• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı konuştuk...şu kepazeliğe bakın....

seraphimax

Alcatraz Kuşçusu....
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
248
0
46
İstanbul
Arkadaşlar, yaptığınız çoğu yorumlarda eşimin asla düzelmeyeceğini, başka alternatiflere bakmam gerektiğini söylediniz...
Sizlere anlatmadığım, paylaşmak istemediğim başka ayrıntılar da var, onları geçtim.
Bana durmadan para harcama diyor, size yemin edebilirim, ne kendi üstüme ne de çocuğumun üstüne altına kıyafet almadık.
Çanta meselesini biliyorsunuz, oğlum pırtık çanta ile okula gitti geldi beyefendinin kılı kımıldamadı.
Bunun gibi düşüncesizlikler...
Dün bana 300 TL verip İstanbul'a gitmemi, orada 4 ay kalmamı bu arada kendi de borçları ödeyeceğini söyledi. Bu aylar içinde kendi çift maaş alacak, yol parası alacak, maaşı da kendine kalacak...
Neymiş efendim, arabaya lastik alacakmış, otogaz sistemi takacakmış...
Ben 4 ay teyzemin yanında bu parayla kalacakmışım...
Kendi memleketine gidip orada bacıları damatları ve kalabalık ailesiyle mangal yapacakmış...
Bıktım senden dedim.
Boşan, çocuğu da bana bırak diyor...
Madem çocuğu alacaksın eşşek gibi bakacaksın diyor...
Araba benim üstüme, ama o ben gider satarım, üç beş sana veririm, nafaka falan da vermem diyor...
Çocuğa da bakmam diyor....
Çocuk benim, ölsem vermem....
Şimdi şunu soracağım, bilen arkadaşlar vardır muhakkak, bana ''Sen aptalın tekisin, kanun bilmezsin'' dedi ama şu var,
1- mal rejimi dolayısıyla arabanın yarısı benim...
2-Doktor raporu ile psikolojik şiddet gördüğümü, çocuğun da gördüğünü ispat edebilirsem, tazminat ve nafaka hakkım var diye biliyorum...
3-Çocuğa mutlaka bir ödeme yapması lazım diye biliyorum...
Görüşlerinizi bekliyorum....

Günaydın,
madem ciddi bir şekilde ayrılmaya karar verdiniz bir avukata danışmanız bundan sonrası için daha mantıklı olur.

vermek zorunda zorunda olmasına ama evliliğinizde para vermeyen adam boşandığınızda da vermemek için elinden geleni yapar emin olabilirsiniz
kanun hukuk vs bunları umursayan uyan bi adam olsa bu noktaya gelmezdiniz zaten
psikolojik olarak sizi çocuğunuzu yıpratır fazlasıyla
nerden mi biliyorum?
benim babam da aynı halt
vermeyeceği varsa vermez

Arkadaşım senin eski konunu okudum burda demişsin ki eşim beni teyzeme gönderiyor ama ordada aynen şunu söylemişsin , ''teyzem, çağırıyor gel bir süre bizde kal, çocuğun gözü gönlü açılsın diyor, bana ''benden sakladığın bişeyler mi var, neden gitmeye bu kadar heveslisin diyor''

'Gitsem kafa mı dinlesem' demişsiniz yani eşiniz zorla mı gönderiyor göndermiyor mu anlamadım.

Arkadaşlar, yaptığınız çoğu yorumlarda eşimin asla düzelmeyeceğini, başka alternatiflere bakmam gerektiğini söylediniz...
Sizlere anlatmadığım, paylaşmak istemediğim başka ayrıntılar da var, onları geçtim.
Bana durmadan para harcama diyor, size yemin edebilirim, ne kendi üstüme ne de çocuğumun üstüne altına kıyafet almadık.
Çanta meselesini biliyorsunuz, oğlum pırtık çanta ile okula gitti geldi beyefendinin kılı kımıldamadı.
Dün bana 300 TL verip İstanbul'a gitmemi, orada 4 ay kalmamı bu arada kendi de borçları ödeyeceğini söyledi. Bu aylar içinde kendi çift maaş alacak, yol parası alacak, maaşı da kendine kalacak...
Kendi memleketine gidip orada bacıları damatları ve kalabalık ailesiyle mangal yapacakmış...
Bıktım senden dedim.
Araba benim üstüme, ama o ben gider satarım, üç beş sana veririm, nafaka falan da vermem diyor...
Şimdi şunu soracağım, bilen arkadaşlar vardır muhakkak, bana ''Sen aptalın tekisin, kanun bilmezsin'' dedi ama şu var,
2-Doktor raporu ile psikolojik şiddet gördüğümü, çocuğun da gördüğünü ispat edebilirsem, tazminat ve nafaka hakkım var diye biliyorum...

öncelikle günaydın canım evet bu hakların var ben ödemem diyemez artı sanada nafaka bağlar devlet eğer çalışmıyosan onun keyfine bakmıyolar yanii.. psiklojik şiddet uyguladığını spat edersen tazminatta alırsın buna şahit olan kişiler varmı bide eşin özel sektörmü devlet memurumu?

daha önceki konunuzu hatırlayamadım okucam birazdan..ama kısaca şunu söylemeliyim 1 dk bile durmayın onun yanında..sizi bu denli gözünde alçaltan hiç sayan birinin yanında sağlıklı bir hayat sürdüremezsiniz ki...

Allah yardımcın olsun,zor bir sürece girmişsin.
Eşinin seni korkutup sindirmesine izin verme.
Mahkemeler,kocaların kurallarıyla işlemiyor.Yasalar var.
Eşinin söyledikleri,boş tehditlerden ibaret.

çocuğuna bakmam ne demek yaa :57:o çocuk kendiliğinden olmuştur zaten senin çocuğun değildir:57::57:

Bıktım senden dedim.

eşin sigortalı bi işte çalışıyorsa hemn bi avukata git anlat ve tedbir nafakası iste boşanma süreci boyunca sana ödemek zorunda.
arabayı senle evlendikten sonra aldıysa yarısı senin satsa bile faydası yok kaçamaz hakim o arabanın satışından gelen parayı soracaktık.
çocuk zaten senin sen vermek istemediğin sürece...
boşandıktan sonrada sana ve çocuğuna nafka vermek zorunda
ev eşyaların için noter çağır ve tutanak tuttur 150 lira fln gider ama eşyalarınıda al satarsın en azından kullanmak istemesende
ALLAH kolaylık versin

Allah yardımcın olsun,zor bir sürece girmişsin.
Eşinin seni korkutup sindirmesine izin verme.
Mahkemeler,kocaların kurallarıyla işlemiyor.Yasalar var.
Eşinin söyledikleri,boş tehditlerden ibaret.

Budur. En kısa zamanda bir avukatla görüşürsen çok daha fazla bilgi verir. Yakın çevremden ve kendi tecrübelerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, hakimler ve kanunlar kadınlardan yana. Nafaka istemiyorum diyen iki çocuklu arkadaşıma hakim "kızım öyle şey olmaz, baba değil mi, verecek" diyerek nafaka bağladı. Öyle atıp tutmayla olmuyor. Hiç korkma.

ben açıkcası optimist bakmaya çalıştım,zor bir dönemde olduğunu/olduğunuzu,bunun ancak zamanla geçebileceğini düşünüyordum.telkinlerim de buna yönelikti zaten.ama görüyorum ki,sizinki öyle sabırla,anlayışla düzelebilecek birşey değil.üzüldüm....
eşinin söylediklerine bakma,onunki sadece göz korkutma politikasından ibaret.senin hakkın olan hiçbir şeyi belirleyemez.nafakanın miktarına dahi karışamaz.çok bilgim yok bu konularda ama bildiğim kadarıyla,hakim maaşına bakacak,borcuna harcına ve geçinebilmesine bakacak ve ona göre sana ve oğluna nafakayı belirleyecek.ortak malı mülk neyiniz varsa keza gene sana ve oğlun da hesaba katılarak adilce bölüştürülecek.
bir avukata git arkadaşım,onun dediklerine kulak asma,avukat sana daha sağlıklı bilgi verecektir.her ne kadar hepimiz bir şeyleri eleştirsek de,bil ki;bu konuda adalet süper çalışıyor ve bir toplu iğneni dahil düşünüyor....hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Çok geçmiş olsun Allah gerçekten yardımcın olsun anladığım kadarıyla eşin çok sorumsuz bir insan...merak ettim ne kadarlık evilisiniz?hele o yırtık çantayla okula gitti demişsiniz içim parçalandı resmen eşiniz çok yanlış yolda.birde ben sana bakamam der gibi al çocuğuda teyzene git ddiyor biran önce kendinizi ve çocuğunuzu kurtarın elbet bir iş bulur kendinize ve çocuğunuza bakarsınız Allah büyüktür.Güçlü olun hayatda herşey biz insanlar için...

Öncelikle sizin üzerinize olan arabayı satacağını söylemesi kanundan eşinizin ne kadar anladığını gösteriyor zaten.O arabayı o satamaz.Siz satabilirsiniz ama eğer evlendikten sonra edinilmiş bir mal ise yarısı sizin yarısı onundur.Çocuğa nafaka vermem diyormuş herhalde bu işlerin onun keyfine göre olduğunu zannediyor.Çocuğuna nafaka vermek zorunda.Siz çalışmıyorsanız ve hakim boşanmada kusurlu tarafın o olduğuna kanaat getirirse size de nafaka vermek zorunda zaten.Uğradığınız psikolojik zararı da ispatladığınız taktirde tazminatta vermek zorunda kalacaktır.Siz yeterki şahitlerinizi bulun.Şöyle hiç bir şeyden haberi olmadığı halde herşeyi biliyormuş gibi atıp tutan insanlara çok uyuz oluyorum.Sizi korkutmaya çalışıyor onu dinlemeyin boşanmak istiyorsanız bir avukata gidip ayrıntılarıyla konuşun.

bundan önceki yazılarınızı okumadım ama bunu okuyunca çok üzüldüm ... arkadaşların yorumlarını okumuşsunuzdur zatenhepsi haklı ... hatta hakim nafaka ödeyeceksin dedikten sonra yine de vermezse parayı hapse atılıyor ... içiniz rahat olsun ...

arkadasim bosanman gerektiginin sen de farkindasin...
ve inan dogru yoldasin...
o adamla afedersin hayvan bile evli kalmaz bu nedir ya...
bu evlilik mi? seni teyzenin yanina 300 tl ile gonderecek, kendisi kaldigi yerde parasini baskalariyla yiyecek, bir kismini da biriktirip arabasina bir seyler yaptiracak...
adam olan yapmaz onun bu yaptiklarini...
bu adam belli ki ne cocugunu ne de sizi sevmiyor...
seven insan karisina cocuguna bu eziyetleri cektirmez...
bosayin bu yontulmamisi...
hatta davayi mutlaka siz acin, ona firsat birakmayin...
paraniz yoksa baro size avukat ayarlar...geliri olmayanlara avukat veriliyor...
hukukla ilgili sorularinizi mutlaka gidin bir avukata danisin, bu sekilde kulaktan dolma degil net bilgilen edinmis olursunuz...
Allah yardimciniz olsun arkadasim, su adamdan kurtulursunuz insallah...
ben bile yazdiklariniz karsisinda cok sinir olmus durumdayim...

bosanirken de ondan maddi olarak koparabildiginizi koparin...esyalarinizi bile birakmayin buna...
nakafa da isteyin...cocuguna baksin en azindan...

Son düzenleme:
Serap'cım..
Bak bu sorduğun soruların cevapları çok kolay ve net.. Ama bu sorulardan önce karar aşamasını geçmiş olman gerek..

SON KARARINI VERDİN Mİ?

Emin misin, net misin?

Eğer eminsen kararından ve ayrılacaksan, o zaman didişme eşinle. Al o parayı, git İstanbul'a. Davanı da orada aç. En azından ayrılma sürecinde kendini ve oğlunu babasının psikolojik şiddetindne uzak tutmuş olursun.

Avukat tutman şart, maddi durumun uygun değilse, bu imkanı ücretsiz olarak da elde edebiliyorsun. Ama avukat şart, kendin koruyamazsın haklarını.

Bu adamdan biraz uzaklaş. Gerekirse dava açmadan önce 1 ay bekle, sakinleş. Daha sağlıklı düşüneceksin eminim.

Canım şu kadarını söyleyebilirim ne yazık ki; hiç şaşırmadım. O kadar belliydi ki bu noktaya geleceğiniz. Gerçekten çok üzüldüm ama artık bunu yapmalısın diye düşünüyorum. Boşanma aşamasından sonra senin de oğlunun da çok daha huzurlu yaşayacağınızdan eminim. Zaten ne ruh sağlığına, ne oğlunun sağlıklı gelişimine, ne de sosyal yaşamınıza olumlu bir katkısı yok bu adamın anladığım kadarıyla. Evli olmak yaşamı kolaylaştırıyorsa devam edilmeli bence. Aksi halde ne anlamı kalır ki? Yaşattıklarına katlanmaya değer mi sence? Bu adam bunca olumsuzluğu telafi etmeye yetebiliyor mu? Sen bu kadar sabrederken koşulsuzluklara, emeklerinin karşılığını alabilecek misin? Bu ve benzeri sorulara cevap bul kendi içinde. Sonra da bir karar verip hemen hayata geçir canım. Allah yardımcın olsun. Kararın ayrılmak olursa hiç boşuna da yırtınmasın onu yapmam bunu yapmam diye. Onun insiyatifinde değil, aile mahkemesi gereğini yaptırır ona. Bütün haklarını da kullan lütfen, elini korkak alıştırma. Gelişmelerden haberdar et bizi. Dualarımda olacaksın...

canım gerçekten Allah yardımcın olsun bak kızlar ne kadar güzel şeyler yazmışlar lütfen harekete geç bence de bu durumdan kurtulman lazım tmm çocuğunun babası ama bak seni de çocuğunu da sevmiyor sevse neden böyle yapsın boş yere seni hep üzüyor böyle yaşanmaz ki ... ve inan bana mahkeme sana al 300 tl kal teyzenin yanında demez ...

Arkadaşlar çok teşekkür ederim destekleriniz için....
Biliyorum, süreç çok zor...
Bazen bir cerrah kadar soğukkanlı olmak gerekiyor...Yara kangren olmuşsa,canı kurtarmak için bacağı kolu feda etmek gerekebiliyor...
İstanbul'da kadınlara destek olan dernekler var biliyorum, gönüllü çalışan avukatlar var, onlara danışacağım zaten...
Para problem değil, yakınlarım, ''Kararın ne olursa olsun arkandayım, yeter ki kararından emin ol'' diyorlar...
Şimdi tamam iyiyiz desek, kışın da yaşadık bunları, kafama sehpa attı, özür diledi, aradan zaman geçti, neler dedi...
Zaman ilaç değil, şehirler ilaç değil....
Bana bisturi kadar kesin ve keskin bir karar gerekiyor....
Şu anda eşya topluyorum, kararımı vereceğim, ve cerrah kadar soğukkanlılı bir karar vereceğim....
Gölge oyunu oynamak istemiyorum artık...Gölgelerle savaşmak istemiyorum..
Mesajlarınızı tek tek okudum...Hepinizden tek tek Allah razı olsun...
Bu ameliyat çok zor olacak...

Back