- 15 Aralık 2017
- 382
- 253
- 18
- 27
- Konu Sahibi PinkRose_92
-
Ben de iş arıyorumKeşke. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Siz çalışıyor musunuz?
Bende lisans mezunuyum ama burada yanildiginizi dusunuyoruz. Eğitim bilgi birikimini arttırır ama insanlarin buyutulme sekilleri duygusal zekaları mantikları vicdanları gibi değerleri vardir. Sizinkinde bu bölümde sikıntı var bence. Ayrica okuyupta çok öküz kalan insanlar var. Saygidan alcakgönullu olmaktan yoksun, kibir budalalari olan..Okumak insana cok sey katiyo. Zaten kucuk bir yerde kapali bir fikir yapısında bir de okumayinca iyice kötü olmus bence. Ben de bir adres bile bile bulamazdim onceden ama uni den sonra cesaret geldi buluyorum artik yabamci sehirlerde.
Benim esimin zihniyeti cook yillar oncede ve küçücük bir köyde kalmis gibi. fikirleri ise ilkokul mezunu gibi bile degil. Ben kendimi ustun tutup eşimi asagilamiyorum sadece aradaki farkı anlatmaya çalıştım. Benim esim her türlü yenilige fikire kapalı. Bir evlilik danismanina gitmeyi dahi kabul etmez. Orta yolu bulma çabası da yok. Ben ona birçok secenek sunsam da onun icin hepsi de olmaz seyler kafasina yatmiyo. Herseyi gözünde büyütüyor. Ayrica benim memleketimde en cahil en eğitimsiz insanlar bile buranin insanina göre cok daha modern ve genis görüşlü.Ay aynı annemle babam...Sakın çocuk yapmayın onların günahına girmeyin bu 1. Ben böyle bir ailenin çocuğu olarak bu yaşa geldim hala sıkıntı çekiyorum pasif yetiştirilmekten ve huzursuz kavgalı bir ortamda büyümekten.
2. olarak eğitiminiz çok üstün değil kusura bakmayın ama eşinizi çok aşağılamışsınız. Bazı üniversitelerin eğitim kalitesi açısından liselerden farkı yok.
3. olarak eşinizin pasifliğini iyi analiz edin, aşmaya çalışır mı orta yolu bulur musunuz yoksa hiç değişmez mi? Bunu oturup konuştunuz mu? Gerekirse evlilik danışmanına başvurdunuz mu?
Çok güzel açıklamışsınız. Tebrikler.Lise eğitimi ve üniversite eğitimi arasındaki fark okunan bölümle ilgili değildir. Hayata dair tecrübe ve deneyim edinmekle ilgilidir (örneğin yurtta kalmak veya ev tutmak, fatura ödemek, yemek ve temizlik yapmayı öğrenmek, sorumluluk almak, kendi kendini idame ettirebilmek, farklı şehirlerden/kültürlerden gelen arkadaşlar tanımak). Üstelik akademik eğitim her anlamda ilköğretim/ lise öğretiminden farklıdır. İnsana farklı düşünmeyi öğretir. Sosyal bilimleri de işin içine katarak yorumu iyice anlaşılmaz bir hale sokmuşsunuz. Söylemeden edemedim.
Çok doğru.O eşinin kendi kompleksi bence
Seninle gurur duyması gerekirdi eşim üniversiteyi bitirebilmiş diye
Keske bir annemi tanisaniz da bu kadar yargilamasaniz. Benim annemde zerre kadar iyi niyet yok."heralde kismetim bu kadar daha iyisi olmayacak diye düşündüm" gerçekten bu şekilde bir evlenme sebebi olabilir mi? Evlendiğiniz adamın sizin için en iyisi olduğunu düşünmeden nasıl evlenebilirsiniz?
kusura bakmayın ben yargılıyorum ama seçimleriniz çok ilginç geldi. anneniz konusunda da ben de annemle evlenmeden önce çok çekiştim ama hiç bir anne baba çocuğunun kötülüğünü isteyerek bir şey yapmaz, sonuç kötü olabilir ama niyetin kötü olduğunu düşünmüyorum. biraz kendinizi eleştirir misiniz bence bu çözüm olacaktır.
Okumayıncadan kastınız lise mezunu olmak mı? Üniversite eğitimi size adres bulmayı öğretip halen işsiz bırakmışsa pek bir işe yaradığını düşünemeyiz sanırım.Okumak insana cok sey katiyo. Zaten kucuk bir yerde kapali bir fikir yapısında bir de okumayinca iyice kötü olmus bence. Ben de bir adres bile bile bulamazdim onceden ama uni den sonra cesaret geldi buluyorum artik yabamci sehirlerde.
karı gibi laf taşımak nedir? Burda bu lafı o kadar görür oldum ki. Soracağım her yazana artık.="Eylulo35, post: 54059935, member: 866298"]Benim eşim de çok sessiz kibar anlayışlı biridir.
Evlenip aynı evde yaşamaya başlayınca sessizlerden korkulacağını anladım.
Annesine düşkünlüğü, Ailesinin yanında beni tutmamasını gezmeyi sevmemesini karı gb laf yetiştirmesini , benim aileme takmasını , zorda kalınca aramızdaki hwrşeyi Annesine anlattığını , gördüm ağır tüm gün tv karşısından kalkmaz banyoya girip 2 saat çıkmaz telefonda müzik dinler video izler . Sonuç boşanıyoruz yol yakınken dön gidecek bir yerin yoksa onu işe girmeye ikna et işini sağlama al uygun fiyata ev bul Allah yolunu açar
Yukarda bir bayan arkadaş ayıp demiş ,ayrılık planı yaparken iş bulmayı düşünüp kullanmak.
Onların yaptığı ne evlendiysen hakkını ver , yapan nasıl yapıyor. Köprüyü geçene kadar iyiler sonra sal . Zorda kalınca kadın kapıda kalıyor onlar hayatlarına devam ediyorlar .
Çalışma , Gezme Yapma bitince de kapı orda .
kişi kendinden bilirmiş işi derlerya, bunu söyleyende kendisine bakıyor, gördüğü şey laf taşıyan ve cinsiyetide kadın, ee tabi kendi üzerinden örnek veriyor. yoksa karı gibi laf taşımak şeklinde aciz bir başka kafayla söylenemez.karı gibi laf taşımak nedir? Burda bu lafı o kadar görür oldum ki. Soracağım her yazana artık.
Gel canim bu koy gibi yerde is bul hadi en başta ben alkisliycam seni. Nasil da bilir bilmez konusmayi seviyorsunuz. Sanki istanbul un gobegindeyim ama evde keyfimden oturuyorum. Bi ise yarar lafiniz yok bari susun.Okumayıncadan kastınız lise mezunu olmak mı? Üniversite eğitimi size adres bulmayı öğretip halen işsiz bırakmışsa pek bir işe yaradığını düşünemeyiz sanırım.
Merhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık evliyim ve mutlu değilim, doğal olarak mutlu da edemiyorum. Eşimle aslinda hiç evlenmemeliydik, çünkü birbirine uyum sağlayamayacak şekilde farklıyız. Ben evlenmeden önce ayrılmayı çok istedim ama maalesef eşim peşimi bir turlu bırakmadı ve evlendik. Tabi şimdi o da pişman. Gelelim sorunlarimiza... Ben lisans mezunuyum eşim ise lise mezunu. Ben eğitim farkının bu kadar sorun olacagini bilemedim maalesef. O egitimsizlik ve insan icine karismamasindan, bense aşırı duygusal davranmaktan gerçekleri göremedik sanırım. Eşim gezmeyi sevmez benimse buna sevmekten öte çok ihtiyacim var. Arkadaş ortamini sevmez ne kendisinin ailecek görüştüğümüz bir arkadasi var ne de benim edindigim arkadaslarla ailecek görüşmeyi kabul ediyor. Çok geri kafalı ve yeniliklere kapalı ne yazıkki. Kendi küçük aklıyla sundugum hicbir seçeneği begenmiyo ve kendisi de bir yol bulmuyor. 7/24 evdeyiz ve biktim artik. Yatak odasında da ten uyumumuz yok ve zaten istekli bir erkek de degil. Ailesi onun cok sakin, efendi biri oldugunu ve sansli oldugumu söylüyorlar ama işin ic yüzü hic de öyle değil. Bu kadar sessizligi özgüven eksikliği ve pasifliginden ileri geliyor. Ben daha baskın biriyle olmak isterdim. Her yerde yeni gelin gibi sus pus oturmasi ve benim konusmamdan da hoslanmamasi beni deli ediyor. Gezmeme, çalışmama izin vermiyor. Geçenlerde bari araba alamıyoruz araba kiralayalım gezelim dedim. Bana "herkes coluk cocuga karıştı sen nelerin pesindesin " dedi. Sanki cok sacma ve cocukca seyler istiyorum gibi davranıyor. Ama ben mutsuzum, hiçbir istegimi önemsemiyor. Boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok. Tek başına bi hayat kurup ev tutup yaşamayı basarabilir miyim? Üniversite mezunuyum ama iş bulabilir miyim gerçekten bilmiyorum. Nolur bana bir akıl verin. Destege, cesaretlendirecek sözlere cok ihtiyacim var.
Ah canim sen de pek zeki ciktin ya nasil da anlamaktan aciz bir varliksin sen. Sen kendi pek dogru zihniyetinle konumdan uzaklasirsan cok sevinicem. Zira benim faydasız bos lakirtilara ihtiyacim yok.eşiniz bu ezik (tabi sizin çarpık düşüncenize göre) hali ile bi şekilde yaşıyor çalışıyor ev geçindiriyor ise, sizde pektabi o üstün haliniz (yine tabi sizin çarpık düşüncenize göre) ile çalışır yaşar başarırsınız yani... bu korku niye? ...
EDİT; özür dilerim, şimdi okudumda siz gerçekten okuyarak çok gelişmiş seviye atlamış aydın müthiş bir insansınız, yani üni okuyup adres bulma becerisi kazanmak her yiğidin harcı değil
Canim sakin yakma kendini. Gerçekten bu küçümsemek degil ama denklik olmayınca evlilik yürümüyor. Hele pasif sessiz sakin erkekler her konuda yetersiz yatak odasinda bile. Baskin tiplerden hoslaniyorsan hic yapamazsiniz.Konuyu ilgiyle takip ediyorum şu andan itibaren
Aklım karışıktı bir süredir benim de
Ben yüksek lisans, o lise mezunu, biriyle görüşüyordum
Aynı sizinki gibi pasif, sessiz falan
Ben hiç sevmem pasif erkek, ben de sizin gibi gezmek dolaşmak eğlenmek istiyorum
Kim ne derse desin aklımı kurcalıyordu
Kendini geliştirmiş şu bu da deseniz, erkeklerde bir gocunma durumu oluyor nedense
Özgüvensizlik midir nedir
Bir de bazı şeyleri anlamayabiliyor karşı taraf o deneyimi yaşamadığı için
Ah canim sen de pek zeki ciktin ya nasil da anlamaktan aciz bir varliksin sen. Sen kendi pek dogru zihniyetinle konumdan uzaklasirsan cok sevinicem. Zira benim faydasız bos lakirtilara ihtiyacim yok.
Canim sakin yakma kendini. Gerçekten bu küçümsemek degil ama denklik olmayınca evlilik yürümüyor. Hele pasif sessiz sakin erkekler her konuda yetersiz yatak odasinda bile. Baskin tiplerden hoslaniyorsan hic yapamazsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?