• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım devam mı etmeliyim

caresizkus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2022
3
1
1
34
Merhaba,
Buraya ilkkez bir konu açıyorum. 2 yıllık evliyim. Kocamın ailesi evlilik sürecimizde hiç yanımızda olmadı herşeyi benden ve benim ailemden bekledi. Bir şekilde herşeyi yoluna koyup düğünümüzü balayımızı bile yaptık. Eşimin babası orta yaşlı bir adam. Sürekli eşimden para istiyor. Çalışmıyor. Biz iki kişi çalışarak kendimize zor bakarken benden gizli kredi çekip babasına gönderdi. Bunu kendi kendime öğrendiğimde çok büyük kavgalarımız oldu. Şiddet hiç bir zaman olmadı ama para konusu hep gündem de. O dönemde nerdeyse boşanıyorduk. Sonra özür diledi yeminler etti ve bende evliliğimize bir şans daha verdim. Bir kaç gün önce yine para göndermiş. Sonra benden habersiz olmasın diye bir gün sonrasında bana söylüyor sanki gönderirken haberim varmış gibi. Tabi yine kavga gürültü gırla. Sonrasında yine yeminler yine sözler. Bende bir süredir soğuk davranıyorum. Ben soğuk davrandıkca o daha çok havalara girdi. Sizce ne yapmalıyım? Kendi evine bile yetmiyoken alttan alta iş çevirilmesi bu konuda haklı olduğunu düşünmesi normal mi? Kararsızım mutsuzum kızlar. Sizce ne yapmalıyım?

Ailesini kiramiyor olabilir, uygun dille siz onlarla konussaniz belki sizinde ihtiyaciniz oldugunu anlarlar belki ogullari utaniyordur onada hak verin anne baba sonucta

Allah yardımcın olsun. Öle eş aılesı kımseye vermesın Rabbim canım. Ne dıyebılırım ki. Allah ıslah eylesın. Ama işte anne baba sana şöyle savunuodud aç mı kalsın?

Memur değil sen iz işten ayrilin biraz bakalım eşiniz evi tek başına gecindirsin

Ailesini kiramiyor olabilir, uygun dille siz onlarla konussaniz belki sizinde ihtiyaciniz oldugunu anlarlar belki ogullari utaniyordur onada hak verin anne baba sonucta
Geçen sefer kredi çektiğinde boşanma aşamasına geldik onun ailesi benim ailem herkes duydu. Sonrasında adam kalkıp ne var kredi çektiyse ne olmuş oğlum değil mi dedi. Bende geçinemediğimizi söyledim ama hiç birşekilde geri durmuyorlar

Memur değil sen iz işten ayrilin biraz bakalım eşiniz evi tek başına gecindirsin
Bunu da çok düşündüm ama benim ailem çok yakınımızda oturuyo akşamları falan yemeklerde hep birlikteyiz o yüzden herşeyi güllük gülistanlık sanıyor sanırım

Bosanacaksan şimdiye kadar bosanirdin zaten.
Sürekli kavga gürültü ama devam.
Bosanamam diyorsun da bu konuyu dillendirip kavga etmeyin.
Yani kavga ediyorsun ,sitem ediyorsun ama kocan bildiğini okuyor.
Özetle seni dinlemiyor..

Öncelikle, onun gönderdiği kadar tutarı ailenize gönderin siz de. Sonra kendisine de söyleyin.
Kendisine söylerken bundan sonra hesaplarınızı ayıracağınızı, masraf neyse onun yarısı kadar tutarı ortaya koyacağınızı söyleyin.
Orta yolu bulmaya hevesli değilse bu şekilde size yaşam uyuyorsa bu şekilde devam edin. Uymuyorsa boşanın.

Orta yol: Ortak hesap

Evlilikte bir kere yüz göz olup boşanma vs konuşulduktan sonra tekrar eskisi gibi olunmuyor.
Hayat sizin karar sizin.Esiniz ailesine hayır diyemiyor ve böyle devame edecek.Kredi miktari bahsi geçen para ne kadar bilmiyoruz ama belki çok zor durumdadirlar.Birgun sizin ailenizinde ihtiyaci olursa sizde hayır diyemeyebilirsiniz.Tabii ki yalan söylemesi vs yanlış.Anlayisla konuşmayı deneseniz belki vardir bir hikayesi.

Back