Boşanma

Adam sizi esi olarak gornemis ki kendine kole almis. Bunun adi evlilik degil. Siz de bile bile koleligi kabul etmissiniz. Baktiniz nefes alamiyorsunuz, en dogru ve bastan yapmaniz gerekeni yapip terk etmissiniz. Simdi de psikolojik siddet uyguluyorlar guya. Bebegi gormeye gelmemeler, aramamalar, sormamalar....bu tavirlar kendinizi degersiz hissettirmis ama sizin degeriniz onlarin deger vermesine bagli degil. Bebeginiz oyle siddet egilimli bir adamin yaninda buyumemeli. Umarim oynadiklari bu oyuna kanip geri donmezsiniz. Hatta aramiyorsa bence gobek atin, cunku alip alip bebegi getirmeyip size oyle iskence de edebilirdi. Hatta bebegi vemeyip eve donmeye zorlayabilirdi. Birakin biraktiginiz yerde kalsinlar. Siz kendinize bebeginizle yeni bir hayat kurun.

Evliliğiniz nasıl diye sormuşsunuz ya söyliyim o zaman. Eşim bana salak bile demez diyemez. Siz o kadar hakareti ve şiddeti nasıl kabullendiniz.
Şuan sadece boşluktasınız hislerinizle hareket etmeyin.
Eşiniz salak bile diyemiyormuş bizimkinde kolaylıkla hakaretler başlıyordu birçok kez kaldıramadığımı, hakaret etmemesini istedim ama sinirlenince her şeyi unutuyordu

Şimdi ben istenilmeyen oldum, bu duygunun ağırlığı ile sağlıklı düşünemiyorum karşılarına geçip ben bu yuzden ayrıldım bunları yaşadım demek istiyorum ama karşılarına geçmeme bile musade etmezler artık

Bu arada peygamberimiz koleligi kaldirdi. Erkegin kadina ustunlugu yok. Hukuken de esitler. Hurmetse iki taraf da birbirine saygi gostermek zorunda.
Umarim kararinizin arkasinda durup bu bagnaz adama tekrar donmezsiniz.

Başta beklentim yoktu ancak zamanla pismanlık hissettim. Öyle dik durdu ki suclu hissediyorum. Bebeğe bakıyorum minicik savunmasız hallerini gördükçe babasız bıraktım diye üzülüyorum
İşte sende öyle dik dur ki, o da suçlu hissetsin. Delimisin bu adamın senin ayaklarına kapanıp af dilemesi gerekirken sakın sakın sakın kapılarına gideyim, arayım deme. Beş kuruş değerin varsa o da kalmaz gözlerinde. Ayrıca eşin sevseydi bu kadar kolay vazgeçemezdi.

Bu adama neden çocuk diyesim var ama olmuş artık. Dik durun da davanizdan dönmeyin bari. Size çok eziyet edip sindirmis. Manipule edile edile sağlıklı düşünemez olmuşsunuz. Psikolojik destek size bu süreçte iyi gelecektir.

Başta beklentim yoktu ancak zamanla pismanlık hissettim. Öyle dik durdu ki suclu hissediyorum. Bebeğe bakıyorum minicik savunmasız hallerini gördükçe babasız bıraktım diye üzülüyorum
Canim benim sen bebegini babasiz birakmadin. Onun bi babasi var. Babasi onu gelip gormemeyi secti. Yani babasi onu babasiz birakti. Kendini hic suclu hissetme. Sen elinden geleni yapmissin bebegin icin. Cagirmissin gel gor demissin (ki baska bi uyemizinde belirttigi gibi istiyen her sekil gelir gorur davet beklemez).. kendine bebegine odaklan. Bi karar verdiysen kararinin arkasinda dur. ALLAH yardimcin olsun

Adama oyle bir ozguven vermissinizki, kendinden o kadar eminki geri doneceginizden. Sirf bu yuzden donmeyin derim
Aynen öyle, dönmeyip dava filan açınca iyice gaddarlaştı bebeği merak bile etmeyecek kadar. Arkamdan esyalarımı yolladı, baskalarıyla görüstü, tatile gitti. Ben de durdugum yerden kendimi yiyorum kolayca vazgecilecek bir evlilik sunmamıştım ona.. bence

Amin buradaki destekler ile biraz daha iyi hissediyorum tesekkur ederim

Bu arada peygamberimiz koleligi kaldirdi. Erkegin kadina ustunlugu yok. Hukuken de esitler. Hurmetse iki taraf da birbirine saygi gostermek zorunda.
Umarim kararinizin arkasinda durup bu bagnaz adama tekrar donmezsiniz.
Ben de sizin gibi düşünüyorum, onun düşüncelerine saygı duyduğumu bu sebeple kendisinin sınırları içinde bana bir alan vermesini, hayatımda bir aktiflik olmasını istedim yok orta yolu bulamadık

Canım kimse oğlum haksız demez, bir şekilde suçluluk psikolojisiyle kendilerini savunmaya haklı çıkarmaya çalışırlar.

Hayattaki idealini kendini onlara beğendirmek, seni anlamaya çalışmaları olmasın. Bırak seni suçlu bilsinler. Seni bilen.biliyirdur. önemli olan ailenin seni anlamasi

Sen bu insanların arasına bi de çocukla girsen neler olacak sanıyosun?? Belki sinirlenip sana çocuğunu vermeyecekler çocuğunla vuracaklar. Kaşınma otur oturduğun yerde.. Duyguların mantığının önüne geçmesin.. Doğru olan duyguların değil

Öncelikle geçmiş olsun diyorum böyle bir evlilikten kurtulduğunuz için..
Erkekler genel olarak eşlerinden ayrılınca çocukları ile ilgilenmez kendimden biliyorum bende boşandım bebegi neden sevmiyor diye kendinize dert etmeyin ve sakın geri dönmeyi düşünmeyin evladıniz var onu düşünün böyle bir adam o ne verebilir ki?Kolay değil ayrılmak bilirim ama şu an hissettiğiniz şeyin sevgi olmadığından eminim güçlü olun siz annesiniz psikolojik destek alın aman beni yargılarlar diyerek yazmaktan derdinizi anlatmaktan çekinmeyin kendinize bir meşgale bulun (örgü,kitap, iş,sosyal medya,dizi,film) artık neye nasıl ulaşabiliyorsanız ama kendinizi asla suçlamayın şiddet olayı geçici bir olay değildir size kalkan el yarın evladınıza kalkacak eldir unutmayın.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, onun düşüncelerine saygı duyduğumu bu sebeple kendisinin sınırları içinde bana bir alan vermesini, hayatımda bir aktiflik olmasını istedim yok orta yolu bulamadık
Kendisinin sınırları ev anlayamadın mı bunu.. Neden kendine kötülğk ediyorsun.. Seni sevmeyen adam bebeğini de sevmez swvse de onu da kapatacak onu da kısıtlayacak onu da hor görecek.. Dua et sana dokunmuyorlar boşver aç davanı otur yerinde kurtul o adamdan ailesine bişey açıklamak zorunda değilsin hadi açıkladın diyecekleri şey oğlum bu bilerek evlendin

Teşekkür ederim bu sıralar kitap okuyorum sürekli, düşüncelerimi dağıtmamı sağlıyor. Örgü fikri de kulaga hoş geliyor deneyeceğim

Aynen öyle diyorlardı, biz sana söyledik kabul ettin değişmez huyları diyorlardı

Çevrede tanınan, sayılan bir aile. Ailelerinde geçmişten bu yana ilk boşanan kişi oğulları oldu, bu sebeplerle mi cok gururlu davranıyorlar anlayamadim kendimi de sorguluyorum sessiz kendi halinde bir tipim hemen vazgeçilecek bir evlilik sunmamıştım ama genel olarak saygı çerçevesi içinde olmamızı istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…