmek olsun, yemek olsun, alışveriş vs vs ki bunlar normal seulermis ben gözümde buyutmusum) ama ben o evin içinde hep yalnizdim. Sadece bana iyi davrandığı için, ailem onu sevdiği için mutluydum, bu kk da öğrendim bana yıllarca psikolojik şiddet uygulamış. Benim onunla kavgalarımin asıl sebebu buymuş, hatayi hep kendimde aradım aylarca...konu sahibinin ex i gibi dışarıya harika ama evde yok gibiydi. Üstelik bana iyi davranirken ilk evlendigim aydan itibaren maddi olarak beni dolandiriyormus ki bu tüm geçmişimin karanlık olmasına sebep oldu. Gizli krediler, kasadan 4.ayimizda altın calmalar, ev için verdiğim parayı yeyip evi icralık yapmalar ki asla beklemezdim. Şimdi kimse inanmıyor yaptıklarına ki bu da beni daha çok üzüyor. Daha dava bitmedi. Çok iyiydim ama birkaç gündür yine dipteyim. Geçecek mi bunlar. güzel günleri hatırlıyorum, bazen çocuk gibi eğlendirdik mesela, ama kendisi bana gülerken bile arkamdan delil topluyormus. En az 3 yıl öncenin mesajlari dosyamda, aileme kızdığımda onunla paylaşımlarım, telefonumdan ekran görüntüleri vs vs. Benimde onun söylediğine göre kusurum psikolojik sorunlarımin olması, ona hep kötü davranmam.
Bunlar geçiyor mu? Unutup.bir başkasını sevebiliyor mu gercekten insan? Güvenebiliyor mu tekrardan? Değer görüyor mu? Aitlik hissedebiliyor mu?

Louis C. K’in de dediği gibi “Hiçbir mutlu evlilik boşanma ile bitmez. Boşanma, mutsuz evliliklerin mutlu sonudur.”

Ben de boşanma sürecindeyim. Duygularınızı çok iyi anlıyorum. Yaşadığımız hayalkırıklıkları çok benziyor. Ama olaya şöyle bakın: Çocuğunuz mutsuz bir evlilikte büyümektense, mutlu bir anne ile büyüyecek. Annesinin kendi gibi olamadığı, koşullu sevildiği bir ortamda büyümeyecek. Bunu normalleştirmeyecek.
Kendiniz için ise öncelikle artık kafa yormayın, kabullenin. Bitmiş. Yürümemiş. Vicdanınız rahatsa mesele yok demektir. Hiçbir kadın iyi bir adamı bırakmaz. Demekki iyi biri değilmiş. Size uygun değilmiş.
Geçenlerde bir yerde okumuştum. Beynimiz acı hatıraları 6-8 ayda unutuyormuş. Kendinize zaman verin. Mutlu sonunuzu yaşadığınızı unutmayın lütfen. Her şey çok güzel olacak...

Louis C. K’in de dediği gibi “Hiçbir mutlu evlilik boşanma ile bitmez. Boşanma, mutsuz evliliklerin mutlu sonudur.”

Ben de boşanma sürecindeyim. Duygularınızı çok iyi anlıyorum. Yaşadığımız hayalkırıklıkları çok benziyor. Ama olaya şöyle bakın: Çocuğunuz mutsuz bir evlilikte büyümektense, mutlu bir anne ile büyüyecek. Annesinin kendi gibi olamadığı, koşullu sevildiği bir ortamda büyümeyecek. Bunu normalleştirmeyecek.
Kendiniz için ise öncelikle artık kafa yormayın, kabullenin. Bitmiş. Yürümemiş. Vicdanınız rahatsa mesele yok demektir. Hiçbir kadın iyi bir adamı bırakmaz. Demekki iyi biri değilmiş. Size uygun değilmiş.
Geçenlerde bir yerde okumuştum. Beynimiz acı hatıraları 6-8 ayda unutuyormuş. Kendinize zaman verin. Mutlu sonunuzu yaşadığınızı unutmayın lütfen. Her şey çok güzel olacak...

Konu sahibi öncelikle bu kötü giden gidişe bi dur deme cesaretini bulup boşandığınız için kutlarım.bundan sonrada önceliğiniz önce kendiniz ve çocuğunuz olsun.gurbetteyim demişsiniz çoçuk küçükse aileye yakın bi ile gitseniz işinizi kolaştırır sanki! Hemde ex kişisinin bulunduğu ilden uzaklaşmış olurdunuz!!!
Çalışıyormusunuz?

Bu mesajınızda kendimi buldum. Kendimi 5 yıllık evliliğimde hiç o.eve ait, onun ailesinin uzaktan da olsa bir parçası hissedemedim izin vermediler buna. Gerek ex, gerek ailesi. Sevdiğini sanıyordum, bana çok iyi davranıyordu (ev işlerinde yardım etmek olsun, yemek olsun, alışveriş vs vs ki bunlar normal seulermis ben gözümde buyutmusum) ama ben o evin içinde hep yalnizdim. Sadece bana iyi davrandığı için, ailem onu sevdiği için mutluydum, bu kk da öğrendim bana yıllarca psikolojik şiddet uygulamış. Benim onunla kavgalarımin asıl sebebu buymuş, hatayi hep kendimde aradım aylarca...konu sahibinin ex i gibi dışarıya harika ama evde yok gibiydi. Üstelik bana iyi davranirken ilk evlendigim aydan itibaren maddi olarak beni dolandiriyormus ki bu tüm geçmişimin karanlık olmasına sebep oldu. Gizli krediler, kasadan 4.ayimizda altın calmalar, ev için verdiğim parayı yeyip evi icralık yapmalar ki asla beklemezdim. Şimdi kimse inanmıyor yaptıklarına ki bu da beni daha çok üzüyor. Daha dava bitmedi. Çok iyiydim ama birkaç gündür yine dipteyim. Geçecek mi bunlar. güzel günleri hatırlıyorum, bazen çocuk gibi eğlendirdik mesela, ama kendisi bana gülerken bile arkamdan delil topluyormus. En az 3 yıl öncenin mesajlari dosyamda, aileme kızdığımda onunla paylaşımlarım, telefonumdan ekran görüntüleri vs vs. Benimde onun söylediğine göre kusurum psikolojik sorunlarımin olması, ona hep kötü davranmam.
Bunlar geçiyor mu? Unutup.bir başkasını sevebiliyor mu gercekten insan? Güvenebiliyor mu tekrardan? Değer görüyor mu? Aitlik hissedebiliyor mu?
Benzer şeyler yaşamışız. Ama biz anlaşmalı bosandık. Ortak çocuğumuz olmadığı için birbirimizden talebimiz olmadı.
Size de büyük geçmiş olsun inşallah tez zamanda çözüme ulaşır boşanma davanız. Geçmişi arkanızda bırakabilirsiniz, sizde önünüze bakabilirsiniz. Zamanla geçiyor. Bosandığınızın ertesi günü duygularınızda sıfırlanmıyor. Kendi kendinizi tedavi edeceksiniz.
Bir daha birine güvenebiliyor mu kısmına gelince Güveniyor tabii ki. Bütün dünya kötü olmaz. Siz iyiyseniz elbette siz kadar iyilerde vardır. Ben tercihlerimi gözden geçirdim. Değer verdiğim kriterlere. Daha merhametli, vicdanlı bir eş seçtim kendimi.
Sizin içinde hayırlısını dilerim. İyi haberlerinizi almak dileğiyle 🙏🏻

Benzer şeyler yaşamışız. Ama biz anlaşmalı bosandık. Ortak çocuğumuz olmadığı için birbirimizden talebimiz olmadı.
Size de büyük geçmiş olsun inşallah tez zamanda çözüme ulaşır boşanma davanız. Geçmişi arkanızda bırakabilirsiniz, sizde önünüze bakabilirsiniz. Zamanla geçiyor. Bosandığınızın ertesi günü duygularınızda sıfırlanmıyor. Kendi kendinizi tedavi edeceksiniz.
Bir daha birine güvenebiliyor mu kısmına gelince Güveniyor tabii ki. Bütün dünya kötü olmaz. Siz iyiyseniz elbette siz kadar iyilerde vardır. Ben tercihlerimi gözden geçirdim. Değer verdiğim kriterlere. Daha merhametli, vicdanlı bir eş seçtim kendimi.
Sizin içinde hayırlısını dilerim. İyi haberlerinizi almak dileğiyle 🙏🏻
Bende merhametli, vicdanlı diye seçtim. İnanın ne maddiyata ne tipe onem vermedim. İnsanlığı olsun yeter dedim.benim maddi durumum ondan daha daha iyiyken. Ama şimdi şunu dusunuyorum maddi durumu benden iyi olsa beni soymazdi. Bu kadar şey yaşamazdim. Hadi boşluğa düştü. Soyleyebilirdi esiydim. Ben herşeyimi payalsirken o hep ikili oynadı. Yüzüme güldü evet, aileme de iyi davrandı. Ama hepsi planın bir parçasıydi gibi geliyot bana. O yüzden artık insanların merhametli vicdanlı olması ihtimali bile baya düşük bana gire.

Merhaba,
KK hesabımın çevremde bilinmesinden ötürü, bu konuya özel, izinli olarak açtığım bir hesaptan yazıyorum size.Elimden geldiğince özet anlatmaya çalışacağım. Zaten çok da detay anlatılası bir konu değil.9 yıllık evliliğim bitti. Karışık duygular içerisindeyim. Bazen çok emin, bazense yerle bir.

Dışardan bakıldığında kaotik bir evlilik değildi bizimkisi, o nedenle yakın çevrede magazin değeri yüksek oldu boşanmanın. Ex bey çevrede takdir edilen biriydi, ama evde adeta bir boşluk. İlk haftamızdan beri hep soğuktu, sonralarda ise koşulluydu sevgisi. Ailesini ve çevresini eylemediğim zamanlar, birebirde iyi olsam bile, beni cezalandırırdı. Haftalarca küserdi. 9 yılın totalde belki 1 yılı aile gibiydik, onun dışında soğuk, merhametsiz, sıfır iletişim.. Ancak dışarda pozitif, herkesin işine koşan bir profil. Evde yıllarca ne yaşadığımı çevresi hiç bilmedi. Belki tüm bunlar bile idare edilebilirdi, ama kendisi bu kadar bencil yaşarken benden fazlasıyla beklentiliydi. Klasik ev hanımı ritüelleri dışında, dışarı imajını diri tutmak için, sürekli o eksenli yaşamam gerekiyordu. Herşeyden önce, hayat görüşümüz arasındaki mesafe yıllar içinde uçuruma dönüştü. Ortak hiç bir şeyimiz kalmamıştı artık. Sevgisizlik, saygısızlık, kendin olarak var olamadığın bir evlilik...Terapiler, okumalar, dinlemeler fayda etmedi, hep yarım bıraktı, uğraşmak istemedi. Bence evlilik kumaşında biri değildi. Evlilik biraz daha devam etse kötü bir kopma yaşayacaktık, o raddeye gelmeden bitirdik, çocuğumuzu travmatize etmeden, nezih ve medeni bir biçimde.

Bunları kabaca yazdım, ama sizlerden ricam detay sormayınız. Çünkü benim anlatmaktan çok duygusal desteğe ihtiyacım var. Ve anlatmak inanın yoruyor, kanatıyor taze yarayı.

Boşanmış çocuklu arkadaşlarımdan, ya da çevresinde yakinen boşanmaya şahit olmuşlardan aklıselim tavsiyelere ihtiyacım var. Çünkü yaşadığım ülkede yakınım yok, sosyal çevrem kısıtlı. Maddi olarak idare edebildiğim bir işim var, ama şuan online, yani bi çıkıp kafa dağıtacağım iş arkadaşlarım olsun isterdim. Malesef bir birikimim de yok, olsaydı ilk iş turlara katılırdım, gerçi okul çağındaki çocuğumla bu da geçici bir çözüm.

Biliyorum geçecek ama yine de bir cümlenizi duymaya, bir hayır duanızı almaya ihtiyacım var şuan. Boşanmış arkadaşlarımdan öneri ve güzel temenniler duymak eminim iyi gelecektir.

Teşekkür ederim...
Ben de 5 yıllık evliyim.Uzatmalari oynuyorum biliyorum.Sasirtici derecede yaşadıklarımız aynı .Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve üzüldüm .Bizim sonumuz da böyle olacak biliyorum .Çünkü benim de artık tolere edecek gücüm kalmadi.Psikolojim bozuldu .Keşke ilk sene boşanma aşamasına geldik.O zaman bosansaydik diyorum.Ama kızım dünyanın en güzel şeyi.Yine pişman değilim.Zaten böyle bir evlilikten sonra bir daha ilişkiye cesaret edemem.Cok guclusunuzki bu kararı verebilmiş siniz .Buna guvenin.Geri kalan süreci de en iyi şekilde atlatacaginizdan eminim.Umarim çok mutlu olursunuz .

Back
X