- 7 Şubat 2017
- 761
- 518
- 39
-
- Konu Sahibi Beyazolsun
Evlilik kavramının ne olduğunu bilmeyenler böyle oluyorÇok zor bir dönem geçirdim, eski eşim sürekli akrabasının annesinin sürekli evime karışmasına izin veriyordu. Sonra da işten çıkmamı istediler (eşki eşim işsizdi evlendikten sonra çıkmıştı işinden). Kabul etmedim. Destek olacakları yerde köstek oluyorlardı. Aslında desteklerini bile istemiyorum rahat bıraksalardı yeterdi. Lohusa halimle yaşadım bu sıkıntıları ve ağır bir doğum sonrası depresyon geçirdim onun yüzünden. O döneme ait tek hatırladıklarım sürekli temizlik yapmam...saatlerce. İki dolap temizlik malzemesi var evde hemde dolaplar iki metre boyunda.hafızam silinmiş gibi.
Bu bana tanıdık geliyor. Hala düğünlere gitmiyorum dır dır sorup duruyorlar. Birde beni çileden çıkaran şey annemin benim boşandığımı gizlemesi. Yoo daha boşanmadılar demiyor mu sinir oluyorum masanın altından dürtüklüyor sakın söyleme diye sinirden çatladım geçen sen ne yapıyorsun ya dedimYok malesef insanın yarasını hep deşiyorlarevden dışarı adım atamıyodum kimse görmesin diye Allah sabır versin bizlere
Evlilik kavramının ne olduğunu bilmeyenler böyle oluyorbenimkide sizofrendi ailesi o ne derse o oldu çok zor ben hala bekliyorum dava açmasını bu süreçte çok zorlandım sevdiğim için şuanda alışıyorum yapacak bişeyim kalmadi artik
Bu bana tanıdık geliyor. Hala düğünlere gitmiyorum dır dır sorup duruyorlar. Birde beni çileden çıkaran şey annemin benim boşandığımı gizlemesi. Yoo daha boşanmadılar demiyor mu sinir oluyorum masanın altından dürtüklüyor sakın söyleme diye sinirden çatladım geçen sen ne yapıyorsun ya dedim
Valla ya. Kalabalığa çıkmıyorum artık. Evet güçlü durmalıyızoda kötü bisey ya benim ailem bana korkma soyle soranlara diyor.benim ailem değilde ben soyleyemiyorum kimseye henüz dava görülmedi daha bide bakalim beni neler bekliyor
Boşanmak utanılacak birşey değil ki.Birey olamamıs analarına bağımlı bir erkekle evli kalmak çok mu iyi sanki.Bende böyle birinden ayrılmak üzereyimBu bana tanıdık geliyor. Hala düğünlere gitmiyorum dır dır sorup duruyorlar. Birde beni çileden çıkaran şey annemin benim boşandığımı gizlemesi. Yoo daha boşanmadılar demiyor mu sinir oluyorum masanın altından dürtüklüyor sakın söyleme diye sinirden çatladım geçen sen ne yapıyorsun ya dedim
Aynen öyle benim hislerime tercüman oldunuz. Benim eşim de birey olamadı abisi babası annesi ne derse o doğruydu. Evliliğimizin gidişatı onlara bağlıydı. Bende anne evime döndüm 2 gündür ne arıyor ne soruyor. Açıkcası bende elalemin lafından çok çekiniyorumBoşanmak utanılacak birşey değil ki.Birey olamamıs analarına bağımlı bir erkekle evli kalmak çok mu iyi sanki.Bende böyle birinden ayrılmak üzereyim
Aynısını eski eşimde yapmıştı. Annesi akrabası ne derse onu yaptı ve beni de arayıp sormadı bile...Aynen öyle benim hislerime tercüman oldunuz. Benim eşim de birey olamadı abisi babası annesi ne derse o doğruydu. Evliliğimizin gidişatı onlara bağlıydı. Bende anne evime döndüm 2 gündür ne arıyor ne soruyor. Açıkcası bende elalemin lafından çok çekiniyorum
Demek ki bu gibi durumlarda boşanmak daha hayırlı oluyorAynısını eski eşimde yapmıştı. Annesi akrabası ne derse onu yaptı ve beni de arayıp sormadı bile...
Bende boşanma asamasindayim 6 aydır ailemin yanındayım ama.merak ediyorum karşı taraf vicdan yükü ile nasıl devam ediyor hayatına uzun zamandır kadınlar kulübü bir derdim var okuyucusuyum öyle ki ta evliyken okur ellerde ne dertler var biraz daha sabret derdim kendime es diye seçtiğim insan başlı başına bir hataymis hayatı koca bir yalanmış kulturlerimiz bambaskaymis çok klişe olacak ama tamamen ayrı dünyaların insaniymisiz bir oğlum var 6 aylık doğum yaptım. Yapalım ailemin yanındayımMerhaba arkadaşlar bu konuyu açma sebebim boşanma sürecinde olan kadinlarimiza destek vermek amaciyladir.ne hayallerle kurdugumuz o yuvanın yıkılması zordur.bosanmayi ister kadın istesin ister erkek veya ikiside sonucta bir yuva yikiliyor belkide ortada bir çocuk var her insan bu aşamada zorlanabiliyor konuşmak dertlesmek istiyor içini dökmek istiyor.isterseniz nefret edin ona karşı ama yinede üzülebiliyoruz çünkü biz hayallerimizi verdik haketmeyenlere verdik malesef bilemedik.Bosanma aşamasında ve yeni boşanmış kadınlarımız sizlerin bu süreçten nasıl geçtiğinizi diğer kadinlarimizada destek olmak amaclı yazmanızı isterim.hep birlikte dertlerimize derman olalım.Derdinizi üzüntünüzü yazın rahatlayin bu konuyuda birbirimize güç vermek moral vermek adına açıyorum.tum evli çiftlerimize bir ömür mutluluklar diliyorum.Bu süreçte olanlarada Allah yar ve yardımcısı olsun yüzünüz hep gülsün İnşallah
hiç böyle düşünme ben müdürüme söyleyince sakın bir yere gitme tayin istyeme dedi işimi etkileyeceğinden değil benim gibi iyi bir personeli kaybedeceğinden korktuİşte duyarlarsa üzülürüm. Amirim duyarsa üzülürüm kariyerim sarsılıcak bana duyulan güven illaki sarsılıcak sonuçta üzgün olduğumu düşünüp kendimi işime veremediğimi düşünecekler. Gerçekten de eskisi gibi verimli değilim sonuçta zor bir süreç. Ahh keşke duyulmadan bitse.
Benimde 9 aylık bebeğim var.Karşi taraf öyle bir devam ediyor ki hayatına kardeşleri annesi ve kuzenleriyle.Bebeği bile umrumda değil mahkeme açildigindan bu yana mesajla bir iki sordu görüş gününe bile gelmedi.Bende boşanma asamasindayim 6 aydır ailemin yanındayım ama.merak ediyorum karşı taraf vicdan yükü ile nasıl devam ediyor hayatına uzun zamandır kadınlar kulübü bir derdim var okuyucusuyum öyle ki ta evliyken okur ellerde ne dertler var biraz daha sabret derdim kendime es diye seçtiğim insan başlı başına bir hataymis hayatı koca bir yalanmış kulturlerimiz bambaskaymis çok klişe olacak ama tamamen ayrı dünyaların insaniymisiz bir oğlum var 6 aylık doğum yaptım. Yapalım ailemin yanındayım
Evet elalemin sözüne bakan bi zahmet onlarla geçirsin ömrünü, uzak dursun. Bi rahatladım sorma yok anasıydı danasıydı akrabasıydı resmen sistematik bir şekilde mobbing uygulayıp hayatıma karışıyordu. Onunkine karışşınlar benimkine değil kurtuldum vallaDemek ki bu gibi durumlarda boşanmak daha hayırlı oluyor
ne mutlu size sizde o yollardan geçmişsiniz o psikoljiyi yasamissiniz
Bende buradan arkadaşların mutluluk haberlerini okuduğumda çok mutlu oluyorum.ne mutlu size sizde o yollardan geçmişsiniz o psikoljiyi yasamissiniz burdaki kadinlarimiza fikirlerinizle yardimci olursaniz ne mutlu oluruz bizlerde
Ayyy ben nefret ediyorum onlardan. Zoraki görüşmek eziyet gibiydi. Kurtulucam bende demekkiEvet elalemin sözüne bakan bi zahmet onlarla geçirsin ömrünü, uzak dursun. Bi rahatladım sorma yok anasıydı danasıydı akrabasıydı resmen sistematik bir şekilde mobbing uygulayıp hayatıma karışıyordu. Onunkine karışşınlar benimkine değil kurtuldum valla
Hikayemiz benzer ayrıntıları anlatmıyorum. Bende ikiz bebeklerimle boşanma aşamasındayım çekilmeli boşanma davası devam ediyor daha dilekçe safhaları bile bitmedi ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. Çocuklar her hafta babaları ile görüşüyorlar. Sana sormak istediğim birşey var. Çocuklar baba dedikleri zaman tepki veriyor muydun? Benimkiler baba dediklerinde duymazdan gelip tepki vermiyorum malım daha çok küçükler 2 Yaşında bile değiller ki biz çocuklar 15 aylıkken evleri ayırdık. Küçük çocukla boşananlar baba figürü olayını nasıl hallettiler merak ediyorum. Bir pedogogla görüşeceğim ama öncesinde tecrübeli kişilerin tecrübesinden yararlanmak isterim.hadi güzel bir hikaye anlatayım size o zaman moraller yerine gelsin :) ben düşünülebilecek en zor durumda boşandım. bir tanesi kucağımda bir tanesi karnımda olan iki kızım vardı. üzerime kalan binlerce liralık borç. elde avuçta zerre bir şey yok. ben bu adamla aileme rağmen evlenmiştim ve ailem her ne kadar yanımda gibi olsa da alttan alttan biz sana demiştik mesajları :) insanların bir kısmı karnımdaki çocuğun adamdan olmadığı için onun beni boşadığı dedikodusuyla ortalığı yıkıyordu bir de bu sırada. ortada aldatma şiddet falan da yoktu soğumuştum ama nefret gibi güçlü bir duygum da yoktu. ama bitmesi doğru olan bir evlilik vardı. bitirdim. geçirdiğim zamanların, krizlerin bir de çocuğuma zarar vermemek için gösterdiğim çabanın tarifi yok. bir daha yaşamaya asla katlanamayacağım bir zaman dilimi. ama hadi sorun şimdi nasılsın diye? gayet iyiyiz 3 kişilik kızlar ekibiyiz:) sağlıkla doğdu kızım büyüdü bile. babalarıyla iyi kötü bir ilişkileri var. borçlarımızı bitirdik. üstüne bir araba bile aldık. geziyoruz eğleniyoruz hayat daha bitmemiş :) hatta artık zaman zaman çapkın bakışlar da atmaya başladım etrafa :):) sonsuz çile sonsuz acı yok hepsi bitiyor ve mutluluk geliyor bir yerlerden...
Valla ben bu durumu 7 sene sonra farkedenildim. Bu kadar çabuk farkettiysen hemen ayrıl. Çünkü bunlar hasta evet kendilerini kabul ettirmeye çalışıyorlar ama karşı taraf onları kabul etmiyor ve hırsını da onları kabul edenlerden çıkarıyorlar. Ben boşanma davası açtım ne kendisi be ailesi 1 kere bile aramadı ne beni ne çocukları. Ailesi ara dese arar ama adım gibi biliyorumki Ablası abisi kardeşi boşan diye gaz veriyorlar bu da onlara yaranmak İçin boşanacak ama bilmiyorki kendi yalnız kalacak hiçbir kardeşi ona sahip çıkmayacakAslında o an çok sinirlendiğim için kitlendim kaldım şok oldum çünkü bir adam abisini nasıl eşine tercih eder ya. Abisi de bunu sallasa ee kardeştir normaldir dicem. Galiba onlar pek sallamadıgı için eşim kendini onlara kabul ettirmeye çalışıyor
En kısa zamanda bi iş bul bence maddi olarak verdiği rahatlığı anlatmama gerek yok zaten ama manevi olarak da iyi geliyor hemde cokŞuan yok canım çalışmıyorum ama giricem ilerleyen zamanlrda