- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.920
-
- Konu Sahibi lalegl8080
Hiç imkanın yok ailende destek olmayacaksa çocuklarını al sığınma evine geç bi şekilde zarar verir heralde öyle anlaşılıyorSırf bunun için üye oldum siteye ilk mesajım ilk konum , size çok ihtiyacım var arkadaşlar..11 senelik evliyiz iki çocuğumuz var şiddetli geçimsizlik sevgisizlik saygısızlık sorumsuzluk gibi bir çok sebepten dolayı son 2 senedir kararımı verdim bosanmak istiyorum ve 2 senedir kendisini ikna edemiyorum , aileler kesinlikle bosanmamizi istemiyor benim ailemde bana bu konuda destek olmuyor , çocukları düşün falan diye beni geçiştiriyorlar...velayette falan sorun yasamamk için bendr Anlaşmalı bosanmayi bekliyorum ama bu Şahıs boşanma konusu açılır açılmaz kaçıyor üstüne gidersem cinnet geçirir gibi hallere giriyor bende haliyle korkmaya başladım...azonce sicaga sicagana yaşandı bu olay ...güzelce konuşalım halledelim bitsin dedim üstüne gittim delirdi gecenin bir saati cocuklar uyurken öyle bir bagirdi ki gözü döndü resmen , çocuklarım uyanmadı allahtan ...polisi arayacagim dedim ara gelsinler dedi boşanma neymiş ya dedi ...bu halleri beni korkutmaya başlıyor....geçen de de TV izlerken bosanmak istediği için öldürülen kadın haberi vardı, bana bakarak iyi yapmış adam çok güzel yapmış dedi ...ne diyorsun sen yaa dedim canii misin sen dedim ,bosanmak diye bisey yok dedi ....ben napicam can güvenliğim yok ...lütfen bana biseyler deyin ..çok kotuyum şuan ve korkuyorum
Bu saydıklarınız sadece resmi rakamlar. Bir de bu rakamlara yansımayanlar da varGeçenlerde arkadaşımla yaptığımız bir araştırmada 2010-2017 yılları arasında yani 7 yılda ülkemizde 1.964 kadın öldürülmüş. Bunlardan 614 tanesi boşanma davası, ayrılık sürecindeyken şiddet, tehdit ve tacize maruz kalmış. Korkularınızda çok haklısınız aileniz neden destek çıkmıyor böyle şeylere kahroluyorum .
Eski isinizdeyken çocuklara kim bakıyordu? Şimdi yine o baksa siz işe girseniz olmaz mı? Ya da bir süre daha bekleyip çocukları kreşe verip öyle boşansanız. Eşinizin hem size evi bırakıp hemde gecinmenizin hepsini karşılayacak nafaka vereceğini zannetmiyorum.Yakın zamana kadar çalışıyordum para biriktirip ayrı eve çıkma gücünü alabilmek için ama olmadı çalıştığım isyerlerinde sorunlar oldu özel sektör bir türlü tutunamadim yeteri ücret alamadım, simdi ise çocukların başında durmak zorundayım, ama okadsr tahammülsüz oldum ki plansız bosanalim deme raddesindeyim ,sonrasi napicami da bilmiyorum iki çocukla. O gider evden diye umut ediyorum
Olabilir tabii tek taraflı dinlemek gibi bizimkiEvet, kocası da bir garip ama karşılıklı bir yıpratma olabilir. Konu sahibi de farklı geldi.
En mantıklısı bu ..bir daha o şahısla asla medenice konuşma yoluna girmem simdi gizlice plan yapma zamanı...kardeşlerim bana destek dün yine bir kaos yarattı şizofren ,onlarda bana sen onunla ilgili delil topla sana davayı açalım dedilerAllah yardımcınız koruyucumuz olsun inşallah, lütfen boşanmanın makul bir olurunu bulmadan tartışmalarla üzerine gitmeyin. Kocanızın sinirle ne yapacağı belli değil, aileniz keşke arkanızda olsa. Valla bu konuda ne denebilir bilmiyorum. İnşallah kurtulursunuz bu adamdan. Kendinize kalacak ayrı bir yet bulmadan konunun üzerine gitmeyin. Gerekirse başka yerde kalıp öyle dava açın. En önemlisi sizin güvenliğiniz
Evet işte tanıyorum onu çocuklara da takıntılı zaten allahim korusun onlara bana kendine bisey yapar aile faciası yapar diye korkuyorumLütfen çocuklarınız için kurtulmanın bir yoluna bakın. Benim çok yakın bir akrabamin boşanma aşamasındaki eşi önce akrabamı öldürdü,sonra 'geride kalmasin' diye çocuğuna ates etti (uzun bir hastalik döneminden sonra iyileşti,şu an çok güzel bir hayatı var), sonra da kendi geberdi.
Yani bu manyaklara çocuğu için katlaniyor kadinlar ama gözü donunce çocuğu da görmüyorlar. Asil onlar için bir şekilde kurtulmalisiniz. Keşke kadınları koruyan sosyal bir devlet olsaydı da size kol kanat gerseydi
Annem bakıyordu, şimdi hastalandı daha bakamıyor birde 1bucuk yaşındaki bebegim bana çok ihtiyacı var ,Eski isinizdeyken çocuklara kim bakıyordu? Şimdi yine o baksa siz işe girseniz olmaz mı? Ya da bir süre daha bekleyip çocukları kreşe verip öyle boşansanız. Eşinizin hem size evi bırakıp hemde gecinmenizin hepsini karşılayacak nafaka vereceğini zannetmiyorum.
O zaman bebeğiniz kreş yaşına gelene kadar idare etmeye çalışın. bizim orada 2.5 yaşta kabul ediyorlar belki sizin orada daha erken kabul eden vardır araştırın. İnternette gördüğüm kadarıyla bir yaşında bile kabul eden yerler varmış.Annem bakıyordu, şimdi hastalandı daha bakamıyor birde 1bucuk yaşındaki bebegim bana çok ihtiyacı var ,
Bu sözleşme değilde başka bir yasa kaldirilacakmis diye duydum hangisiydi oİşte bu yüzden 6284 ve istanbul sözleşmesi kadınları yaşatır diyoruz
Umarım korkulan başınıza gelmez