Boşanmayı düşünüyorum ama hayatıma nasil devam edeceğimi bilmiyorum.

Okumak insana cok sey katiyo. Zaten kucuk bir yerde kapali bir fikir yapısında bir de okumayinca iyice kötü olmus bence. Ben de bir adres bile bile bulamazdim onceden ama uni den sonra cesaret geldi buluyorum artik yabamci sehirlerde.
Bende lisans mezunuyum ama burada yanildiginizi dusunuyoruz. Eğitim bilgi birikimini arttırır ama insanlarin buyutulme sekilleri duygusal zekaları mantikları vicdanları gibi değerleri vardir. Sizinkinde bu bölümde sikıntı var bence. Ayrica okuyupta çok öküz kalan insanlar var. Saygidan alcakgönullu olmaktan yoksun, kibir budalalari olan..
Diğer yönleriyle esiniz beraber yaşmaya degmez. Cocukta yok. Daha simdiden bu sorunlar varken caresizlik düsüncelerinden arinip yolunuzu cizin derim

Benim esimin zihniyeti cook yillar oncede ve küçücük bir köyde kalmis gibi. fikirleri ise ilkokul mezunu gibi bile degil. Ben kendimi ustun tutup eşimi asagilamiyorum sadece aradaki farkı anlatmaya çalıştım. Benim esim her türlü yenilige fikire kapalı. Bir evlilik danismanina gitmeyi dahi kabul etmez. Orta yolu bulma çabası da yok. Ben ona birçok secenek sunsam da onun icin hepsi de olmaz seyler kafasina yatmiyo. Herseyi gözünde büyütüyor. Ayrica benim memleketimde en cahil en eğitimsiz insanlar bile buranin insanina göre cok daha modern ve genis görüşlü.

Çok güzel açıklamışsınız. Tebrikler.

Benim eşim de çok sessiz kibar anlayışlı biridir.
Evlenip aynı evde yaşamaya başlayınca sessizlerden korkulacağını anladım.
Annesine düşkünlüğü, Ailesinin yanında beni tutmamasını gezmeyi sevmemesini karı gb laf yetiştirmesini , benim aileme takmasını , zorda kalınca aramızdaki hwrşeyi Annesine anlattığını , gördüm ağır tüm gün tv karşısından kalkmaz banyoya girip 2 saat çıkmaz telefonda müzik dinler video izler . Sonuç boşanıyoruz yol yakınken dön gidecek bir yerin yoksa onu işe girmeye ikna et işini sağlama al uygun fiyata ev bul Allah yolunu açar
Yukarda bir bayan arkadaş ayıp demiş ,ayrılık planı yaparken iş bulmayı düşünüp kullanmak.
Onların yaptığı ne evlendiysen hakkını ver , yapan nasıl yapıyor. Köprüyü geçene kadar iyiler sonra sal . Zorda kalınca kadın kapıda kalıyor onlar hayatlarına devam ediyorlar .
Çalışma , Gezme Yapma bitince de kapı orda .

Keske bir annemi tanisaniz da bu kadar yargilamasaniz. Benim annemde zerre kadar iyi niyet yok.

Okumak insana cok sey katiyo. Zaten kucuk bir yerde kapali bir fikir yapısında bir de okumayinca iyice kötü olmus bence. Ben de bir adres bile bile bulamazdim onceden ama uni den sonra cesaret geldi buluyorum artik yabamci sehirlerde.
Okumayıncadan kastınız lise mezunu olmak mı? Üniversite eğitimi size adres bulmayı öğretip halen işsiz bırakmışsa pek bir işe yaradığını düşünemeyiz sanırım.

Son düzenleme:
karı gibi laf taşımak nedir? Burda bu lafı o kadar görür oldum ki. Soracağım her yazana artık.

eşiniz bu ezik (tabi sizin çarpık düşüncenize göre) hali ile bi şekilde yaşıyor çalışıyor ev geçindiriyor ise, sizde pektabi o üstün haliniz (yine tabi sizin çarpık düşüncenize göre) ile çalışır yaşar başarırsınız yani... bu korku niye? ...

EDİT; özür dilerim, şimdi okudumda siz gerçekten okuyarak çok gelişmiş seviye atlamış aydın müthiş bir insansınız, yani üni okuyup adres bulma becerisi kazanmak her yiğidin harcı değil

Son düzenleme:
karı gibi laf taşımak nedir? Burda bu lafı o kadar görür oldum ki. Soracağım her yazana artık.
kişi kendinden bilirmiş işi derlerya, bunu söyleyende kendisine bakıyor, gördüğü şey laf taşıyan ve cinsiyetide kadın, ee tabi kendi üzerinden örnek veriyor. yoksa karı gibi laf taşımak şeklinde aciz bir başka kafayla söylenemez.

Okumayıncadan kastınız lise mezunu olmak mı? Üniversite eğitimi size adres bulmayı öğretip halen işsiz bırakmışsa pek bir işe yaradığını düşünemeyiz sanırım.
Gel canim bu koy gibi yerde is bul hadi en başta ben alkisliycam seni. Nasil da bilir bilmez konusmayi seviyorsunuz. Sanki istanbul un gobegindeyim ama evde keyfimden oturuyorum. Bi ise yarar lafiniz yok bari susun.

Adam pasif, eğitimsiz, özgüvensiz, ezik
Lakiiiinnn çalışmanıza da izin vermeyecek kadar baskın bir karakter öyle mi ?
Bir tutturulmuş gezmek, tozmak, sosyallik, çalışmayan biri olarak eşinizi anlamadığınız çok açık
Tek başına ev geçindirecek, çalışacak, didinecek, tek maaşla araba alacak ya da kiralayacak ....
Çalışan insanın akşam evine koşa koşa gelmesi kadar doğal bir durum olamaz, çünkü yoruluyoruz, insan en fazla evinde dinlenebilir. Bu arada üniversite diploması dediğiniz şeyi fazlaca abartmışsınız, yazdıklarınıza bakarak başka birini seçmiş olsaydınız da mutlu olmayacaktınız diyorum. Orta yol bulunmayacak bir durumda değilsiniz ama biraz düşüncelerinizi aşmanız gerekli. herkes coluk cocuga karıştı sen nelerin pesindesin " cümlesi aslında konunun özeti. Gezmek, sosyallik, hayaller bunlar hep parayla yapılan şeyler ve tek maaşla geçinmeye çalışan bir adam için bunların sürekliliği sadece hayal günümüz şartlarında. Bence siz pasif eşinizi çalışmanıza ikna edin, sorun çözülecektir

Konuyu ilgiyle takip ediyorum şu andan itibaren

Aklım karışıktı bir süredir benim de
Ben yüksek lisans, o lise mezunu, biriyle görüşüyordum
Aynı sizinki gibi pasif, sessiz falan
Ben hiç sevmem pasif erkek, ben de sizin gibi gezmek dolaşmak eğlenmek istiyorum
Kim ne derse desin aklımı kurcalıyordu
Kendini geliştirmiş şu bu da deseniz, erkeklerde bir gocunma durumu oluyor nedense
Özgüvensizlik midir nedir
Bir de bazı şeyleri anlamayabiliyor karşı taraf o deneyimi yaşamadığı için

Ah canim sen de pek zeki ciktin ya nasil da anlamaktan aciz bir varliksin sen. Sen kendi pek dogru zihniyetinle konumdan uzaklasirsan cok sevinicem. Zira benim faydasız bos lakirtilara ihtiyacim yok.

Canim sakin yakma kendini. Gerçekten bu küçümsemek degil ama denklik olmayınca evlilik yürümüyor. Hele pasif sessiz sakin erkekler her konuda yetersiz yatak odasinda bile. Baskin tiplerden hoslaniyorsan hic yapamazsiniz.

Ah canim sen de pek zeki ciktin ya nasil da anlamaktan aciz bir varliksin sen. Sen kendi pek dogru zihniyetinle konumdan uzaklasirsan cok sevinicem. Zira benim faydasız bos lakirtilara ihtiyacim yok.

Ya burada klasiktir
Herkes bir alınıyor nedense aradaki eğitim farkı mesele olunca
Ama cidden mesele yani
Kimse lise mezunları kötüdür demiyor ama konu birazdan oraya evrilir
Yaşamayan bilmez.
Bence göz ardı et bir yerden sonra yoksa ban yersiniz diye diyorum

"kendi küçük aklıyla " diyerek hitap ettiğiniz adamın rızkına ortaksınız ve ona muhtaçsınız , bakın boşanmaya korkuyorsunuz çünkü yapacak bir şeyiniz yok . Ama eşiniz beğenmediğiniz öğrenim seviyesi ile sizi geçindiriyor.
Eşiniz kendini geliştirmemiş olabilir ama siz de çok nankörsünüz.
Ve kaldı ki siz bu halini görerek evlendiniz .

Canim sakin yakma kendini. Gerçekten bu küçümsemek degil ama denklik olmayınca evlilik yürümüyor. Hele pasif sessiz sakin erkekler her konuda yetersiz yatak odasinda bile. Baskin tiplerden hoslaniyorsan hic yapamazsiniz.

Aynen hiç sevmem
Benim aradığım erkek de sizin istediğiniz gibi işte yeniliğe açık olacak, yeni bir şeyler öğrenmek isteyecek, bir mesele oldu mu kaldıracak totoyu el atacak falan öyle kukuman kuşları gibi oturuyorlar ya insan deli olur ya, size büyük sabır diliyorum yani boşanana kadar ama benim gibi aktif ve dominantsanız işiniz zor yani yürütemezsiniz böyle adamla insan cinnet geçirir biliyorum

Konu sahipleri kendilerine kendi düşünceleri hakkında destekçi arıyorlar sadece. Objektif düşüncelere de kapalılar görünen bu. Konuyu açıp fikir isteyip sonra insanlara sen çok zekisin vs vs demek hemen tepki vermek bi üniversite mezunu bayana yakışıyor mu peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…