• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanmada taraflardan biri vazgeçerse...

Böyle net konuşmalar gün geliyor insanın sınavı oluyor. Birgün bu durumla sinanmayacaginizin hiçbir garantisi yok.
Bugüne kadar hiçbir net konuşmamın sınavını yaşamadım çünkü izin vermedim benim mizacım bu. Hayatıma aldığım biri ile ilişkinin başında net konuşurum beklentilerimide
yanlış bulduklarımıda. Beni huzursuz eden exi çok aşık olduğum halde şutlamışlığım var. hayatta biriyle olup üzüleceksem yalnıztan üzülürüm daha iyi kafasındayım.
Konuşmadik ama ben boşanmak istediğim için bu sürece girdiğini söylemiş
size değilde avukata mı söyledi bunu çok garip sanki sizdenboşanalım lafını bekliyomuş gibi

Evet. Aslında boşanmak öyle lafta olduğu kadar kolay değilmiş onu anladım. İlk günlerde hiçbir pişmanlığım yoktu gayet nettim. Dediğiniz gibi çocuk yok diye sukretmistim. hatalarim tam olarak bahsettiğiniz şeyler. Sağlıklı iletişim kuramadım onunla. Yeterince şefkat ve sevgiyle yaklasmadim. Kadın olan benim o yapsın kafasindaydim. Yani elimden geleni yapsaydım belki içim rahat olacaktı ama çok yönlü düşünüyorum şu an. İlerde şu şekilde yaklassaydim belki daha farklı olurdu diye iç geçirmekten korkuyorum
Yaşadığınız olayın, tartışmaların iç yüzünü bilemiyoruz tabi ama "kadın olan benim o yapsın" düşüncesi bence her zaman geçerli değil. Yani karşılıklı olarak adım atılmalı. Hayat müşterek sonuçta. Evlenirken hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde diye söz veriliyor. Eşinize neden sevgi ve şefkatle yaklaşamadınız, tartışma anında iletişiminiz neden öyleydi? Bunları bir irdelemek lazım. Bu konuda bir evlilik, çift terapisine gitmenizi öneririm. Bence mutlaka eşinizle konuşun ve beraber gidin. Yıkıcı değil yapıcı olmalı her iki taraf da. Terapide öfkenizi kontrol etmeyi ve sağlıklı iletişim kurmanın yollarını öğrenirsiniz.

Tespitleri bile yanlış
Siz ayrılığı sinirle söylemenize rağmen , erkeklerin vazgeçtiğinden bahsetmis
Olayın içindeymiş gibi çok net konuşup, güya çok bilgili tecrübeli ya da çok olgun ayaklarıyla dalga geçmek tamamen çocuksu bir davranış zaten

Neyse konunuza geleyim
Barışırsaniz tartışma sebebiniz için terapiste gidebilirsiniz
Birde boşanma ayrılık ağza kolay gelmemeli
hadi benim tespitim yanlış olsun kadın boşanma sebebini eşinden değilde neden başka birinden duyuyor?
Niye karısına konuşmaya çalışmayıp boşanmaya karar kılıp davayı açıyor?

Bugüne kadar hiçbir net konuşmamın sınavını yaşamadım çünkü izin vermedim benim mizacım bu. Hayatıma aldığım biri ile ilişkinin başında net konuşurum beklentilerimide
yanlış bulduklarımıda. Beni huzursuz eden exi çok aşık olduğum halde şutlamışlığım var. hayatta biriyle olup üzüleceksem yalnıztan üzülürüm daha iyi kafasındayım.

size değilde avukata mı söyledi bunu çok garip sanki sizdenboşanalım lafını bekliyomuş gibi
Boşanma sevgili sutlamaya kesinlikle benzemiyor. Evlilik çok farklı. Tabiki bazı insanlar öyle şeyler yasarki boşandığı için kutlama yapar. Ben öyle değilim işte. Eşimi seviyorum. Kabul edemem dediğim hatalarının aslında herkeste olduğunu, süreci belkide benim iyi yonetemedigimi dusunmeye başladım. Evliliğimin başında ben de nettim. Olmadı bosaniriz diye. Ama öyle olmuyor işler. Hiç kolay değil.

Avukata değil tanıdıklara söylemiş. O da o sırada tıpkı benim gibi kararlıydı. Ama sonra düşündükçe onunda bu davranisimizin fevri olduğunu fark ettiğini düşünüyorum. Fark etmezse bile, en son nokta olarak ben vazgeçtim diyecegim

hadi benim tespitim yanlış olsun kadın boşanma sebebini eşinden değilde neden başka birinden duyuyor?
Niye karısına konuşmaya çalışmayıp boşanmaya karar kılıp davayı açıyor?
Kızgın çünkü başkalarından duyma sebebim bu. Ayrıca ortak karar olduğunu daha kaç kez soylemeliyim

Boşanma sevgili sutlamaya kesinlikle benzemiyor. Evlilik çok farklı. Tabiki bazı insanlar öyle şeyler yasarki boşandığı için kutlama yapar. Ben öyle değilim işte. Eşimi seviyorum. Kabul edemem dediğim hatalarının aslında herkeste olduğunu, süreci belkide benim iyi yonetemedigimi dusunmeye başladım. Evliliğimin başında ben de nettim. Olmadı bosaniriz diye. Ama öyle olmuyor işler. Hiç kolay değil.

Avukata değil tanıdıklara söylemiş. O da o sırada tıpkı benim gibi kararlıydı. Ama sonra düşündükçe onunda bu davranisimizin fevri olduğunu fark ettiğini düşünüyorum. Fark etmezse bile, en son nokta olarak ben vazgeçtim diyecegim
Bence son ana kadar beklemeyin.

Ben de severek evlendim boşandım ama sizde bitmemiş duygular var. Eşinizi hâlâ seviyorsunuz anlık sinirle alınmış bir karar bu. O yüzden kendinizde bir hata olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle adım atın eşinizle konuşun derim

Kızgın çünkü başkalarından duyma sebebim bu. Ayrıca ortak karar olduğunu daha kaç kez soylemeliyim

Senin iç hesaplaşmalarını eşin bilemez ki onu demeye çalışıyorum. Senin ağzından boşanma çıktı ya onu duydu onu biliyor ortak kararda almışsınız. Son ana kadar bekleyeceğim yazmışsın ama ya geç kalırsan birşeylere? Erkekler düz varlık derken tespit yapmıyordum olanı söylüyordum kafasında bitirmese tanıdıklara söyler miydi? Boşanmak istemiyorsan adım at son an mon an deme.

Ben de severek evlendim boşandım ama sizde bitmemiş duygular var. Eşinizi hâlâ seviyorsunuz anlık sinirle alınmış bir karar bu. O yüzden kendinizde bir hata olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle adım atın eşinizle konuşun derim
Bir süre geçsin. İkimizde dinlenelim. İyice toparlayalim kendimizi. Ben en azından daha çok kendimi ölçüp tartayim, nedir problemim? Ona nasıl bir yaklaşımda bulunursam daha iyi olur? Eksik noktalarim neler? Kendimi toparladigimi hissettiğim zaman adım atarım. O adım karşılık bulursa ne âlâ.. yok karşı taraf ben boşanmak istiyorum diye diretirse o zaman boşanma gerçekleşir.

Bir süre geçsin. İkimizde dinlenelim. İyice toparlayalim kendimizi. Ben en azından daha çok kendimi ölçüp tartayim, nedir problemim? Ona nasıl bir yaklaşımda bulunursam daha iyi olur? Eksik noktalarim neler? Kendimi toparladigimi hissettiğim zaman adım atarım. O adım karşılık bulursa ne âlâ.. yok karşı taraf ben boşanmak istiyorum diye diretirse o zaman boşanma gerçekleşir.
Aynen öyle kesinlikle ikiniz de biraz kendinizle zaman geçirip kafa dinleyin. Sonra duruma göre hareket edersiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🌸

Bunu sadece bize yazmayın, kendisine de söyleyin. Benim eşim bana bunları söylese derdini anlatsa oturur dinlerdim. Kendinizi toparlayacağınızı hissedeceksiniz ve öyle adım atacaksınız. Adamın bunlardan haberi olmayacaksa neye niye karşılık versin? Siz hala kapalısınız, kendi içinizde yaşıyorsunuz, hislerinize endişelerinize ortak etmiyorsunuz. Sen bir köşede dur bekle, ben iç hesaplaşmamı bitireyim öyle gel yanıma demek bencillik değil mi? Kanka veya arkadaş değilsiniz eşsiniz siz. Üzgünüm ama bu bakış açınızı değiştirmezseniz barışmanın faydası yok.

Sanırım boşanmak istemiyorum. Eve henüz tebligat gelmedi mahkeme ne zaman bilmiyorum. Son dakikaya kadar eşimin vazgecmesini bekleyeceğim, o vazgeçmediği takdirde mahkemede hakime boşanmak istemedigimi söylersem boşanma gerçekleşmez değil mi?
Gercekleşmez

Hayatının merkezine koyuyorlar. 18-19 yaşlarında bende böyleydim. 1 aylık erko için ah onsuz yapamam edemem derdim şimdi ismini hatırlamıyorum şuan 24 yaşındayım erkekler totomu yesin kafasındayım :D boşanma ile eşdeğer değil tabi ama hayatlarının merkezine koydukları için böyle kütük erkekleri sevip ayrılamıyorlar. Birde bu hislerini karşı tarafa belli ederlerse eyvahlar olsun zaten.
1 aylık erko için ah vah eden senmişsin canım konu sahibi değil.1 aylık ilişki ile evlilik ve boşanma tabiki bir değil.Yaptığın yorum havada kalır bu yüzden.Erkekler için hsyatı zehir etmemek lazım o ayrı konu

Ne kadar doğru demişsin.Bekara boşamak kolaydır gerçekten. Ben sevgilimi şöyle şutladım böyle yolladım diyenlere diyorum.Aynı yolları yürümek gerekiyor yorum yapmak için

Ortada büyük bir sebep yoksa boşanmayı derim. En azından bir süre daha çocuk düşünmeden şans verin. Yuva yıkmak kolay değil. Boşverin adım atın eğer olmazsa dahi ben elimden geleni yaptım dersiniz pişman olmamak adına. Ama eşiniz de bu kadar kolay vazgeçmemeli. Hemen boşanalım tamam saygı duyuyorum demek saçma. Bilmiyorum belki de aşırı tekrar eden durumdu. Ama onda da tam olarak seven erkek aşık erkek durumu alamadım nedense.

Hayatının merkezine koyuyorlar. 18-19 yaşlarında bende böyleydim. 1 aylık erko için ah onsuz yapamam edemem derdim şimdi ismini hatırlamıyorum şuan 24 yaşındayım erkekler totomu yesin kafasındayım :D boşanma ile eşdeğer değil tabi ama hayatlarının merkezine koydukları için böyle kütük erkekleri sevip ayrılamıyorlar. Birde bu hislerini karşı tarafa belli ederlerse eyvahlar olsun zaten.
Bu kadar keskin ve genelleyici, kendince tespitler, karşıdakinin koşullarını yaşadıklarını durumunu bilmeden yapıştırılan etiketler, feleğin çemberinden geçip olgunlaşmış biriymiş havaları, evlilik nedir boşanma nedir bilmeden üstten üstten dalga geçerek konuşmalar, ben şöyleyim böyleyimler vs yeterince ele veriyor olgun ve güçlü duruşla veya coollukla uzaktan yakından alakanızın olmadığını. Komik ve cringe görünüyor ayrıca.
(Ek olarak, genellediğiniz kadınlardan biri değilim ve kimseye totomu bile yedirmem.)

Son düzenleme:
Evet. Aslında boşanmak öyle lafta olduğu kadar kolay değilmiş onu anladım. İlk günlerde hiçbir pişmanlığım yoktu gayet nettim. Dediğiniz gibi çocuk yok diye sukretmistim. hatalarim tam olarak bahsettiğiniz şeyler. Sağlıklı iletişim kuramadım onunla. Yeterince şefkat ve sevgiyle yaklasmadim. Kadın olan benim o yapsın kafasindaydim. Yani elimden geleni yapsaydım belki içim rahat olacaktı ama çok yönlü düşünüyorum şu an. İlerde şu şekilde yaklassaydim belki daha farklı olurdu diye iç geçirmekten korkuyorum
Ayrılık lafı ağza kolayca alınmamalı, gerçekten boşanmak isteniyorsa söylenmeli. Yoksa o ilişkiden hayır gelmiyor.
Umarım bir şans verirsiniz evliliğinize ama sorunların üstünü örtmeden, enine boyuna konuşup, birbirinizi anlayıp çaba göstererek verilmeli o şans.
Bir de, bi şeyler rayına oturmadıkça çocuk düşünmeyin lütfen, naçizane tavsiye.

Sizin içinizde bitmemiş sevgi var ...anladığım kadarıyla avukata gidelim diye siz demişsiniz büyük ihtimal adım atacak olsanız bile karşı taraf belki gurur meselesi yapabilir o yüzden araya aile büyükleri mi girse bilemedim ki Allah yardımcınız olsun

Back
X