• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

Duygularım öyle karışık ki nereden başlayacağımı bilemiyorum eşim aşırı kıskanç sinirli ve gergin bir karakter, malesef bilerek evlendim onsuz yapamayacağımı düşünüyordum. İlişkide onu hep idare etmek, haksız yere kızıp bağırsa bile alttan almak gerekiyor. Bir süre sonra sakinleşip dönüyor. Alttan alamayıp karşılık verirsen şiddet uyguluyor ve hakaret ediyor. Aşırı kıskanç olduğu için kıyafetler bol ve kapalı olmalı, hafif bir makyaj bile yasak yüze hiçbir şey sürülmeyecek, dışarı çıkmak çok kısıtlı yani haftanın bir günü arkadasınla bulustuysan diğer günler markete bile çıksan batıyor, ne kadar cok dısarı cıkıyorsun cıkma diyor izin vermiyor. Karşı gelirsen yaptırım uyguluyor. Kendisiyle haftada bir kez dışarı çıkıyorduk (uzun ugraslarım sonucunda). Ailesinin yanında benimle muhatap olmuyordu bunu saygı olarak görüyordu ama ailesi iyiydi beni üzmediler ancak oğullarının karakteri konusunda itaat edilmesi gerektiğini idare edilmezse onunla geçinilmeyeceğini söylediler. Eşime ara ara ben bunalıyorum bana biraz alan ver yine senin sınırların içinde olsun dedim, bu evlilikte bana saygı duyulmuyor zorlanıyorum dedim veremedi, beklentimi karşılayamadı. Birgun aklıma ayrılık düştü ona da söyledim gidersen biter dedi. Birkaç ay daha bekledim olmuyor bıraktım evi terk ettim Asla geri adım atmadı, ben de inatlaştım dava açtım çekismeli. Dilekçede şiddeti de belirttim koruma kararı çıktı. O da bana dava açtı. Bu sürede zarfında doğum yaptım çağırdım görmeye gelmedi. Ailesi de bana gıcıklandı yaptığım şeyler yüzünden, onlar da aramadı ve görmeye gelmediler. Hepsi de dimdik duruyor. Ben ise ne durumdayım biliyor musunuz kapılarına gitmek, aramak, mesaj atmak geliyor içimden. Kendimi zor durduruyorum. Güçsüz çaresiz istenilmeyen insan olarak görüyorum kendimi. Ben yanlış mı yaptım? Bana yol gösterir misiniz. Sizin evlilikleriniz nasıl,yani ben de idare etmeli miydim öfkesini sinirini. Hadi bana gıcıklandınız bebek size ne yaptı. Düsman iki aile gibi olduk o yuzden mi gelmiyorlar. Oysa ki ben doğum yapınca eşime haber verdim görmek istiyorsan gel dedim. Biz ayrılsak bile bebek babasız kalmasın istiyorum baba ilgilensin istiyorum bebeği neden sevmiyor olabilir? Bana bir seyler söyler misiniz😞
Huyuna suyuna gidildiğinde herkes iyidir zaten.ömrünüz eşinizi idare etmekle mi geçicek.aman kızmasın sinirlenmesin diye diye kendi kişiliğinizi kaybetme aşamasına gelmişsiniz.Siz istediğiniz kadar alttan alın,eşiniz sinirlenecek bişeyler her zaman bulacaktır,her an şiddet görme ihtimaliniz var bu evlilikt,.Böyle hayat geçmezki.Size değer vermeyen biriyle ömrünüzü çürütmeyin.Böyle adamlar insanın vampir gibi kanını emer sizi bitirir.Boşanma davası açmışsınız,geri adım atmayın lütfen.Gün gelir kıymetinizi bilen biri çıkar karşınıza.Her insan değerlidir ve önemlidir.hayatınız kıymetli,ve bunun bi dahası yok.Kendi yolunuza bakın derim.

Duygularım öyle karışık ki nereden başlayacağımı bilemiyorum eşim aşırı kıskanç sinirli ve gergin bir karakter, malesef bilerek evlendim onsuz yapamayacağımı düşünüyordum. İlişkide onu hep idare etmek, haksız yere kızıp bağırsa bile alttan almak gerekiyor. Bir süre sonra sakinleşip dönüyor. Alttan alamayıp karşılık verirsen şiddet uyguluyor ve hakaret ediyor. Aşırı kıskanç olduğu için kıyafetler bol ve kapalı olmalı, hafif bir makyaj bile yasak yüze hiçbir şey sürülmeyecek, dışarı çıkmak çok kısıtlı yani haftanın bir günü arkadasınla bulustuysan diğer günler markete bile çıksan batıyor, ne kadar cok dısarı cıkıyorsun cıkma diyor izin vermiyor. Karşı gelirsen yaptırım uyguluyor. Kendisiyle haftada bir kez dışarı çıkıyorduk (uzun ugraslarım sonucunda). Ailesinin yanında benimle muhatap olmuyordu bunu saygı olarak görüyordu ama ailesi iyiydi beni üzmediler ancak oğullarının karakteri konusunda itaat edilmesi gerektiğini idare edilmezse onunla geçinilmeyeceğini söylediler. Eşime ara ara ben bunalıyorum bana biraz alan ver yine senin sınırların içinde olsun dedim, bu evlilikte bana saygı duyulmuyor zorlanıyorum dedim veremedi, beklentimi karşılayamadı. Birgun aklıma ayrılık düştü ona da söyledim gidersen biter dedi. Birkaç ay daha bekledim olmuyor bıraktım evi terk ettim Asla geri adım atmadı, ben de inatlaştım dava açtım çekismeli. Dilekçede şiddeti de belirttim koruma kararı çıktı. O da bana dava açtı. Bu sürede zarfında doğum yaptım çağırdım görmeye gelmedi. Ailesi de bana gıcıklandı yaptığım şeyler yüzünden, onlar da aramadı ve görmeye gelmediler. Hepsi de dimdik duruyor. Ben ise ne durumdayım biliyor musunuz kapılarına gitmek, aramak, mesaj atmak geliyor içimden. Kendimi zor durduruyorum. Güçsüz çaresiz istenilmeyen insan olarak görüyorum kendimi. Ben yanlış mı yaptım? Bana yol gösterir misiniz. Sizin evlilikleriniz nasıl,yani ben de idare etmeli miydim öfkesini sinirini. Hadi bana gıcıklandınız bebek size ne yaptı. Düsman iki aile gibi olduk o yuzden mi gelmiyorlar. Oysa ki ben doğum yapınca eşime haber verdim görmek istiyorsan gel dedim. Biz ayrılsak bile bebek babasız kalmasın istiyorum baba ilgilensin istiyorum bebeği neden sevmiyor olabilir? Bana bir seyler söyler misiniz😞
Kardeşim eğer gidersen daha da artacak herşey bu bir. İkincisi bence bırak görmesin emin ol ciddi söylüyorum böyle insandan çocuğun öğreneceği birsey yok. Yasi küçük ilerde model alacak adami. Annesin daha yeni tadiyorsun bu duygulari . Eksik hissetmen herkez mutluyken bu duygulari yarim yadadigi düşündüğünden hareketle bu duygulara kapiliyorsun. İnan bana bağ kurmasın daha iyi. Ben bosanilsa bile babamlik analiktan bosanilmaz diyen insanlardanim cocuk icin anne baba iliskisi cocuga zarar vermiyecek biçimde beraber goturulmelik. Cocuk aole duygusunu görsun diyenlerdenim. Emin ol boyle adamlardan ne koca ne baba ne da adam olur. Çocuğun icin dahi uzuntuye kapilma babasız diye. Sana teşekkür edecektik emin ol. Ben anneme keske once ayrilsaydiniz biz bunlari yasamasaydik iyiki ayrılmışsin derim. Hayatta herseyden koruyan ve her aninda olan insanin gucsuzlugune sahit olmak cok ama cok zor bir cocuk icin. İnanki asilmiyor. Hayir evlilikler böyle degil. Sen abartmiyorsun. O kadar normallestirmis ki durumu ki bu psikolojik siddete giriyor. Sen kendini yargilamaya başlamışsin . Onun istedigide bu. Ayaklarina gidip onu güçlü kilman. Hic şaşma. Hayati paylaşabileceğin nefes alabilecegin daha iyi insanlar da var. Sen istemez misin birlikte mutlu oldugun mutlilugu paylastigin . Huzursuz olmayan bir ev istersin. Sakin hep bunu düşün oraya donersen hem çocuğuna hem kendine olan olacak . Hic vicdan yapma. Yoluna devam et. Geçici bir dönem bu hersey yoluna girecek.

Bak ben kendimden örnek vereyim Benim eşim öyle asla şiddet uygulamaz annesine bir şey yapmaya mecbur hissettirmez git Onlar için şunu yap bunu yap asla demez benim Kayınvalidem Benim çocuğuma bakıyor buna rağmen hiçbir şekilde onlardan izin almam hayatım anlayacağınız hiç karışmazlar eşim hiç kıskanç bir insan değildir kıyafetime makyajımı hiçbir şekilde karışmaz İstediğim zaman İstediğim istediğin yere giden bir insanım yanında çalışan bir bayanla mesajlarını yakaladım aldım çocuğumu Evi terk ettim ve hiçbir şekilde pişmanlık duymuyorum duymam Ben senin yaşadıklarının yarısını yaşasaydım şimdiye çoktan boşanmıştım o kadar kapıma Geldi özür diledi ailesini gönderdi haber gönderdi gitmedim Beni nişanlıyken de aldatmış da affettim evlendim çocuğum oldu yine aldattı bu defa affetmem o kadar iyi mükemmel bir insanı terk ettim hem de pişman mıyım hiç değilim çünkü ben bu Dünyaya hiçbir erkek için gelmedim ve bundan sonraki hayatında hiç bir erkeğe de muhtaç değilim çocuğum yeter bana o kadar Bence siz de böyle yapın boşverin gitsin beş para etmez bir erkek için hayatımızı mahvetmeyin
O kadar mükemmel ki sizi iki defa aldatmış. Konu sahibinin eşi başlı başına problem zaten ama sizin eşinizi n de mükemmellikle yakından uzaktan alakası yok.

O kadar mükemmel ki sizi iki defa aldatmış. Konu sahibinin eşi başlı başına problem zaten ama sizin eşinizi n de mükemmellikle yakından uzaktan alakası yok.
Babalık konusunda çevresine öyleydi beni hiçbirşey için üzmedi zorlamadı bana göre öyle olsa onun yanında olurdum 2 defa Aldatmasının bedelini ödettim ona ama zamanında sevdiğim adamdı kişiliğine laf edemem mükemmel bir baba çünkü benim için Hiçbir sey değil...

Babalık konusunda çevresine öyleydi beni hiçbirşey için üzmedi zorlamadı bana göre öyle olsa onun yanında olurdum 2 defa Aldatmasının bedelini ödettim ona ama zamanında sevdiğim adamdı kişiliğine laf edemem mükemmel bir baba çünkü benim için Hiçbir sey değil...
Mükemmel bir baba, çocuğunun annesini aldatmaz, çocuğuyla geçireceği bir ömrü kendi nefsi duyguları için heba etmez.

İnsanlar anlaşamadığı için ayrılabilir ama ben eşlerini aldatan insanların anne babalıklarının da umurlarında olduğunu düşünmüyorum.

Sizin nazarınızda söylemiyorum bunu sadece, genel düşüncem ve gözlemim bu.

Neden konu mesaj atmaya kapılarına gitmeye geldi anlamadım. Yok bir de içinizden gelseydi. Kimse kimseye zorla babalık yaptıramaz. Artık iş sizden çıkmış çocuğunu görmek isteyen insan zaten davet beklemez gelirdi. Aranızdaki ilişki de karı kocadan çok efendi köle ilişkisine benziyormuş. Çocuğunuzun öyle bir adamla aynı evde kalmasından ise ayrı olması bin kat daha iyidir

Mükemmel bir baba, çocuğunun annesini aldatmaz, çocuğuyla geçireceği bir ömrü kendi nefsi duyguları için heba etmez.

İnsanlar anlaşamadığı için ayrılabilir ama ben eşlerini aldatan insanların anne babalıklarının da umurlarında olduğunu düşünmüyorum.

Sizin nazarınızda söylemiyorum bunu sadece, genel düşüncem ve gözlemim bu.
Haklısınız o konuda Ben kesinlikle onu haklı bulmadım sadece demek istediğim o kadar şiddet gören kadınlarımız var Susan dayak yiyip oturan aldatılıp Susan o kadar iğrenç erkekler var ki çevremde O yüzden eşimin yaptığı şeyi kıyaslamak istedim sadece Yoksa yapmış olduğu şeyi Tabii ki de ben de haklı bulmuyorum orada konuyu açan bayana demek istediğim bir şey benim eşim hiçbir baskısı olmasına rağmen kapıma o kadar gelmesine rağmen affetmedim sende affetme gelmemiş sormamış birini hiçbir kadın bu dünyada kendini hiçbir erkeğe Ezdirmem eli Tek bildiğim gerçek bu

gucsuz ve istenilmeyen insansiniz hissettikleriniz dogru.

siz bu evliligi yaparken bir allahin kuluda yapma atese yuruyorsun demedi mi?bile isteye kendini atese atanlara hep sasirmisimdir. genelde cesaretlerinden oturu, imrenmem lazim ama sonunda yandiklarini gordugum icin sasirmakla kaldim.

bir insani kendinden fazla sevmek, duzeltecegine inanmak , sahibinmis gibi alan istemek insanin kendisine yaptigi en buyuk hakaret bence. bosanma davaniza bakin, ziyan olursunuz bosanmak disinda bir sey yaparsaniz.
az hasarla kurtulmaya bakin. sonra uzmandan destek alin. bu psikolojiyle cocuk buyutmeniz
dogru olmaz sanirim

pardon da itaat et, etmezsen anlaşamazsın ne demek ? ben de isterim her dediğim koşulsuz yapılsın ama var mı öyle bir hayat. her türlü ilişki de karşılıklı adımlar önemli. sen de alttan alacaksın, o da. yoksa kölelik olur adı bunun.
ne güzel dünya, itaat et ki sorun çıkmasın.
oldu, kendisi sadrazamın sol tarafından sanırım ?

Blöf yapmak için mi evi terk ettiniz?
Bazen kadınlar yapıyor bunu malesef, düzelsin diye umuyor insan.

Siz onu burnu sürtsün, sonra yorulup gelip sizi alsın diye bırakıp gitmişsiniz.
Muhtemelen o da bırakayım da burnu sürtsün diye düşünüyor.

Yazık olan çocuğa oluyor. Ayrılmak istemiyorsanız keşke gitmeseydiniz evden.

Bu saatten sonra siz ararsanız ya da giderseniz hayatınız eziyetten başka bir şey olmaz.

Hayırlısı olsun sizin için.

Mahkeme devam ediyor, nafaka vermemek için direniyor gelirini az gösteriyor zor geciniyorum diyor vs.
Ya takılmış kalmışsın. Saçma sapan adam. Şiddet var. Saygı yok. Sizin evliliğe benzer(şiddet yok) bende de oluyordu. 1 yıl evi terketim
Çok yalvardı af diledi vs. barıştık. Sizinkiler öyle değil. Dönerseniz bin beteri olacak. Sakın aramayın ve dönmeyin.

Ya takılmış kalmışsın. Saçma sapan adam. Şiddet var. Saygı yok. Sizin evliliğe benzer(şiddet yok) bende de oluyordu. 1 yıl evi terketim
Çok yalvardı af diledi vs. barıştık. Sizinkiler öyle değil. Dönerseniz bin beteri olacak. Sakın aramayın ve dönmeyin.
Eşim de yalvarmak şöyle dursun çok pişman olacaksın kabul etmeyeceğim dedi ve arkamdan kişisel eşyalarımı yolladı😔

pardon da itaat et, etmezsen anlaşamazsın ne demek ? ben de isterim her dediğim koşulsuz yapılsın ama var mı öyle bir hayat. her türlü ilişki de karşılıklı adımlar önemli. sen de alttan alacaksın, o da. yoksa kölelik olur adı bunun.
ne güzel dünya, itaat et ki sorun çıkmasın.
oldu, kendisi sadrazamın sol tarafından sanırım ?
Dinde kadın erkeğe koşulsuz itaat etmeli ve ondan izinsiz adım atmamalı, razı olmadığı hicbir yere gitmemeli anlayışına sahipler. Ben de biraz sosyal bir tipim uyum sağlayamadım

Dinde kadın erkeğe koşulsuz itaat etmeli ve ondan izinsiz adım atmamalı, razı olmadığı hicbir yere gitmemeli anlayışına sahipler. Ben de biraz sosyal bir tipim uyum sağlayamadım
dinde öyle birşey yok ki
öyle olsa peygamberimiz ticaret yapan bir kadın ile evlenmezdi :)
neyse o kısım çok derin, ancak inandıkları din değil de bağnaz düşünceler bence.
Allah hiçbir kulunu bir diğerinin kulu yapmaz.
zarar vermediğiniz sürece elbette özgür olmalısınız, tabi ki evliliğe uygun şekilde. özgürlükten kastım git karını-kocanı aldat değil elbette.
bence böyle bir ilişki olmaz.
karar sizin elbette.

Back