aklımdan hiç çıkmayan bir hadisle başlamak istiyorum "kınadığınız başınıza gelmeden can vermeyeceksiniz"
canım maalesef hepimiz kınadık kınıyoruz başımıza geldi gelmeye devam ediyor...
bu yüzden çok korkarım artık ve hep acizane tavsiyem derim...
kimse kişinin neler çektiğini şartlarını tam olarak bilemez ve hiç birşey dışardan göründüğü gibi değildir...
şimdi senin durumun içinde değerlendirme yapacak olursam...
ilk başta anneni kovmasına inanılmaz üzüldüm, içim acıdı...
anneler ne kadar günahkar insanlar da olsalar onlara kol kanat germeli sahip çıkmalıyız...
hele hele yanınıza sığınmış anne asla kovulmaz...
kimseyi ilgilendirmez içtiği içki...evinizde içiyor bile olsa yine kovulmaz...
geçer bir köşede içer sessizce yatar uyur...
verilecek bir hesap varsa bu Allah adır...
kul kuldan bu anlamda hesap soramaz...
üstelik yüce dinimiz de karının annesi öz anneden daha üstünken...
umarım annen şimdi yanındadır...
canım ne olur anneni asla bırakma...
koca bulunur ama anne hakkı ödenmez...
ahiretini yakma...bu dünyada üzülürsün ama ahirette ödülü çok büyük...
eşinin sana yaptıklarına katlanmana gelince gönül isterdi ki, böyle yapmalarını aşkını bitirseydi ve kapının önüne koysaydın...
ama olmayınca olmuyor işte...tıp bile bu tip bağımlılıkları kabul etmişken ahkam kesmek bana yakışmaz...
hayatın içinden bölümün de kişisel gelişim alt bölüm de bir topiğim var "aşk; mutluluk ve ya mecnun" okursan ne demek istediğimi anlarsın....
boşanmak mı zor evli kalmak mı zor bunun cevabını en iyi sen verebilirsin...
benim sana diyebileceğim ise tabiki bir şekilde kendini kurtarman yani boşanman en hayırlısı.
Allah yar ve yardımcın olsun.
benim için evli kalmak daha zordu..
bunun kararını ancak siz verebilirsiniz yaşadıklarınızdan edindiğiniz tecrübelerle
uzaktan boşan demek ahkam kesmek kolay.. en kolayından yorumumu yapayım bende..
ben olsam bir daha görüşmezdim. sadece babalık hakları için görüşürdüm çocuk için.. birdaha işim olmazdı onunla.. aç kalayım açıkta kalayım ama bana bu derece saygısını yitirmiş bir adamla olamam.
devletten yardım isterim birşeyler yaparım ama şiddet hakaret anneme saygısızlık kabul edemem...
5,5 yıl ne ki.. millet 40 yıl sonra artık çekilmiyor deyip gidiyor.
önümde ki uzun yılları hele ki daha 3 yaşında herşeyi daha rahat kabullendirebilicek oğlum varken gözümü karartır yeni bir hayata başlarım..
siz yaşadıklarınızı durumları daha iyi biliyorsunuz. mantığınız gücünüz neye yetiyorsa onu yapın.
teşekkür ederim canım bende aynen böyle düşünüyorum :a015: . önümüzdeki bir iki ayda atlatırım diye umut ediyorum. şu an bir boşluk var içimde ama geçecek inanıyorum.
canım benim senin yaşadığın acıyı en derinden hissediyorum...
kalbinde bitirmeden sadece beynin de bitirerek ayrılmak çok acı veren ayrılıktır...
sana destek olacağına inandığım AİLE DANIŞMA MERKEZLERİ ne başvurmanı psikolojik destek almanı tavsiye ediyorum...
bu bölüme açtığım topikten tamamen Ücretsiz hizmet veren merkezler hakkında detaylı bilgi edinebilirsin...
http://www.kadinlarkulubu.com/aile-evlilik-cocuklar/269522-aile-danisma-merkezleri.html
linkini ekledim....
doğru söylüyorsun tatlım.kalbinde bitirmeden hiç kolay değil.
peki bir insan kendini hiçe sayan hiç önemsemeyen, hatta hayatında arabasına ve teknesine senden daha çok vakit ayıran,ilgilenen, senin onurunu gururunu varolan duygularını ayaklarının altında çiğneyen bir adamı nasıl sevebilirki. sevse bile içindeki birikmiş öfke, kızgınlık, hayal kırıklığı, aşşağılanmışlıkla nasıl eskisi gibi olabilirki. sevgimi yaşarım ama kendi içimde derinde hiç dışarı çıkartmadan, kendime bile göstermeden. çünkü daha fazla ayaklar altında eziceğim bir gururum kalmamış.
son yaşadığımız olay değil aslında bizim evliliğimizi bitiren. biriken damlalar. okadar birikmiş okadar boğazım düğüm olmuşki yutamadım, yutamıyorum. bu kadar değersiz yaşamayı, aşşağılanmayı, hakareti artık unutamıyorum, sineye çekip hiçbirşey olamış gibi devam edemiyorum.
acımıyormu çok acıyor içim kızlar, :çok üzgünüm: hele de yaşadığımız güzel anlar aklıma gelince, oğlum aklıma gelince canım çok yanıyor. ama daha fazla devam edemiycem. o da edemiyecek bunu biliyorum. olmuyor. kanıyor. kanıdıkça yaralar iyileşmezki. kendimi anlatmaya çalışmaktan, beklemekten,değişecek, herşey daha güzel olacak diye ummmaktan çok yoruldum,tükendim. o da kendini bu kadar haklı görüyorken bitti işte. böylece o da geri dönmez. bunun onun gözlerinde de gördüm ben. o son gün. hele de benden evin anahtarını istemedi kapıda o an, o anı varya hala tarif edemiyorum. aşşağılanmak değilde ne. :çok üzgünüm:
şu an çok duygusalım içimi döküyorum sanırım. yazmaya, anlatmaya doyamam. zaten yazmayı da severim ben.
kimse görmeden ağlıyorum. bütün gün tutuyorum, helede oğlum gözyaşı görsün istemiyorum artık. ayağa tekrar kalkarım, sadece zamana ve yanlız kalmamaya ihtiyacım var benim. :1no2:
canım durumun çok zor ama böyle hem kendini hem çocuğunu yıpratıyosun çocuğum için babasız büyümesin diye katlanıyosun ama çocuğun bu duruma katlanabiliyomu onun psikolojiside bu durumda bozulmuştur emimin böyle bi evlilikte ne kadar katlanabilirsin merhamet duygusu olmayan allah korkusu olmayan biriyle ne kadar sürebilir bence ayrılma kararı aldıysan bu karardan vazgeçme kendine bi iş bul çalış kendi ayaklarının üstünde dur elinde mesleğinde var neler var ayrıldıktan sonra herkes başının çaresine bakıyo hayata tutunuyo sende tutunabilirsin kendini daha fazla yıpratma çocuğunda yıpranmasın ayrılıpta çocuğuna o eksikliği yaşatmayan insanlar var gene babasıyla görüşsün ama bu böyle olmaz olucak gibide değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?