• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak???

1 kez terapiste gittik ama ben 40 dk görüştüm eşim 5 dk görüşüp çıktı. Terapisti deli doktoru olarak görüyor. Zaten o zaman da benim isteğimle gitmiştik. Haklısınız evet ama bizim aramızdaki farkı şöyle söyleyeyşm eşim aristo mum filozof olmasını bırakın Aristo yu beyaz eşya markası diye tanıtsam kanar. Filozof un f sinden haberi Yok.. evet ben hatalıyım aşkıma yenil düştüm. Çok sevdiğimi düşündüm gözüm hiçbi şeyi görmedi :KK43:
Eşinin tamamiyle kültür açısındas yetersizliği seni fazla detaylı düşünmeye itmiş anlıyorum.
Ne dersek diyelim anlıyorum ki sen aslında kararını çoktan vermişsin.
Peki mutlu olacak mısın düşündügün boşanma kararı gerçekleştiğinde ?
Yani sana yeni bir nefes aldıracak mı ?
Hiç mi kurtarılabilecek bir tarafı yok bu işin ?

Aslında eşini seviyorsun severek evlendin sonuçta ama yaşananlar sizi biraz yıpratmış eşinle daha çok ilgilenmeye çalış içinden gelmese bile onu sevdiğini söyle sen sürekli kafanda olumsuz şeyler düşündüğün için boşanmaya odaklanmıssın eşini ve çocuğunu sev yuvanı sev bir yuva kolay kurulmuyor

Çok bencilsin... evlilik zaten böyle birsey degilmi. Birşeylere çabalamak. Birşeyleri rayına oturtmak. Cok paraniz varsa aile terapisine gidin.

Ben bu kültür farkını veya egitim farkini oldum olası 40 yaşına geldim hala anlayamadım anlamicamda. Bu bizim türklerde var yemin ederim başka hicbiryerde yok. Zengin koca bulup evde pinekleyen kadinlar. Liseyi bile zor bitirmisler. 10'a kadar sayamayanlar Gucci Versace giyip eşleri sayelerinde insan yerine koyuluyor. Ama kadın fazla kazansa eşime harçlık veriyorum, hemen ayrıl, o ne bicim koca oluyor. Kocalar fazla kazanınca sorun yok çatır çatır yiyorsunuz ama kadin fazla kazansın hemen "eğitim farki" :kusmuk:3 yıl sevgili olduğunda anlamadinmı adamın eğitim farkini. Ne konuşmak istiyorsunda eşinle konusamiyorsun.
Atommu parcalicaksiniz nolucak yani
:super:

bende eşimden yüksek maaş alıyorum ve hiç bunu problem etmedim
çünkü biz hayatı beraber omuzlayanbir çiftiz
eşin aristoyu, filozofu bilmiyordur belki ama senden daha fazla siyaset bilgisine sahiptir
yada tarihe
aslında hepimizin eksikleri kusurları yok mu?
var elbette ben bilimsel birşeyle ilgilenirken eşim çok daha farklı birşeyle ilgili konuşur
hayranlıkla dinlerim
siz sanki adam memur diye hiç birşeyden anlamaz yaptınız
size çok kızdım gerçekten
evet yanlış şeyler yaşanmış ama düzeltilmesi için söz verilmiş ve çabalanmış
ve çabalanıyor
insan inan ki sadece para ile mutlu olmaz olamaz

Bence çocuğun aile bütünlüğü içinde büyümesi için biraz çaba göstermelisin. Çocuk olmasa mutsuz olduğun yerde durma derdim ama iki kafadar değil anne ve babasınız. Şimdi çocuk anne babadan boşanmıyor diyen olabilir mutlaka ama hiç çaba sarfetmeden parçalanmış bir ailesi olması bana doğru gelmiyor. Biraz bencilliktir..

Eşinle konuşmalısın boşanmanın fırsatını kollamadan önce. Eskisi gibi olabilir miyiz bilmiyorum ama çocuğumuz için denemeliyiz demelisin. Eşine göre sorun görünmüyor ama seni geri kazanmalı...

Eşinin tamamiyle kültür açısındas yetersizliği seni fazla detaylı düşünmeye itmiş anlıyorum.
Ne dersek diyelim anlıyorum ki sen aslında kararını çoktan vermişsin.
Peki mutlu olacak mısın düşündügün boşanma kararı gerçekleştiğinde ?
Yani sana yeni bir nefes aldıracak mı ?
Hiç mi kurtarılabilecek bir tarafı yok bu işin ?
bilmiyorum. Bireysel terapiye gitmeyi düşünüyorum. Düşüncelerim ne onu bşke bilmiyorum. Her şey düzelecekmiş gibi geliyor evet. Boşanınca önce mahalle baskısı beni üzecek akrabalar laf edecek çevre laf edecek vs ama 3 yıla her şey geçecek bitecek gibi geliyor. Babam üzülür annem üzülür bana baskı yapmazlar ama üzülürler... bu süreç zor olur tabiki. Sevgililik değil ki bu...

Bence çocuğun aile bütünlüğü içinde büyümesi için biraz çaba göstermelisin. Çocuk olmasa mutsuz olduğun yerde durma derdim ama iki kafadar değil anne ve babasınız. Şimdi çocuk anne babadan boşanmıyor diyen olabilir mutlaka ama hiç çaba sarfetmeden parçalanmış bir ailesi olması bana doğru gelmiyor. Biraz bencilliktir..

Eşinle konuşmalısın boşanmanın fırsatını kollamadan önce. Eskisi gibi olabilir miyiz bilmiyorum ama çocuğumuz için denemeliyiz demelisin. Eşine göre sorun görünmüyor ama seni geri kazanmalı...
konuşursam çok sinirlenir. Deli olur. Üzülür kurar döker. Sonra da gider boşanalım der. Tamam der. Ve hep beni suçlar belki büyüdüğünde oğlumu da doldurur... karşıma alıp bunları konuşabileceğim bi adam değil. Keşke anlayabilsem. Evet beni çok Sever çok ilgilenir. Mutlu etmeye çalışır. Ama... ama lar var işte :(

bende eşimden yüksek maaş alıyorum ve hiç bunu problem etmedim
çünkü biz hayatı beraber omuzlayanbir çiftiz
eşin aristoyu, filozofu bilmiyordur belki ama senden daha fazla siyaset bilgisine sahiptir
yada tarihe
aslında hepimizin eksikleri kusurları yok mu?
var elbette ben bilimsel birşeyle ilgilenirken eşim çok daha farklı birşeyle ilgili konuşur
hayranlıkla dinlerim
siz sanki adam memur diye hiç birşeyden anlamaz yaptınız
size çok kızdım gerçekten
evet yanlış şeyler yaşanmış ama düzeltilmesi için söz verilmiş ve çabalanmış
ve çabalanıyor
insan inan ki sadece para ile mutlu olmaz olamaz
haklısınız. Memur siye bi şey bilmiyor düz sap gibi biri değil tabiki. Ama Ben kendim istediğim için hak ederek müdürlük konumuna geldim ileride daha da yükselmeyi düşünüyorum. Bu işte iyiyim seviliyorum. Eşimle aramızdaki fark gittikçe artacak :( bunkar beni çok korkutuyor

Aslında eşini seviyorsun severek evlendin sonuçta ama yaşananlar sizi biraz yıpratmış eşinle daha çok ilgilenmeye çalış içinden gelmese bile onu sevdiğini söyle sen sürekli kafanda olumsuz şeyler düşündüğün için boşanmaya odaklanmıssın eşini ve çocuğunu sev yuvanı sev bir yuva kolay kurulmuyor
tam da bu yüzden kararsızım. Bireysek terapiye gideyim diyorum belki bana yardımcı olur terapist. Bu kararsızlık bu mutsuzluk beni çok üzüyor. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum

konuşursam çok sinirlenir. Deli olur. Üzülür kurar döker. Sonra da gider boşanalım der. Tamam der. Ve hep beni suçlar belki büyüdüğünde oğlumu da doldurur... karşıma alıp bunları konuşabileceğim bi adam değil. Keşke anlayabilsem. Evet beni çok Sever çok ilgilenir. Mutlu etmeye çalışır. Ama... ama lar var işte :KK43:

Eksik yazdım galiba konuşmaktan kastım boşanma değil evlilik terapisti idi.
Bence siz bir delilik anında boşanma dilekçesi doldurmadan çocuğunuz için evliliğinizi canlandırmalısınız.

Evlenmeden onceki koskaca 3 yil sizin kultur farki egitim maas vs konulardaki farkliligi anlamaniz icin cok uzun bir sure. Aileye kv gorumce olaylarini karistiranlara cok kiziyorum kapatin kapinizi kimseyi duymayin onemsemeyin benim esim onemlidir benim icin aile huzurum onemlidir. Neyse sizin durum sanki tukenmislik sendromu gibi yeni bir sayfa acayim şoyle olsun böyle olsun bencillik ediyorsunuz gibi geldi bana senin benim param demek yerine bizim paramiz demek onemli olani cunku evlenince seni beni olmaz. Bugun yarin basina ne gelecegini bilemezsin farz et ki ( allah korusun) bir kaza gecirdin sagligini kaybettin ve calisamiyorsun para kazanamiyorsun o zaman ne olacak? Birlikte kesfedin her seyi alin karsiniza konusun rahatsiz oldugunuz seyleri iki insan birbirinden cok sey ogrenir benim bilmedigim konuda esimin tecrubesi vardir onun bilmedigi konuda da benim...gezin seyehatlere cikin hafta tatillerini bayram tatillerini degerlendirin bebecige yazik... yeniden baslayin sifirdan ama ego olmasin statu olmasin...

Sonradan müdür olmuşsun. Eşin de senin tabirinle düz memurmuş.
Bence insan sürekli değişebilir, ama yükselme fikrinden, misal daha da yükseleceğim bölge müdürü olacağım kafasından eşini sorumlu tutamazsın. Bana kalsa yeterli parayı kazanıyorsan bu hırslar gereksiz, insanı yoruyor.

Ben öğretmenim, üniversite mezunuyum ama tedaş ya da isu da memur olmak istiyorum direkt sınavsız alsalar, çünkü insanlarla duygusal bir bütünlükle bilfiil uğraşmak beni yoruyor. Bütün gün yüzlerce öğrenci arasında psikolojik olarak çok yıpranıyorum. Okulum da zor bir okul. Masa başında hart hurt konuşrsun, prosedür neyse o uygulanır düz memuriyette. İmreniyorum misal.
Eşim lise mezunu memur olsa kafaya takar mıydım, düşünüyorum takmazdım. Mezuniyet o kadar önemli değil, çünkü 90 sonrası çoğu üniversitedeki bilim dalları, öğretim üyeleri gerçek uzman yetiştirmiyorlar. Sadece diplomaya etiket basıyorlar. Yozlaştı yani milli eğitim sistemi. Ben de dahil.
Uzmanlığı, eğitimi geçtim ama kültür farkı feci bir şeydir işte. Ben de bu sebepten boşandım, aynı senin hislerini yaşıyordum. Çocuğum yoktu, 1 buçuk yıl içinde boşandım. ama sen çok uzatmışsın sanki. Ben çocuğum olsa boşanmazdım sanırım. Ama pek muhattap da olmazdım, arkadaşlarımla takılırdım çoğunlukla. Çocuğun yanında da arkadaş gibi takılırdım öyle. Yani bu sebepler boşanmaya yetmezdi. Bu arada tekrar evlendim, bir çocuğum oldu. Şimdi Pişman değilim:anne:
sen de boşancaksan neden diye sor kendine. Tekrar evlenmek için mi? Çocuğu olanlar tekrar evlenmemeli. Bu bencilliği, haksızlığı, çocuklarına yaşatmamalılar. Tek yaşamak, eşini evde görmemek için mi boşanacaksın? Olabilir. Sencesi öyleyse, hepiniz için makul. Oğlun da senle yaşar. Maaşını kurtarmak için mi boşanacaksın? Kurtarıp ne yapacaksın? Zaten maddi durumun iyiymiş. Sen neden boşanacaksın?

Evlenmeden onceki koskaca 3 yil sizin kultur farki egitim maas vs konulardaki farkliligi anlamaniz icin cok uzun bir sure. Aileye kv gorumce olaylarini karistiranlara cok kiziyorum kapatin kapinizi kimseyi duymayin onemsemeyin benim esim onemlidir benim icin aile huzurum onemlidir. Neyse sizin durum sanki tukenmislik sendromu gibi yeni bir sayfa acayim şoyle olsun böyle olsun bencillik ediyorsunuz gibi geldi bana senin benim param demek yerine bizim paramiz demek onemli olani cunku evlenince seni beni olmaz. Bugun yarin basina ne gelecegini bilemezsin farz et ki ( allah korusun) bir kaza gecirdin sagligini kaybettin ve calisamiyorsun para kazanamiyorsun o zaman ne olacak? Birlikte kesfedin her seyi alin karsiniza konusun rahatsiz oldugunuz seyleri iki insan birbirinden cok sey ogrenir benim bilmedigim konuda esimin tecrubesi vardir onun bilmedigi konuda da benim...gezin seyehatlere cikin hafta tatillerini bayram tatillerini degerlendirin bebecige yazik... yeniden baslayin sifirdan ama ego olmasin statu olmasin...
evet kabul ediyorum bencillik ettiğimi. Ben çok hata ettim. Bazı şeyleri görmezden geldim. Olsun az kazansın olsun lise mezunu olsun be farkeder ki ben onu seviyorum dedim. Hep bu kafadaydım. İşte yükselmek mi beni değiştirdi bilmiyorum. Ya da iş yerindeki çevrem mi beni etkiledi bilmiyorum. Misal başka bi işyeri müdürüyle toplantıda bi araya geliyoruz. Diyorum ki keşke benim eşim de böyle konuşsa benle keşke ortak bi alanımız olsa o da yükselmek istese o da hırslı olsa... o da statülü olsa. Bu düşünceleri beynimden atamıyorum :( atmak istiyorum emin olun

Sonradan müdür olmuşsun. Eşin de senin tabirinle düz memurmuş.
Bence insan sürekli değişebilir, ama yükselme fikrinden, misal daha da yükseleceğim bölge müdürü olacağım kafasından eşini sorumlu tutamazsın. Bana kalsa yeterli parayı kazanıyorsan bu hırslar gereksiz, insanı yoruyor.

Ben öğretmenim, üniversite mezunuyum ama tedaş ya da isu da memur olmak istiyorum direkt sınavsız alsalar, çünkü insanlarla duygusal bir bütünlükle bilfiil uğraşmak beni yoruyor. Bütün gün yüzlerce öğrenci arasında psikolojik olarak çok yıpranıyorum. Okulum da zor bir okul. Masa başında hart hurt konuşrsun, prosedür neyse o uygulanır düz memuriyette. İmreniyorum misal.
Eşim lise mezunu memur olsa kafaya takar mıydım, düşünüyorum takmazdım. Mezuniyet o kadar önemli değil, çünkü 90 sonrası çoğu üniversitedeki bilim dalları, öğretim üyeleri gerçek uzman yetiştirmiyorlar. Sadece diplomaya etiket basıyorlar. Yozlaştı yani milli eğitim sistemi. Ben de dahil.
Uzmanlığı, eğitimi geçtim ama kültür farkı feci bir şeydir işte. Ben de bu sebepten boşandım, aynı senin hislerini yaşıyordum. Çocuğum yoktu, 1 buçuk yıl içinde boşandım. ama sen çok uzatmışsın sanki. Ben çocuğum olsa boşanmazdım sanırım. Ama pek muhattap da olmazdım, arkadaşlarımla takılırdım çoğunlukla. Çocuğun yanında da arkadaş gibi takılırdım öyle. Yani bu sebepler boşanmaya yetmezdi. Bu arada tekrar evlendim, bir çocuğum oldu. Şimdi Pişman değilim:anne:
sen de boşancaksan neden diye sor kendine. Tekrar evlenmek için mi? Çocuğu olanlar tekrar evlenmemeli. Bu bencilliği, haksızlığı, çocuklarına yaşatmamalılar. Tek yaşamak, eşini evde görmemek için mi boşanacaksın? Olabilir. Sencesi öyleyse, hepiniz için makul. Oğlun da senle yaşar. Maaşını kurtarmak için mi boşanacaksın? Kurtarıp ne yapacaksın? Zaten maddi durumun iyiymiş. Sen neden boşanacaksın?
ben tekrar evlenmeyi düşünmüyorum. Oğluma yapamam bunu. Güvenemez zaten kimseye oğlum konusunda. Paramı kurtarmak için değil aslında. Düşünüyorum her ay tabiri caizse eşek gibi çalışıyorum para kazanıyorum ama ne için? Eve geliyorum mutsuzum. O parayı harcarken mutsuzum. İşimden memnunum isterdim ki evde de mutlu olayım. Eşime aşık olmak isterdim. Keşke sadece artılara odaklansam

evet kabul ediyorum bencillik ettiğimi. Ben çok hata ettim. Bazı şeyleri görmezden geldim. Olsun az kazansın olsun lise mezunu olsun be farkeder ki ben onu seviyorum dedim. Hep bu kafadaydım. İşte yükselmek mi beni değiştirdi bilmiyorum. Ya da iş yerindeki çevrem mi beni etkiledi bilmiyorum. Misal başka bi işyeri müdürüyle toplantıda bi araya geliyoruz. Diyorum ki keşke benim eşim de böyle konuşsa benle keşke ortak bi alanımız olsa o da yükselmek istese o da hırslı olsa... o da statülü olsa. Bu düşünceleri beynimden atamıyorum :KK43: atmak istiyorum emin olun
Tam olarak bu dusunce yanlis iste o adamlarin cogu eslerini aldatiyorlar esinizin ayda 10 bin tl kazanip da aksam eve gomlegindeki ruj iziyle geldigini dusunun bir de... o zaman maasin statunun ne onemi kaldi? Avrupada amerika da insanlar mudurlerine adiyla hitap ediyorlar biz de biraz bu var ego statü ama biz kast sistemiyle yonetilmiyoruz ki.. benim de bir tanidigim var kadin mudur degil ama maasi esine gore cok iyi adam da memur ama o kadin cok naif tatli birisi maaslarini havuzda topluyorlar her istediklerini yapiyorlar gezme yeme icme vs.. sizdeki kontrast etkisi olmus o an etkileniyorsunuz ve esinizle kiyasliyorsunuz bence bu saglikli degil bence siz bireysel olarak bi gitseniz belki dusunceleriniz degisir.

Tam olarak bu dusunce yanlis iste o adamlarin cogu eslerini aldatiyorlar esinizin ayda 10 bin tl kazanip da aksam eve gomlegindeki ruj iziyle geldigini dusunun bir de... o zaman maasin statunun ne onemi kaldi? Avrupada amerika da insanlar mudurlerine adiyla hitap ediyorlar biz de biraz bu var ego statü ama biz kast sistemiyle yonetilmiyoruz ki.. benim de bir tanidigim var kadin mudur degil ama maasi esine gore cok iyi adam da memur ama o kadin cok naif tatli birisi maaslarini havuzda topluyorlar her istediklerini yapiyorlar gezme yeme icme vs.. sizdeki kontrast etkisi olmus o an etkileniyorsunuz ve esinizle kiyasliyorsunuz bence bu saglikli degil bence siz bireysel olarak bi gitseniz belki dusunceleriniz degisir.
evet bireysel olarak bana birinin bi
Şeyler demesini beni dinlemesini istiyorum. Terapist bana aslımda ne düşündüğümü ne yapmak istediğimi söyler sanırım. Şu an terapistlerden başka çarem Yok :(

Öyle bi durumdayım ki eşimden öyle uzaklaştım ki keşke beni aldatsa da bitse diyorum bazen durumum cidden çok zor. Ve de karmaşık :(

tam da bu yüzden kararsızım. Bireysek terapiye gideyim diyorum belki bana yardımcı olur terapist. Bu kararsızlık bu mutsuzluk beni çok üzüyor. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum
Sağlıklı bir çocuğun var seni aldatmayan mi eşin var neden mutsuz olasın eşinin güzel huylarına odaklan hep olumsuzlukları görme çocuğun ve eşinle güzel vakit geçirin mutlu olmak aslında elimizde

Sağlıklı bir çocuğun var seni aldatmayan mi eşin var neden mutsuz olasın eşinin güzel huylarına odaklan hep olumsuzlukları görme çocuğun ve eşinle güzel vakit geçirin mutlu olmak aslında elimizde
sizce Yok olan sevgi tekrar yerine gelir mi :(

Back