Boşanmayı düşünüyorum ama hayatıma nasil devam edeceğimi bilmiyorum.

PinkRose_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
88
24
88
32
Merhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık evliyim ve mutlu değilim, doğal olarak mutlu da edemiyorum. Eşimle aslinda hiç evlenmemeliydik, çünkü birbirine uyum sağlayamayacak şekilde farklıyız. Ben evlenmeden önce ayrılmayı çok istedim ama maalesef eşim peşimi bir turlu bırakmadı ve evlendik. Tabi şimdi o da pişman. Gelelim sorunlarimiza... Ben lisans mezunuyum eşim ise lise mezunu. Ben eğitim farkının bu kadar sorun olacagini bilemedim maalesef. O egitimsizlik ve insan icine karismamasindan, bense aşırı duygusal davranmaktan gerçekleri göremedik sanırım. Eşim gezmeyi sevmez benimse buna sevmekten öte çok ihtiyacim var. Arkadaş ortamini sevmez ne kendisinin ailecek görüştüğümüz bir arkadasi var ne de benim edindigim arkadaslarla ailecek görüşmeyi kabul ediyor. Çok geri kafalı ve yeniliklere kapalı ne yazıkki. Kendi küçük aklıyla sundugum hicbir seçeneği begenmiyo ve kendisi de bir yol bulmuyor. 7/24 evdeyiz ve biktim artik. Yatak odasında da ten uyumumuz yok ve zaten istekli bir erkek de degil. Ailesi onun cok sakin, efendi biri oldugunu ve sansli oldugumu söylüyorlar ama işin ic yüzü hic de öyle değil. Bu kadar sessizligi özgüven eksikliği ve pasifliginden ileri geliyor. Ben daha baskın biriyle olmak isterdim. Her yerde yeni gelin gibi sus pus oturmasi ve benim konusmamdan da hoslanmamasi beni deli ediyor. Gezmeme, çalışmama izin vermiyor. Geçenlerde bari araba alamıyoruz araba kiralayalım gezelim dedim. Bana "herkes coluk cocuga karıştı sen nelerin pesindesin " dedi. Sanki cok sacma ve cocukca seyler istiyorum gibi davranıyor. Ama ben mutsuzum, hiçbir istegimi önemsemiyor. Boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok. Tek başına bi hayat kurup ev tutup yaşamayı basarabilir miyim? Üniversite mezunuyum ama iş bulabilir miyim gerçekten bilmiyorum. Nolur bana bir akıl verin. Destege, cesaretlendirecek sözlere cok ihtiyacim var.

Anlattıklarınıza bakılırsa gerçekten de aranızda bir gram bile uyum yok. Ayrılmak istediğinizi söylemeden önce kendinize bir iş ayarlayın ve bikaç ay kenara para koyun. ( Ev tutmanıza eşya almanıza yetecek kadar) daha sonrada ayrılın gitsin zaten kafanızda bitirmişsiniz.

Önce yavaştan iş bakmaya başlayın bir plan yapın hatta mümkünse biraz para biriktirin. Böyle bir evlilik zor gerçekten karakterler çok farklı. Okurken sıkıldım bu adamla ömür geçmez

Ah ah hayatımda herşey çok zor. Şuan küçük bir ilçedeyiz ve burda iş bulmam çok zor ve eşim asla birakmaz bulsam bile. Ve burada, eşimin memleketinde kalamam zaten başka bir ile gideceğim. Orda nasıl ev tutarım ,esyalarimi nasıl götürürüm ve iş bulmam ne kadar sürer kestiremiyorum.

Bir süre yanında kalacağınız bir akrabanız ya da aileniz yok mu?

Ya lise üniversite farkını özellikle sosyal bilimler alanında bu kadar büyütmeyin
Sorun okumamış olması değil çünkü siz de okumuş ama çalışmıyosunuz

Sorun eşinizin herşeye kapalı olması
Çok uyumsuz görünüyosunuz birbirinize.
Ya karşılıklı değişmeye çalışın
Ya da boşanın

Boşanmak daha makul bi seçenek gibi görünüyor buradan baktığımızda

Önce yavaştan iş bakmaya başlayın bir plan yapın hatta mümkünse biraz para biriktirin. Böyle bir evlilik zor gerçekten karakterler çok farklı. Okurken sıkıldım bu adamla ömür geçmez
Evet kesinlikle. İşte benim sıkıntım küçük bir ilçede olmamdan ve gitmeyi dusundugum ile gidip orada bi ön hazirlik yapamamamdan kaynaklaniyor. Nasıl olacak kafam cok karışık.

Peşimi bırakmadı diye tüm sorumluluğu adamın üstüne yıkmayın, bilmiyor muydunuz böyle bir kişiliği olduğunu? Niye evlendiniz?
Kader kısmet olunca evlilik oluyo maalesef. Bana uyacağını söylemişti ama sözünü tutmadı. Tabi ki ayni eve girmeden bu kadar farkli olduğumuzu gozlemleyemedim.

İlk hedefin iş bulmak olsun. Parani biriktir. Gerisine ondan sonra bakarsin.
Parasiz, pulsuz, desteksiz ayrilmanizi önermem...
Maddiyat bu devirde şart

Okumak insana cok sey katiyo. Zaten kucuk bir yerde kapali bir fikir yapısında bir de okumayinca iyice kötü olmus bence. Ben de bir adres bile bile bulamazdim onceden ama uni den sonra cesaret geldi buluyorum artik yabamci sehirlerde.

Reactions: Den
Okumak insana cok sey katiyo. Zaten kucuk bir yerde kapali bir fikir yapısında bir de okumayinca iyice kötü olmus bence. Ben de bir adres bile bile bulamazdim onceden ama uni den sonra cesaret geldi buluyorum artik yabamci sehirlerde.

Bu konuda haklısınız bence. Bende lisede tırsak bi çocuktum özgüvenim yoktu. O halimle bu halimi ben bile karşılaştırsam tanıyamam karakter olarak :)

Ben de çocuk gelişim mezunuyum eşim ilkokul benim bölümümde sözel sayılır ama fark ediyor gerçekten bi aile terapistine bile gittiğimizde ben üniversite mezunuyum dedim o da böyle utana sıkıla ilkokul dedi sonra odadan çıktığımızda beni topa tuttu mecburmuydun beni ezmeye diye oysa sadece mezun olduğum eğitimi söyledim bu kadardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…