• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmanın eşiğindeyim,çok doluyum lütfen yardım edin

Merhaba arkadaşlar,
Nerden başlasam bilemiyorum1 senedir evliyim ancak bunun 6 ayı eşime yan yana olabildik.Güzel bir işim vardır tayinim olmadığı için eşim için istifa ettim.Ayrıca da ms hastasıyım.Bizim tartışmalarımız ilk günden beri vardı.Sebep önce annesiyle başladı.Annesi .ok sorunlu bir insan görememişim.Beni oğluna bulanda kendisidir.hiç rahat bırakmadı bizi,zaten kendi eşiylede sorunları var.Aramızda bir tartışma olsun ayılıp bayılı hastaneye götürüsün doktor psikatriye kötürün bişeyin yok der,o yüzden eşim annesine çok düşkün.Eşimle hep bu yüden tartşır olduk.her ayımız tartışmayla ve boşanma kelimesiyle geçer oldu.En son tartışmad kendi ailem ben onlara kötürüp eşim ve kaynanamla barıştırdı.Ondan sonra iyi gidiyoduk ne oluysa eşim astsubay benim.Yurtdışı görevi çıktı.Bizimmde yaşadığımız yer Ankara ama aileler antalyada bizde tatile geldik kaynanamlara.Kenbdi ailemde pek kalmıyoruz çünkü annem çalışıyo.Her neyse kayınvalide yine hiç yoktan bir sebepten benimle tartıştı ben 6 aydır bunu idare etmeye çalıştım yeri geldi beni istemedğini söyledi yeri geldi oğlumdan boşandırcam dedi yeri geldi beni evlerinden kovdu ama he fırsatta eşim idare et annem sorunlu napalım dedi.Her eşimle tartışmamız birbirimize hakaret ve küfürle geçti.Ben eşime her seferinde ağlayıp bu iş olmayacak gel güzelce ayrılalım annenle olmayacak dedim.oda ben seni annem için bırakmam dedi.Bu en son tartışmada eşim annesinin yanında benim tarafımı tutarken yalnız kalınca bana demediğini bırakmadı.Bende sinirlenip babamlara geldim.Akşama kayınpeder ve eşim güya konuşmaya gelmişler.Aman ne hakaretler ne hakaretler.Tabi ben altta kalmam onlar bağırdıkça ben daha çok bağırdım.her neyse ailem yine alttan alıp gelininizi götürün dediler.Eşim ağlamaya başladı kayınpederde annemiz çok kızgın olmaz dedi.Ve eşim 18 gün boyunca annesinin yanında kaldı ve beni hiç aramadı.Bende ankaraya gitmeye yakın arayıp hem kendisine hem babasına boşanıcam dedim.Oralı olmadılar.Ve eşim 18 gün sonra annesini alarak ankaraya bizim evimize götürdü.Bende bunu duyunca hem kendini hem babasını fırçaladım.Bana boşanmak kolay değil dediler.Eşim Ankarada 10 gün kaldıktan sonra beni görmeden ve aramadan yurtdışı görevine gitti hemde 6 aylığına .Gitmeden bir gün önce eve gelme dediler şikayetçi oluruz dediler.Kayınpederim oğlum içinde bu iş bitti dedi.Şimdi size soruyoru avukatla görüşüyorum çok kötüyüm her gün ağlıyorum.Hatayı kendinde arıyorum benmi uğraşsaydım diye.Ama eşim bir adım bile atmadı.Ailemde kararlı boşanacaksın diye ama benim içimde az olsa bi umut var ne yapmalıyım?

Bosanmakta kararliyim diyorsun sonra da icimde umut var diye yazmissin? Bak her kavganizda bu boyle olmaz gel ayrilalim demissin esin hayir demis. Son kavganizda bile annenin degil senin tarafini tutmus, ikiniz yalniz kalinca sana kizmis vs. Demek istediim esin senden ayrilmak istemedigini defalarca soylemis ama bir tarafta istedigi annesini idare etmen. Sen idare ettin mi? Her kavganizda lafi bosanmaya getiriyosan etmemissin.

Esin senden ayrilmak istememis, annesinin tarafini tutmamis, annesinin sorunlu oldugunu kabul etmis, diger taraftan sen ben bosanmaya kararliyim diyorsun, kac defa demissin kocana ayrilalim diye. Simdi yurtdisina giderken seni aramadi diye bozulmussun. Niye arasin? Ayrilmak istedigini soylememis miydin? Ayrica esin icin bir an once benimle evlenmek istedi cunku vitiligo hastasi her kadin kaldirmaz diyorsun ama sende de MS varmis. Acikcasi bu konuda seni hakli bulmadim.

Eger bosanmakta kararli isen bosan seni arayip aramamasini sorun etme. Esinle birlikte devam etmek istiyorsan ayrilalim lafini gundemine getirme. Adam da annesini atamaz, idare etmek zorunda hissetmiorsan annesi ile edersin kavgani bayiliosa hastaneye goturursunuz veya esine dersin her seferinde beni gorunce bayiliyor bari ben gorusmeyeyim diye bir orta yol bulrsunuz. Ama senin istedigin ne? Eger kocanin sana evet askim annem sorunlu onu idare etme gel ondan kopalim iki kisilik ozel bir hayat kuralim demesini bekliyorsan o bir hayal. Hic kimse annesini babasini cope atamaz gecmisini silemez.

Acikcasi yazdiklarindan her bosanalim dediinde kocanin olmaz demesine alistigini, bu sefer boyle demeyp cekip gitmesine bozuldugunu dusunuyorum. Bence seni aramadi diye adamdan bosanmaya kalkma, donmesini bekle (eger bosanmak istemiyorsan) sonra uzun uzadiya ne yapabilirsiniz ona bakin. Ha bosanmak istiyorsan hemen bosan tabi.

Son düzenleme:
bıraaaaaaaak anasıyla takılsın bakalım nereye kadar....
mumla arar seni merak etme...

En çok 'güzel bir işim vardı bıraktım' cümlenize üzüldüm, Kim için. ne icin...
Annesının etegının altından cıkamayan, adam gıbı arkanızda duramayan bırı ıcın lutfen uzulmeyın arkadasım zararın neresınden donebılırsenız kardır
donebılıyorsanız ısınıze donun, hayata tutunun onu da annesıyle basbasa bırakın bakalım ne zmana kadar yasayabılecek
Allah yardımcınız olsun

Arkadaşlar,
Hepinize ayrı ayrı hak veriyorum ve teşekkür ediyorum evet bu yazılanlardan yola çıkılarak yorum yapılıyor.Evet ben ms im ama başlangıcı yani ciddi bir sorun yok.orda anlatmaya çalıştığım görüntü itibariyle vitiligoda bilmeyenler için diyorum beyazlama oluyor
ve güneşin altında kalırsa kişi yüzü yanık gibi oluyor ama eşimle bile bile evlendim,benim ms im sonra ortaya çıktı her neyse evet kendimle çeliştiğim için bunları yazdım tarafsız olarak ne düşünülür diye.önceki kavgalarımızın sebebide annesiydi.Dava açsam bile muhatap olmadığından mecburen 6 ay beklicem.Şunu eklemeyi unutmuşum her kavgamızdan sonra eşim ailemi arayıp kızınızı götürün
diyordu sonra vazgeçip oturup konuşuyorduk.yoksa hadi ben tartıştık boşanalım demiyordum.Ben sölediklerimin arkasındayım sadece
dışardan bakıldığında bu evlilik emek vermeye değermi diye düşünüyorum,hayatımda her şeyi mücadele ederek emek vererek elde ettim şimdi ise ne bir işim,ne kocam ,ne de bir evim var yani koca bir hiç.Olsun ben yine ayağa kalkarım.Sorun hep derler ya 2. bir şans verilmelimi diye..

Arkadaşlar,
Hepinize ayrı ayrı hak veriyorum ve teşekkür ediyorum evet bu yazılanlardan yola çıkılarak yorum yapılıyor.Evet ben ms im ama başlangıcı yani ciddi bir sorun yok.orda anlatmaya çalıştığım görüntü itibariyle vitiligoda bilmeyenler için diyorum beyazlama oluyor
ve güneşin altında kalırsa kişi yüzü yanık gibi oluyor ama eşimle bile bile evlendim,benim ms im sonra ortaya çıktı her neyse evet kendimle çeliştiğim için bunları yazdım tarafsız olarak ne düşünülür diye.önceki kavgalarımızın sebebide annesiydi.Dava açsam bile muhatap olmadığından mecburen 6 ay beklicem.Şunu eklemeyi unutmuşum her kavgamızdan sonra eşim ailemi arayıp kızınızı götürün
diyordu sonra vazgeçip oturup konuşuyorduk.yoksa hadi ben tartıştık boşanalım demiyordum.Ben sölediklerimin arkasındayım sadece
dışardan bakıldığında bu evlilik emek vermeye değermi diye düşünüyorum,hayatımda her şeyi mücadele ederek emek vererek elde ettim şimdi ise ne bir işim,ne kocam ,ne de bir evim var yani koca bir hiç.Olsun ben yine ayağa kalkarım.Sorun hep derler ya 2. bir şans verilmelimi diye..

Canim sen cok onemli bir noktayi atlamissin o zaman: Her tartismanizda aileni arayip "Gelin kizinizi evinize goturun" diyen bir kocayi atlamissin. Kim kimi nereden yolluyor? Ev anasinin uzerine mi? Evlendikten sonra ortak alindiysa senin de malin. Kiradaysaniz o parasini oduyor diye onun oldugunu da nreden cikarmis? Aile konutu denen bir kavramdan bihaber herhalde sanirim erkekler ve bu erkeklerin aileleri. Icindeki umudu sondur o zaman. Benim kocam her kavgada ailemi arayip alin kizinizi dese ve ben bu foruma yazsam ne cevap verirsin? Daha 1 sene olmus, kendi hayatina geri don mu dersin, yok sakin bosanma kocana tutun bir omur katlan ayrilma mi dersin?

Kocani bekle madem dava acamiyorsun, bu arada kendine is ararsin. Dondugunde de ayrilmayalim derse iyice burnunu surt, ailenin elini optur ozur dilettir gecmis aramalari icin. Annesi ile gorusmek istemediginin altini ciz. Sonra sans vereceksen ver. Uzulme daha 1 sene emek vermissin, ailenin maddi durumu iyi, is deneyimin var, 10 sene emek verebilirdin cocugun olabilirdi ve yine bu noktada olabilirdin.

ikinci şansı verince 3.yü vermek zorunda kalma ihtimalin çok fazla çünkü 6 ayda bile ailene alın kızınızı götürün diyor seni benimsemiş gibi görünmüyor buradan bakınca..

bi akrabam eşine belki de 1 milyonuncu şansını verdi ama adam hala bildiğini okuyor...adı da evliliği kurtarma oluyor

Canim sen cok onemli bir noktayi atlamissin o zaman: Her tartismanizda aileni arayip "Gelin kizinizi evinize goturun" diyen bir kocayi atlamissin. Kim kimi nereden yolluyor? Ev anasinin uzerine mi? Evlendikten sonra ortak alindiysa senin de malin. Kiradaysaniz o parasini oduyor diye onun oldugunu da nreden cikarmis? Aile konutu denen bir kavramdan bihaber herhalde sanirim erkekler ve bu erkeklerin aileleri. Icindeki umudu sondur o zaman. Benim kocam her kavgada ailemi arayip alin kizinizi dese ve ben bu foruma yazsam ne cevap verirsin? Daha 1 sene olmus, kendi hayatina geri don mu dersin, yok sakin bosanma kocana tutun bir omur katlan ayrilma mi dersin?

Kocani bekle madem dava acamiyorsun, bu arada kendine is ararsin. Dondugunde de ayrilmayalim derse iyice burnunu surt, ailenin elini optur ozur dilettir gecmis aramalari icin. Annesi ile gorusmek istemediginin altini ciz. Sonra sans vereceksen ver. Uzulme daha 1 sene emek vermissin, ailenin maddi durumu iyi, is deneyimin var, 10 sene emek verebilirdin cocugun olabilirdi ve yine bu noktada olabilirdin.

Haklısınız,evini biz evlenmeden önce almış o yüzden öyle konuşuyor.Evet siz böyle yazsaydınız çekmeyin derdim ama insanın kendi başına gelince pat diye karar veremiyor.
Göz görmeyince gönülün katlanacağı önümde koca bir 6 ay var.

Ayrica sakin eve gelme bu suc olur da ne demek? O zaman inadina git, bakalim kime sikayet edecekler! Hazir kocan da yok, bir kac defa daha bayilsin kaynanan. Iyice bir uzerlerine git. Kimi nereden kovuyorsun diye bagir cagir tum sinirini bosalt.

Canım benim , herkes ikinci şansı hakeder tabiki ama pişmansa ve birşeyleri düzeltebileceğine inanıyorsa.
Anladığım kadarıyla senden ikinci bir şans isteyende yok.
Senin bu davayı açıp , kesip atman gerekirken yine sen umut ediyorsun.
Etme.
Umudunu geleceğe sakla.
Bir şeyleri değişeceğine inanıyor musun gerçekten.
Değişmez. Yine aynı mutsuzluğun, sorunun içinde bulacaksın kendini.
Arkana bakma bile.
2. şansı onlara değil kendine ver ve yeni bir hayat kurmaya çalış.

ah bu kaynanalar :47::47::47::57::57::57::57: kendilerine evlat değil koca doğuruyorlar sanki..hem seni kendi bulmuş hemde arıza çıkarıyor.. böyle durumlarda babalar ara bulucu olur genelde ama sizde tam tersi olmuş zor bir durum hepsini geçtim eşin senin yanında değil.. ailesinin yanında kaynanaya kayınpedere eşin yanında olsa katlanılır belki ama adam sana haber vermeden gitmiş allah yardımcın olsun zor :50::50::50:

Kocam yok evim yok isim yok diye yazmissin. Olur mu?
1-Bole koca olmaz olsun 2-Seni saracak bir ailen ve evin var 3-Is bulursun, deneyimin var
Su an icinde bulundugun durum seni karamsarliga itmis, cok normal.
Agla kendini gucsuz hisset. Bunlar cok normal duygular.
Ama gececek. Sadece objektif olarak bak hayatina.
Hatta yaz icindekileri, insan yazarken daha mantikli gorebiliyor icinde bulundugu durumu
Kocanin artilari eksileri
Evliligin artilari eksiler
Bosanmanin artilari eksileri

En çok 'güzel bir işim vardı bıraktım' cümlenize üzüldüm, Kim için. ne icin...
Annesının etegının altından cıkamayan, adam gıbı arkanızda duramayan bırı ıcın lutfen uzulmeyın arkadasım zararın neresınden dönülürse kardır hesabını yapın dönebılıyorsanız ısınıze dönun, hayata tutunun onu da boşverin unutun öncelik işinizi tekrar alabilmenin yollarına bakın herşeyi biraz zamana bırakın sizin kısmetiniz her zaman açık o düşünsün sizi kaybettiğine yansın farkındayım bayağı başınız ağrıyor biraz zaman geçsin kendinizi dinlememeye bakın
Allah yardımcınız olsun

eşin adam olupta arkanda duramamıs...orta bi yol bulmaya calısmamıs...ne denir ki simdi buna...belki bize kolay söylemek,senin için cok zor yasayan sensin biliyorum ama bu adamla ne kadar devam eder ki?yine aynı seyler yasanacak kaynanan hayatınızda oldukca...tek suclu esin...kararının arkasında dur bence!!Allah kolaylık versin canım benim..

ben olsam kurtuldum diye sevinirdim senin kalbide hala aşk vardır belki ama böyle bi ailede zamanla aşk meşk de kalmaz ve herşşey için geç olur yoluna bak sen değmez onlar için annesinin dizinden ayrılmayan erkekten ne köy olur ne kasaba..

Ayrica sakin eve gelme bu suc olur da ne demek? O zaman inadina git, bakalim kime sikayet edecekler! Hazir kocan da yok, bir kac defa daha bayilsin kaynanan. Iyice bir uzerlerine git. Kimi nereden kovuyorsun diye bagir cagir tum sinirini bosalt.

Bir sey daha onlar sen eve geldin diye seni sikayet edemezler ama sen onlari edebilirsin. Cikin dersin cikmiyorlarsa et polise sikayet. Dis kapinin mandali konumundaki onlar bir de evi sahipleniyorlar. Bakalim polis hanginizi cikariyor evden, uygulamali ogrensinler.

bazı anne babalar oğullarının evliliklerinden ne istiyorlar gelinleri niye düşman gibi görüyorlar anlayamadım:50:daha 6 ayda bu kadar yüzgöz olmanız çok acı.keşke daha sakin davranıp işi küfür hakaret boyutuna getirmeseydiniz canım.böyle bir aile ve bu kocayla mutlu olman çok zor iyi düşün canım:31:

Bosanmakta kararliyim diyorsun sonra da icimde umut var diye yazmissin? Bak her kavganizda bu boyle olmaz gel ayrilalim demissin esin hayir demis. Son kavganizda bile annenin degil senin tarafini tutmus, ikiniz yalniz kalinca sana kizmis vs. Demek istediim esin senden ayrilmak istemedigini defalarca soylemis ama bir tarafta istedigi annesini idare etmen. Sen idare ettin mi? Her kavganizda lafi bosanmaya getiriyosan etmemissin.

Esin senden ayrilmak istememis, annesinin tarafini tutmamis, annesinin sorunlu oldugunu kabul etmis, diger taraftan sen ben bosanmaya kararliyim diyorsun, kac defa demissin kocana ayrilalim diye. Simdi yurtdisina giderken seni aramadi diye bozulmussun. Niye arasin? Ayrilmak istedigini soylememis miydin? Ayrica esin icin bir an once benimle evlenmek istedi cunku vitiligo hastasi her kadin kaldirmaz diyorsun ama sende de MS varmis. Acikcasi bu konuda seni hakli bulmadim.

Eger bosanmakta kararli isen bosan seni arayip aramamasini sorun etme. Esinle birlikte devam etmek istiyorsan ayrilalim lafini gundemine getirme. Adam da annesini atamaz, idare etmek zorunda hissetmiorsan annesi ile edersin kavgani bayiliosa hastaneye goturursunuz veya esine dersin her seferinde beni gorunce bayiliyor bari ben gorusmeyeyim diye bir orta yol bulrsunuz. Ama senin istedigin ne? Eger kocanin sana evet askim annem sorunlu onu idare etme gel ondan kopalim iki kisilik ozel bir hayat kuralim demesini bekliyorsan o bir hayal. Hic kimse annesini babasini cope atamaz gecmisini silemez.

Acikcasi yazdiklarindan her bosanalim dediinde kocanin olmaz demesine alistigini, bu sefer boyle demeyp cekip gitmesine bozuldugunu dusunuyorum. Bence seni aramadi diye adamdan bosanmaya kalkma, donmesini bekle (eger bosanmak istemiyorsan) sonra uzun uzadiya ne yapabilirsiniz ona bakin. Ha bosanmak istiyorsan hemen bosan tabi.

aslında kocası çok güzel birşey yapmış.eşine kızdığı halde annesinin yanında eşini savunmuş ve yalnız kaldıklarında da eşine kızmış.annesinin yanında eşini savunmasız bırakmamış.son olanlar yanlış olsa da birikimlerin sonucu olmuş galiba:34:

ayrıca evlenirken kabullendiğin hastalığını şu anda gündeme getiriyorsan bu evliliği devam ettirmenin hiç bir anlamı yok:50:

Back