Boşanmaya çalışıyorum ve çocuklarım var

bir_insan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2024
1
0
31
İyi akşamlar hanımlar. 11 yıllık evliydim. Görücü usulü evlendim. Evlendiğim adamın yanında değerim yoktu. 18 yaşında evlendim. İlk çocuğum 3 yaşındayken anneme boşanmak istiyorum dayanamıyorum dedim. Çünkü şiddet görüyordum ve hiç bir hakkım yoktu. Annem babanla konuşup dönerim dedi. Sabah aradı baban kocan evine bakıyor namusuna sahip çıkıyor boşanacak durum yok dedi dedi. Bende o günden sonra kan kusarım kızılcık şerbeti içtim derim dedim. Çektiğimi aşşagilanmalarimi anlatmadım ama belliydi annem de nasılsın diye sormadı. Çocukluk benim ki ikinci hamilelik olursa belki aile oluruz dedim. Aslında oğlum tek olmasın kardeşi olsun istedim. Ben bu adamdan boşanırsam tek olmasın dedim. Bir kızım oldu. Kızım iki yaşında olmadan korunduğum halde hamile olduğumu öğrendim düşürmek için yapmadığım kalmadı. Doğumlarım sezeryan önceki doğumun dikişleri yırtıldı. Zor erken bir doğum geçirdim . Sonra eşim olacak adam eşşeğimi sağlam kazığa bağladım diye eziyet ettikçe etti dayak küfür arttıkça arttı. Bir gün gece saat 23:30 da dayısının oğluna gitmediğim için beni dövdü tek git dedim üstüm müsait değil çocuklar uyuyor dedim. Erkek adamın sözünü yere düşürdüm diye dövdü. Boşanacagim artık yeter dedim eve kitledi ailemi aradı gelin kızınızı terbiye edin diye. Babam o halde görünce istersen götürürüm dedi. Çıktım 2 buçuk yıldır boşanma sürüyor. Nafaka vermiyor işten çıktı gösterdi nafaka birikiyor. Çocuklarım sığıntı gibi oldu çalışmiyorum iş bulamıyorum bulduklarim ya uzak ya dengesiz insan var yada uzun çalışma saati olduğu için annem hepsiyle ilgilenemem diyor .Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum bir şeylerini alsam beş şeylerini alamıyorum. Acaba babalarına velayetlerini versem dayanabilirmiyim. Çocuklarım 6. Sınıf 1. Sınıf ve en küçük 4 yaşında. Ortanca kızımı ana okuluna gönderemedim . Sen beni göndermedin dedi suçladi beni çok zoruma gitti. İlerde bir gün sen bize eksik baktın derler mi . Yapamadın derler mi . Yardım edin kızlar çaresizim babalarına versem kendi hayatımı kurtarıp düzene girsem becerebilirmiyim . Kimsem yok böyle akıl alacak. Yardım edin bana. Ben cahilligimin bedelini hayatımla ödedim evlatlarımın hayatını da berbat etmek istemiyorum. Aman birisinden yardım gelir mi diye büyütmek istemiyorum. Göz yaşları içinde yazıyorum akillarinizi bekliyorum. En çokta benim geçtiğim yollardan geçen bayanlar.

İyi akşamlar hanımlar. 11 yıllık evliydim. Görücü usulü evlendim. Evlendiğim adamın yanında değerim yoktu. 18 yaşında evlendim. İlk çocuğum 3 yaşındayken anneme boşanmak istiyorum dayanamıyorum dedim. Çünkü şiddet görüyordum ve hiç bir hakkım yoktu. Annem babanla konuşup dönerim dedi. Sabah aradı baban kocan evine bakıyor namusuna sahip çıkıyor boşanacak durum yok dedi dedi. Bende o günden sonra kan kusarım kızılcık şerbeti içtim derim dedim. Çektiğimi aşşagilanmalarimi anlatmadım ama belliydi annem de nasılsın diye sormadı. Çocukluk benim ki ikinci hamilelik olursa belki aile oluruz dedim. Aslında oğlum tek olmasın kardeşi olsun istedim. Ben bu adamdan boşanırsam tek olmasın dedim. Bir kızım oldu. Kızım iki yaşında olmadan korunduğum halde hamile olduğumu öğrendim düşürmek için yapmadığım kalmadı. Doğumlarım sezeryan önceki doğumun dikişleri yırtıldı. Zor erken bir doğum geçirdim . Sonra eşim olacak adam eşşeğimi sağlam kazığa bağladım diye eziyet ettikçe etti dayak küfür arttıkça arttı. Bir gün gece saat 23:30 da dayısının oğluna gitmediğim için beni dövdü tek git dedim üstüm müsait değil çocuklar uyuyor dedim. Erkek adamın sözünü yere düşürdüm diye dövdü. Boşanacagim artık yeter dedim eve kitledi ailemi aradı gelin kızınızı terbiye edin diye. Babam o halde görünce istersen götürürüm dedi. Çıktım 2 buçuk yıldır boşanma sürüyor. Nafaka vermiyor işten çıktı gösterdi nafaka birikiyor. Çocuklarım sığıntı gibi oldu çalışmiyorum iş bulamıyorum bulduklarim ya uzak ya dengesiz insan var yada uzun çalışma saati olduğu için annem hepsiyle ilgilenemem diyor .Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum bir şeylerini alsam beş şeylerini alamıyorum. Acaba babalarına velayetlerini versem dayanabilirmiyim. Çocuklarım 6. Sınıf 1. Sınıf ve en küçük 4 yaşında. Ortanca kızımı ana okuluna gönderemedim . Sen beni göndermedin dedi suçladi beni çok zoruma gitti. İlerde bir gün sen bize eksik baktın derler mi . Yapamadın derler mi . Yardım edin kızlar çaresizim babalarına versem kendi hayatımı kurtarıp düzene girsem becerebilirmiyim . Kimsem yok böyle akıl alacak. Yardım edin bana. Ben cahilligimin bedelini hayatımla ödedim evlatlarımın hayatını da berbat etmek istemiyorum. Aman birisinden yardım gelir mi diye büyütmek istemiyorum. Göz yaşları içinde yazıyorum akillarinizi bekliyorum. En çokta benim geçtiğim yollardan geçen bayanlar.

Seni döven adam çocukları döver, seni 18 yaşında gelin edip, annen baban sağ olduğu halde döven adam kendi kızlarını 18 olduklarında kendi gibi ne olduğu belirsiz adam (!) ile evlendirmeye kalkar. Çocukları ona vermen çocuklar için iyi olmaz. Evlere temizliğe git, gerekirse belediye valilik hepsine git durumunu anlat, elinden geleni yap.

Devletin yatılı burslu sınavı var, çocuklarını düzgünce ders çalıştır onları bu sınavlara hazırla, en azından devletin okulunda okusunlar düzgünce.

Çok üzüldüm, elleri kırılsın bir damla suya muhtaç kalsın o hayvan herif. Çok şey yazmak istiyorum ama yapamıyorum.
Belediyenin kurslarına gidin, elinizden geliyorsa kursa giderken el işi falan da yapabilirsin. Çocuklar çocukluk ve ergenlik çağında sizi suçlayabilirler ama merak etmeyin büyüdükçe anlayacaklar.

Evden çalışabileceğin tarzda iş arasan mesela olmaz mı? O kadar çok psikolojik ve fiziksel şiddet görmüşsün. Çok erken evlenmişsin daha olgunlaşmadan önemli bir karar almışsın ne yazıkki. Yaşadıklarına üzüldüm. Boşanma davası çekişmeli ilerliyor anladığım kadarıyla. Peki darp raporu falan hiç gösterdin mi dava açılırken?

Ona verecegıne devlete ver en azından alıcam dersin duzenını kurunca alırsın…diyelim ki hiç bişey yolunda gitmedi haftasonları korkmadan gider görürsün evıne getirirsin istediğinde izne alırsın devlet çocuklara memurıyet veriyor hayatları kurtulur . Bizim Baba tarafından biri yaşadı böyle bisey 3 çocukta 18 e girince devlet kadrolu memurıyet verdi şimdi annelerınıde aldılar düşman çatlatıyorlar . Hatta çoğu da diyor işte liseden çıktı memur oldular iyiki çocukları yanında tutup rezil etmemıssın die . Anne yuregıdır dayanamazsın uzunca bi süre ama o adamın dayagından iyidir

18 e gelene kadar da heray duzenlı burs ve harclıkları yatmış çıkar çıkmaz kimseye muhtaç olmadan düzen kurdular

Çoçukları asıl verirsen o zaman bakmadın bize derler zor biliyorum çocukların i bu gün suçlar adı üstünde her şeyi ister çocuklar çünkü ama yarın öbür gün hayatı anladıkça olgunlaştıkça gurur duyarlar her şeye rağmen bizler için elinden. Geleni yaptı deeler sizin için
Zor biliyorum ama evlere temizliğe giderekden para kazanabilirsin ailenin yanındasın anladığım kadarıyla zaten kira vs derdin yok kazandığın fazlasıyla yeter

s
seni doven o cocukları napar sence? o kadar uzuldum ki ne desek olmaz ....

İş için bir tavsiyem olacak çocukların okullarına temizlik çay işi için başvurun fazla parası olmasa da hem okulda gözünüz önünde olurlar hem beraber gider gelirsiniz hem de bir tek ufak kalır ona da bakılır. Hayta ortancanın okuluna girebilirseniz anaokuluna da küçüğü verirsiniz.

X