• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak???

bebeğim büyüdüğünde beni suçlar diye korkuyorum. Ve mahalle baskısı olayı var ne deyip ayrılabilirim? Adam her şeyi dört dörtlük yapmaya başladı. Kötü biri olduğumu düşünüyorum bazen, kendimi çok suçluyorum

Peki daha ne ?
memur =müdür olayımı !
Ya bilmiyorum sanki bu karar ilerde şuanki acabalarınız ile yanlış karar olabilir.
Kendiniz bile bu fikre sağlıklı bakmıyorsunuz .

Evet.kizim 1 yaşındayken bir kadina mesaj atmisti.tesadufen gordum.15 dakikada evi terk ettim.cok sukur kizim 9 yasinda simdi ve sevginin bittigi yerde cok durmamak gerektiğini biliyorum artik.
7 yildir biri ile birlikteyim simdi evlenmek uzereyim.kendiside biliyor ki sevgim biterse durmam.
Sevgizilik ardindan mutsuzluk getirir
o kadar kötü bi his ki. Siz anlarsınız. Bazen görmek istemşyorum eve gelmesini istemiyorum bazen de kendimi sarsıyorum, saçmalama ona böyle davranmamalısın diye... kendimi bi yere hapsedilmiş hissediyorum :( çok çaresizim.

6 yıl diyorsunuz ? Yeni mi geldi ki aklınıza kültür farkı ?
O adama yazık değil mi sizin için , evliliğiniz için gayret ediyor.
Yine de tabi ki hayat sizin karar sizin.

Ben fazla gayret göremedim. Bir gelip özür dilemiş.
Kendine araba ve motor almış. Kredisini ödüyor gerisi yan gel osman. Benim hayatimi 100% maddi karşılayacak insan bulsam kuru özürü bende dilerim

Sevgi bittiyse iflah olmaz artık o evlilik.İttir kaktır bir süre daha gider sadece.Hislerinden eminsen ona göre hareket et.Bir parça kırıntı varsa içinde terapi alın beraber.Kolay değil biliyorum bunları yaşamak.Hakkında hayırlısı.

Kendine araba ve motor almış. Kredisini ödüyor gerisi yan gel osman. Benim hayatimi 100% maddi karşılayacak insan bulsam kuru özürü bende dilerim

Kendine derken neden şahsi bakıyorsunuz olaya ?
YANİ eve herhangi bir eşya alınınca evlilikte onun mu oluyor .
Bu tamamen aile 'ye mahsus bir durum değil mi ?

bakın her şeyi bende arkadaşlarıyla kafeye giderken bile benden alıyor ve artık dayanamıyorum. Onun da bir suçu yok hata bende evlenmemeliydim :(

Sevgi bittiyse iflah olmaz artık o evlilik.İttir kaktır bir süre daha gider sadece.Hislerinden eminsen ona göre hareket et.Bir parça kırıntı varsa içinde terapi alın beraber.Kolay değil biliyorum bunları yaşamak.Hakkında hayırlısı.
o kadar zor ki. Benimle birlikte olmak istediğinde reddediyprum bazen. Çünkü istemşyorum :(

Seninle aynı duygulara sahibim ve çok iyi anlıyorum. Benim de sevgim bitti diyorum, kalbim uzaklaştı ondan. Sizde de memur yada müdür olmak değil mesele, yılların birikmiş ligi. Bende de aynı. Ben sakin bir mizaca sahibim. Kavga ettigimizde o bağırır çağırır kırar döker ben sessizce beklerim sinirinin geçmesini. Ama içimde hep bi yara olarak kalır o. Bu da tabi birike birike sevgiyi öldürdü. Çok konuşmayı istiyorum onunla bu duygularımı. Ama bişey engel oluyor. Demekki daha zamanı var diyorum. Herşeyin hayırlısı olsun sizin içinde en hayırlısı olsun.

Kendine derken neden şahsi bakıyorsunuz olaya ?
YANİ eve herhangi bir eşya alınınca evlilikte onun mu oluyor .
Bu tamamen aile 'ye mahsus bir durum değil mi ?

Galiba öyle oluyor. Benim eşim tüm maddi yükü sirtlansa ve ben TÜM gelirimi krediye bağlayıp hem araba hemde motor alsam ve zorunlu şekilde eşimden harclik alma durumunda kalsam bunu egoislik olarak deklare ederim.
2 motorlu alet yerine bir alir, geriye kalan parayla tatiller filan düzenler hadi neyse...
Bu şekilde kendini etkisiz eleman konumuna sokuyor...

ekonomik durumum çok iyi. Ailemin durumu da iyi hemen şu an kendime ev de alabilirim ya da kiraya da çıkabilirim. Ama eşimin verdiği emek? Onu üzecek olmak? Minik bebeğim :KK43:
Çok bencilsin... evlilik zaten böyle birsey degilmi. Birşeylere çabalamak. Birşeyleri rayına oturtmak. Cok paraniz varsa aile terapisine gidin.

Ben bu kültür farkını veya egitim farkini oldum olası 40 yaşına geldim hala anlayamadım anlamicamda. Bu bizim türklerde var yemin ederim başka hicbiryerde yok. Zengin koca bulup evde pinekleyen kadinlar. Liseyi bile zor bitirmisler. 10'a kadar sayamayanlar Gucci Versace giyip eşleri sayelerinde insan yerine koyuluyor. Ama kadın fazla kazansa eşime harçlık veriyorum, hemen ayrıl, o ne bicim koca oluyor. Kocalar fazla kazanınca sorun yok çatır çatır yiyorsunuz ama kadin fazla kazansın hemen "eğitim farki" :kusmuk:3 yıl sevgili olduğunda anlamadinmı adamın eğitim farkini. Ne konuşmak istiyorsunda eşinle konusamiyorsun.
Atommu parcalicaksiniz nolucak yani

Hissettiklerinizin maddiyatla bir ilgisi yok. Şu an karşında zengin bir insan olsa da fark etmez. Sevgi bittiyse yapıcak bişey yok. Ama bugün ama yarın kaçınılmaz son!!!

Bu kültür bilmem ne farkları fasa fisosunu evlenmeden önce buraya konu açmış olsaydınız size evlenmeyin derdim/derlerdi.

Lakin evlenmişsiniz ne güzel bir çocugunuz da var ve aranızdaki bariz problemler çözüme kavuştuktan sonra hor görmeniz hiç iyi bir eylem değil size demiş olayım.

Çocugunuzun babası, canınızın bir parçasının dünyaya gelmiş olmasına vesile olan ve anladıgım kadarıyla da ilgili bir babadan bahsediyorsunuz peki neden eskiden degil de şimdi gözünüze batmaya başladı ?

Yapmayın lütfen bir çift terapistine gitmeyi deneyebilirsiniz boşanma mevzularına girmeden önce deneyip hala düşüncelerinizde ve hislerinizde bir degişim olmayacaksa o zaman ayrılmayı düşünebilirsiniz ama denenemekten bir zarar geleceğini sanmıyorum.

Hislerimizi duygu ve düşüncelerimiz belirliyor malum belki de sizin de eksik yaptıgınız bir şeyleriniz hatta eşinize göre yetersiz kaldıgınız kısımlarınız olabilir en azından bunları tolore edebilecek destegi aldıktan sonra oturup bazı şeyleri konuşmak ve karara bağlamak daha etik ve mantıklı geliyor bana.

Eşim mühendis bense finans depertmanında çalışan bir bireyim. Bizim de aramızda hem kültür hem hayata bakış açısında hem de kendini geliştirme açısından farklar mevcut. Bunları düşünerek kafada kurarak bir yere varılamayacagı aşikar o sebeble herkes birbirinizi nasıl kabul ettiyse o şekilde hayatını devam ettirmeye uğraşıyor.

Benim ak dediğime o kara dedi diye ya da benim maaşım onunkinden daha düşük diye kendini/kendimi hiç heba ettigimi hatırlamıyorum.

Ben kitap okuyan biriyim eşim ise okumayan biri.
Benim zamanım yok diyen bir insan neden okumuyorsun dediğimde projelerle ilgilenmekten kendime ayıracak vaktim kalmıyor diye cevap alıyorum kendime ayırdıgım zamanı ise sizi de dahil ederek ailece bir şeyler yaparak mutlu olmak yoluna gidiyorum diyor ve karışamıyorum.

Mükemmel derecede bir sayısal mantıgı var bense sözelciyim.

Aristo diyorum hıhı filozof diyor ama sadece bu kadar :) Yani demem o ki ilgi alanları farklı bir bireyin ben zaten ne oldugunu bilerek hayatıma dahil etmişim sonradan bunların gözüme batması sadece hele ki bir çocukta varsa işin içinde bencillik gibi geliyor bana.

Her evlilikte sorunlar mevcut, bal kaymak 7/24 saat nıc nıc bir evlilik yaşamıyor kimse zannımca. Herkesin ilgilendigi ve bu hayatta meşgul ettiği bir yeri var. Önemli olan siz eşinizin yanınızda mı duruyorsunuz yoksa tam karşısında mı ?
Çocuk büyütüyorsunuz üstelik ve zaten aranızda olan mevcut sorunları bir nevi halletme yoluna gittiğine dair olumlu adımlarını da konu içinde belirtmişsiniz.

Ben derim ki gelin bence siz bu boşanma mevzusunu onu iyice tahlil etmeden işleme koymayın.

Eşinizle ortak ilgi duyabileceğiniz alanlar yaratmaya bakın.

bakın her şeyi bende arkadaşlarıyla kafeye giderken bile benden alıyor ve artık dayanamıyorum. Onun da bir suçu yok hata bende evlenmemeliydim :KK43:

Cok cok üzülerek söylüyorum ama eşiniz yagli kapi bulmuş.
Sizden özürüde kesin altin yumurta veren tavuk kacmasin diye diledi.
Şuanda sizden alip ailesine vermiyor ama yine sizin sirtinizdan geciniyor.... eeee caba nerde? Ne değişti? Önceden anasina veriyordu simdide bankaya?
Araba ve motor kimin üstüne?

Cok cok üzülerek söylüyorum ama eşiniz yagli kapi bulmuş.
Sizden özürüde kesin altin yumurta veren tavuk kacmasin diye diledi.
Şuanda sizden alip ailesine vermiyor ama yine sizin sirtinizdan geciniyor.... eeee caba nerde? Ne değişti? Önceden anasina veriyordu simdide bankaya?
Araba ve motor kimin üstüne?
eşimin üstüne tabiki. Ve arabaya da benden çok ailesi biner işyerim evime on dk yürüme mesafesinde ben araba kullanmıyorum. Yani bunları düşünüyor olmak bile beni üzüyor

S
o kadar kötü bi his ki. Siz anlarsınız. Bazen görmek istemşyorum eve gelmesini istemiyorum bazen de kendimi sarsıyorum, saçmalama ona böyle davranmamalısın diye... kendimi bi yere hapsedilmiş hissediyorum :KK43: çok çaresizim.
Sevgin bitmis.
Bende birebir bu duygu karmasasindan gectim anliyorum.
Sevgi bitincede ne yapilsa malesef kar etmiyor

eşimin üstüne tabiki. Ve arabaya da benden çok ailesi biner işyerim evime on dk yürüme mesafesinde ben araba kullanmıyorum. Yani bunları düşünüyor olmak bile beni üzüyor

Mesleğim gereği okadar madur kadin gördümki artik 200000 metreden kokusu geliyor bana. Söyle arabayi senin üstüne yapsın. Asla yapmaz. Adim gibi eminim.
Ben eşinizi hic sevimli bulmadim. Hic.

Bu kültür bilmem ne farkları fasa fisosunu evlenmeden önce buraya konu açmış olsaydınız size evlenmeyin derdim/derlerdi.

Lakin evlenmişsiniz ne güzel bir çocugunuz da var ve aranızdaki bariz problemler çözüme kavuştuktan sonra hor görmeniz hiç iyi bir eylem değil size demiş olayım.

Çocugunuzun babası, canınızın bir parçasının dünyaya gelmiş olmasına vesile olan ve anladıgım kadarıyla da ilgili bir babadan bahsediyorsunuz peki neden eskiden degil de şimdi gözünüze batmaya başladı ?

Yapmayın lütfen bir çift terapistine gitmeyi deneyebilirsiniz boşanma mevzularına girmeden önce deneyip hala düşüncelerinizde ve hislerinizde bir degişim olmayacaksa o zaman ayrılmayı düşünebilirsiniz ama denenemekten bir zarar geleceğini sanmıyorum.

Hislerimizi duygu ve düşüncelerimiz belirliyor malum belki de sizin de eksik yaptıgınız bir şeyleriniz hatta eşinize göre yetersiz kaldıgınız kısımlarınız olabilir en azından bunları tolore edebilecek destegi aldıktan sonra oturup bazı şeyleri konuşmak ve karara bağlamak daha etik ve mantıklı geliyor bana.

Eşim mühendis bense finans depertmanında çalışan bir bireyim. Bizim de aramızda hem kültür hem hayata bakış açısında hem de kendini geliştirme açısından farklar mevcut. Bunları düşünerek kafada kurarak bir yere varılamayacagı aşikar o sebeble herkes birbirinizi nasıl kabul ettiyse o şekilde hayatını devam ettirmeye uğraşıyor.

Benim ak dediğime o kara dedi diye ya da benim maaşım onunkinden daha düşük diye kendini/kendimi hiç heba ettigimi hatırlamıyorum.

Ben kitap okuyan biriyim eşim ise okumayan biri.
Benim zamanım yok diyen bir insan neden okumuyorsun dediğimde projelerle ilgilenmekten kendime ayıracak vaktim kalmıyor diye cevap alıyorum kendime ayırdıgım zamanı ise sizi de dahil ederek ailece bir şeyler yaparak mutlu olmak yoluna gidiyorum diyor ve karışamıyorum.

Mükemmel derecede bir sayısal mantıgı var bense sözelciyim.

Aristo diyorum hıhı filozof diyor ama sadece bu kadar :) Yani demem o ki ilgi alanları farklı bir bireyin ben zaten ne oldugunu bilerek hayatıma dahil etmişim sonradan bunların gözüme batması sadece hele ki bir çocukta varsa işin içinde bencillik gibi geliyor bana.

Her evlilikte sorunlar mevcut, bal kaymak 7/24 saat nıc nıc bir evlilik yaşamıyor kimse zannımca. Herkesin ilgilendigi ve bu hayatta meşgul ettiği bir yeri var. Önemli olan siz eşinizin yanınızda mı duruyorsunuz yoksa tam karşısında mı ?
Çocuk büyütüyorsunuz üstelik ve zaten aranızda olan mevcut sorunları bir nevi halletme yoluna gittiğine dair olumlu adımlarını da konu içinde belirtmişsiniz.

Ben derim ki gelin bence siz bu boşanma mevzusunu onu iyice tahlil etmeden işleme koymayın.

Eşinizle ortak ilgi duyabileceğiniz alanlar yaratmaya bakın.
1 kez terapiste gittik ama ben 40 dk görüştüm eşim 5 dk görüşüp çıktı. Terapisti deli doktoru olarak görüyor. Zaten o zaman da benim isteğimle gitmiştik. Haklısınız evet ama bizim aramızdaki farkı şöyle söyleyeyşm eşim aristo mum filozof olmasını bırakın Aristo yu beyaz eşya markası diye tanıtsam kanar. Filozof un f sinden haberi Yok.. evet ben hatalıyım aşkıma yenil düştüm. Çok sevdiğimi düşündüm gözüm hiçbi şeyi görmedi :(

Back