Boşanma

esse42

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mart 2023
59
-3
25
Merhaba çok kısa öz bi sorum olcak. Eşimle boşanma arifesindeyiz durum ne olur bilemem eğer ki mahkemeye gidilmez de 3 duruşmada polis o kişiyi mahkemeye çıkarır mı artı boşanmak istemiyor ise hakimin cevabı ne olur.

Merhaba çok kısa öz bi sorum olcak. Eşimle boşanma arifesindeyiz durum ne olur bilemem eğer ki mahkemeye gidilmez de 3 duruşmada polis o kişiyi mahkemeye çıkarır mı artı boşanmak istemiyor ise hakimin cevabı ne olur.
Çekişmeli boşanma olacak aranızda. Tek taraflı boşanmak istememek evliliğin devam etmesi veya davanın düşmesi için yeterli değil. Ancak sen davayı açan ve boşanmak isteyen taraf olarak delillerini sunman gerekiyor ki hakim kusur durumlarını ve sunulan delilleri her iki eş bakımından ve evlilik birliği yönünden değerlendirip medeni kanuna göre boşanma sebeplerini sağladığına kanaat ederse boşanmayı gerçekleştirir. Bu süreç anlaşmalı boşanmaya göre uzun sürer.
Taraflardan biri gelmezse akıbet konusu belirsizliğe düşüyor. Eş için mahkemeye gelmesi istenir tebligat gider. Gelmediği için dava uzar. Normal şartlarda boşanma için zorla mahkemeye getirme olayı yok, duruma özel durumlarda tedbir için getirilmesi gerekebilir ona da süreç içinde karar verilir.
Bunları bir avukat ile görüşerek halletmeniz daha iyi hak kaybına uğramazsınız.

Boşanmayı istemezse çekişmeli boşanma ya döner ve süreç biraz daha uzun sürer

Çekişmeli boşanma olacak aranızda. Tek taraflı boşanmak istememek evliliğin devam etmesi veya davanın düşmesi için yeterli değil. Ancak sen davayı açan ve boşanmak isteyen taraf olarak delillerini sunman gerekiyor ki hakim kusur durumlarını ve sunulan delilleri her iki eş bakımından ve evlilik birliği yönünden değerlendirip medeni kanuna göre boşanma sebeplerini sağladığına kanaat ederse boşanmayı gerçekleştirir. Bu süreç anlaşmalı boşanmaya göre uzun sürer.
Taraflardan biri gelmezse akıbet konusu belirsizliğe düşüyor. Eş için mahkemeye gelmesi istenir tebligat gider. Gelmediği için dava uzar. Normal şartlarda boşanma için zorla mahkemeye getirme olayı yok, duruma özel durumlarda tedbir için getirilmesi gerekebilir ona da süreç içinde karar verilir.
Bunları bir avukat ile görüşerek halletmeniz daha iyi hak kaybına uğramazsınız.
Kimi avukat evet diyo kimi hayır diyor polis zoruyla gelmeye. Birde döküman konusunda aynısını diyorlar kimi evet kimi hayır. Wp cıkar mı veya normal kayıtlarda döküman çıkıyor evet ama içerik çıkarmı bilen vardır diye yazdım gerçekten hangi avılata inanacagımı şaştım

Çekişmeli zaten sadece polis ile zorla getirilir mi onu merak ediyorum uzar evet farkındayım avukat dahil hepsi farklı konuşuyor kimi evet diyor kimi hayır

Aslolan, kendisi hakkında bir dava olduğu bilgisinin (tebligatın ) kendisine hukukun talep ettiği usule uygun olarak ulaşması. O da kendi hak kaybının olmaması için.
Bu boşanma davası, zorla getirme olmaz. O, başka durumlarda, başka mahkemelerde olur.
Burada, usulünce dava kendisine tebliğ edildiyse, gerekli evraklar gönderildikten ve cevap vermesi için süreler beklendikten sonra, artık gelişmeler tebligatla kendisine aktarılır, dava kendisinin yokluğunda devam eder.

Mahkemenin, tarafları görmek istediği durum, anlaşmalı boşanmada. Orada bile zorla getirme yok, gelmezse, anlaşmalı boşanma olmuyor sadece.

Polislik bir şey olduğunu sanmıyorum o gelmese de vekaleten avukatı gelecek zaten
Boşanmak istememe durumunu şöyle biliyorum eğer anlaşmalı çıkıp istemezse anlaşmalınız bozulur çekişmeye gidersiniz çekişmede de istediği kadar istemiyorum desin fark etmez eninde sonunda bir sonuca bağlanır seneler sürecek bir yerden sonra vazgeçer

X