Boşanmanın yolu gözüktü. (yorumlarınıza ihtiyacım var)

Kkitaplarvekedilerr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2024
88
75
23
Merhaba hanımlar.
Sizinle bu kez çok farklı bir konu için bu aradayız. Eski konumu bilenler bilir zaten. Bilmiyorsanızda pek önemi yok.
Kısaca neredeyse 6 senelik evli ve 4'le 1 yaş annesi bir kadınım. Eşimin son zamanlarda Esrar kullandığından şüpheliydim. Tam net kanıt olamayacak birkaç mesaj görmüştüm. Bikaç kez de eşimle bu durumu güzelce konuşmaya çalıştım. Bak böyle birşey varsa benimle paylaşabilirsin, seni yargılamam beraber çözüm üretebiliriz diye birkaç konuşma girişimimi ne saçmalıyorsun, iftira atıyorsuna getirdi. Bu gece oğlum mutfakta babasının telefonuyla oynarken bende bulaşık yıkıyordum. Oğlum wp'ye girmişti. Bende kimseye mesaj atmasın diye telefonu elinden aldım. Ekranı kapatacakken ekranda ödemeyi yarın halledicem şeklinde bir mesaj gördüm. Önceki mesajlarına da bakınca eşim çocuktan birşey istiyor ama ismini vermiyorlar o şeyin. Çocuk da abi gel al diyor eşime. Eşimde biraz fazla ayarla, misafirlerim var ondan diyor. Ödemesini de şuan para almadığını yarın vereceğini söylüyor.( eşim kurye ve günlük para alıyor) bu konuşma gece 10 da gerçekleşiyor. Eşim işten geç çıktığı için çocuğa yarın veririm diyor muhtemelen. Konuştuğu çocuk da eski iş yerinden kurye arkadaşı. Önceki mesajlarda wp üzeri arama yapılmış ve kayıtlar silinmiş. Eşimle kavga ettik haliyle. Bana konuşanın kendi olmadığını bi arkadaşının (tanıdığım biri) olduğunu söyledi. O arkadaşı aylık olarak maaş alıyor. Neden sabah hesabımı alınca vereceğim desin ki. Kesinlikle inanmıyorum zaten. Telefonumu nasıl karıştırsın diye kavga etti benimle. Bende öyleyse hastaneye gidip test yapalım eğer temizse ne dersen naparsan haklısın dedim. Oda temiz çıkarsa seni boşarım çocuklarımında yüzünü göstermem, zaten boşayacağım da seni dedi. Bende boşanalım böyle bir adamı napayım zaten dedim. Bağırdı çağırdı elimde kalırsın dedi ve çıkıp uyumaya gitti. Eşim hiçbirşey yapmayıp oturacağımı düşünüyor. Çünkü ekonomik özgürlüğüm yok, 2 çocuk var ve tek kapım baba evi. Oda çok zor kabul eder etse bile asla bana rahat vermeyeceklerini biliyor. O yüzden rahat böyle.
Sabah ilk iş babasıyla yüz yüze görüşmeyi, olup biteni anlatmayı düşünüyorum. Ailesi çok üzerine gider onun biliyorum.
Bunların dışında eşim iyi Bi insandır, son zamanlar da Hele ki baya düzelmişti çocuklarıyla çok ilgili iyi bi babadır. Ki bana kalsa çocuklarını düşünen baba bunu da yapmaz da neyse. Evimde rahatım sabah erkenden işe gider gece gelir uyur direk. Yani yalnız yaşıyor gibiyim. Ve dediğim gibi baba evinde çok ezileceğim bunu biliyorum. Size sormak istediğim konu şu
1) Ailesini tüm bu olanlardan haberdar edip çocukları da onlara bırakıp biraz uzaklaşıp burnunu iyice sürttükten sonra evime dönüp o yokmuşcasına sadece çocuklarım ve kendimle mi ilgileneyim
2) ailesine yine herşeyi bildirip çocuklarımı da alıp tamamen boşanayım.
Sizce hangi seçenek?
Lütfen kırıcı olmayın, zaten o kadar kırgınım ki

Son düzenleme:
Çocukları kafası güzel bir adama bırakmayın. Ailenizde çocuklar ve siz iyice yıpranmayacaksanız boşanın ve gidin. Diğer bir seçenek var tamamen bırakması için uğraşın ve o sırada birikim yapın ve küçük olan kreş yaşına gelince çalışmaya başlayın ki sağlam bir seçeneğiniz olsun. Ama bence en zoru bu olabilir.

Ailesini haberdar etmeden çocukları onlara bırakıp sigortalı bir iş bulun mümkünse. Ekonomik özgürlüğünüzün olmaması göz ardı edilemeyecek bir mevzu. Eşinizin ailesi ne kadar iyi olursa olsun madde kullandığı ispatlansa bile 1 kızarlar 2 kızarlar 3.cüde oğulları kıymete biner olan size olur. Sabırlı ve sakince ilerleyin lütfen. Eşinizden telefonu karıştırdığınız için özür dileyin sen yapmazsın biliyorum öyle bir adam değilsin şüphelendiğim için özür dilerim diyin ve konuyu kapatmış gibi davranın. Aşırı duygu değişimleri zaten madde kullananlar için bağımlılığa sığınmaya bir sebep, boşanma ve çocuklarından kopma düşüncesiyle normalde aldığı dozu aşıp saldırganlaşabilir, size ve çocuklarınıza çok zor günler yaşatabilir. Hele madde kullanımını inkar edeceği durumlar ortadan kalkarsa evde bile kullanabilir. Dikkatli yürüyün karda izinizi belli etmeyin. Konu tabii ki sizin için kapanmayacak. Eşinizi kışkırtmadan ev ekonomisini yönetmeye başlamanız lazım. Elinde olan parayı size sayması lazım. Birikim mi dersiniz başka bir şey mi bilemiyorum bir kılıf uydurup maddeye akan para akışını olabildiğince kesin. İşe başladıktan kısa süre sonra gerekirse kredi çeker topladığınız delillerle bir avukat tutup boşanırsınız. Madde bağımlısı kocaya velayet düşmeyeceğinden çocuklarınıza güvenli bir ortam sağlayamadan boşanmak size 2 kat zor olur. Aileniz sizinle aynı şehirde mi? Umarım öyledir çocuklar kreşten sonra siz işten gelene kadar sizin ailenizle vakit geçirmeli, en uygunu maalesef bu. Size bir süre daha susmak düşüyor anlayacağınız. Akıllı bir kadınsınız, güçlü bir annesiniz. Boşanmayı kafaya koymuşsunuz, talihsizliğinizle baş edip çocuklarınıza güzel bir gelecek inşa edebilirsiniz size inanıyorum. Allah sabredenlerle beraberdir (inancınız var mı bilmiyorum ama sabrın sonu selamettir her koşulda). Dişinizi sıkın, bu günler de geçecektir. 🩵🩵

Baba evine dönüp her günün zehir olacaksa çocuklar irdelenecekse tabi ki dönme baba evine. Çocuklar okula başlayana kadar üç maymunu oynamaktan başka seçeneğin yok gibi duruyor. Çocuklar okula başladığında oldukları okulda hizmetli olarak çalışabilirsin. Ben öğretmenim ve bu şekilde çalışan hanımlar çoktu. Çocuğuyla beraber okula geliyordu. ilkokullarda anaokulu da var küçüğü de oraya koyarsın.
Şu anda da eş ailesi yakınsa belki part time bir iş bulup çocukları onlara bırakabilirsin. Para biriktirirsin. Bu arada da delil toplarsın. Ama bu süreçte sinirlerine hakim olman lazım.

Kesinlikle çocuklarınızı bırakmayın. Hele ki eşinizin esrar kullandığını düşünüyorsanız sakın yapmayın böyle birşey. Bu süreçte çocukların da size ihtiyacı var ki küçük daha 1 yaşındaymış. Nasıl bırakıp gideceksiniz? Bu hem size hem çocuklara eziyet. Gidecekseniz onları da alın gidin.
Elinizde tam olarak bir kanıt var mı kullandığına dair? Yoksa bile ailesi size inanır mı çünkü eşiniz onlara da inkar edecek size ettiği gibi. Bu süreçte ya çocuklarla baba evine gideceksiniz orada bir şekilde iş bulucaksınız ya da çocuklarla evde kalıp eşiniz ile alakalı sağlam kanıtlar bulup boşanacaksınız. Bu süreçte sizi en çok zorlayan ekonomik durumunuz olur. Eğer ikinci yolu seçerseniz yani evde kalırsanız bence evden çalışabileceğiniz bir iş bakın ve kayınvalidenizde sizin evde çocuklara baksın. Aynı sekilde baba evinde de bunu yapabilirsiniz. Tercih sizin ama benim size tavsiyem her ne yaparsanız yapın çocuklarınızı bırakmayın.

Eşim son zamanlarda baya düzelmişti demişsiniz. Eskiden problemler varsa neden iki çocuk ? Bakın şimdi onları bir yere sığdıramadığınız için bu müptezeli çekmeniz gerekiyor. Küçük olan evladınız da çok küçük bakacak biri var mı çalışsanız ?
Madde kullanımı olduğu için bence eşinizin asla üstüne gitmeyin Allah korusun bir cinnet anı olur sizi tehlikeye sokar. Sabırlar diliyorum ama bence çocuklarınızı bırakmayın tehlikeli bir durum bu.

Yanii, bilemedim. Kendi ailenin desteğine güvenmiyorsun kaldı ki güvensen bile 3 kişi baba evine döndüğünde ekonomik özgürlüğün de yoksa bir yerden sonra kötü hissedeceksin, anne baba bile olsa allah kimseye muhtaç etmesin. Çalışsan iki çocuğu annene bıraksan, (biri zaten çok küçük diğeri hala oyun yaşında) belki o da gönülden bakmak istemeyecek. Bir gün, iki gün değil sürekli çocuklara bakması gerekiyor. Evet, sizin anneniz onların anneannesi ama bakmak zorunda değil, hiçbirimiz yaşını başını almış annelerimize güvenerek doğurmuyoruz. Bu sorumluluğu kendisine sormadan, emrivaki yaparak ona yüklemek de yanlış fikrimce. Yani boşanma şu an için zor ve çok güçlü olmanızı gerektiren bir süreç olur. Fayda-zarar dengesini iyi düşünüp oturtmanız gerekiyor. Şiddet, aldatma, kötü muamele gibi konular olsa bir saniye durma boşan, hiçbir senaryo bundan kötü olamaz derdim ama şu an aslında şüphelendiğiniz konuyla alakalı da somut bir şey yaşamamışsınız. Bunca sıkıntıyı çekmenize sebep mi bilemedim o yüzden. Malum maddeye de gelirsek, umarım bu kadarla kalır. Eğer zaten, kimyasal maddelere yönelirse bağımlılık kaçınılmaz olur. Bu sefer çok ciddi boyutlara gider, şiddet de olur para da yetişmez. Para bulmak için suçlar da işlenir. Yani korkunç bir bataklık, umarım böyle bir şey yaşamazsınız neticede boşansanız dahi çocuklarınızın babası, hep sağlıkla başlarında olmasını dilerim her çocuk için. O yüzden kaçmak yerine bence ailesiyle konuşun, kullandığı her neyse bir ileri boyuta taşınmadan durumu kurtarmaya çalışın. Evliliğiniz sürer sürmez en azından çocuklarınızın bağımlı bir babası olmasın

Ya sen aldatılıp, kendine kolye aldırıp affeden kadınsın adam bağımlı bile olsa ölsen yine boşanmazsın. Boş yere burda akıl alma yapacağın şey belli. Aldatıldım susayım, hakarete uğradım susayım, eşim çocuklara bir gün bakmasın ardına düşmesin susayım, eşim esrar bağımlısı olsun susayım yeter ki baba evine gitmeyim çünkü küçücük yaşta okumak yerine kaçarak evlendim ve illa ki ya babaya ya kocaya birinden birine muhtacım.

Kendin ettin kendin buldun. Aldatıldım dediğinde herkes sana işin sonunu anlattı ki bu adam zaten siz kaçmadan önce de böyle biriymiş. Neresinden tutsan elinde kalıyor sana bunlar müstehak.

Çocukları babaya bırakmak ne ya. Seninde mi kafan güzel. Esrar kullanan birine nasıl emanet edilir.
Gerçekten ben de inanamıyorum. Bir de kırıcı olmayın yazmış allah aşkına olmamak mümkün mü ? Çıkıp 23-24 maaş ile tatile bile gidiyoruz diyordu bir de. Bu adam nasıl yetiştiriyorsa bir de üstüne esrar alacak parası var. Üstelik madde bağımlısı olduğunu düşündüğü eşine iki tane küçük yavrusunu verecek kadar da umursamaz. Her insan ne yazık ki anne olamıyor.

Youtube de madde bağımlısı oğlu olan anne kuryeler madde dağıtıyor diye anlatıyordu acaba mı demiştim demek ki doğru.

Dikkatimi çekti, gelir düzeyi yüksek bir bölgede yaşıyorum. Gece vızır vızır kuryeler bu kadar aç mı bu insanlar diye parkta çocuklarımı oynatırken düşünmüştüm.

Ya sen aldatılıp, kendine kolye aldırıp affeden kadınsın adam bağımlı bile olsa ölsen yine boşanmazsın. Boş yere burda akıl alma yapacağın şey belli. Aldatıldım susayım, hakarete uğradım susayım, eşim çocuklara bir gün bakmasın ardına düşmesin susayım, eşim esrar bağımlısı olsun susayım yeter ki baba evine gitmeyim çünkü küçücük yaşta okumak yerine kaçarak evlendim ve illa ki ya babaya ya kocaya birinden birine muhtacım.

Kendin ettin kendin buldun. Aldatıldım dediğinde herkes sana işin sonunu anlattı ki bu adam zaten siz kaçmadan önce de böyle biriymiş. Neresinden tutsan elinde kalıyor sana bunlar müstehak.
Gerçekten tam anlamıyla ne yaşadığını bilmediğiniz bir insan için yaptığınız bu yorum o kadar ağır ki. Neyin ne olduğunu bende görebiliyorum. Ama sorun şu ki öncesinde daha çocuktum göremedim. Yanlışlarım oldu. Şuan bile bu konu dada önceki konudada napacağımı bilemediğim için yardım istiyorum ya zaten. Yinede teşekkür ederim yorumunuz için.

Gerçekten ben de inanamıyorum. Bir de kırıcı olmayın yazmış allah aşkına olmamak mümkün mü ? Çıkıp 23-24 maaş ile tatile bile gidiyoruz diyordu bir de. Bu adam nasıl yetiştiriyorsa bir de üstüne esrar alacak parası var. Üstelik madde bağımlısı olduğunu düşündüğü eşine iki tane küçük yavrusunu verecek kadar da umursamaz. Her insan ne yazık ki anne olamıyor.
Hanımefendi tatile gidiyoruz diye bir yorumum asla olmadı. Madde bağımlısı değildi. Olduğnu bilsem değil 2 çocuk 1 çocuğum dahi olur muydu sizce? Zaten çocuklarım olmasa yapacağım şey çok belli değil mi? Çocuklarım olduğu için onları en az hasarla bu durumdan kurtarmaya çalışıyorum.

Merhaba hanımlar.
Sizinle bu kez çok farklı bir konu için bu aradayız. Eski konumu bilenler bilir zaten. Bilmiyorsanızda pek önemi yok.
Kısaca neredeyse 6 senelik evli ve 4'le 1 yaş annesi bir kadınım. Eşimin son zamanlarda Esrar kullandığından şüpheliydim. Tam net kanıt olamayacak birkaç mesaj görmüştüm. Bikaç kez de eşimle bu durumu güzelce konuşmaya çalıştım. Bak böyle birşey varsa benimle paylaşabilirsin, seni yargılamam beraber çözüm üretebiliriz diye birkaç konuşma girişimimi ne saçmalıyorsun, iftira atıyorsuna getirdi. Bu gece oğlum mutfakta babasının telefonuyla oynarken bende bulaşık yıkıyordum. Oğlum wp'ye girmişti. Bende kimseye mesaj atmasın diye telefonu elinden aldım. Ekranı kapatacakken ekranda ödemeyi yarın halledicem şeklinde bir mesaj gördüm. Önceki mesajlarına da bakınca eşim çocuktan birşey istiyor ama ismini vermiyorlar o şeyin. Çocuk da abi gel al diyor eşime. Eşimde biraz fazla ayarla, misafirlerim var ondan diyor. Ödemesini de şuan para almadığını yarın vereceğini söylüyor.( eşim kurye ve günlük para alıyor) bu konuşma gece 10 da gerçekleşiyor. Eşim işten geç çıktığı için çocuğa yarın veririm diyor muhtemelen. Konuştuğu çocuk da eski iş yerinden kurye arkadaşı. Önceki mesajlarda wp üzeri arama yapılmış ve kayıtlar silinmiş. Eşimle kavga ettik haliyle. Bana konuşanın kendi olmadığını bi arkadaşının (tanıdığım biri) olduğunu söyledi. O arkadaşı aylık olarak maaş alıyor. Neden sabah hesabımı alınca vereceğim desin ki. Kesinlikle inanmıyorum zaten. Telefonumu nasıl karıştırsın diye kavga etti benimle. Bende öyleyse hastaneye gidip test yapalım eğer temizse ne dersen naparsan haklısın dedim. Oda temiz çıkarsa seni boşarım çocuklarımında yüzünü göstermem, zaten boşayacağım da seni dedi. Bende boşanalım böyle bir adamı napayım zaten dedim. Bağırdı çağırdı elimde kalırsın dedi ve çıkıp uyumaya gitti. Eşim hiçbirşey yapmayıp oturacağımı düşünüyor. Çünkü ekonomik özgürlüğüm yok, 2 çocuk var ve tek kapım baba evi. Oda çok zor kabul eder etse bile asla bana rahat vermeyeceklerini biliyor. O yüzden rahat böyle.
Sabah ilk iş babasıyla yüz yüze görüşmeyi, olup biteni anlatmayı düşünüyorum. Ailesi çok üzerine gider onun biliyorum.
Bunların dışında eşim iyi Bi insandır, son zamanlar da Hele ki baya düzelmişti çocuklarıyla çok ilgili iyi bi babadır. Ki bana kalsa çocuklarını düşünen baba bunu da yapmaz da neyse. Evimde rahatım sabah erkenden işe gider gece gelir uyur direk. Yani yalnız yaşıyor gibiyim. Ve dediğim gibi baba evinde çok ezileceğim bunu biliyorum. Size sormak istediğim konu şu
1) Ailesini tüm bu olanlardan haberdar edip çocukları da onlara bırakıp biraz uzaklaşıp burnunu iyice sürttükten sonra evime dönüp o yokmuşcasına sadece çocuklarım ve kendimle mi ilgileneyim
2) ailesine yine herşeyi bildirip çocuklarımı da alıp tamamen boşanayım.
Sizce hangi seçenek?
Lütfen kırıcı olmayın, zaten o kadar kırgınım ki
Aç kalacağımı bilsem cocugumu arkada bırakmam isterse babası Nobel ödüllü iyi olsun. Bu bir seçenek bile değil. Eşinin ailesiyle görüş ona göre bir yol izle.

X