- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
-
- Konu Sahibi ofof23
benneyaptımkiyani arkadaşım sana pes diyorum ya böyle bir adamı hala sevdiğini söylüyorsun yani benim eşim yeğenime kardeşime böyle bir hareket yapıcakta benim babamda benim hatırımı dinlicek haa çok saçma o kim oluyo sen bukadar şeyi yaşıyorsun ve hala boşansammı diyorsun yaa o adam dünyadaki tek erkek değil unutma ne sevgiler biliyorum ben unutulan zaman her şeyin ilacı unutma o adam seni hiç bir şekilde hak etmiyor bence kendini daha fazla ezdirme ne güzel mesleğin var ailen arkanda en önemlisi daha ne istiyorsun anlamadım bu evliliğin kurtarılcak hiç bir yanı kalmamış hem çevrene ne bakıyorsun sen kim ne derse desin o ailden kurtul derim bendelikafaduldenBana güvendiğini sevdiğini sööylüyor bazen ama hiç inanmıyorum sevdiği neyse de bana hiç güvenmedi biliyorum. Devamlı sen giderken ben dönüyordum yaşın kaç ki falan diyor ama bir sürü insan ondan daha olgun olduğumu söylüyor. 31 sene yaşamış ama her ortamda özellikle ailemin yanında beni kaç defa rezil etti. Konuşması oturması hep umursamaz saygısızca. Annemlere giderdik hiç konuşmazdı kim olursa olsun devamlı pc başında oyun oynardı. 10-11 yaşlarında yiğenlerim var devamlı onları dövüyor hemde ciddi ciddi dövmek yani.bir kereyiğenimin yüzünü kanattı. Bir kere erkek kardeşimin boğazını sıkmaktan kıpkırmızı yaptı. Bir kere kardeşime vurmak için annemin elini morarttı. Annem ve babam yine benim hatrıma bizden ayırmadılart oğlum oğlum diye. Eğer onun ailesine ben onun yaptığının birisini yapaydım çokktannn kovmuştular beni evden.
eşim geçtiğimiz ekim ayında bana sürpriz doğuım günü partisi yapmıştı düşünün 1 hafta boyunca düşünmüş annemleri tüm arakadaşlarımı kendi ailesini toplamıştı ve doğum günü yapmışlardı bana. Ama o gün bile kaynananın doğum günüydü sanki nikahımda bile gelin oydu sanki. öyle bir havalara giriyordu ki. şimdi de öyle karısı o sanki dibinden ayrılmazlar kocamın ne teyzeler ne ana. Neyse yani bana bunu bile yapmıştı yapmadığı şeyler o zamanda vardı. Yani ben ne zaman kaynana ile konuştum her şey o zaman değişti. Bir de eve çok misafir geliyordu bazen bende dayanamıyordum haftanın 5 günü yatılı kalıyorlardı hafta sonu insanlar dinlenir ben yorulurdum ne kocamla gezebilirdim ne yatabilirdim. Kaynanaya bunu dedim biraz eşim ile yalnız kalayım dedim. Kıyametler koptu o zaman. Ozamandan beridir de her geçen gün kötüleşiyor. Ondan öncesinde eşim çok iyiydi davranış oalrak fakat cinsel problem ilk günden beridir var...e adamda cinsel dürtü olmayınca da ne benimle yalnız kalıyordu ne de fırsat kolluyordu. Anasının teyzelerinin dizinin dibinde resmen evcilik oynuyorduk küçük bebeler gibi. Adam onların yanında canım aşkım tatlımdı odamıza girince sırtını döner yatardı. Ben söylerdim ona ne oluyor böyle diye yok yorgunum yok hastayım yok başım ağrıyor yok banyo yapamam yok hava soğuk gibi cevaplar verirdi. Ama davranış olarak çok iyiydi. Eşim iyi davranınca kaynana da açıkça bişey yapamıyordu ama şimdi eşim kötü davranıyor o da artık gizlemiyor hiç bişiyi. Akşama kadar da eminim dalga geçip kocamı dolduruyordur. çünkü ben daha 2-3 aylık gelinken beni şikayet etmiş. Bir de ilk evlendiğim zamanlar çok ağlıyordum demiş ki bu ne be ağlasın diye mi aldık biz bunu demiş eşim de bakıcam icabına anne demiş zaten ağladığım zaman hemen kızıyordu gidiyordu. Ama ben çalışmadığım için akşama kadar kaynanayla dayanamıyor ağlıyordum....
gözlerim bunları görüyor ben bütün bunları yaşıyorum ama kalbim inanmıyor yapmaz diyor ama görüyorum yapıyor içimde öyle bir kavga içindeyindeyim ki anlatamam. o bana bütün bunları yaparken ben eski günlerin geleceğine nasıl inanabiliyorum neden inanıyorum. nasıl hala seviyorum bilmiyorum ama ben evimi çok seviyorum.evime yatağıma herşeye çok alıştım nasıl koapyım bu kadar bağlanmışken. bu yaşıma kadar oradsa değildim bu evde değildim onlarla yaşamıyordum. Biliyorum ama içimde bir yerler burada olmaktan mutlu artık adı aşk mı sevgi mi bilmiyorum. bu hissi anlamıyorum bu kadar eziyet ediyor bana ve ben nasıl eski günlerin geleceğine mutlu olacağıma inanabiliyorum anlamadım. bir anlasam zaten bu ikilemde bitecek...
Belki yine devam ediyodur bi çeşit sumu ne eve döküyolar öle bişeler duydum bi çok çeşiti olabilir tekrar bi hocaya gitseniz anlatsanız olayı en son çare boşanmanız üzülceksiniz ama devam edersenizde bu sevgi size zarar vericek daha çok gençsizin mesleğinizde var ne kadar güzel o size muhtaç olsun bırakın o sizin peşinizden koşsun tabi dediği gibi seviyosa aksi halde sevmiyo demektir sizi sevmeyen biriyle bi ömür nsl geçirirsiniz.
Yaşadıklarını okurken hayatın gözümün önünde canlandı sayfaları okumadan yazmak istedim eşinin yaptığı hataları,vurdumduymazlığını,seni umursamadığını,böyle evlilik olamayacağını herkes yazmıştır eminim ki sende biliyorsun ve farkındasın dahası eşinin karakteri de oturmamış evli olduğunun bile farkında değil farkındamısın,ona göre sen onun gönüllü kölesisin o ve annesi de efendin,sence sen buna layıkmısın?Bence sen de ne yapılması gerektiğini biliyorsun ama 2 şey seni engelliyor birincisi düzelmesi umudun;ki insanlar değişmezler ancak kendileri isterlerse değişirler ve bu uzun bir süreçtir istemek yetmez sadece,emek vermek gerekir,bu adamda rahata (maaşını ona vermen) ve senin emek vermene ve tavizlerine o kadar alışmışki asla emek vermesi gerektiğini düşünmez,yetiştirilme tarzı da buna izin vermez,verse bütün emekleri annesi tarafından dolduruşa getirilerek boşa gider,annesi sizi oğlunun eşi olarak görmüyor,oğlu biraz değişse eskiye dönmesi için elinden geleni yapacaktır,ve değişmek sabır ister eşiniz bu sabrı sayılı zaman gösterir çünkü karakteri oturmamış sonra sıkılacaktır,ama kendine göre çok şey yaptım senin için der.İkincisi seni tutan şey yani aşkın;bu konuda birşey diyemem,anlıyorum seni ama aşkı yaşamak için illa sevgiliye ihtiyaç yoktur,aşkı tek başına da yaşabilirsin,şimdide tek başına yaşıyorsun zaten,sen onu seviyosun 1 günde bitmez sevgi,sana kötü davransada zamanla körelir duyguların ,sen yine sev onu ama bil ki o senin kadar emek vermeyecek,ve değişmeyecek,düzelmeyecek,boşan demek bekara kolay derler,bende yeni evliyim kendimi yerine koyuyorum,götüremezdim diyorum,eşinin seni kaybetme korkusu yok en önemlisi bu ,dedim ya kölesisin sen onun ve bu onun dayanağı bunu hissetmesini sağlardım mutlaka beni kaybedebileceğini gösterirdim ona,yine de umurunda değilsem inan kurtulduğuma sevinirdim ne kadar seviyor olsamda,daha fazlasına izin vermezdim eminim ayrıyken sevgim daha değerli olurdu,sevgim kirlenmezdi.
Hayal edebiliyormusun hiç sorunlarınız olduğunda,senin de canın sıkkın,üzgün olduğunda alttan alamayıp ona cevap verdiğinde ,sen onun egosuna zarar verdiğinde yada cinsellikle ilgili bir şikayette bulunduğunda (ona göre şikayet hakkın yok) kardeşlerini,kuzenlerini ciddi ciddi döven adam sana neler yapacak,illa fiziksel değil,göreceğin psikolojik şiddeti,ben edemiyorum,çok karamsar bir tablo çizdim sana ama ne yapman gerektiğini bildiğini düşünüyorum sadece cesarete ve desteğe ihtiyacın olduğunu düşündüğüm için yazdım,haddimi aştıysam affola ama bu yani,herkes aynı şeyi söylüyorsa aklın yolu bir değil mi?Çok gençsin daha 23 ne günler var önünde,kimler ,neler,kendine hakettiğin değeri ver lütfen,kimse için değil kendin için,sen bu acıları tek başına çekiyorsun,akrabalarınla değil,onlar sadece ah-vah derler unutma,ailen yanındaysa kimse umrunda olmasın.