Boşanmak istiyorum ama çocuklarım için son Bi şans vermeli miyim?

her zamanki gibi size katılıyorum

En zor boşanma kararı alanlar ailesi arkasında durmayanlar ve öğretmenler... 9 yıl iyi sabretmişsiniz

Çocukların için birine katlanmanın çocuklarına faydası olacağını sanmıyorum. Çünkü sen mutsuz oldukça çocuklarının da mutlu bi hayat sürmesi çok zor. Ve aranızdai olan durumdan çok fazla etkilenecekler. Bunun karakterlerine ruh hallerine vs etkileri büyük olacak. Öncelikle kendini düşünmelisin. Olası bir uçak kazası durumunda bile oksijen maskesini çocuğundan önce annenin takması önerilir :))
Kendi ağzınla boşanmamam için bir neden yok diyosun. Olmayan olumlu tarafları bulmak için kendini heba etme. Hayatımız çok kıymetli ve hiç bir zaman bir şeyleri değiştirmek iyileştirmek için geç değil.
Umarım mutluluğu huzuru bulursun

Toplum baskısından nefret ediyorum çocuklu başımıza gelmesin diye kimse kadının ruh halini düşünmüyor İnsanca yaşama hakkını düşünmüyor o toplum mangalda kül bırakmayanlar.Bunu kadınlar değiştirecek önce kendi bakış açimiz bı değişse kime ne demeyi bir öğrensek iş çözülecek.Herkes kapıyı kapatıyor bakıyor hayatına sen psikolojik bitmiş sin berbatsin hayata devam edecek halin kalmamış ictigin su yediğin ekmek yattigin yorgan yakıyor seni ....ama çocuklar ama evlilik ama sabır ama her yolu dene diye diye tutmaya çalışıyorlar o hapishanede.Sizin için yazmadım konu sahibi toplum baskısından çekindiği için heder olup giden kadınlar var mutsuzum ama kendi kendime eşime bulasmadan yaşıyorum diyen bitmiş bir sürü evlilik var zaten.Toplum mutlu ailelerden mutlu çocuklardan oluşmadiginda sorun nesilden nesile gidiyor işte.Sonrada niye bu kadar travmali insan var.Cocuklar bu aileyi normal sanıyor büyüyünce anlıyorlar.Gercekler yazınca dokunur insana ......

Çok uzun bir süreç ve değişim içeren bir ilişkiniz var heba oldu diye düşünmeyin, kendinizi üzmeyin. Çünkü en başta sorumluluğu olmayan öğrenci olarak o aşkla başlamış ilişki, sonra evrilmiş evlilik ve genç bir çift olmuşsunuz. Bu süreçte illa mutlu olduğunuz güzel hissettiğiniz sizi olgunlaştıran iyi kötü pek çok gün yaşamışsınız ve bu yola devam etmişsiniz. Ancak yaş ilerlerken demek ki son zamanlarda o uyum kaybolmuş , aynı yolda farklı rotalar oluşmaya başlamış demek ki.. şu an duygusal olduğunuz için heba gibi düşünmeniz normal ama kesinlikle öyle düşünmeyin. Bugünkü kadını anneyi oluşturan şeyler sizin anılarız ve seçimleriniz :) o an mutlu olarak ve isteyerek yaptığınız seçimler :) Bazen yaptığımız tercihler bizi mutlu ediyor bazen de kötü ama bilemiyoruz sonuç ne olacak, ve yaşadığımız süreç yani hayat böyle devam edecek Kırgınlıklar, öfke bir sürü etken olmaması gereken şeylerle sonuçlanmış biraz sakin kalarak kendinize bir yol çizmelisiniz. Tabiki ölçüp tartacaksınız herkesi ve özellikle sizi etkileyen kararlar alıyorsunuz. Boşanıp boşanmama mevzusu üzerine düşünmek kendini hazır hissetmek her türlü olasılığı gözden geçirmek en sağlıklı olanı, biz yaşamadığımız için "e boşan o zaman" demesi kolay geliyor. Zaten süreci nasıl yöneteceğini az çok bilen bir insansınız. Çocuklarınız ve kendiniz için en doğru kararı vereceğinize inanıyorum biraz sakinleşmeye ihtiyacınız var

Size çok şaşıracağınız bir istatistikten bahsedeyim mi?
Evliliğinde şiddet gören çalışan kadınların %80i öğretmen ne yazık ki.
Esas çocuklarınız için boşanmalısınız. Şu yazdıklarınızı size bir başkası anlatsa boşan dersiniz. Siz niye uygulamıyorsunuz bunca zamandır? Bu adam bugün böyle olmadı,hep böyleydi değil mi?

Çevrenizden size ne ki? şiddeti, duygusal ihmali, kocanın odunluğunu çeken sizsiniz. Çevreye konuşmak kolay.
Ardınıza bile bakmayın, kaldı ki mesleğinizde var elinizde. Ohh paşazade evlenmiş başı göğe ermiş işe gidip gelmeyi evin reisliği zannetmiş.

Merhaba ,
maalesef toplumumuzda iletişimi doğru olan sağlıklı evlilik çok az olduğu için bazı şeyleri normal kabul etmeye başlıyoruz. Mesela bana aptal demedi yazmışsınız , zaten dememeli. Para kazandıkça değiştiğini belirtmişsiniz, bu da yine evliliğin sağlıksız olduğunu ve karşınızdaki kişinin bencil olduğunu gösteriyor. Çünkü normal bir evlilikte evin babası veya annesi çok öalılıp para kazanmaya ailesi ve kendisi için odaklanır. Halbuki eşiniz ve onun gibiler eşlerini fakirken basamak olarak kullanıp sonra parayı bulunca özgürlüğünü ilan ediveriyor. Bunları zamanında fark etmediğiniz için eşinizin zamanla değiştiğini düşünüyorsunuz, zaten o da bu yönlerini ilk yıllar sizi sömürürken kolayca gizlemiştir. Ama emin olun insanlar pek de değişmiyor , var olan huyları olgunlaşıyor belki biraz törpüleniyor ama değişmiyor. Sevgilerle

Kesinlikle Aynı bu şekilde bi akış gerçekleşti çok teşekkür ederim sakinleşemiyorum maalesef

Boşan boşan boşan boşan...

2 çocuğum var boşanamam diyecekseniz eşinizi "adamlık yapmıyorsun" gibi cümlelerle tahrik etmeyin. Öncesini bilemem fakat demek ki size tahammülü bitmiş tekme tokat saldırdığına göre.

Şimdi linç yiyeceğim muhtemelen ama çocuk yaparken düşünmeniz gerekirdi. Maddi ve manevi yönden. Adam en azından şu an siz bulaşmazsanız maddi olarak size bir düzen sağlıyor, eviniz var, iyi de kötü de olsa bir baba figürü var.

Boşanırsanız adam bu kadarını da yapmaz, size karşı da bir sevgisi yok, çocuklarına karşı da anlattığınız kadarıyla. Yani maddi-manevi gücünüz varsa alın çocuklarınızı, başka şehirde yeniden başlayın.

Fakat hem evli kalayım hem de adamı değiştireyim derseniz bu şiddetin sonu gelmez. Bunu da göze alın.

Maalesef kadınların en büyük hatası bu, zaten 1 dk durmamaları gereken evliliklerde duruyorlar, üst üste çocuk yapıp sonra da gerçeği kabullenmek yerine zaten kendilerine saygısı, sevgisi olmayan adamları değiştirmeye çalışırken şiddet görüyorlar.

2 gün sonra yine ağzınızı açarsanız, daha kötüsünü göreceksiniz, siz susarsanız adamdan beklentiyi keserseniz, çocuklarınız büyüyüne dek en azından iki ev arkadaşı olursunuz.

Düşünülecek aşamayı geçmiş.

kötü de olsa bir baba figürü var demen hariç katılıyorum.

Adamın tavrı ne oluyor bu aşamaya gelineceğini öğrenince ?

Öncelikle eğitimci birinin bukadar bilinçsiz olması beni üzdü.
Sonrasında neden böyle birinden ikinci çocuğu yaptınız?
Bunu sorgulamanızda başka bi trajı komik olay

Öncelikle eğitimci birinin bukadar bilinçsiz olması beni üzdü.
Sonrasında neden böyle birinden ikinci çocuğu yaptınız?
Bunu sorgulamanızda başka bi trajı komik olay
Çocuklarım için bazı şeyleri gözardı etmem katlanmam mı bilinçsizce anlayamadım da? Diğer msjlara baktınız mı bilmiyorum bu olay ilk kez yaşandı zaten ilişkimiz son 2senedir bozulmaya başladı para erkeği gerçekten bozuyormuş

Düşün diyenler çocuklar için diyor hayır aşırı saygılı bir çifttik birbirimize en basit kötü Bi kelime kullanmazdık. Daha önce üstümr yürüdü kaynanam izin vermedi
Cocuklar icin neyi dusuneceksiniz tam olarak, babalik yapmiyor demissiniz. Varligi yoklugu bir. Hatta yoklugu daha iyi en azindan yemek yapmazsiniz bu adama, pisligini temizlemezsiniz, utusuyle camasiriyla ugrasmazsiniz.

Hanımefendi son şans vereyim mi diye yazmadım farkındaysanız. Ben boşanmak istiyorum diyorum zaten. Sabaha tokatn izi kalmadığı için darp raporu almadım

Kaçın boşanın tabi

İz kalsın kalmasın doktora gidin izi siz göremezsiniz ama doktor pekala anlayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…