• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak nasıl atlatırım

Araba ile 50 bin ₺ istiyor sizden. Size de altınlar, ev ve sadece çocuk için 500₺ nafaka verecek doğru mu anladım?

Merhaba arkadaşlar 7 yıllık evliyim 4 buçuk yaşında bir oğlum var eşimle 1 sene sevgililik 2 sene nişanlılık süreci yaşadık bana görede etraftaki insanlara görede çok mutlu giden bir evliliğimiz vardı 3 ay öncesine kadar eşim bir anda değişti başta ailemi istemedi sonra beni evden kovdu annesi bizim hiç söylemediğimiz bişeyi söylemişiz gibi eşime anlatmış aynı zamanda oğlunu bana karşı doldurmuş o seni üzüyo sana değer vermiyor falan diye 2 hafta falan ailemde kaldım yalvardı yakardı beni ikna etti düzelticem herşeyi dedi ama eve döndüğümde hala aynı adamdı hiçbirşeyi düzeltmeye çalışmadı neden böyle yapıyorsun dediğimde sen benim iyi davranmam için fırsat vermiyorsun falan dedi bugüne kadar beni asla annesine ezdirmeyen insan şuan bana karşı annesini tutuyo ve biran önce benden boşanmak istiyo neden diye sorduğumda sen bugüne kadar beni çok üzdün değer vermedin arkadaşlarımla görüşmemi kısıtladın eve geldiğimde bana hoşgeldin demedin falan diyo son zamanlarda gerçekten bende ona karşı ilgisizdim bunun sebebide ne benle ne oğluyla ilgilenmemesiydi sürekli işteydi bazen günde 2 saat bile beraber vakit geçiremiyorduk şuan hep beni suçluyo biz senin yüzünden bu haldeyiz herşey senin yüzünden diyor çok uzattım kusura bakmayın şuan ben çok acı çekiyorum büyük ihtimal anlaşmalı boşanıcaz hep bi adım atsın diye bekledim ama bugüne kadar bensiz 1 gün duramayan insan şuan beni istemiyo nasıl unutucam ben onu nasıl hayata geri dönücem lütfen yardımcı olun çok kötüyüm
Esinin hayatında baska bir kadın var!!!! Bu konusmadan bahaneden bunu anlıyorum ve cok eminim.... Anlasmalı bosanmaya gitme!!! Tazminat taleb et!!! Sartlar koş.. Cok yakında dökülür asıl sebebi merak etme.. Adamı sıkıştır. Madem bosanmak istiyor sende bi sürü sey iste bak o zaman işine gelmiycek baslıycak sana yalvarmaya... Esini bi a arastır bakalım herseyini tel. Vatsap. Gidip gelmelerini. Gezmelerini. O bir haltlar karıstırıyor ki seni ve cocugunuzu gözden cıkarmış..

Şuan ben ailemdeyim ayrı yaşıyoruz telefonunun şifresi biliyorum ama telefonu asla elinden bırakmaz tuvalete giderkende alır gece uyurkende yastık kılıfının içine sokar oraya sokma nedeni telefonunun yatak içinde kaybolmasıymış
Safmısın sen ya adam seni aldatıyor... Haberin yok... Bahaneye bak

Merhaba arkadaşlar 7 yıllık evliyim 4 buçuk yaşında bir oğlum var eşimle 1 sene sevgililik 2 sene nişanlılık süreci yaşadık bana görede etraftaki insanlara görede çok mutlu giden bir evliliğimiz vardı 3 ay öncesine kadar eşim bir anda değişti başta ailemi istemedi sonra beni evden kovdu annesi bizim hiç söylemediğimiz bişeyi söylemişiz gibi eşime anlatmış aynı zamanda oğlunu bana karşı doldurmuş o seni üzüyo sana değer vermiyor falan diye 2 hafta falan ailemde kaldım yalvardı yakardı beni ikna etti düzelticem herşeyi dedi ama eve döndüğümde hala aynı adamdı hiçbirşeyi düzeltmeye çalışmadı neden böyle yapıyorsun dediğimde sen benim iyi davranmam için fırsat vermiyorsun falan dedi bugüne kadar beni asla annesine ezdirmeyen insan şuan bana karşı annesini tutuyo ve biran önce benden boşanmak istiyo neden diye sorduğumda sen bugüne kadar beni çok üzdün değer vermedin arkadaşlarımla görüşmemi kısıtladın eve geldiğimde bana hoşgeldin demedin falan diyo son zamanlarda gerçekten bende ona karşı ilgisizdim bunun sebebide ne benle ne oğluyla ilgilenmemesiydi sürekli işteydi bazen günde 2 saat bile beraber vakit geçiremiyorduk şuan hep beni suçluyo biz senin yüzünden bu haldeyiz herşey senin yüzünden diyor çok uzattım kusura bakmayın şuan ben çok acı çekiyorum büyük ihtimal anlaşmalı boşanıcaz hep bi adım atsın diye bekledim ama bugüne kadar bensiz 1 gün duramayan insan şuan beni istemiyo nasıl unutucam ben onu nasıl hayata geri dönücem lütfen yardımcı olun çok kötüyüm
Siz annenizde kaldığınizda yalvarip getirdi ve sonra bosanmak mi istedi?Siz bence üstüne gitmeyin o adamin şuan kafası karışık.Sakin davranıp dediklerini normal karsilayin sürekli aciklama yapmak yerine sen bilirsinle konuyu kapatın.Bosanmak istiyor madem tamam diyin kararini verdiyse ustulemeniz sizi çirkin gösterecektir.Eger siz hakliysaniz ve unutmuş ama sizi seviyorsa o adamin aklı başına gelecektir.Sizi kaybettiğinin farkina varmasi gerekli.

50 bin lira ver ne ya saka gibi insan bunun hesabini yapar mi cocuk var bi de zaten altinlari arabayi istiyor bi de 50 bin liraya goz koymus ne bicim adammis
Hic bir sey verme donuna kadar alırım de!!! Senin kocanın aklında baska planları var haberin olsun.. Kocana acık net de ayrılmak istersen bu sekilde o düşünsün.. O sıkıntılara girsin.. Korksun... Baktı ki sen den yüz görmüyor baslıycak sana yalvarmaya hatta ayrılma nedenini de acıklar eger ki seni aldatmıyorsa

Altınlarınızı gayette istiyor hatta borçlanacaksınız 50 binin eksik kalan kısmını da tamamlamak için. Paşama bak başka kadın bulmuş muhtemelen 🤔 sizi evi veriyorumla tavlayıp kolaydan boşanayım da önüme bakayım diyor. Bana sorarsanız kocanızın hiçbir iddiası boşanmak için yeterli değil. Temiz 3 yıl sürer boşanma süreciniz. Mal paylaşım davasını da ekle 5 yıl. Karara itiraz kısmını hiç karıştırmadım bile onunla daha uzar. Evinizden ayrılmanız kusurdur. Evinize dönüp kendisinden boşanana kadar evi terk etmesini isteyin. Eğer talep ederseniz mahkeme evin kullanımını kuvvetle muhtemel çocukta var size verecek 3-5 yıl kira derdiniz olmaz. Bir tedbir nafakası da bağlanıyor. Akmaz ama damlar ki kocanız zaten aylık 500₺ öderim demiş mahkemenin de aşağı yukarı ilk etapta bağlayacağı para bu olur. Ayrıca mahkeme evin ve arabanın yatısını size verecek ( eve aile konutu şerh, arabaya tedbir koydurmayı aman unutmayın) ki altınlar da zaten sizin. Bu noktada adam zaten bir anlaşma önermiyor. Alacaklarını sana teklif ediyor. Bir de erkenden kurtulacak senden.

Anlattığınız bu duruma benzer bir evlilik biliyorum. Evlilikler de güler yüz gercekten cok onemli. Sizi yargilamak olarak anlamayin soyleyeceklerimi eger esinizi seviyorsaniz özrünüzü dileyeceksiniz. Herkesin kisisel zamanı olmali. Arkadaslariyla buluşmalı dertlesmeli. Ha gorusulmeyecek tipler olur orasi ayri ama esler birbirlerinin kişisel hayatina saygı duymali. Ayrica ortada annesi yüzünden yanlis anlasilma varsa bunu duzeltmeye bakin. Esiniz oldukca bunalmis. Sanirim cogu seyi de icine atti ve bugune kadar da farketmediniz. Arkadasimizin durumu da böyle karısı biz gittigimizde bile güler yüz göstermezdi o kadar cok mücadele etti ki bize gelmezdi esini de göndermezdi. Canindan bezdirdi. Su an bosanma asamasindalar. Esiniz sizin ve oglunuzun icin calisiyor. 2 saatimi var sizinle gecirecek 2 saati mukemmel gecirin. 2 dakkami var yine guzel geçirin. Mektup yazin tüm samimiyetinizle. Cok fazla baski kurmayın zorlamayinda.

50 bin lira ver ne ya saka gibi insan bunun hesabini yapar mi cocuk var bi de zaten altinlari arabayi istiyor bi de 50 bin liraya goz koymus ne bicim adammis
Ahahha. Benimki benim altınların çoğunu gizlice aldı, ev için verdiğim paraları ödemedi, senelerce gizli gizli kredi çekip yedi sonra kalktı evi kendisi istedi bana da kalan 7 bileziği birde benim birikimim olan 23 binlirayi teklif etti. Yani adam yine evi bırakmış bendeki onu da istedi.

Anlattığınız bu duruma benzer bir evlilik biliyorum. Evlilikler de güler yüz gercekten cok onemli. Sizi yargilamak olarak anlamayin soyleyeceklerimi eger esinizi seviyorsaniz özrünüzü dileyeceksiniz. Herkesin kisisel zamanı olmali. Arkadaslariyla buluşmalı dertlesmeli. Ha gorusulmeyecek tipler olur orasi ayri ama esler birbirlerinin kişisel hayatina saygı duymali. Ayrica ortada annesi yüzünden yanlis anlasilma varsa bunu duzeltmeye bakin. Esiniz oldukca bunalmis. Sanirim cogu seyi de icine atti ve bugune kadar da farketmediniz. Arkadasimizin durumu da böyle karısı biz gittigimizde bile güler yüz göstermezdi o kadar cok mücadele etti ki bize gelmezdi esini de göndermezdi. Canindan bezdirdi. Su an bosanma asamasindalar. Esiniz sizin ve oglunuzun icin calisiyor. 2 saatimi var sizinle gecirecek 2 saati mukemmel gecirin. 2 dakkami var yine guzel geçirin. Mektup yazin tüm samimiyetinizle. Cok fazla baski kurmayın zorlamayinda.
Benimki de dava dosyasına ilgisizlik sevgisizlik vs vs diye saçmalamış. Erkeklerin genel suçlamaları bunlar zannımca. Arkadaşınkini bilmiyorum ama bendeki istediği zaman dışarı çıkan, istediğini yapan, istediğini yeyip içen, istediğini giyen birisiydi. Ben borç bitsin diye kendi alışverişimi minimum tutarken o istediğini alıyordu ki şimdi ortaya çıktı krediler bile çekmiş bol bol. Sonra sabah aynı yataktan ciktik akşam geldi bosanalim ailem arkamda diye. Birde şu erkekleri ilahlastirmayin lütfen yaa. Sadece onların mi ilgiye sevgiye ihtiyacı var. Aksama kadar köpek gibi iş,okul vs kostur sonra gel adam keyfine gezsin tozsun sen kendi kendine yasa sonra neymiş ilgisiz. Yok yaaa. Erkek ilgi görmezse disarida arar diyenler vs ne b.. yerse yesin. O erkeklik değil kisiliksizlik. Biz neden erkekleri memnun etmeye çalışıyoruz bayanlar olarak anlamıyorum. Adamlar istediği haltı yesin sonra neymiş kadın ilgisiz, kadın şikayetçi, kadın suratsız. Baskaaa ... Biz bunların g....bu kadar kaldırıyoruz.

Evlilik terapistine gidelim çözelim sorunları dedim ben deli değilim sorun bende değil diyor kayınvalide eşini oğlu 2 yaşındayken kaybetmiş bidahada evlenmemiş oğlunu doldurmuş her konuda bazı sebeplerden ben ona anne demiyordum bunu 9 sene dert etmeyen eşim şimdi dert ediyormuş sözde kv öyle demiş oğluna karşı hep ilgisiz bir babaydı zaten şuan ayrıyız arada almak istiyo oğlunu ama çocuğa baban seni alıcakmış gezmeye gidicekmişsiniz dediğimde karnım ağrıyor gitmek istemiyorum diyor
Kararli ise esiniz bosanmakta yol vermek en dogrusu ben bosanmayalim devam edelim demenizi dogru bulmuyorum.
Benimde oglum var 4.5 yasinda yine hamileyim esim bosanmak istese bu sekilde sacma sapan nedenlerle tamam derim acikcasi.
Cunku simdi kal derseniz annesine karsi sizi hep ezdirecek belli ki ve kafasina da bosanmayi koyduysa bosansin gorsun bakalim..
Ben gidene dur demem isteyen istedigi yere gitsin..

Hic bir sey verme donuna kadar alırım de!!! Senin kocanın aklında baska planları var haberin olsun.. Kocana acık net de ayrılmak istersen bu sekilde o düşünsün.. O sıkıntılara girsin.. Korksun... Baktı ki sen den yüz görmüyor baslıycak sana yalvarmaya hatta ayrılma nedenini de acıklar eger ki seni aldatmıyorsa
konu sahibi ben degilim yanlis alintilamissiniz

Araba altınlar ve 50 bin istiyo ev bana kalacak ama evinde daha 44 bin lira ödemesi var borçtan bana kalıcak
İttirsin gitsin. Böyşe anlaşmalı boşanma mı olur? Altınlar zaten sizin. Arabayla ev de yarı yarıya sizin. Evin yarısını arabaya saysın. Altınlarla ev sende kalsın o da arabasını alsın ittirsin gitsin. Bok herif. Anası krediye yardım ediyormuş da bla bla. Senedi sepeti yok yardım ettiğinin bi kanıtı yok. Mahkemede rededin bu iddiayı. Sakın sakın sundugu o saçma şartları kabul etme. Telefonu yastık kılıfının içine kadar sokması da aldattıgının göstergesi. Bir avukatla görüşün ve bu durumu mahkemede nasıl aldatma olarak kanıtlarsınız diye size yardımcı olsun. Çünkü mahmekede rededecektir telefonunu sürekli sakladıgını, aldattıgını falan. Bir de özel hayatın ihlali diye zırva kanunlar çıkardılar ki aldatmayı kanıtlamak çok zorlaştı. Mutlaka avukata danışın siz.

Araba altınlar ve 50 bin istiyo ev bana kalacak ama evinde daha 44 bin lira ödemesi var borçtan bana kalıcak
Adamdaki pişkinliğe bak. Dönün eve s... edin adamı evden boşanana kadar burada kalacağım diyin. Ama mutlaka gidin evinize hatta oturmak istemeseniz de gidin gerekirse boş kalsın. Belki bu şekilde anlaşmanız sizin lehinize kolaylaşır bu süreçte. Altınlar kadının hakkıdır mahkemede kayıtları gösterin zırnık alamaz imzamı atarım altına. Araba ve ev evlilik birliği içinde alındıysa yarı yarıya. Annesi her ay oğluna para yolluyorsa adam bunu elden almıyorsa kart harcamalarından iddia edebilir ama eve harcadığını kanıtlaması gerekir. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Ancak annesi kendi adını kullanarak bankadaki borçları ödemişse o zaman evin değerinden bu kısım düşülebilir. Ama tabi siz eşim ona veriyordu benim bebeğim var o da ödüyordu derseniz iş değişir. Çekişmeli bir dava sonrası çekişmeli bir mal paylaşımı olur. Ama bu süreçte kendi evinizde çocuğunuzla nafakanızla oturursunuz. Evin borcu varmış zaten krediyi eşiniz çektiyse borçlu da kendisi. Muhtemelen kredi çekerken bir muvafakatname imzalamışsınızdır ama dert etmeyin onu da. Borçları bu çekişmeli dava sürecinde bitirmiş olur zaar. Gerçi dava açıldıktan sonraki ev borcu ödemeleri artık sizin işinize yaramıyor. O miktarı da eşiniz hanesine yazıyorlar. Eve aile konutu şerh ve mallara tedbir koydurmayı unutmayın. Herşeyin yarısını alıncaya kadar kirasız oturur o arayı ne yapacağınızı planlayarak geçirirsiniz. Adam da tam bir go..doş. Demiyor çocuğum ne olacak kadın ev borcu ödeyip en ufak bir biriki olmadan parasız kalacak ve ömür boyu çocuğun sorunluluğunu tek başına üstlenecen. Ortak velayet isteyin. En azından eğitim sağlık giderleri ortak olur. Hatta özel bir maddeyle eğitim sağlık giderlerini ödeyecek eğitim giderleri yıllık maaşının yüzde 20 sini geçemez gibi bi ibaretle sabitleyinki olur özel okula gider burslu okur çocuğunuz bari sıkıntı yaşamayın.

inanın okurken çok üzüldüm . biraz zamana ihtiyacınız var hem sizin hem eşinizin . hakkınızda hayırlısı olsun.

Evi vermem altınlarımı da alırım araba sende kalsın 1000₺ de çocuk için nafaka isterim eğitim sağlık giderlerini sen karşılayacaksın bende ömür boyu çocuğumuzun sorumluluğunu alacağım, ev için banka borcunun kalanını üstleneceğim dersiniz. İşine gelmezse yıllarca sürünür mahkeme köşelerinde. Ki belki boşanma dilekçesi ve gerekçeleri kabul edilmeyip boşanamayabilebilirsiniz. İyi düşün diyin eğer anlaşmadan gitmek istiyorsan buyur orda mahkemeler koşarak git.

Benimki de dava dosyasına ilgisizlik sevgisizlik vs vs diye saçmalamış. Erkeklerin genel suçlamaları bunlar zannımca. Arkadaşınkini bilmiyorum ama bendeki istediği zaman dışarı çıkan, istediğini yapan, istediğini yeyip içen, istediğini giyen birisiydi. Ben borç bitsin diye kendi alışverişimi minimum tutarken o istediğini alıyordu ki şimdi ortaya çıktı krediler bile çekmiş bol bol. Sonra sabah aynı yataktan ciktik akşam geldi bosanalim ailem arkamda diye. Birde şu erkekleri ilahlastirmayin lütfen yaa. Sadece onların mi ilgiye sevgiye ihtiyacı var. Aksama kadar köpek gibi iş,okul vs kostur sonra gel adam keyfine gezsin tozsun sen kendi kendine yasa sonra neymiş ilgisiz. Yok yaaa. Erkek ilgi görmezse disarida arar diyenler vs ne b.. yerse yesin. O erkeklik değil kisiliksizlik. Biz neden erkekleri memnun etmeye çalışıyoruz bayanlar olarak anlamıyorum. Adamlar istediği haltı yesin sonra neymiş kadın ilgisiz, kadın şikayetçi, kadın suratsız. Baskaaa ... Biz bunların g....bu kadar kaldırıyoruz.
Aaa hayir eger bir erkek ilgi gostermeyip ilgi bekliyorsa, bos vakti olup bunu ailesine hic vermeyip disarda degerlendiriyorsa b.k degil lagim cukuru midesine girsin. Erkek düşkünü biri degilim eşimi seviyorum iyi biri ama bugün evlilige ters bisey yapsa hemen biter. Esler karşılıklı olarak birbirlerini mutlu edebilmeli. Ailem arkamda bosanalim da nedir ya kendi kararlarini alamayan baskalarinin fikirleriyle fotosentez yapan bir canlidan ne beklenir ki... Soylediklerim tek tarafli da değil eger sizi seven erkek ya da kadin biri varsa sirf cok calisiyor diye şikayet edemeyiz. Düşünün imsan isten geliyor devamli senelerce suratsiz tum olumsuzluklari evine yansıtıyor bu nasil çekilmezse bir diger este gun boyu evde suratsiz elde olmayan sebepleri anlayissiz bir haldeyse bunlar olmaz.

Aaa hayir eger bir erkek ilgi gostermeyip ilgi bekliyorsa, bos vakti olup bunu ailesine hic vermeyip disarda degerlendiriyorsa b.k degil lagim cukuru midesine girsin. Erkek düşkünü biri degilim eşimi seviyorum iyi biri ama bugün evlilige ters bisey yapsa hemen biter. Esler karşılıklı olarak birbirlerini mutlu edebilmeli. Ailem arkamda bosanalim da nedir ya kendi kararlarini alamayan baskalarinin fikirleriyle fotosentez yapan bir canlidan ne beklenir ki... Soylediklerim tek tarafli da değil eger sizi seven erkek ya da kadin biri varsa sirf cok calisiyor diye şikayet edemeyiz. Düşünün imsan isten geliyor devamli senelerce suratsiz tum olumsuzluklari evine yansıtıyor bu nasil çekilmezse bir diger este gun boyu evde suratsiz elde olmayan sebepleri anlayissiz bir haldeyse bunlar olmaz.
Evet bir taraf evde ve yorgun değilse tabiki guleryuz, sevgi saygi.gostermeli ilgili olmalı ama iki taraf çalışıyorsa birbirlerine anlayışlı olmali. Bendeki akşama kadar günde maksimum 2 saat çalışıp ki o da masa basinda laylaylom, ben akşama kadar hem masa başı hem dolan babam dolan, okul vs eve gel en kahvaltılık bile olsa bisiler hazırla. Sonra adam çıksın dava dosyasına yazsin ki evde yemek yapmıyordu, ben zayıflamak için spora gidiyordum benimle gelmiyordu. Allah aşkına şimdi bu reva mı? Yani demem o ki boşanma aşamasında gelince her türlü iftirayi atıp her türlü suclamayi yapıyorlar kendilerine bakmadan. Adam senelerce arkamdan gizli gizli krediler çekmiş, benim ev borcu için verdiğim paraları yemiş, altınların çoğunu almış sonra kalkmış suçlamalara. Sanki o melek ben seytan... Kendi yediğin b....bı bak önce it.

Back