Selamlar,
İçim yine baya doldu taştı, bu sefer ki biraz farklı.. Uzun olabilir baştan uyarayım.. okursanız ve yorumlarsınız minnettar kalırım.. objektif bakış açılarına ihtiyacım var. linç etmeyin demiyorum hobi olarak yine edin, ama gerçekçi yorumlara ihtiyacım var.
Eşimle 3 senedir beraber 1 senedir de evliyiz. Kendimizi bildim bileli biz kavga ederiz. ota b.oka suya havaya herşeye kavga ederiz. bazen günlerce sürer.. sevgili dönemindeyken defalarca birbirimizi engelledik ayrıldık barıştık vs vs. 1 haftaya iyiysek 3 hafta kötüyüz öyle söyliyim..
nişan gecesi ayrılalım diyen insanlarız.. nikahtan 1 hafta önce nişan atacak olan insanlarız.. kına anında birbirimize giren insanlarız.. düğün gecesi kavga eden insanlarız.. artık rutine bağladık..
sebepler değişik.. kimine göre ben haklıyım kimine göre eşim haklı.. ama kendimi açımızdan baktığımızda hep kendimizi haklı görüyoruz. bu yüzden kavgalar bitmiyor. ama ilk adımı atan hep eşim oluyor. sevgiliyken hep ben gittim ona 2 sene ben ayakta tuttum bizi.
sonra bana bi salma geldi yoruldum çünkü. o günden beri de eşim ayakta tutuyor bizi..
ben eşim için çok fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum.. yapmam dediğim onca şeyi yaptım onun için..
ama o benim için neler yaptı dediğimde genelde ufak tefek şeyler..
çok fazla da aileci.. ailesiyle kötü olsam beni siler mesela eminim buna..
eski konularımı okuduysanız bilirsiniz bayılma mevzusu misafirlik mevzusu falan orda yapısını az çok tahmin edersiniz..
yani bana sorsanız hangi konuda iyisiniz uyumlusunuz ? hiç bi konuda derim sanırım
bile bile lades dedik galiba.. evlenince düzeliriz dedik bilemiyorum
ikimizde dominant burnunun dikine giden insanlarız..
belki benim takıldığım şeyler çok saçma küçük şeyler bilmiyorum..
kavga çıkaran taraf hep benmişim gibi gözüküyorum. ama 3 senedir durduk yere kavga çıkarıyor olamam heralde ? asla kabul etmiyor hatalarıı
asla ya bu kız niye böyle düşünüyor demiyor
çevresinden örnekler veriyorum mesela bi olay oluyor. abisi kuzenleri falan benim gibi tepki veriyor eşim daha farklı tepki veriyor.
ya bunca insan aynı şeyi düşünürken sen farklı düşünüyosan sorun kimde ?
herkese karşı aşırı hassas, ailesine akrabasına arkadaşına vs. ama bana karşı asla bi hassasiyet göremiyorum
sanki hep kötüler oldum iyisi hiç mi yok bu adamın diyosanız %60 kötü %40 iyi derim
yeterince açık oldu mu bilmiyorum velhasıl kelam durumlar böyle bizde.. bunlar boşanmak için yeterli sebepler mi..
sanki ömür boyu anlaşamıcaz gibi hissediyorum.. çünkü benim a dediğimi b diye anlıyor.. ya da öyle anlamak işine geliyor..
ya da bi terapi falan mı denemeli bilemiyorum..
aslında daha çok detay vardır ama şuan kafamda toparlayabildiklerim bunlar..
sorularınız olursa belki daha net anlaşılır..
ne dersiniz ?