Boşanmak Üzereyim!!!

Nişanlılık dahil 2 yıl.
Tartışmalar genelde onun ilgisizliği bir ortamda sanki 10yıllık evli gibi davranmaları.
Ailem uzak şehirden geliyor o ise yine 12 de geliyor. Bi özel davranışı yok geç geldiği gibi hadi yatalım diyorsn sen git geliyorum diyor.Söylensem ufak şeyleri sorun ediyosun bıktım artık diyor. Evlerine gidiyorz konuşurken bile ben orda varmıyım yokmuyum belli değil.En büyük sorunlardan biride yatakodası.Telefonsuz wc ye dahi gitmemesi aldatıyor diyemem birşeyini görmedim ama sakınması sorun oldu.

Bütün yorumlarını okudum da,
eşin evli olduğunuzu algılayamamış gibi ..
Bir evlilik danışmanına gitmeyi düşündünüz mü hiç ?

Ben geride durmuyormuşum herşeyi sorun ediyormuşum,erkeklik yapıyormuşum.
Başka sorun diye nitelendirebildiği hiç birşey yok.Sadece onun yaptıklarına verdiğim davranışlardan beni yargılıyor yoksa bireysel şurda hatalı diyebildiği hiçbirşey yok.Kendisine de söyledim ailen kendi evlatları gibi sever sayar evime geldiklerinde pervane olurum hürmette saygıda kusur etmem kimle tanıştırdıysa hepsi deger verir evde düzenli temiz kendime özenliyim.Biyerde bi incittiğim ağır söz etmişliğim asla olmaz.O ilk başta beni bu dik duruşumla sevdi istedi sonra ise bükemediği için battı herşeym ona.Sevgisi ise hepten tükendi.Nazaramı geldik biri bişeymi yaptı bunları bile düşünür oldum artık.

Sanki kendimi bizi okudum... Ben de 2006 da tanıştım 2013 te evlendik düşün o kadar uzun süreyi.. Aynı şey onda da var... Egosu tatmin olmuyor.. İlişkinin erkek tarafı sensin kadın tarafı benim sanki der hep.. Ben de 1,5 senelik evliyim ve bir oğlumuz var.. Tartışmalarımız çoğaldı.. Genelde ailesine düşkünlüğü yüzünden... Gerçekten böyle bir insanla hayat yürütmek çok ama çok zor... Ben eskisi gibi yapıcı düşünmüyorum artık çünkü çopk yoruldum... Kendisi toparlasın toparlamazsa da keyfi bilir diye bakıyorum artık... Yoruluyor insan gerçekten...

bisüre ayrı kalın bir ay iki ay ozaman özler seni hemen laylaylom olmaz sanırım yapısında da var biraz odunluk biraz yumusar gibi bosanmayı düşünme bence de önce biraz sabret gecici bir durum olabilir büyük ihyimalle siyasi işleri kafasını cokyordugundan senin en basit sıkıntın dag gibi duruo tahammülü kalmıo secimlerin gecmesini bekle bence düzelecek

bence çok aceleci davranıyorsunuz. evliliğe alışması, sorumluluklarını bilmesi için biraz zaman verseydiniz. evlilik 2-3 yılda anca oturuyor. bir süre ayrı kalmayı deneseniz daha mantıklı.

benim 4 yılım bitiyor ilk 2 yıl çok berbattı , geçen yaz da öyle, 1 ay annemde kaldım. yaz sonu tatile gittik ondan beri maşallahımız var, tabi ufak tefek problemler yok mu tabi ki var ama demem o ki biraz daha bekleyin o vermiyorsa sen bir şans ver

Çok sevdiğim sevildiğime inandığım için emek verip evlendiğim eşimle 1 yılımız olmadan boşanma eşiğine geldik.
Herşeyin çok güzel olması gereken bu zamanlarda biz 1 gün iyiysek 3 gün kötü olduk.Sevgiliyken gözümün nuru beni sevdiğine emin olduğum adam gitti farklı bir karakterle ilgi göstermeyen siyasi işlerinden ötürü sürekli eve geç gelen bana maddi manevi hiçbir desteğini göstermeyen bir adam oldu.

Anlayacağınız zorla sevilmek ilgi birşeyler yapmak istedim tartışsak dahi silbaştan yapıp güzel şeylerle yön vermek istedim o ise hep katı durdu.Yatak odamızda bile yeni evli olmamıza rağmen 15-20 günde bir dememe rağmen birlikte olabildik.Bazen şirinlikleriyle gönlümü kazandı ama çoğukez sevilmeme önemseme hissiyle ezildim içten içe yedim kendimi.Çalışan ayakları üstüne duran ve aile olarak da güçlü biriyim.
Öyle bir hale geldikki her tartışma sonucunda istersen büyüklerinle konuş baban burda al karşına konuş en sonunda konuştum ve ailemden kimse bu işi olur gözüyle mutlu olabilirim gözüyle bakmıyor.

Bende mücadele edebilirmiyim bilmiyorum.Ama o kurulu evimi boşaltmak onla olan anılarım sayesinde edindiğim arkadaşlarımız birsürü fotoğrafımız gittiğimiz yerler birlikte kullandığımız eşyalarımız belki saçma gelecek ama hepsini nasıl yok edeceğim çıkaracagım hayatımdan nasıl bir süreçtir bu.
Pazar akşamı aileler ablası eniştesi benimde teyzem öyle bir konuşma olduki ikimizin aileside orada hiç konuşamayan bir çift gördük sevgi görmedik bukadar çok severken nasıl bu hale geldiniz diyorlar.En son eniştesi 3-5 gün ayrıl kalıp düşünün lütfen sonu kötü olmasın dedi ve 2 gündür ayrıyız bu süreçte hala bakıyorum yine tripler felan facede normal siyasi paylaşımlar yanii pişman olsa gel tekrar deneyelim son sans dese belki diyeceğim ama onun bu kendinden taviz vermeyen haliyle bitmeye gidiyor.
Neyapacağım akıl verin bu durumu yaşayıp ayrılan yada ders alıp yoluna daha mutlu devam eden varmı?

Evliliğin ilk 1 yılı çok ama çok zordur. Bizde eşimle yıllarca flört ettik , evlenmeyi dört gözle bekliyordum . Günleri sayıyordum ama evlendikten sonra Allah'ım ben ne yaptım dedim geceleri ç.ok ağladığımı bilirim .. Evin içide ki dengeleri oturtana kadar çok ama çok problem yaşadık artık ben de boşanacağım diye düşünmeye başlamıştım . Demek ki evliyken olmuyoruz demeye başladım ..Daha sonra yavaş yavaş herşey oturdu , kavgalar kendiliğinden azaldı , ve şükürler olsun şimdi herşey yolunda .. Dünyaya 100 kere gelsem hepsinde de onunla evlenirim diyorum ki çok değil bundan 1 sene önce boşanırız biz diyordum .. Boşanmaların çoğu evliliğin ilk yılında oluyor .. Bence deneyin bıkmayın .. Boşanmak olmasın çözümünüz..
Su akar yolunu bulur .. Yaşadıklarınızı canı gönülden anlıyorum .. Ama mantıklı bir erkek asla sevmediği bi kadınla evlenmez bunu da unutmayın ..

yoo görüş ayrılığından değil, tamamen benden kopuk olmasın bir aile olarak bütünlüğümüzü göremeyişimden.
en son kırıldığım olayları koparan zaten diş ameliyatı olmam gerek kaçkez yanında söyledim dr araştırdım kartlarım müsait değildi ve bilmesine rağmen gel benim kartımdan hallederiz dahi demedi müsait olmasına rağmen.Neymiş ben neden dememişim ince düşünememiş olablirmiş.Evlilik bu mudur ben kendi ihtiyacımı karşılıyorsam tamam yoksa bende oda eksik.ama onda bişi olsa hadi yapalım hayatım ben tamamlarım bilmem ne.çok kırıldım bu konuda aşırı.

demesi mi gerekiyordu. siz aile olamamışsınız ki. maddi durumlar ortak olur. bazı erkekler - ataerkil durumdan dolayı- biraz muhtaçmışsın gibi yapmana ihtiyaçları oluyor. sende galiba ben her şeyi tek başıma da göğüsleyebilirim havası var.

ne güçlü ne çok güçsüz olmak lazım. sende güçlü imaj var. hal böle olunca eşinde - bensizde ihtiyaçlarını karşılayabilir havası - yaratıyor. eşinden birşeyler beklemeyi maddi duygusal vs. gurur meselesi yapmaman lazım... bunu aşarsan hayatın değişebilir.

bunu denedin mi ?

hazirandaki seçimle mi alakaı durum
eğer öyleyse biraz daha bekleyin bakalım seçimlerden sonra değişecek mi
bide madem görmüyor ihtiyacınızı siz söyleseydiniz karı kocasınız siz?
adam cinsel yönden bile ilgisizmiş dişiniz düşünememiştir biranda..

Daha yenisiniz herkes ilk yıllarında sıkıntılar yaşıyor, eşinize ve size zaman tanıyın.
Birşeyi yıkmak çok kolay ama yeniden yapması çok zor.
Biz nişanlılık döneminde çok kavga ederdik,ilgisizliğinden vs. Kavga çıkarmak yerine karar aldım çok iyi davranıp daha iyi bir sevgili olacam diye.. 1 ay boyunca kötü söz kavga vs etmedim, içime attım, ılımlı yanaştım güler yüzlü oldum, üstüme başıma dikkat ettim- gün içinde aradım sesini duymak istediğimi söyledim vb.. Bu sefer sen benim en kıymetlimsin bir senin yanında huzur buluyorum demeye başladı.
Algısı değişti kısaca. Deneyin derim, hakkınızda hayırlısı olsun.

sorunlar aslında büyük ve aşılmaz şeyler değil..ancak çözüm aramaya çalışmak öenmli..
eşiniz neden devamlı geç geliyor ne yapıyor yani?
adamın genel davranışları aldatan erkek davranışları ..ben farklı bir açıdan girdim konuya ama..
aldatan adam hep konuyu kjarşıya yönlendirmeye çalışıyor..sen şöylesin sen böyle yapıyosun vss gibi..erkek sen misin ben miyim diyerek ezilen adam psikolojisi..geç gelmeler..hesap vermemeler..vurdumduymazlık,nasılsa boşayamaz boşasa da farketmez tiripleri...

1 yıl karar vermek için çok erken tam ego savaşının doruğu az umursamayın ilgilenmesin boşverin dünya ondan ibaret dğil ya

bak sakın ayrı kalma,mehmet çoşkundenizden canlı dınledım,ama bunu ötesinde kendımden birlirm,etraf gözlemim,araya soğukluk girer,sensızlığe alışır,araya biri girer,yapma,ve bence bıraz sabır ve bişeymi yaptıları geç bu kadın mılleti ilk düşündüğü ee sizde bu yapılanı bozun o zaman öel bişey varsa,geçin bunları,insanız değişioruz gelişiyoruz,marsdı venüsde saturndu,yaşlarımız gidiyor,yaz kış hepsi tetikler,
eğer olduda ayrılcan ınan geçiyor,anılar falan hiç acıtmaz gün gelir,ama siyasete boşluktan girmiş olabilir,başka kariyer palnı idealleri olabilir,ve sen değdilde sneınle olan hayat bağı buna engel diye düşünebilir

Daha yenisiniz herkes ilk yıllarında sıkıntılar yaşıyor, eşinize ve size zaman tanıyın.
Birşeyi yıkmak çok kolay ama yeniden yapması çok zor.
Biz nişanlılık döneminde çok kavga ederdik,ilgisizliğinden vs. Kavga çıkarmak yerine karar aldım çok iyi davranıp daha iyi bir sevgili olacam diye.. 1 ay boyunca kötü söz kavga vs etmedim, içime attım, ılımlı yanaştım güler yüzlü oldum, üstüme başıma dikkat ettim- gün içinde aradım sesini duymak istediğimi söyledim vb.. Bu sefer sen benim en kıymetlimsin bir senin yanında huzur buluyorum demeye başladı.
Algısı değişti kısaca. Deneyin derim, hakkınızda hayırlısı olsun.

bizde nişan döneminde başladık bu tartışmalara sorumsuzluk ilgisizlik hep nişan stresi dedim mutlu olucaz evlenince dedim ama şimdi bakıyorum ne değişti kendi yakın arkadaşlarım onlarda benimle aynı evli kıskanıyorum nasıl mutlular evlerine gitmeye can atıyorlar.bense tek başıma geçirdim coğu aksamımı geldi ne sarılma ne öpme tek koltukta uzanıp tv izlemişliğimiz dahi yok halbuki ne heveslerim vardı.

1 yıl karar vermek için çok erken tam ego savaşının doruğu az umursamayın ilgilenmesin boşverin dünya ondan ibaret dğil ya
onu da yaptım canım hele şu özel işler umursama düşme üstüne dediler baktım 20 gün olmuş,umru değil.
kendi başıma arkadaşlarımla yada ablalarıyla program etsem gitsem daha çok sevinir serbest kalıyor diye.halbukii ben h.sonunu birlikte geçirip birbirine zaman geçirenlere nekadar özendim.

bak sakın ayrı kalma,mehmet çoşkundenizden canlı dınledım,ama bunu ötesinde kendımden birlirm,etraf gözlemim,araya soğukluk girer,sensızlığe alışır,araya biri girer,yapma,ve bence bıraz sabır ve bişeymi yaptıları geç bu kadın mılleti ilk düşündüğü ee sizde bu yapılanı bozun o zaman öel bişey varsa,geçin bunları,insanız değişioruz gelişiyoruz,marsdı venüsde saturndu,yaşlarımız gidiyor,yaz kış hepsi tetikler,
eğer olduda ayrılcan ınan geçiyor,anılar falan hiç acıtmaz gün gelir,ama siyasete boşluktan girmiş olabilir,başka kariyer palnı idealleri olabilir,ve sen değdilde sneınle olan hayat bağı buna engel diye düşünebilir
beni kaybetme korkusu yok canım kaçkez dedim mutluluğumuz için ben ondan zor bişey istemedim ki araba al ev al
vs... yapamayacağı zor birşey istemedim.Hayatım yüzüğünü takarmısın maneviolarak çok anlamlı benim için dedim takmadı defalarca söyledim msjlarda yazdım.eski güzel fotolarımıza güzel şeyler yazıp gönderdim cvp yok neden dedim yoğundum dedi.tlfnu sakınma bırak ortada kalsın dedim yok yapmadı güya soruomuşumda inat etmiş.eve geliyor sarılıp öpsem oynaşsam onunlaa amaa tv yee bakıyorum diyor hayıflanarak çekip gidiyorum yatağa gel diyorum film güzel onu izlicem sen yat diyor.ne özeli ne süprizi hiçbişeyi yok benim içime dert olan bunlar sevilmeme istenmeme hissi.
faceye benle koyduğu bütün resimleri kaldırmış neymiş bisürü adam ekliymiş karımı görmesinler eskiden görmüyolarmıydı sevgiliyken.bu şekilde ders alsın pişman olsun istedim ama bakıyorum kafa aynı kafa.bana da hiçbişy olmamış gibi gel hayatım baştan başlayalım demek düşmez ki.

Eşiniz vazgeçmiş görünüyor ne yapabilirsiniz ki kabullenmekten başka.
hiçbişey yapmayacağım yapamayacağım zaten ailemde çok tepkli ona karşı.
şimdi arayıp vardınmı eve diyor namusuyumya teyzemde olduğumdan emin oluyr aklınca başka kupkuru birses.

onu da yaptım canım hele şu özel işler umursama düşme üstüne dediler baktım 20 gün olmuş,umru değil.
kendi başıma arkadaşlarımla yada ablalarıyla program etsem gitsem daha çok sevinir serbest kalıyor diye.halbukii ben h.sonunu birlikte geçirip birbirine zaman geçirenlere nekadar özendim.
Kaç yaşında eşiniz?
Keşke evden ayrılmadan uzun bir süre , en az iki ay, onsuz da mutlu bir kadın profili çizseydiniz. Dönerseniz yiyip, içip suratına bakmayın. Parayamı ihtiyacınız var, isteyin çatır çatır harcayın. Bazı günler o geldiğinde evde olmayın. Hafta sonu onsuz planlar yapın. Evde beraber olduğunuz zaman da sohbet açarsa konuşun, açmazsa kendi başınıza takılın. Haber vermeden gidin yatın.O düşünsün bu benim etrafımda niye dönmüyor diye. Belki düşer köşeli jeton, kıymetinizi anlar.

X