Boşanmak üzereyim, çok kötüyüm yardim

belmiyum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.335
1.663
133
Merhaba arkadaşlar, evliliğimde 2. Yılım yeni doldu. Çok aşık olarak, gözümüz hiçbişeyi görmeyerek 1 yıllık sevgililigin ardından esimle evlendik. Eşim ailenin tek oğlu ve en küçük çocuğu. En başından beri klise olacak ama eşimin annesi ve ablası beni ıstemediler ve bunu çok belli ettiler. Çok uzatmayacagim özetle her şeye karışarak, huzursuzluk çıkararak ve duygu somuruleriyle, sürekli benimle bi yarış halinde oldukları icin zamanla esimle aramizin açılmasına, yavaş yavaş saygıyı zedelememize neden oldular. Daha önce iki kez önemli noktalarda müdahaleleri ve dolduruslariyla biz ayrılmanın eşiğine geldik. Birinde ben istemedim esimi caydırdim. Diğeri 3-4 ay önceydi onda da eşim ayrılmak istemedi bi şekilde tekrar düzelip devam ettik.
Duzeldigimizde de gayet mutlu olduk. Son ayrılıktan vazgecisimizde yeniden aşık gibiydik diyebilirim. Ne var ki başta bahsettigim bu kayınvalide görümce konularından yeterince yipranmistik. Üzerine olanlar kesinlikle bunların birikimi kanaatindeyim.
Şimdi biz bi gün -ne olduğunu bile tam olarak hatirlayamadigimiz- sudan bi sebepten tartıştık. Kırıcı bişey geçmedi aramızda. Eşimin küsme huyu hep vardı. Küstü yatağa yattı. Başta ben de kızgındim ama sonrasında yemek hazırlayıp onu öperek uyandırdım ama bana soğuk bi şekilde tepki verdi. Belki burada yanlış yaptım. Ben de ona tepki verdim. Neden böyle nazlaniyosun ben adım atiyorum gibilerinden. Ve böyle başladı aramızdaki soğukluk. Zaman geçtikçe yatakta birbirimize değmeye bile (istemeden) tahammül edemez olduk. İlk kez böyle bişey hissettim eşime karşı. Sonra eşim bunu açıkca söyledi de bana dokunma , benim tarafıma çok geçme gibi ( yazarken bi kez daha çok çocukça olduğunu anliyorum) benim bu tahammül edememe durumum kısa sürdü aslında, ama bana böyle dediği için sonraki günlerde ben de hiç yanasmadim. Geceler böyle geçerken üç gece üst üste bak uyarıyorum uykuda bile benim tarafıma geçersen seni uyandırır im. Bana dokunma filan demeye başladı ve artık 3. Gün dayanamadım ve bi kavga ettik. Bu arada yatakta ilk kez bana el kaldırdı, sonra ben de onun bu yaptığına sinirlendim Sonra da git bu yataktan artık seninle yatmak filan istemiyorum dedim. Ama o gece yanimda uyudu. Ertesi gun yine bi tartistik ve burda yatmiycaksin git diye cok usteledim. Uzun süre gitmek istemedi. Sonra gitmek zorunda kaldı. Bi daha bu yatağa asla donmiycem de dedi. Ertesi gün pişman olmuştum. Tekrar çağırdım yatağa. Gelmedi.
Bunlar olurken ben yemeğini filan hazırlamama rağmen bişeyi bahane ederek yemeği de ayırdı. Çamaşırları da ayrı yıkamaya başladı. Derken benimle aynı odada da oturmamaya başladı.
BiKaç kez böyle nereye kadar dedim. Gah umursamadim düzelir dedim. Nerdeyse soğukluk gireli 1 ay, her şeyini ayırali da 2 hafta olmuştur. Şu ana kadar kendi hatalarimi kabul ederek ve özür dileyerek 5-6 kez de adım attım. Çok inatçı dir. En Son bilgisayarında geçmise baktim çıplak kadın fotoğraflarına bakmış. Dışarıdaydı. Aradım bağırdım kızdım. Önce inkar etti sonra kabul etti. Ve ne hesap soruyosun ki bizim sonumuz belli, dedi. Sonrasında da cok kararlı görünüyor. Bitti diyor. En Son Kandil'den bi gün önce yapma etme yarın kandil uzatmaya lim dedim. Evet sorunlu bi evliligimiz vardı ama duzeliyorduk asiyorduk sorunları. Sanki bahane arıyormuş gibi beni bu kadar kolay harcaması beni mahvediyor. Bu arada gece yaşadığımız kavga sırasında ben ağır konuştum hiç söyleyeceğim ummayacagim şeyler çıktı ağzımdan. Erkek misin, adam mısın gibi. Biliyorum çok ağır. Ama sinir anında çıktı. Kaç kez özür diledim malesef ağladım. Şu anda kararlı görünüyor , benim düzeltmek istemem mi onu böyle güçlü yapıyor bilemiyorum. Blof mu ... daha yazacak çok şey var ama çok uzattım. Paylaşacak kimse yok, sizce artık ne yaparsan yap mi demeliyim. Yoksa alttan alarak zaman ne gösterir mi diyeyim. Artık adım atabilecegimi sanmıyorum gururum çok incindi. Şimdiden zaman ayırdığın iz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yani ayrılmanız sanki yerinde olacak. Belli ki ne siz öfkenizi dilinizi kontrol edebiliyorsunuz, ne de o inadından geçiyor.

Ayrıca siz bir şey düzelince hemen üzerine gidiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu kadar yüz göz olunduktan sonra ilişkiler kurtarılsa bile sıfır saygıyla gidiyor. Küsüldüğünde telaş yapmamak, barışınca da ilk fırsatta laf sokmamak gerekiyor evliliğin sürmesi için... Siz ise aynı yatağı paylaştığınız adama ne laflar etmişsiniz :KK51:

Şimdi eşiniz gelse barışsa siz ona yine öfke kusacaksınız belli. Siz de dolmuşsunuz, anlıyorum ama o da dolmuş. Belki kişilikleriniz gerçekten uygun değildir bilmiyorum ama boşanma aşamasına gelmeden terapist önerin lütfen ve ne derse desin siz dilinizi tutun..

Umarım düzeltirsiniz ama bence bu evliliği kurtarmak istiyorsanız tavırlarınızı tamamen değiştirmeniz lazım.

Son düzenleme:
Söylediklerinize katılıyorum. Yazarken zaten kendi kendimi çok eleştirdim. Ben asla bi erkeğe bu lafları kullanmam dediğim şeyleri kullandım. Ama gerçekten çok sinirlendirdi ve üzdü beni. Yaşadıklarım yazdiklarimdan çok fazla, soğukluğâ sesimi çıkarmadan, sabrettim. Ama inanın gecenin bi yarısı ben uyurken gelip beni sert bi şekilde uyardı 3. Gece boyunca 3.Yapisina kadar sabrettim bişey yok gibi davrandım ama uyurken de sanki mikrop musum gibi davranmasınà dayanamadım sonunda.

Cok ortada durumunuz.
Yani %50 sen %50 esin. Hanginiz daha hatali
Hanginiz daha itici olan taraf olmus
Birsey soylemek cok zor.

Bizimde bir donem ayni evde uzun bir
Sure iki farkli hayat yasadigimiz bir donemimiz oldu onun icin
Yazdiklarina cok cocukca demek istemiyorum ama disardan bakinca oyle
Gorunuyormus.

Son düzenleme:
Söylediklerini katılıyorum. Yazarken zaten kendi kendimi çok eleştirdim. Ben asla bi erkeğe bu lafları kullanmam dediğim şeyleri kullandım. Ama gerçekten çok sinirlendirmek ve üzdü beni. Yaşadıklarım yazdiklarimdan çok fazla, soğukluğâ sesimi çıkarmadan, sabrettim. Ama inanın gecenin bi yarısı ben uyurken gelip beni sert bi şekilde uyardı 3. Yapışma

Yaa sen niye kendini kötü hissediyorsun ki arkadaşım?
Söyleyene değil söyletene bakmalı.

Sen bakma yaşamadan konuşması kolay.

Adam resmen sinirlerini oyun hamuru etmiş.
Ben olsam ben de aynılarını yapabilirdim, cinnetim kötüdür.
O yüzden yüzde yüz masum bulma kendini hatalarının farkında ol ama
kendini de gömme çok.

Çünkü senin hanımefendiliğini koruman için karşında beyefendiliğini koruyan bir adam olmalı.

Yani ayrılmanız sanki yerinde olacak. Belli ki ne siz öfkenizi dilinizi kontrol edebiliyorsunuz, ne de o inadından geçiyor.

Ayrıca siz bir şey düzelince hemen üzerine gidiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu kadar yüz göz olunduktan sonra ilişkiler kurtarılsa bile sıfır saygıyla gidiyor. Küsüldüğünde telaş yapmamak, barışınca da ilk fırsatta laf sokmamak gerekiyor evliliğin sürmesi için... Siz ise aynı yatağı paylaştığınız adama ne laflar etmişsiniz :KK51:

Şimdi eşiniz gelse barışsa siz ona yine öfke kusacaksınız belli. Siz de dolmuşsunuz, anlıyorum ama o da dolmuş. Belki kişilikleriniz gerçekten uygun değildir bilmiyorum ama boşanma aşamasına gelmeden terapist önerin lütfen ve ne derse desin siz dilinizi tutun..

Umarım düzeltirsiniz ama bence bu evliliği kurtarmak istiyorsanız tavırlarınızı tamamen değiştirmeniz lazım.

karşılıklı hatalar ve dış etkiler sonucu yıkılacak kaçıncı yuva. iki taraf da anlayışla otursa konuşsa herşey düzelecek sanki. ama içinizdeki saygı bitmiş sizin. bence son kez konuşmaya ikna et orta yol ara olmazsa da allah büyük. yapacak bişi kalmamış demektir.

insan esine iyi davranir onunla arasi iyi olur hadi esinin ailesi tarafiyla sorun olur idare edilir.siz esinize karsida kotusunuz ailesinede ee adam bunalir tabi

Ben de kim daha hatalı kim değil karar veremedim ama eşin bir erkeğe yakışmayacak kadar ergence naz yapmış sense gereksiz ağır konuşmuşsun ki bunun zaten farkındasın .
Adım atmak istiyorsan ona duygularını içeren ,hatalarını bildiğin ama çok da alttan almayan bir mektup yaz ya da mail at ve bekle.
İşe yarar mı bilmiyorum ama denemekte fayda var gibi ve lütfen bu ara daha fazla arıza çıkarma,telefon kurcalama,çıplak kadın resimleri vs gibi.

Dediğim gibi ilk küstügünde evet gönlünü almaya çalışınca olumlu görmeyince onu tepki verdim. Ama sonra kendi haline bıraktım. Yerinde uzatmayalim dedim bişey dediğinde cevap vermedim. Zaten normal konuşuyorduk filan ama yakinligimiz gitmişti. Ben sabırlı olmaya çalıştım . Ama kisiliklerimizin uymadığının farkındayım. Kendimi torpulemis halim ve hala torpulemeye çalışıyorum. Ama eşim de sütten çıkmış ak kaşık değil. Beni o kıvama getirmek de çok kolay değildir. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Söylediklerinize katılıyorum. Yazarken zaten kendi kendimi çok eleştirdim. Ben asla bi erkeğe bu lafları kullanmam dediğim şeyleri kullandım. Ama gerçekten çok sinirlendirdi ve üzdü beni. Yaşadıklarım yazdiklarimdan çok fazla, soğukluğâ sesimi çıkarmadan, sabrettim. Ama inanın gecenin bi yarısı ben uyurken gelip beni sert bi şekilde uyardı 3. Gece boyunca 3.Yapisina kadar sabrettim bişey yok gibi davrandım ama uyurken de sanki mikrop musum gibi davranmasınà dayanamadım sonunda.

O zaman işte sadece çık bu yataktan diyecektiniz, gitmezse kendiniz çıkacaksınız. Ne gerek var erkekliğinden girip, başka şeylerden çıkmaya. Ha tartakladı mı sizi, gerekirse evden gönderecektiniz, olmadı siz bir süre ayrılacaktınız evden, içiniz soğumadan asla affetmeyecektiniz, ve bunları en fazla 10 hakaret içermeyen, kararlı kelime ile yapacaksınız. Gerekirse ayrılma kararını siz orada verecektiniz. Siz sanırım kaybetme korkusuyla barışıp barışıp öfke kusuyorsunuz adama. Öncelikle kaybetme korkunuzu yenmeye çalışın. Böylesi daha mı sağlıklı?

Size mikrop gibi davranırsa alacaksınız karşınıza, ayrılmak mı istiyorsun sen, diye soracaksınız insan gibi. İstiyorum derse tamam, kabul, ben de memnun değilim bu durumlardan ama içimizde pişmanlık kalmasın, önce bir terapiste gidelim diyeceksiniz. Yok derse o dava açsa bile mahkemede hakimden isteyeceksiniz bunu, terapist desteği ve zaman isteyeceksiniz..

Her şeyin bir yolu yordamı varken siz sanki gururdan değil de egonuzla hareket etmişsiniz. Olabilir, belki yaşınız küçüktür, belki eşinizle çok zıtsınız, öyleyse de zorlayıp, hakaret etmenin gereği yok ki. Olgun ve medeni olabilmek lazım. Genel anlamda egonuzu törpülemeye çalışın kendiniz için bundan sonra, her iyi hareketinizi belki kıymetimi bilsin, hemen barışsın, bana ilgi göstersin diye yapmışsınız, ama bu karşılığı göremeyince çığrından çıkmışsınız. Belki de bu zamana kadar evliliğinizde sizin her bçyle davranışınız ayrı bir balyoz indirmiş ilişkinizin temeline. Onun da hataları olsa da sanki onunkiler size tepki gibi geldi, en azından yüzde yetmişi sanki öyle, yani dışarıdan öyle anlıyoruz..

Ayrıca kaç yaşındasınız?

Yaa sen niye kendini kötü hissediyorsun ki arkadaşım?
Söyleyene değil söyletene bakmalı.

Sen bakma yaşamadan konuşması kolay.

Adam resmen sinirlerini oyun hamuru etmiş.
Ben olsam ben de aynılarını yapabilirdim, cinnetim kötüdür.
O yüzden yüzde yüz masum bulma kendini hatalarının farkında ol ama
kendini de gömme çok.

Çünkü senin hanımefendiliğini koruman için karşında beyefendiliğini koruyan bir adam olmalı.
Ama işte o zaman kaybetme korkusu olmamalı konu sahibinin, o harekette resti çekip kapının önüne koymalı. Ben öyle yapardım mesela, böyle de haklıyken haksız olmuyor mu kadın?

insan esine iyi davranir onunla arasi iyi olur hadi esinin ailesi tarafiyla sorun olur idare edilir.siz esinize karsida kotusunuz ailesinede ee adam bunalir tabi
Şimdi soyle, ben eşimin ailesine hiç kötü davranmadim. Kesinlikle en ufak bi saygisizligim olmadı. Onlar ilk tanımadan beri önyargılı davrandılar bana. Annesi ile ablasını kotuleyecek değilim o yüzden kısa geçtim o kısmı. Sizde böyle bi algı oldu sanırım. Annesi ve ablasını ilk kez gören biri bile hiç ben yokken bile ortada onların kibar tabirle çok dişli olduğunu söylerler. Ben tanışmadan önce de tanıyan arkadaşlarım senin çekeceğin var demişlerdi. Ama ben şaka sanmıştım. Her neyse ben bu durumda onları suclamiyorum ama yüz göz olmamızda en büyük pay onların demek istemiştim.

Ama işte o zaman kaybetme korkusu olmamalı konu sahibinin, o harekette resti çekip kapının önüne koymalı. Ben öyle yapardım mesela, böyle de haklıyken haksız olmuyor mu kadın?

Evet bu kararlı bir duruş değil.
Sağlıklı olan da bu değil.

Ben mesela o cinneti geçiririm ama sonrasında barışırken konuşma sırasında
geri adım da atmam.

Hakettin söyledim derim.

O da hakettin yaptın.
Bana hanımlığımı bozduran sensin demeli.

Konu sahibine önerimi de senin sayende yapmış olayım :)

Şu saatten sonra yapma, etme boşanmayalım diye yalvararak düzeltemezsin hiç bir şeyi konu sahibi.
Gitmeyi kafasına koymuş adamı ne yapsan da tutamazsın bunu bil.

Yapman gereken ciddi, kararlı bir duruş sergilemek.
Beni bu hale sen getirdin, siz yaptınız.

Haketmiştin, bana değil kendi yaptıklarına bak önce.

İstersen de ayrıl güle güle diyebilmek..

Benim tarafıma geçme bana dokunma kavgası edene kadar yatağı direk ayıraymış daha iyiymiş.

Ben eşinin suçunu daha çok buldum.
Kadınlar kırıldıklarında doğru tek cümle gönül almaya yeter bir dk bile yeter.

Ama öküzler anlamazlar, uzat babam uzat!
Teşekkür ederim yorumun için . Benimkine 100 kat inat ekleyebiliriz

Back
X