• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar vermek ve verememek arasında

Ben birazdan yatip guzel bir uyku cekecgim. Gunlerdir gozume uyku girmedi zaten. Eve gelirse de giremeyecek zaten. Somut degil evet gormedim ama gormek de cok zor zaaten, bunca yalanin neden soyler ki insan, telefon acmamamalar, senle konusmak istemiyorum diyip Nneyi ablayi da aramamalar falan...Sonrasindaki surecim oncesinden daha kolay gecer insallah tesekkurler yorumunuz icin🙏
Psikolojinizi çok iyi anlıyorum. Uyumaya çalışın ve hatta -eğer isterseniz tabii- haftasonu için online bir terapi seansı satın alın. Süreci rahat yönetmenize de yardımcı olabilir.

Bunu dusunecegim. Aldatildim demeye de biraz cekiniyorum, ne biliyim, gurur yapiyrum iste, kendime yediremiyorum. Tabii ki aldatilmak diğer eşin suçu değil, ama işte insan psikolojisi.

direkt bunu söylemezsiniz de ima edecek şekilde konuşursunuz. "benim ahlakıma aykırı durumlar yarattı" ya da "sadakatine kuşku düşürecek hareketler içerisindeydi" gibi. neticede bu evlilik bitecekse de bunu asla asaletinizden ödün vermeden yapmanız gerekir.

Psikolojinizi çok iyi anlıyorum. Uyumaya çalışın ve hatta -eğer isterseniz tabii- haftasonu için online bir terapi seansı satın alın. Süreci rahat yönetmenize de yardımcı olabilir.
Gunlerce uyumak istiyorum. Cunku gunlerdir uyumuyorum. Hayatimda ilk defa boyle gunlerce uyumadan yemeden icmeden yasadim. 2 kilo verdim demistim 2 gun once 3 olmus o. Biraz once ciktim tartiya. 1 haftada neler oldu ya. Gene de pek fena sayilmazdim bence, icimde ne firtinalar kopuyor ama isime gittim, orda isimi yaptim, is arkadaslarimda cayimi kahvemi icip sohbetimi ettim, yoga derslerimi aksatmadan makyajimdan sacimdan maşamdan odun vermedim ahaha. Sag olun. Terapi isine de bakacagim 🙏

Gunlerce uyumak istiyorum. Cunku gunlerdir uyumuyorum. Hayatimda ilk defa boyle gunlerce uyumadan yemeden icmeden yasadim. 2 kilo verdim demistim 2 gun once 3 olmus o. Biraz once ciktim tartiya. 1 haftada neler oldu ya. Gene de pek fena sayilmazdim bence, icimde ne firtinalar kopuyor ama isime gittim, orda isimi yaptim, is arkadaslarimda cayimi kahvemi icip sohbetimi ettim, yoga derslerimi aksatmadan makyajimdan sacimdan maşamdan odun vermedim ahaha. Sag olun. Terapi isine de bakacagim 🙏
Yaptiginiz sey buyuk basari, rutinlerinizden odun vermemeniz, sakinliginiz... Kendinizle gurur duyun, guclu olun hep boyle. Tebrik ederim sizi.❤️

direkt bunu söylemezsiniz de ima edecek şekilde konuşursunuz. "benim ahlakıma aykırı durumlar yarattı" ya da "sadakatine kuşku düşürecek hareketler içerisindeydi" gibi. neticede bu evlilik bitecekse de bunu asla asaletinizden ödün vermeden yapmanız gerekir.
Hicbir evlilikte kabul edilemeyecek bir sey yapti diyebilirim. Bunu dusunecegim. Evlilik baginin sadakat yukumlulugune aykiri davrandi gibisinden konussan direkt aldatildigim anlasilir ki.

Yaptiginiz sey buyuk basari, rutinlerinizden odun vermemeniz, sakinliginiz... Kendinizle gurur duyun, guclu olun hep boyle. Tebrik ederim sizi.❤️
Bugun bir mesai arkadasim cok guzel gorunuyorsun ya hayirdir dedi. Gelecek diye fark etmeden ekstra ozen mi gosterdim acaba diye kendime kizdim bile.

Anladim, yok fark etmem. Meslek camialarimiz ayri. Artik kimse kim onu da pek umursamiyorum. Ben cok insanca onunla konusacaktim, bana teleofnda sacma sapan saldirdi. Eger meslektasiysa, evli oldugunu bile bile onunla beraberdir zaten. Baska bir kadin adaha yazik olacak, onu da delirtir. Birkac yila kalmaz onu da aldatir. Esini aldatan adam, esini aldattigi kadini da aldatir. Kim azicik ilgi gosterse onun peşinde koşar. Sanmiyorum ki biz ayrilsak, iste o iliskisi olan kadinla evlense cok mutlu mesut olacaklar. Başta yalan dolan uzerine kurulmus iliski, en ufak sarsintida yikilir gider zaten.
Ya çok özür dilerim ama bu mesajınız çok tuhaf geldi bana. Şu an adamın sizi aldattığı kadına üzülecek zaman mı gerçekten? Evli olduğunuz adam muhtemelen sizi aldatıyor ve siz adamın yaptıklarını sineye çekip, üstüne ele güne karşı sizi suçlu göstermesini sessizce kabulleneceksiniz. İnsanız sonuçta ne kadar mantıklı, akılcı davranmaya çalışırsak çalışalım öfke ya da hırs da mı hissetmiyorsunuz? Bilemiyorum ama tavırlarınız hayatın olağan akışına uygun gelmedi bana.

Ahah ne olursa olsun, işimmden, ordaki imajimdan odun veremem, bu kadar dik durmamda arkamdaki destek altin bilezigimdir. Allah tum kadinlarimiza nasip etsin.
Ne guzel bir yorum bu...
Şuradaki yorumlarinizdan bile ne kadar nahif ve iyi yurekli oldugunuz anlasiliyor. Allah'a guvenen biri oldugunuz da cevaplarinizdan belliydi hep. O'na guvenmeye devam edin. O size en guzel kapilari acacaktir...

Ya çok özür dilerim ama bu mesajınız çok tuhaf geldi bana. Şu an adamın sizi aldattığı kadına üzülecek zaman mı gerçekten? Evli olduğunuz adam muhtemelen sizi aldatıyor ve siz adamın yaptıklarını sineye çekip, üstüne ele güne karşı sizi suçlu göstermesini sessizce kabulleneceksiniz. İnsanız sonuçta, ne kadar mantıklı, akılcı davranmaya çalışırsak çalışalım öfke ya da hırs da mı hissetmiyorsunuz? Bilemiyorum ama tavırlarınız hayatın olağan akışına uygun gelmedi bana.
Beni cevresine suclu gosterecegini dusunmuyorum, o da anlasamadik diyip gececektir diye dusunuyorum, oyle yapar. Karsida da kandirilan bir kadin varsa eger bunca uzulmusum zaten bi de ona uzulurum ya nolcak ki. Ofke ya da hirs hissetmiyorum. Telefonu acmayip sonra aradigi surecte cok ofkelendim evet. Ama su an kabullenip merkezime dondum, merkezim kendi huzurum. Duygu gecislerim hizli oldugu icin size hayatin olagan akisina normal gelmemis olabilir, insanin akli da duygulari da cok karisiyor.

Ne guzel bir yorum bu...
Şuradaki yorumlarinizdan bile ne kadar nahif ve iyi yurekli oldugunuz anlasiliyor. Allah'a guvenen biri oldugunuz da cevaplarinizdan belliydi hep. O'na guvenmeye devam edin. O size en guzel kapilari acacaktir...
İnsallah 🙏 siz de iyi dilekleriniz icin sag olun, yorumlariniz olmasaydi, ben o yorumlari dusunul degerlendirmeseydim eger sacmalama yok oyle bir sey kafanda kuruyorsun dediginde ay askim seni cok ozledim diyip boynuna sarilip aylarca gene ayni surece girebilirdim...

İnsallah 🙏 siz de iyi dilekleriniz icin sag olun, yorumlariniz olmasaydi, ben o yorumlari dusunul degerlendirmeseydim eger sacmalama yok oyle bir sey kafanda kuruyorsun dediginde ay askim seni cok ozledim diyip boynuna sarilip aylarca gene ayni surece girebilirdim...
Bu mevzuyu buraya yazmak, yorumlari goguslemek bile buyuk cesaret bence. Ayrilma cesaretini de gostermis birisiniz zaten. Bu da cok buyuk bir sey... Nice kadin burada yazilanlari okuyup okuyup yine ayni seyleri yapmaya ayni donguleri yasamaya devam ediyor. O yuzden sizin yaptiginiz sey, bence buyuk bir adim.
Sizi sakinliginizden dolayi elestirdim ben mesela, ama sonrasinda da hak verdim. Cunku boyle insanlar ofkeyi bile hak etmezler...

Ne guzel bir yorum bu...
Bi de şunu soyleyeyim, daha once de yorumlarda belirtttim bir yerde: burda yazdiklarim baska kgenc kadinlara ibret olur insallah. Cunku her gun burda oyle seyler okuyoruz ki, boyle bir sey olabilir mi ya diye dusunup duruyorum bazen. Benim hikayemden cikan sonuc: hicbir adamla, askinizdan olseniz bile evlenmeye zorlamayin, paranizi vermeyin, tatli sozlerine kapilip da hayatin gerceklerinden kopmayin.

Bi de şunu soyleyeyim, daha once de yorumlarda belirtttim bir yerde: burda yazdiklarim baska kgenc kadinlara ibret olur insallah. Cunku her gun burda oyle seyler okuyoruz ki, boyle bir sey olabilir mi ya diye dusunup duruyorum bazen. Benim hikayemden cikan sonuc: hicbir adamla, askinizdan olseniz bile evlenmeye zorlamayin, paranizi vermeyin, tatli sozlerine kapilip da hayatin gerceklerinden kopmayin.
Ben de mesela, belki evlilige zorlamadim ama eski iliskimi resmen omuzlarimda tasimistim... Sizi anlayabiliyorum bir nebze. Sonuç ne oldu? Hiç. Kimseye ne yapmasi gerektigini, nasil es, nasil sevgili olunmasi gerektigini ogretmemeliyiz. Ben de bunu gec anladim. Buralari okuyanlara ben de sesleneyim: Sizin ittirmenizle olan seylerin hepsinin sonucu bir gun koca bir hic olacak.

Bu mevzuyu buraya yazmak, yorumlari goguslemek bile buyuk cesaret bence. Ayrilma cesaretini de gostermis birisiniz zaten. Bu da cok buyuk bir sey... Nice kadin burada yazilanlari okuyup okuyup yine ayni seyleri yapmaya ayni donguleri yasamaya devam ediyor. O yuzden sizin yaptiginiz sey, bence buyuk bir adim.
Sizi sakinliginizden dolayi elestirdim ben mesela, ama sonrasinda da hak verdim. Cunku boyle insanlar ofkeyi bile hak etmezler...
Bu aksam ofkelendim de iste, bir sonuc alamadim ki, anca kendimi üzdüm. Malesef kotu insanlar var bu dunyada, hatta bazen onlara asik olup yillarca bunu giremiyoruz, ask kirintisi arayip duruyoruz o iliskide.
Ben bu hikayeyi buraya yazip yazmamayi cok dusundum ama en sonunda icinde bulundugum durumdan tek basima cikamayinca yazmaya karar verdim, cunku buraya yazan baska kadinlara ben yardim etmeye calismistim zamaninda, yardim etmeye calisan baska kadinlarin yorumlarini da okumustum. Bana da yardim eden olur elbet dedim, cesaret ettim yazdim. Yardim eden de oldu. Simdi cok daha iyi hissediyorum kendimi. Allah zamanini bana ayiran herkesten razi olsun 🙏

Ben de mesela, belki evlilige zorlamadim ama eski iliskimi resmen omuzlarimda tasimistim... Sizi anlayabiliyorum bir nebze. Sonuç ne oldu? Hiç. Kimseye ne yapmasi gerektigini, nasil es, nasil sevgili olunmasi gerektigini ogretmemeliyiz. Ben de bunu gec anladim. Buralari okuyanlara ben de sesleneyim: Sizin ittirmenizle olan seylerin hepsinin sonucu bir gun koca bir hic olacak.
Evet iste aynen, hayatin akisinda dogal surecte bir sey olmuyorsa zorlamamak lazimmis, sonrasinda bir yerde patliyor. Adam oyle alismis ki ne yaparsa yapsin benim varligima, beni gunkerce uykusuz birakip dönüp bir de senin ben umrunda miyim sanki zaten beni sevmiyorsun ayrilmaya bahane ariyorsun diyor. Sen ne yasadin da uyuyamadin bile demedi ya.

Bu aksam ofkelendim de iste, bir sonuc alamadim ki, anca kendimi üzdüm. Malesef kotu insanlar var bu dunyada, hatta bazen onlara asik olup yillarca bunu giremiyoruz, ask kirintisi arayip duruyoruz o iliskide.
Ben bu hikayeyi buraya yazip yazmamayi cok dusundum ama en sonunda icinde bulundugum durumdan tek basima cikamayinca yazmaya karar verdim, cunku buraya yazan baska kadinlara ben yardim etmeye calismistim zamaninda, yardim etmeye calisan baska kadinlarin yorumlarini da okumustum. Bana da yardim eden olur elbet dedim, cesaret ettim yazdim. Yardim eden de oldu. Simdi cok daha iyi hissediyorum kendimi. Allah zamanini bana ayiran herkesten razi olsun 🙏
Allah sizden de razı olsun. Güzelliklere ciksin yolunuz. Allah hep iyilerle karsilastirsin sizi bundan sonra.❤️🙏🏻

Evet iste aynen, hayatin akisinda dogal surecte bir sey olmuyorsa zorlamamak lazimmis, sonrasinda bir yerde patliyor. Adam oyle alismis ki ne yaparsa yapsin benim varligima, beni gunkerce uykusuz birakip dönüp bir de senin ben umrunda miyim sanki zaten beni sevmiyorsun ayrilmaya bahane ariyorsun diyor. Sen ne yasadin da uyuyamadin bile demedi ya.
İste, tamamen uste cikma cabasi... Sizin varliginiza alismis olmasi da ayrilik sonrasi onu tepetaklak edecektir diye dusunuyorum ben. Siz hayatiniza devam ettikce o sasiracaktir hatta. Genelde boyle olur. Erkekler bizim gibi durumlari hemen kavrayamiyorlar. Suan ayrilik konusunun ciddiyetini de kavramis degildir belki... Ne olursa olsun sizin orada bir yerde olmaniza alisik cunku.

Back