Boşanmak istiyorum

yakuttan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2023
12
7
26
Öncelikle okuduktan sonra siz ne yapardınız diye sormak istiyorum.
25 yaşında 3 aylık bir erkek annesiyim.
Kendimden 6 yaş büyük 17 yaşımdan beri tanıdığım adamla severek isteyerek üniversiteden mezun olur olmaz evlendim.
Uzun ve mutlu ilişkimiz sonrası evlenmek istiyordu bende seviyordum konuşarak anlaştığımız problemleri çözdüğümüz düzgün bir ilişkimiz vardı. Kendisi gayet düzgün bana değer veren hayaller kurduğum bir adam. Evlendikten sonra senin ailen veya benim ailem tarzı konularımız olmadı ikimizde o konulara girip birbirimizi kırmadık. Farklı aile kültürlerimiz vardı ama sorun etmedik birbirimize odaklı devam ediyorduk derken evlendikten sonra eşim beni eleştirmeye başladı eleştirileri gittikçe sert ve kırıcı olmaya başladı eleştirdiği konular en başından beri beni kabul ettiği şeylerdi. aslında zamanla aramızda tartışmalar tartışmaların yerini ciddi kavgalar ve saygısızlıklar aldı. Benim fikirlerim ona onun fikirleri bana batmaya başladı. Bencillikler egolar devreye girdi. Bu süreçte benimde ona baskı ve tavrım sert oldu. İş inada bindi sürekli çekişmeye rekabet etmeye başladık artık mutlu değildik sorunları çözmek yerine inatlaştık bu onuda benide üzmeye başladı sevgi var ama saygı yok olmaya devam etti. Ondan da gitti bende de gitti giyimim görüşlerim en başından beri aynı olmasına rağmen kabul görmüyordu ve aileside dahil olmaya eleştiride bulunmaya başladı. Bu defa senin ailen olayı başladı aramızda içten içe biriktim biriktim ve büyük bir patlama yaşadım. Kimseye yansıtmadığım olayları babamla konuşmaya karar verdim evden ayrıldım. Bu süre içerisinde bitirmeye kesin karar verdim eşim pek istemiyordu.
Babam evlilik yürütmenin sabır ve saygı gerektirdigini ikimizinde hatalari olduğunu seviyorsak sorunu çözmemiz gerektiğini ortak yol bulup denememizi ben ve eşimi bir araya getirip anlattı dediklerini yapmaya karar verdik evime geri döndüm. Döndükten sonra hamile olduğumu öğrendik eşim de bende endişe kaygı duymaya başladık çünkü minik bebeği düzgün bir aile ortamında büyütmek istiyoruz. Hamilelik döneminin başlarında devam eden inatlaşma beni artık bezdirmeye başladı kendimce bir karar aldım kavga etmek yerine ekstra özen gösterip sorunlari çözmeye anlamaya çalıştım. Ben çaba gosterdikce eşim bana daha sert geldi bu süreci iyi kötü atlattıp doğum yaptım anlayış göstermeye devam etmeye çalıştım ama bu süreçte bebege adapte olamadım destek göremedim içime kapandım hırçınlasmaya başladım. Eşimle konuşmaya çalıştım ama bu dönemi anlamadı üstüne bebegimiz hasta oldu ben iyice yıprandım çocuk hasta olunca birbirimizi suçlama ailesinin bebeğe bakamiyorsun demesi içimde yangınlara sebep oldu sesli ağlamaya korkar oldum. Toparlayamadiğim bir sürecin içine girdim boşanmak istiyorum ama eşim istemiyor mutsuzum ve bebeğimin böyle büyümesini istemiyorum. Nasil yol izlemeliyim bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız ???

Bu kadar sorun varken eşinizin boşanmak istememesini anlamadım. Neden boşanmak istemiyor?

Eşim bunları normal görüyor onun evlilik kavramında karısı herseyi göz ardı etmeli bende evlendikten sonra anladım
Olur mu hiç öyle şey ya o zaman sabır taşıyla evlenseymiş. Aileniz boşanma konusuna nasıl bakıyor peki size destek çıkıp arkanızda dururlar mı?

Ailem anlayışlı bana güvenir hep arkamdadır eşimi çok seviyorlar ben aramızdaki problemleri ayrıntılı yansıtmadığım için sorunları abarttigimi sanıyorlar

Ailem anlayışlı bana güvenir hep arkamdadır eşimi çok seviyorlar ben aramızdaki problemleri ayrıntılı yansıtmadığım için sorunları abarttigimi sanıyorlar
O zaman anne ve babanızı karşınıza alıp durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatın ve ailenizin yanına dönün. Eşiniz boşanmak istemiyor diye boşanamayacak değilsiniz. Önce durumu ailenize anlatıp onların yanına dönün ve eşinize karşı tavrınız net olsun. O zaman demek ki bitirmiş diyerek boşanmaya yanaşabilir. Diyelim ki yine yanaşmadı çekişmeli dava açacağınızı söylersiniz. O süreçten sıkılıp zaten anlaşmaya gelir diye düşünüyorum. Gelmezse bile yinede boşanabilirsiniz.

Boşanmak da kararlıyım tek korkum çocuk ile ilgili sorun çıkarması çünkü bana evden gidersen çocuk benimle kalır gibi imalarda bulunup duruyor ailesinden de çok çekiniyorum bu zamana kadar onlarla bir problemim olmadı ben çok takılmadım söylenenlere ama çocuğu benden almak isterler

3 aylık cocugu kimse annesinden ayıramaz anca bos bos konusurlar öyle

Bebeğinizi sizden alamaz içiniz rahat olsun hakim velayeti size verir.

Teşekkür ederim yarın ailemle konuşup davayı en kısa sürede açacağım
Her şey gönlünüzce olsun inşallah. Yaşınız daha küçük bu adamın kahrını çekmeye değmez. Bir an önce bence bu evliliği bitirin ve bu yaşınızda kendinizi yıpratmayın.

3 aylık cocugu kimse annesinden ayıramaz anca bos bos konusurlar öyle
Psikolojik baskı yapıyorlar oysaki evlenmek kadar boşanmak da doğal saygı duymayan o bitirmek istemeyen o kendi kaybetti çocuğumuzu istediği zaman görebilir ama asla onların buyutmesine izin vermiycem günlerdir uyku girmiyor gözüme boş tehditlerden baskıdan

Durumunuz ne oldu acaba?

Durumunuz ne oldu acaba?
Anlaşmalı olarak boşandık. Mahkeme sonrasında sadece konuşmak istediğini ve bende uygun görürsem kahve içmeye gidelim dedi. Bende kabul ettim, beni çok sevdiğini evliliğin ikimize ağır geldiğini birbirimizi çok sevdiğimizi nasıl bu hale geldiğimizi beni boş yere bastırmak istediği için üzüldüğünü ve aklında ilk tanıdığı kız olarak kaldığımı büyüyüp güçlü olmamdan korktuğunu ve güzel bir anne olduğum gibi hayatımda duymadığım kelimeleri ve cümleleri duydum. Daha sonra sarıldık ve ikimizinde kendi hayatlarına bakacağını bebegimizi düzgün yetiştirip her zaman yanında anne ve baba olarak duracağını konuştuk resmen ve kalben ayrıldık. İçimde pişmanlık var mı yok çok sevdim mi evet çok sevdim gene olsa aynı şekilde evlenirmiydim galiba evet çok ders çıkardım. Şimdi kendisiyle bebeğimiz dışında konuşmuyoruz zaten yurtdisinda iş imkanı vardı gitmek için hazırlanıyor böylesi bizim için daha iyi oldu. Kalbim kırık ama olsun umarım hayat hepimize güzellikler sunar bebeğime bana ve ona son durum bu hala sindirmeye çalışıyorum ama mutluyum da temiz ayrılabildi iyi kötü objektif konuştuk bitirebildik bende beklemiyordum çok uzun oldu kuş gibi hafifledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…