- 8 Ağustos 2024
- 13
- 3
- 32
-
- Konu Sahibi Sevdacicegi14
Neden 26 bin kira? Hangi şehir?7 yıldır evliyim memurum 4 yaşında çocuğum var 7 yıldır şiddetli geçimsizlik var ve çocuk ta sürekli şahit oluyor boşanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum boşanırsam velayet bende olacak çocuga bakacak kimse yok babam engelli annem yardımcı olmaz kiraya çıkıp çocuğu tam gün bakım evine versem aylık masraf en az 26 bin lira oluyor ve maaşımdan geriye çok az miktar kalacak birikim de yapamayacagım.Ne yapacagımı bilmiyorum sevgi saygı herşey bitti biraz cesarete ihtiyacım var. boşanınca kadınlara bakış açısı da değişiyor
Kreşle birlikte kısmını okumamışım. Ben de dedim o kadar kiraya ne gerek var.13 bin lira kira 13 bin lira da çocuk kreşi tam gün 8.00-17.30 Manisa
İnşallah Nafaka ne kadar olur bilmiyorumEe eşinizde devlet memuru nafaka talep edebilirsiniz çocuğun masrafları için yarıyarıya olursa sizde geçinebilirsiniz
O iş öyle olmuyor ama. Eşşek gibi verecek Çocuğa nafaka.Eşim vermek istemiyor
Etüdü olan devlet okulları da var,olmasa özel etütler de var kendileri getiriyor okula ..mesela tam gün devlet okulu 9 da başlıyor 2 buçuk gibi bitiyor,sonrasında isteyen etude kalıyor..bizim okul ogleci mesela, çalışan anneler okulun yakınınlarındaki özel etude veriyorlar,onlar çocuğu okula getiriyor..bitiminde anne veya baba alıyor çocuğu..ama ana okulu yarım günŞunu da çok düşünüyorum hadi kreşe gitse mesai bitiminde alabilirim ama ilkokula başladığında tam gün olmayacak 3 te bitecek mesela o saatte kim gidip alacak çocuğu ve ben işten çıkana kadar kim bakacak
İmam maaşları ne kadar bilmiyorum ama 10,15 versin yani..imamların lojman imkanları da varEtüdü olan devlet okulları da var,olmasa özel etütler de var kendileri getiriyor okula ..mesela tam gün devlet okulu 9 da başlıyor 2 buçuk gibi bitiyor,sonrasında isteyen etude kalıyor..bizim okul ogleci mesela, çalışan anneler okulun yakınınlarındaki özel etude veriyorlar,onlar çocuğu okula getiriyor..bitiminde anne veya baba alıyor çocuğu..ama ana okulu yarım gün
Teşekkür ederimEtüdü olan devlet okulları da var,olmasa özel etütler de var kendileri getiriyor okula ..mesela tam gün devlet okulu 9 da başlıyor 2 buçuk gibi bitiyor,sonrasında isteyen etude kalıyor..bizim okul ogleci mesela, çalışan anneler okulun yakınınlarındaki özel etude veriyorlar,onlar çocuğu okula getiriyor..bitiminde anne veya baba alıyor çocuğu..ama ana okulu yarım gün
Okulların çıkışlarında etüt saatleri oluyor ona bırakırsın ya da okul servisiyle anlaşırsınız iş yerimize bırakırŞunu da çok düşünüyorum hadi kreşe gitse mesai bitiminde alabilirim ama ilkokula başladığında tam gün olmayacak 3 te bitecek mesela o saatte kim gidip alacak çocuğu ve ben işten çıkana kadar kim bakacak
Siz bence bir avukat tutun gerisini ona bırakın alınmayın ama biraz kandırılmış gördüm ben sizi . Eşiniz ne istiyor ben onu da anlayamadım yani .O şekilde de söyledim çocugun daha az etkilenmesi için gündüz sende kalır akşam bende kalır farklı evlerde yaşarız diyorum o zaman ben senin yüzünü hergün göreceksem boşanmanın ne anlamı var diyor .velayeti ona verirsem anneme gönderirim o bakar dedi annesi de bakar torununu çok seviyor köyde yaşıyor çocugumu görmek için köye gidip gelmek zorunda kalcam ve araba olmayacak onun için velayeti ona vermek istemiyorum
Yedi yildir evlisiniz ve siddetli gecimsizlik var ve cocuk yaptiniz. Neden? Suan da derdiniz cocugunuza guvenli bir yasam sunmak olmali birikim yapmak degil. Baska kreslere de bakin. Ayrica nafaka da alacaksiniz oyle ya bu cocugu babanizin evinden geirmediniz.7 yıldır evliyim memurum 4 yaşında çocuğum var 7 yıldır şiddetli geçimsizlik var ve çocuk ta sürekli şahit oluyor boşanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum boşanırsam velayet bende olacak çocuga bakacak kimse yok babam engelli annem yardımcı olmaz kiraya çıkıp çocuğu tam gün bakım evine versem aylık masraf en az 26 bin lira oluyor ve maaşımdan geriye çok az miktar kalacak birikim de yapamayacagım.Ne yapacagımı bilmiyorum sevgi saygı herşey bitti biraz cesarete ihtiyacım var. boşanınca kadınlara bakış açısı da değişiyor
Mahkeme anne sag ken ve velayetini almak isterken nasil babaanneye verebilir ki? Sacma bir durum.O şekilde de söyledim çocugun daha az etkilenmesi için gündüz sende kalır akşam bende kalır farklı evlerde yaşarız diyorum o zaman ben senin yüzünü hergün göreceksem boşanmanın ne anlamı var diyor .velayeti ona verirsem anneme gönderirim o bakar dedi annesi de bakar torununu çok seviyor köyde yaşıyor çocugumu görmek için köye gidip gelmek zorunda kalcam ve araba olmayacak onun için velayeti ona vermek istemiyorum
Ataistler kul hakki yemez :)Kabul etmeme gibi bir durumu yok. Nafaka mecbur bağlanacak. Devlet memuru olduğu için gelir de gizleyemez. Siz çocuğu babanızın evinden çeyiz olarak mı getirdiniz? Eşiniz Allah'tan imam da kul hakkı falan biliyor yani. Bi de ateist falan olsa, Allah korusun...
Nerde oturuyorsun. Bende çalışıyorum. 2 sene oldu bosanali. Cocuk kreşe gidiyor. Çalışan sgk li ayrılmış olduğum ocin ucretsiz yararlanıyorum ailemle de yaşamıyorum. Allah bi şekilde yardımcı oluyor. Sabah bırakıp akşam aliyorum7 yıldır evliyim memurum 4 yaşında çocuğum var 7 yıldır şiddetli geçimsizlik var ve çocuk ta sürekli şahit oluyor boşanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum boşanırsam velayet bende olacak çocuga bakacak kimse yok babam engelli annem yardımcı olmaz kiraya çıkıp çocuğu tam gün bakım evine versem aylık masraf en az 26 bin lira oluyor ve maaşımdan geriye çok az miktar kalacak birikim de yapamayacagım.Ne yapacagımı bilmiyorum sevgi saygı herşey bitti biraz cesarete ihtiyacım var. boşanınca kadınlara bakış açısı da değişiyor