• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum ama çocuklarım için son Bi şans vermeli miyim?

İlişkimiz boyunca saygılıydık diyorum şimdiye kadar aptal dahi dememiş Bi insandı. şuan saygı kalmadığı ortada ben bitirmek istediğimi yazdım sizcede son şanslık bişey var mı kalmış mı diye soruyorum sadece çevremde Bi şans daha verin diyenler var dedim
Çevrenizdeki insanlar da kocanız kadar sorunlu. Onlardan da uzak durun. Tekme,tokat yiyip adamla aynı yatağa mı gireceksiniz? Onlar o kadar midesizse buyrun yapsınlar. Başka çaresi olmayan kadınları anlayabilirim ama sizin çareniz var. Şanslık bir şey kalmış mı? diye sormanız bile kendi bedenize yaptığınız bir yanlış. O tekme,tokatları yiyen sizdiniz,son kararı siz vereceksiniz. Psikolojik,fiziksel şiddetin olduğu ortamda şanslık bir durum olamıyor.

Konu sahibi kendisine uzaktan bakabilirse çözüm yolunu bulacak. Örneğin: Yaşadığı durumu bir öğrencisinin velisi yaşasa o veli kendisinden yardım istese ne tavsiye verirdi? Vereceği tavsiyeyi kendisi uygulasa sorun çözülecek. Evet, kesinlikle kolay değil ama günün sonunda mesleği olan,çalışan bir kadın. Zor olsada üstesinden gelebilir. Ben hep bu yöntemi kullanırım. Kendime uzaktan bakarım. Kendime çok kızdığım,eleştirdiğim zaman da çocukluk fotoğraflarıma bakarım bu küçük kızı daha fazla üzmemeliyim diye düşünürüm. Ne kadar büyürsek büyüyelim biz o fotoğraftaki kız çocuğundan izler taşıyoruz. En başta kendimizi bu kadar üzmekten vazgeçmemiz gerek🥹🤷🏻‍♀️
Evet gerçekten bu şekilde bakınca ben çok üzdüm kendimi çok yıprattım hep çocuklarım küçük babasız kalmasınlar, nasıl yaparım içkisi yok kumarı yok dayakyok o da oldu sonunda😓artık bunun kabul edilecek tarafı kalmadı emeklerim ziyan oldu yıllarım çöp oldu

Evet gerçekten bu şekilde bakınca ben çok üzdüm kendimi çok yıprattım hep çocuklarım küçük babasız kalmasınlar, nasıl yaparım içkisi yok kumarı yok dayakyok o da oldu sonunda😓artık bunun kabul edilecek tarafı kalmadı emeklerim ziyan oldu yıllarım çöp oldu
Yaşınız daha çok genç öyle düşünmeyin. Sonuç olarak çocuklarınız olmuş,işiniz var. Çoğu insandan,kadından şanslısınız. İleride karşınıza belki de daha iyi biri çıkar. Hayatta ne olacağı belli olmuyor. Küçüklerinizi düşünmeniz çok normal ama o çocuklar bırakın babalarını masum bilsinler. Sizi döverken o halde babalarını görürlerse kimse o çocukları toparlayamaz. Önce kendi içinizdeki çocuğu düşünün. Onu toparlamadan çocukları toparlamak zor.

O çevreniz niye düşün diyorlar biliyor musunuz? Boşanırsa 2 çocukla bize salça olur, bunla mı uğraşacağız diyorlar. Kocası başında bize ne diyorlar, çocuk yapmış yapmasaydı diyorlar. Sizi seven düşünen insanlar empati yapar ızdırabınızı görürler. Lise üniversite boyunca hiç mi başka arkadaşlıklar yapmadınız? Bu adamı çocukluğundan beri tanıyormuşsunuz niye evlendiniz? Hiç önceden böyle değildi demeyin, görmezden geliyorsunuz, değişir düzelir diyorsunuz. Düzelmeyince çocuk yapıyorsunuz, yine düzelmeyince 2. çocuğu yapıyorsunuz. Sonra da o çocukları bahane ediyorsunuz. Ailesini eşini sevmeyen şiddet uygulayan çocuklarıyla ilgilenmeyen adamı baba olarak seçtiğiniz yetmiyor bir de bu ortamdan uzaklaştırmıyorsunuz onları. Sorun bakalım onlar annelerini döven baba istiyorlar mı? Sormanız gerekenler çocuklarınız elalem değil. Evet anne, seni dövüyor biraz büyüyünce bizi de döver kalalım babamızla diyorlar mı çocuklar?

Adam gençliğini bekarlığını yaşamadan gözü açılmadan evlenmiş tıpkı sizin gibi. Sizden farkı gözü açılmış, başka alternatifleri olduğunu biliyor. Eşten çocuktan bana ne ben gençliğimi yaşıycam, bekar gibi takılıcam diyor ve yapıyor. Ya bırakırsınız herkes yoluna gider ya da çocuklarınızın önünde tokatlar tekmeler yemeye devam edersiniz. Okuldaki çocuklara da yüzünüz gözünüz morarmışken örnek olursunuz.
Böyle olan biriyle evlenmek tamamen aptallıktır insanların hayatını bilmeden nasıl böyle kesin hüküm veriyorsunuz anlayamıyorum Eşimi neredeyse 15senedir tanıyorum Bi kere bana aptal dememiş bir insan benimle evlenmek için adaklar adayan bir insan çok severek evlendik. Zamanla herkes değişir kimse evliliğinin ilk yıllarındaki gibi değil ki ben kendi eşimi savunmuyorum yanlış anlamayın durumu anlatıyorum o da zamanla bu çirkin hale dönüştü son 2senedir zengin olmaya başladıkça bu hale geldi ve tekrar belirtiyorum benim için bu evliliğin son Bi şansı kalmadı ben boşanmak istiyorum.
Ayrılma diyenler konusunda yazdıklarınz doğru olabilir

Yaşınız daha çok genç öyle düşünmeyin. Sonuç olarak çocuklarınız olmuş,işiniz var. Çoğu insandan,kadından şanslısınız. İleride karşınıza belki de daha iyi biri çıkar. Hayatta ne olacağı belli olmuyor. Küçüklerinizi düşünmeniz çok normal ama o çocuklar bırakın babalarını masum bilsinler. Sizi döverken o halde babalarını görürlerse kimse o çocukları toparlayamaz. Önce kendi içinizdeki çocuğu düşünün. Onu toparlamadan çocukları toparlamak zor.
Kesinlikle haklısınız teşekkür ederim.
Keşke bu kadar yıpratmasaydım kendimi keşke

Böyle olan biriyle evlenmek tamamen aptallıktır insanların hayatını bilmeden nasıl böyle kesin hüküm veriyorsunuz anlayamıyorum Eşimi neredeyse 15senedir tanıyorum Bi kere bana aptal dememiş bir insan benimle evlenmek için adaklar adayan bir insan çok severek evlendik. Zamanla herkes değişir kimse evliliğinin ilk yıllarındaki gibi değil ki ben kendi eşimi savunmuyorum yanlış anlamayın durumu anlatıyorum o da zamanla bu çirkin hale dönüştü son 2senedir zengin olmaya başladıkça bu hale geldi ve tekrar belirtiyorum benim için bu evliliğin son Bi şansı kalmadı ben boşanmak istiyorum.
Ayrılma diyenler konusunda yazdıklarınz doğru olabilir
Sizin yazdıklarınıza istinaden yorum yapıyorum hüküm vermiyorum. Annesinin yanında üstünüze yürümüş, çocuklarınızın önünde tekme tokat girişmiş hem de bir defa değil. Bunun yeni olduğunu mu söylüyorsunuz? Yani adamın içinden birden canavar mı çıktı? Adadığı adakları hatırlamadığına göre yalanmış. şov yapmış. Bir insan bir günde eşini dövmeye şiddet uygulamaya karar vermez zaten eğilimi vardır. Üstelik çocuklarını bile gözü görmeyecek şekilde karısını dövmez. Benim için çocuklarımın önünde bırak dövülmeyi hakaret işitmek bile kabul edilemez yapamam kaldıramam. Ben de eşimle 20 sene olacak beraberim, adam sineğe bile vurmaz bir saat kovalar uçsun gitsin diye. Mayasında yok şiddet vurma kırma. Kabul etmekte zorlanıyorsunuz sizin bileceğiniz iş ama ümidiniz olmasın o el kalkmış bir kere. Kocanızın gerçek kişiliği bu.

Allah razı olsun inşallah.
Gece vakti çocuklar polisi görüp korkmasın diye çağırmadım şikayet için ertesi gün iz fln yoktu ama keşke yinede gece çağırsaydım kapıya gelselerdi insan o an düşünemiyor. Terapiyi defalardır Red ediediyor. daha yaşım 32 ömrümü bu şekilde heba etmek istemiyorum :KK43:
Ömrünü heba etmek istemiyorsan yapılacak şey belli. 😢

Hanımefendi son şans vereyim mi diye yazmadım farkındaysanız. Ben boşanmak istiyorum diyorum zaten. Sabaha tokatn izi kalmadığı için darp raporu almadım
Tekme de yazmışsın. Ayrıca başlıkta gayet de son şans vereyim mi yazıyor asıl sen farkında mısın?

Son şansı verirsiniz vermezsiniz sizin bileceğiniz iş kendi hayatiniz için en iyisini siz bilmek durumundasınız.Keske kadınlarımız evliliğe bakış açısını biraz olsun değiştirip her evliliğin aile olmaya yetmediğini anlayabilse....Gün sonunda mutlu güvende tatminkar değil isen bu evlilik denen şeyin yıllarca sürmesi başarı değil aslında tam bir sürünme psikolojik olarak erkenden çökme hali....Az önce bir yerde okudum aldatılan kadınlari bile eşleri bosanmiyor gibi bir şeydi...Yani kadını aptal yerine koyuyor kadını başka kadınla dokunarak severek iyi davranarak hiç iplemiyor işin aslı evdekini sevmiyor acida olsa kabul etmek istemesekde öyle...Ve kadin buna rağmen evli kalmayı başarı sayıyor.Turkiye şartları deyip duruyoruz da adam zaten evdeki kadına para vermiyor onu insan yerine koymuyorki babalık yapmiyorki boğaz tokluğuna duruyor çoğu kadın ekonomik zorluklar yüzünden değil evlilik statüsünü kaybetmekten delicesine korktuğu için bosanmiyor diye düşünüyorum .Ekonomik olarak ayrilamayanlarda olabilir zaten onlar da evli iken boşanmış gibi zor sarlarda geciniyorlar Size gelince meslek sahibi bir insansınız üstelik mesleğiniz gereği bir cok şeyin bilincinde bir insansınız biliyorsunuzdurki değişmeyecek.Ya talepde bulunmayıp böyle devam edeceksiniz ya zorluğunuda göze alıp yola çıkacaksınız.Yasadiginiz olay çok ağır tekme tokat kovulma.Size sevgisi ve saygısı bitmiş bence şiddet son noktadır.Yinede karar sizin elbette

Yani nasilki dünya şartları bu kadar zorken bu dünyaya çocuk getirmek akıl işimi desekde üreme devam ediyor kadınlar anne oluyor ve vazgeçmiyor gerçekten boşanmak isteyen insanda ister ekonomisi olmasın ister bilmem kaç çocuğu olsun ister anası danası çevresi istemesin o kadın kafaya koydumu dağ olsa duramıyor önünde.Ama geç ama erken bu herkes için geçerli

Boşanmak kolay değil ama dayak yemek daha zor. O şiddetin yarın çocukların yanında olmayacağı garanti mi? Çocuklara da vurmayacağı garanti mi? Adam kendinden başkasını düşünmüyor diyorsunuz. iyi bir baba değil, iyi bir koca değil. Niye yanında kalasınız.

Boşanmak kolay değil ama dayak yemek daha zor. O şiddetin yarın çocukların yanında olmayacağı garanti mi? Çocuklara da vurmayacağı garanti mi? Adam kendinden başkasını düşünmüyor diyorsunuz. iyi bir baba değil, iyi bir koca değil. Niye yanında kalasınız.
Kesinlikle herkese aynı bunu söylüyorum anlamıyorlar beni 😑Doğuda yaşıyorum burda boşanmayı korkunç Bi olay gibi düşünüyorlar sanırım... elde tutulacak Bi tarafı kalmamıştı artık birde şiddet hiç Bi şeklide affı yok bunun

Son düzenleme:
çocuklar için niye son bir şans veresiniz ki? adam babalık bile yapmıyor kaldı ki şiddet var işin içinde. Yapılacak belli özellikle çocuklar için bunu yapmalısınız.

Düşün diyen çevrenize bir tekme tokat girişin bakalım böyle hayat güzel oluyormuş mu baksınlar duruma. Ve siz yapmayın Allah aşkına adam şiddetin dozunu arttırsın diye mi bekleyeceksiniz soru mu bu şans verilir mi diye ? Adam bir halta yaramıyor sülük gibi hem de şiddet fln var

Konu sahibi kendisine uzaktan bakabilirse çözüm yolunu bulacak. Örneğin: Yaşadığı durumu bir öğrencisinin velisi yaşasa o veli kendisinden yardım istese ne tavsiye verirdi? Vereceği tavsiyeyi kendisi uygulasa sorun çözülecek. Evet, kesinlikle kolay değil ama günün sonunda mesleği olan,çalışan bir kadın. Zor olsada üstesinden gelebilir. Ben hep bu yöntemi kullanırım. Kendime uzaktan bakarım. Kendime çok kızdığım,eleştirdiğim zaman da çocukluk fotoğraflarıma bakarım bu küçük kızı daha fazla üzmemeliyim diye düşünürüm. Ne kadar büyürsek büyüyelim biz o fotoğraftaki kız çocuğundan izler taşıyoruz. En başta kendimizi bu kadar üzmekten vazgeçmemiz gerek🥹🤷🏻‍♀️
Ne kadar güzel yazmışsınız. Okurken gözlerim doldu ❤️ yönteminizi çok sevdim. Bundan sonra ben de deneyeceğim. Var olun 🙏

İlişkimiz boyunca saygılıydık diyorum şimdiye kadar aptal dahi dememiş Bi insandı. şuan saygı kalmadığı ortada ben bitirmek istediğimi yazdım sizcede son şanslık bişey var mı kalmış mı diye soruyorum sadece çevremde Bi şans daha verin diyenler var dedim
Hayır kalmamış.
Sizi gece birde sokağa atmaya çalışan bir adama hangi şansı vereceksiniz? İnsan olan bunu yapmaz.
Şiddete girmiyorum bile.
Çocuklarla da ilgili değil parka bile götürmüyor.
Bu adamı evde besleyip çamaşırını yıkamanıza neden yok.
Kızlarınızla mis gibi bir hayat kurun. O da ne cehenneme giderse gitsin, ayı.

Back
X