Boşanmaya doğru

bazen iliskide bir dongunun icine giriliyor ve insan icinden anlamiyor o durumu.

bir de terapiste gittiniz mi tartisma sonrasinda? normalde olmasi gereken kavga bile etseniz seansa gidip olayi tekrar degerlendirmek. terapistiniz yetkin birisi mi? gerekirse psikiyatriye gitsin ve ilac alsin. ailelere en son asamada soylenmesi gerekiyor bence. kizkardesi ogrendirse ogrendi, herkese soylemek zorunda degilsiniz.
Ailesiyle öyle mesafeli iliski kurdum ki. Kardeşiyle bile çok nadir ve seviyeli görüşürdüm. Resmen rezil etti beni

Hayır size susup oturmanızı söylemiyorum. Ama bırakın ortalık yerde bağırsın çağırsın. Bunu yapmasının sebebi zaten korkularınızı bilmesi. Sizi böyle bastıracağını düşünüyor.
evet mantikli aslinda. tantrum geciren cocuk gibi, sinir krizi gecirince tepki verme, gormezden gel. makul davraninca muhatap al ve konus. boylelikle yanlis davranisi sonumlendir.

Sanırım o sona doğru dün yaklaştık. Güzel bir tatile gitmiştik. Kapadokyaya her şey o kadar güzeldi ki anlatamam size. Döneceğimiz günün akşamı dışarı çıkacaktık. Plan yapmıştık. Lobide yemeğimizi yedik. Eşim aldı eline telefonu yüzüme bakmıyor. Sap gibi etrafa bakıyorum ( çok defa telefon konusunda uyardım. Program bitti mi eline telefonu alır dünyayla bağlantısını keser. Söylediğim şeyi duysun diye yüz defa tekrarlarim) yine aynısı oldu. Ben odama çıkıyorum dedim daha fazla dayanamayıp. Kafasını kaldırdi. Anladı telefoj yüzünden sitem ettiğimi. İyi çık dedi. Tam çıkacakken durdum dedim ki kendi kendime. Bir dakika ya ben niye tatilimi zehir edeyim ki. Döndüm yürü dedim gidiyoruz. Kalktı ama bir görün surat bes karış. Beş metre önden önden yürümeler. Sokakta cazgirlik yapmalar. Dayanamadim yürü ya geri dönelim dedim. Eve gittik yine aldı eline telefonu. Saatler geçti küs bana yüzüme bakmıyor. Tam bir psikolojik şiddet. Dayanamadim napiyosun sen ya diye çıkıştim. Kalktı üzerime kükredi. Bağırdı çağırdı. Sus diyorum duyacaklar bak rezil olacağız yine. Ne mümkün. En son banyoya doğru gittim peşimden geldi. Beni tuttu kendine doğru sertçe çevirdi. Ayağım kaydı düşecek oldum ağzımdan çığlık çıktı. Bir yandan da bağırıyor. En son kapı çaldı yan odadaki bayan geldi. Bir problem mi var diye sordu. Eşim kibar kibar gönderdi kadını. Sonra hışımla dışarı çıktı. O ara kadın yine vurdu kapıya. İyi misiniz size vurdu mu öyle ses geldi dedi. Hayır tartıştık sadece teşekkür ederim deyip gönderdim kadını. Görüyorsunuz değil mi ufacık bir şey yüzünden yaşadıklarımızı...

Film asıl eve döndüğümüzde koptu. Otogarda güya kendini affettirmeye çiçek aldı. Affettim ben de . yaptıklarının çok kötü olduğunu söyledim. Öfke kontrol problemin var vs. Hemen sus sus konuşma sen hatalisin falan demeye başladı. E ne demeye çiçek aldin dedim. Meğerse beyimizin niyeti eve varınca cinsel birliktelikmis. Kendi agziyla söyledi. Neyse dedim. Ama bakıyorum adam hala küs hala tavırlı. Eve gittik döndü arkasını yattı dayanamadim aferin sana dedim. Küs bana kadın gibi dedim. Ve film koptu. Kalktı aldı yastığını. Bıktım senden. Üzerime gelmenden vs vs saydı saydı salona gitti.yine yüzüğü çıkardı fırlattı. Yarın boşanalim demeler. Eski konuyu bilenler bilir. Bunlar eşimin kavga aninda ki rutinleri. Önceden alttan alırdım. Artık almıyorum bunları. Git ver dilekçeyi yarin boşamazsan adam değilsin dedim. Zirlamaya başladı. Güya sinir krizi gecirmeler. Onca olgun adam dururken senin gibi pireyi deve yapan bı çocukla evlendigime inanamıyorum dedim. Şoka girdi aldı eline telefonunu kız kardeşini aradı gerizekali. Başladı beni şikayet etmeye. Kız şok ben şok. Bana veriyor telefonu al konuş diye. Dedim ki ne konuşacağım ben senin kız kardeşinle. Kız öteden konuşuyor abi sakinleş diye. Feleğim şaştı dondum resmen. Allahim dedim nolur rüya olsun bunlar. Bildiğiniz resmen kardeşine şikayet ediyor bağıra çağıra. En son aldım telefonu abin adına özür dilerim dedim. Abin kiskancliklariyla sinir krizleriyle boşanma tehditleriyle hayatımı zindana çevirdi. Dün yaşadığımız olayı da anlattım. Olaylar tamamen bu şekilde tekrar kusura bakma ben daha fazla bir şey konuşmak istemiyorum dedim çıktım gittim.

Aradan beş dk geçti pişman oldu geldi sarılmaya kalktı. Bitti dedim ya çık odadan ne halin varsa gör dedim. Yine sinir harbi bu sefer erkek kardeşimi aramaya kalktı. Bunlar yaşanırken gece iki bu arada. Kardeşim açmadı tabi telefonu. Gerizekalinin yaşattığı travmalar aynen bu şekilde. Şimdi sabah oldu ikimizde isteyiz ve ben hala şoktayım. Üzgünüm bitkinim. Aileme acsam mi onu düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Problemleri aile içerisine anlatması tam bir facia. İlk okulda öğretmene şikayet etmeye benziyor. Ayrıca ortada bir problem yokken bu şekilde davranıyorsa problem varsa ne yapacak? Pireyi deve yapmış. Böyle hatasını anlamayan keresteleri nerde bulup evleniyorsunuz Allah aşkına.

Daha birkaç gün önce işyerinde herkese rezil olacak şekilde tartışmadınız mı? Sonra hangi ara aranız düzeldi, tatile gittiniz, her şey çok güzeldi?
İlişkiniz o kadar garip ki.
O tartışmanın ertesi günü tatile gidecektik zaten.o gün terapistinde yardımıyla toparladik. Sonra dediğim hadise yaşandı. Eşimin git gelleri yüzünden okuyanların bile psikolojisi bozulurken ben kendimi sağlam tutmaya çalışıyorum

yav kadini gaza getirme, adam makul durmuyor.
Bu vakte kadar bu manyakla yaşamış bir şekilde, ben 1 gece duramazdım, gece kalkıp boğazımı mı sıkacak, aklına ne esecek, ne uğruna öleceğim belli değil. Kavga etsin demiyorum, adamın sokak ortasında yapmasının bir nedeni var. Bu amaca hizmet etmesin, adamın adı bi deliye çıkacak zaten kimse ciddiye almayacak sonra onu.

Kardeşine neler anlattı. Ağzım açık kaldı dedim ki bu adamın yapmayacağı hiçbir şey yok görmüş oldum. Ses kaydimi almak istedi bosanirken ne talep edeceksin diye. Böyle bir ruh hastası. Sorsan bana aşık ayaklarimi öper. Kardesine çift terapisi alıyoruz falan bunları söylüyor. Üzerime geldi bana hasta diyor diye anlatıyor. Ben onun için her şeyi yapıyorum vs vs şok içinde dinledim
Niyeti bozuk bu adamın,ses kaydı almaya çalışmak,dengesiz hareketleri vs bence sizin bilmediğiniz(öfke konusu dışında)bir psikolojik problemi var bu adamın.
Ailenize tabi ki anlatın.
Yol yakınken dönün. ailesinin adam edemediği,düzeltemediği,eğitemedigi bir adamı düzeltecegim diye uğraşmayın siz bu dünyaya bunun için gelmediniz.

Adamın eserekli olduğu belli. Mesela neden telefon olayını lobide o an sorun ettiniz? Gerekli miydi? Bir şey değiştireceğine kendiniz de inandınız mı? Adam deli ama siz de olayları özellikle tırmandırıyor gibisiniz. Hani o an siz de çıkarın telefonu başka şeyle ilgilenin tatildesiniz yani trip atmanın kavga etmenin sırası mı mesela? Ay bilemiyorum ya. Eşiniz kadar sizde de var. Olayları doğru yönetemiyor sağlıklı tepki veremiyorsunuz. Bir süre görmezden gelin. O kadar basit bir şey böyle temcit pilavı gibi uzasın. Eşiniz olgun değil ama siz de değilsiniz. Mesela o kadar büyük kavga koptu da ne demeye kıytırık bir çiçeğe tav oluyorsunuz? Neyse çift terapisi tamam ama bireysel de terapi alın belli ki yeterli gelmiyor sinirleriniz çok yıpranmış.

Ailesiyle öyle mesafeli iliski kurdum ki. Kardeşiyle bile çok nadir ve seviyeli görüşürdüm. Resmen rezil etti beni
İşte bunu diyorum. Sokak ortasında bağırıp çağırmalara, aileleri arkadaşları aramalara şaşırmayın artık. Adam biliyor ki bütün bunların sizde bir karşılığı var. Birinde düşmezseniz 2.de 3.de düşersiniz. Rezil olma takıntınız, sonunu görene kadar pes etmeme huyunuz bitmedikçe bu adamdan büyük değişimler beklemeyin.

çift terapisi alın öğrensin kardeşi yapacak bişey yok artık geçmişi geri alamayız ama herkesin öğrenmesine gerek yok bak olaya aileler dahil olursa geri dönülmeyecek bir yola girersiniz biri bagırırken biri sussun hep yada sesinizi alçaltın

Çift terapisi alıyorlarmış ama bu çift için terapiden ziyade bireysel terapi almaları gerekiyor. adamın derdi karısı ve evlilik değil davranışları. evlilik ile alakalı olmadığı için bireysel almalı

E patlasın? Sizin ihtiyacınız çiçek değil ki. Çiçekle kapanacak bir sıkıntınız yok ki sizin. Bırakın nerde patlıyorsa patlasın. Bi patlar iki patlar. Elalemi kendine güldürdüğünü görünce durulur. Kendini sizden çok sever. Böyle böyle sizin için kendini rezil etmemeyi öğrenir.
Ben Sokak ortasında böyle aşağılanan, azar işiten kadınlara çok acıyorum. Yazık.

Çift terapisi alıyorlarmış ama bu çift için terapiden ziyade bireysel terapi almaları gerekiyor. adamın derdi karısı ve evlilik değil davranışları. evlilik ile alakalı olmadığı için bireysel almalı
birbirlerinin bogazını sıkıp kavga eden çift miydi bunlar ? sanki o konu sahibesine benzetttim

İşte bunu diyorum. Sokak ortasında bağırıp çağırmalara, aileleri arkadaşları aramalara şaşırmayın artık. Adam biliyor ki bütün bunların sizde bir karşılığı var. Birinde düşmezseniz 2.de 3.de düşersiniz. Rezil olma takıntınız, sonunu görene kadar pes etmeme huyunuz bitmedikçe bu adamdan büyük değişimler beklemeyin.
Peki sonu ne olacak.dediginizi yapacağım. Kendi kendine bağıracak delirecek sakinliğimi koruyacağım sonra ne olacak

Peki sonu ne olacak.dediginizi yapacağım. Kendi kendine bağıracak delirecek sakinliğimi koruyacağım sonra ne olacak
Siz bu zamana kadar pek çok şeyi denediniz boşanmamak için, bi de bunu deneyin, sokak ortalarında bağırsın, alsın eline telefonu herkese şikayet etsin, siz oturun izleyin yüzünüzdeki o tiksinme ifadesiyle. Arada sorun ağlaman bitti mi diye.

Birde ailemi bilgilendirsem mi? Ruh hastası gecenin ikisinde babasını da aradı sonra götü yemedi konuşmaya. Arıyor adamın yüzüne kapatıp ağlamaya başlıyor . O ara babası beni arıyor açmadım telefonu. Sonra tekrar aradı babasını hastayim sesim ondan böyle falan demeler. Allahim ceza resmen ceza

Siz bu zamana kadar pek çok şeyi denediniz boşanmamak için, bi de bunu deneyin, sokak ortalarında bağırsın, alsın eline telefonu herkese şikayet etsin, siz oturun izleyin yüzünüzdeki o tiksinme ifadesiyle. Arada sorun ağlaman bitti mi diye.
Peki yapacağım dediğinizi. Dünkü olayın etkisi bugün nasıl çıkacak peki. Akşam olacak eve gideceğiz peki sonra? Konuşmaya çalışır muhtemelen nasıl davranmali ne demeli. Kendi içimde arayıp kız kardeşine şikayet etmesini affedemiyorumm

Sanırım o sona doğru dün yaklaştık. Güzel bir tatile gitmiştik. Kapadokyaya her şey o kadar güzeldi ki anlatamam size. Döneceğimiz günün akşamı dışarı çıkacaktık. Plan yapmıştık. Lobide yemeğimizi yedik. Eşim aldı eline telefonu yüzüme bakmıyor. Sap gibi etrafa bakıyorum ( çok defa telefon konusunda uyardım. Program bitti mi eline telefonu alır dünyayla bağlantısını keser. Söylediğim şeyi duysun diye yüz defa tekrarlarim) yine aynısı oldu. Ben odama çıkıyorum dedim daha fazla dayanamayıp. Kafasını kaldırdi. Anladı telefoj yüzünden sitem ettiğimi. İyi çık dedi. Tam çıkacakken durdum dedim ki kendi kendime. Bir dakika ya ben niye tatilimi zehir edeyim ki. Döndüm yürü dedim gidiyoruz. Kalktı ama bir görün surat bes karış. Beş metre önden önden yürümeler. Sokakta cazgirlik yapmalar. Dayanamadim yürü ya geri dönelim dedim. Eve gittik yine aldı eline telefonu. Saatler geçti küs bana yüzüme bakmıyor. Tam bir psikolojik şiddet. Dayanamadim napiyosun sen ya diye çıkıştim. Kalktı üzerime kükredi. Bağırdı çağırdı. Sus diyorum duyacaklar bak rezil olacağız yine. Ne mümkün. En son banyoya doğru gittim peşimden geldi. Beni tuttu kendine doğru sertçe çevirdi. Ayağım kaydı düşecek oldum ağzımdan çığlık çıktı. Bir yandan da bağırıyor. En son kapı çaldı yan odadaki bayan geldi. Bir problem mi var diye sordu. Eşim kibar kibar gönderdi kadını. Sonra hışımla dışarı çıktı. O ara kadın yine vurdu kapıya. İyi misiniz size vurdu mu öyle ses geldi dedi. Hayır tartıştık sadece teşekkür ederim deyip gönderdim kadını. Görüyorsunuz değil mi ufacık bir şey yüzünden yaşadıklarımızı...

Film asıl eve döndüğümüzde koptu. Otogarda güya kendini affettirmeye çiçek aldı. Affettim ben de . yaptıklarının çok kötü olduğunu söyledim. Öfke kontrol problemin var vs. Hemen sus sus konuşma sen hatalisin falan demeye başladı. E ne demeye çiçek aldin dedim. Meğerse beyimizin niyeti eve varınca cinsel birliktelikmis. Kendi agziyla söyledi. Neyse dedim. Ama bakıyorum adam hala küs hala tavırlı. Eve gittik döndü arkasını yattı dayanamadim aferin sana dedim. Küs bana kadın gibi dedim. Ve film koptu. Kalktı aldı yastığını. Bıktım senden. Üzerime gelmenden vs vs saydı saydı salona gitti.yine yüzüğü çıkardı fırlattı. Yarın boşanalim demeler. Eski konuyu bilenler bilir. Bunlar eşimin kavga aninda ki rutinleri. Önceden alttan alırdım. Artık almıyorum bunları. Git ver dilekçeyi yarin boşamazsan adam değilsin dedim. Zirlamaya başladı. Güya sinir krizi gecirmeler. Onca olgun adam dururken senin gibi pireyi deve yapan bı çocukla evlendigime inanamıyorum dedim. Şoka girdi aldı eline telefonunu kız kardeşini aradı gerizekali. Başladı beni şikayet etmeye. Kız şok ben şok. Bana veriyor telefonu al konuş diye. Dedim ki ne konuşacağım ben senin kız kardeşinle. Kız öteden konuşuyor abi sakinleş diye. Feleğim şaştı dondum resmen. Allahim dedim nolur rüya olsun bunlar. Bildiğiniz resmen kardeşine şikayet ediyor bağıra çağıra. En son aldım telefonu abin adına özür dilerim dedim. Abin kiskancliklariyla sinir krizleriyle boşanma tehditleriyle hayatımı zindana çevirdi. Dün yaşadığımız olayı da anlattım. Olaylar tamamen bu şekilde tekrar kusura bakma ben daha fazla bir şey konuşmak istemiyorum dedim çıktım gittim.

Aradan beş dk geçti pişman oldu geldi sarılmaya kalktı. Bitti dedim ya çık odadan ne halin varsa gör dedim. Yine sinir harbi bu sefer erkek kardeşimi aramaya kalktı. Bunlar yaşanırken gece iki bu arada. Kardeşim açmadı tabi telefonu. Gerizekalinin yaşattığı travmalar aynen bu şekilde. Şimdi sabah oldu ikimizde isteyiz ve ben hala şoktayım. Üzgünüm bitkinim. Aileme acsam mi onu düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Eşiniz başlı başına sorun abla abiye anlatmalar çocuk gibi büyümemiş sanki.Ama sizde az degilsiniz deli olani birazda kışkırtıyorsunuz toksik ilişkiniz var.Böyle bir ortamda asla çocuk olmamalı.

Bosanmak fikri bana çok zor çok korkunç geliyor. Alisamiyorum hicbir şekilde. Onca hayal ne olacak diye düşünüyorum. Gerçekten severek evlendim. Nasıl alıştırabilirim kendimi
Bosanan insanlarin hemen hiçbiri boşanırım diye evlenmemiştir herhalde. Herkesin korkuları var ama ya adam gibi rest çekip düzeltmeye çalışın ya da insan gibi yolları ayırın. Ilişkiniz toksik, evliliğe ikinizde hazır değilmişsiniz muhtemelen. Tv'de kadın programlarina çıkan tipler var, sizin ilişkiniz onlara benziyor sanki.

X