• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak istiyorum ama korkuyorum

whiteshine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
1
0
1
29
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir aklımda olan bir soru var. İki yıldır evliyim ve başından beri mutsuz giden evliliğimi bitirmek istiyorum. Ama bir sorun var ki aşamıyorum. Evli olduğum kişiyle aynı yerde çalışıyoruz. Tayin alabileceğim bir iş değil. Evlilikten çok kısa süre sonra gerçek yüzünü görüp ayrılmak istedim. Kısa sürede tanışıp evlenmiştik zaten ona karşı duygusal bir bağım yok. Maddi anlamda da bağlı değilim. Ancak iş ortamında ben biraz pasif bir insanım o ise insanlara mükemmellik imajı çizmekte çok başarılı. İki senedir bana boşandığımızda herkesin beni suçlayacağını, sorunun bende olduğunu söylüyor. Yeri geliyor yalan söyleyip beni zor durumda bırakmakla tehdit ediyor. Halbuki baştan beri yaptıklarını anlatacak gücüm bile yok. O kadar yordu, kırdı ki. Ailemden yardım istediğimde bana nedeni sormadan boşanmanın kendilerini utandıracağını söyledi babam. Fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldım. Aslında boşanma konusunda ne kadar haklı olduğumun farkındayım ama işimden dolayı içimdeki korkuyu atamıyorum. Buralara gelmek için çok emek harcadım. Herşeyi kaybetmeyi göze alamıyorum. Boşanıp aynı yerde çalışmamız mümkün mü? Çoğu zaman boşanırsam aynı ortamda beni rahat bırakamayacağını söylüyor. Muhtemelen çalışma arkadaşlarımda onu haklı görecek çünkü çok iyi rol yapıyor. Aslında son zamanlarda hatasının farkında olduğunu söylüyor ama fiiliyatta hiçbir çabası yok. Tek dediği yapacağım düzelteceğim deyip küçük hediyeler almak. Ama ben içimde ona karşı hiç sıcaklık hissetmiyorum. Sizce ne yapabilirim? İşimi kaybetmeden aynı yerde boşanma şansım olur mu? Yoksa beklemem mi gerekir?

Kim suçlyacak ki seni, orası bir işyeri senin özel hayatın kimseyi ilgilendirmez. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Tenis maçı mı ki bu insanlar taraf tutsunlar🙄🙄adam seni boşanma diye kandırıyor kızım gözünü aç. Milletin işi yok senin boşanmanla mı uğraşacak ..soran olursa da cevabını verirsin.

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir aklımda olan bir soru var. İki yıldır evliyim ve başından beri mutsuz giden evliliğimi bitirmek istiyorum. Ama bir sorun var ki aşamıyorum. Evli olduğum kişiyle aynı yerde çalışıyoruz. Tayin alabileceğim bir iş değil. Evlilikten çok kısa süre sonra gerçek yüzünü görüp ayrılmak istedim. Kısa sürede tanışıp evlenmiştik zaten ona karşı duygusal bir bağım yok. Maddi anlamda da bağlı değilim. Ancak iş ortamında ben biraz pasif bir insanım o ise insanlara mükemmellik imajı çizmekte çok başarılı. İki senedir bana boşandığımızda herkesin beni suçlayacağını, sorunun bende olduğunu söylüyor. Yeri geliyor yalan söyleyip beni zor durumda bırakmakla tehdit ediyor. Halbuki baştan beri yaptıklarını anlatacak gücüm bile yok. O kadar yordu, kırdı ki. Ailemden yardım istediğimde bana nedeni sormadan boşanmanın kendilerini utandıracağını söyledi babam. Fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldım. Aslında boşanma konusunda ne kadar haklı olduğumun farkındayım ama işimden dolayı içimdeki korkuyu atamıyorum. Buralara gelmek için çok emek harcadım. Herşeyi kaybetmeyi göze alamıyorum. Boşanıp aynı yerde çalışmamız mümkün mü? Çoğu zaman boşanırsam aynı ortamda beni rahat bırakamayacağını söylüyor. Muhtemelen çalışma arkadaşlarımda onu haklı görecek çünkü çok iyi rol yapıyor. Aslında son zamanlarda hatasının farkında olduğunu söylüyor ama fiiliyatta hiçbir çabası yok. Tek dediği yapacağım düzelteceğim deyip küçük hediyeler almak. Ama ben içimde ona karşı hiç sıcaklık hissetmiyorum. Sizce ne yapabilirim? İşimi kaybetmeden aynı yerde boşanma şansım olur mu? Yoksa beklemem mi gerekir?
Seni suçlayanlara çok iyiyse sen al deyiver

ne kadar iğrenç bir eşiniz varmış, çok üzüldüm yaşadıklarınıza, ailenizin tepkisine daha çok üzüldüm
ne kadınlar bu zihniyet yüzünden yok olup gitti, düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.
kendinize bu eziyeti ettirmeyin, bu mutsuzluk sizi bir kurt gibi içten içe kemirir yer bitirir.
imkanınız var ise başka bir iş bulmaya çalışın kaçtığınız için falan değil boşandıktan sonra görüp
keyfiniz kaçmasın diye. eğer yok ise yapacak bir şey yok boşanıp çalışmaya devam edeceksiniz
bu durumda da kimseyi duymayacaksınız, üç gün beş gün konuşur susarlar.
Şunu unutmayın korku korkuyu getirir, cesaret edip o ilk adımı attığınızda her şey başkalaşacak,
yeniden doğacaksınız, kolay olacak diyemem ama şimdikinden daha zor olmayacağını tahmin ediyorum
hiç bir zorluğun psikolojik şiddetten daha çok zarar verdiğini görmedim. Bol şanslar.

İşteki insanlar isterlerse taraf tutsunlar ki sanmıyorum öyle yapacaklarını, sizin hayatınızdan ve geleceğinizden önemli değil. Daha fazla zaman kaybetmeden boşanın yolunuzu çizin, çevrenizdeki insanlar konuşursa konuşur sonra susar unutur zaten bu hayatı siz yaşıyorsunuz.
Boşanma kararınızı sadece kendi mutluluğunuzu ve geleceğinizi düşünerek verin.

ne iş yapıyorsunuz? nerede çalışıyorsunuz yani kamu mu özel sektör mü?

elalemi vs boşverin. aileniz de sizi anlamıyor. hayata 1 kez geliyoruz. bu mutsuzluğa kendinizi mahkum etmeyin. ya allah bismillah deyip atağa geçin. pasif durana tekme vuran çok olur. eşinizin karşısında şirret biri olsa böyle cesur olamazdı.

Siz mutlu olmadıktan sonra kimin ne düşündüğünün ne önemi var. Ekonomik özgürlüğünüz var, şiddet gördüğünüz mutsuz bir evliliği sürdürmenin anlamı yok, ayrıca çalıştığınız yer devlet kurumu ise boşanma halinde tayin hakkınız var, araştırın. Güçlü olun, kendinize güvenin, yapabilirsiniz.

Hiçbir bok yapamaz korkak olmayın pasif olmayın sevmiş inanmissiz rezil çıkmış şu devirde erkek yok iyi olsa siz bırakmazdınız çevrenizden biri olsam böyle düşünürdüm. İşiniz var gerisi boş mutlu olmaya bakın boşanin biran önce

Çocuk yoksa böyle bir adamla bir gün bile geçirmek anlamsız çocuk olsa derim ki çocuk var ama sanırım oda yok el alem ne der diye kendinize hayatı zehir etmeyin iş yerindeki insanlarda en fazla üç gün konuşur sonra kimin ne mal olduğu zaten ortaya çıkar lütfen güçlü olun ailenizin de destek olmasına bence gerek yok işiniz varmış tek başınıza kendinize gayette yetersiniz 2 çocukla ben arkamda kimse yokken boşandım

Böyle yaşamaktansa boşanman çok daha iyi. Bende 4 yıldır evliyim ve boşanma kararı aldım. Kimin ne dediğini hiç umursama. Nasıl mutlu olacaksan öyle kararını ver.

Ailenize şiddet gördüğünüzü söylediniz mi? Ona rağmen mi boşanmayı hoş karşılamadılar ?
Yok mu çevrenizde bir babayiğit ,abi olur amca olur dayak öyle atılmaz böyle atılır diyen ?

Back
X