- Konu Sahibi pasyonarya
Merhaba arkadaşlar,
Nerden başlasam bilemiyorum1 senedir evliyim ancak bunun 6 ayı eşime yan yana olabildik.Güzel bir işim vardır tayinim olmadığı için eşim için istifa ettim.Ayrıca da ms hastasıyım.Bizim tartışmalarımız ilk günden beri vardı.Sebep önce annesiyle başladı.Annesi .ok sorunlu bir insan görememişim.Beni oğluna bulanda kendisidir.hiç rahat bırakmadı bizi,zaten kendi eşiylede sorunları var.Aramızda bir tartışma olsun ayılıp bayılı hastaneye götürüsün doktor psikatriye kötürün bişeyin yok der,o yüzden eşim annesine çok düşkün.Eşimle hep bu yüden tartşır olduk.her ayımız tartışmayla ve boşanma kelimesiyle geçer oldu.En son tartışmad kendi ailem ben onlara kötürüp eşim ve kaynanamla barıştırdı.Ondan sonra iyi gidiyoduk ne oluysa eşim astsubay benim.Yurtdışı görevi çıktı.Bizimmde yaşadığımız yer Ankara ama aileler antalyada bizde tatile geldik kaynanamlara.Kenbdi ailemde pek kalmıyoruz çünkü annem çalışıyo.Her neyse kayınvalide yine hiç yoktan bir sebepten benimle tartıştı ben 6 aydır bunu idare etmeye çalıştım yeri geldi beni istemedğini söyledi yeri geldi oğlumdan boşandırcam dedi yeri geldi beni evlerinden kovdu ama he fırsatta eşim idare et annem sorunlu napalım dedi.Her eşimle tartışmamız birbirimize hakaret ve küfürle geçti.Ben eşime her seferinde ağlayıp bu iş olmayacak gel güzelce ayrılalım annenle olmayacak dedim.oda ben seni annem için bırakmam dedi.Bu en son tartışmada eşim annesinin yanında benim tarafımı tutarken yalnız kalınca bana demediğini bırakmadı.Bende sinirlenip babamlara geldim.Akşama kayınpeder ve eşim güya konuşmaya gelmişler.Aman ne hakaretler ne hakaretler.Tabi ben altta kalmam onlar bağırdıkça ben daha çok bağırdım.her neyse ailem yine alttan alıp gelininizi götürün dediler.Eşim ağlamaya başladı kayınpederde annemiz çok kızgın olmaz dedi.Ve eşim 18 gün boyunca annesinin yanında kaldı ve beni hiç aramadı.Bende ankaraya gitmeye yakın arayıp hem kendisine hem babasına boşanıcam dedim.Oralı olmadılar.Ve eşim 18 gün sonra annesini alarak ankaraya bizim evimize götürdü.Bende bunu duyunca hem kendini hem babasını fırçaladım.Bana boşanmak kolay değil dediler.Eşim Ankarada 10 gün kaldıktan sonra beni görmeden ve aramadan yurtdışı görevine gitti hemde 6 aylığına .Gitmeden bir gün önce eve gelme dediler şikayetçi oluruz dediler.Kayınpederim oğlum içinde bu iş bitti dedi.Şimdi size soruyoru avukatla görüşüyorum çok kötüyüm her gün ağlıyorum.Hatayı kendinde arıyorum benmi uğraşsaydım diye.Ama eşim bir adım bile atmadı.Ailemde kararlı boşanacaksın diye ama benim içimde az olsa bi umut var ne yapmalıyım?
Bosanmakta kararliyim diyorsun sonra da icimde umut var diye yazmissin? Bak her kavganizda bu boyle olmaz gel ayrilalim demissin esin hayir demis. Son kavganizda bile annenin degil senin tarafini tutmus, ikiniz yalniz kalinca sana kizmis vs. Demek istediim esin senden ayrilmak istemedigini defalarca soylemis ama bir tarafta istedigi annesini idare etmen. Sen idare ettin mi? Her kavganizda lafi bosanmaya getiriyosan etmemissin.
Esin senden ayrilmak istememis, annesinin tarafini tutmamis, annesinin sorunlu oldugunu kabul etmis, diger taraftan sen ben bosanmaya kararliyim diyorsun, kac defa demissin kocana ayrilalim diye. Simdi yurtdisina giderken seni aramadi diye bozulmussun. Niye arasin? Ayrilmak istedigini soylememis miydin? Ayrica esin icin bir an once benimle evlenmek istedi cunku vitiligo hastasi her kadin kaldirmaz diyorsun ama sende de MS varmis. Acikcasi bu konuda seni hakli bulmadim.
Eger bosanmakta kararli isen bosan seni arayip aramamasini sorun etme. Esinle birlikte devam etmek istiyorsan ayrilalim lafini gundemine getirme. Adam da annesini atamaz, idare etmek zorunda hissetmiorsan annesi ile edersin kavgani bayiliosa hastaneye goturursunuz veya esine dersin her seferinde beni gorunce bayiliyor bari ben gorusmeyeyim diye bir orta yol bulrsunuz. Ama senin istedigin ne? Eger kocanin sana evet askim annem sorunlu onu idare etme gel ondan kopalim iki kisilik ozel bir hayat kuralim demesini bekliyorsan o bir hayal. Hic kimse annesini babasini cope atamaz gecmisini silemez.
Acikcasi yazdiklarindan her bosanalim dediinde kocanin olmaz demesine alistigini, bu sefer boyle demeyp cekip gitmesine bozuldugunu dusunuyorum. Bence seni aramadi diye adamdan bosanmaya kalkma, donmesini bekle (eger bosanmak istemiyorsan) sonra uzun uzadiya ne yapabilirsiniz ona bakin. Ha bosanmak istiyorsan hemen bosan tabi.
Son düzenleme: