Boşanma sürecinde ve yeni boşanmış kadınlar toplanalım.😊

Kızlar bizim çekişmeliye döndü de evden eşyalatımı alamıyorum anlaşmalıya dönüp toplarım diye kızımın beşiği yatağı kaldı 5 aydan beri kapının kilidini değiştirdi bayramda aramadı zaten annesinin özlemesi ile geldi.çocuğu ayağına götürmek istedi.gelin görün dedik gelmediler.kavga çıkarıcakmışız.herkes kendinden bilir işi.

Hikayemiz benzer ayrıntıları anlatmıyorum. Bende ikiz bebeklerimle boşanma aşamasındayım çekilmeli boşanma davası devam ediyor daha dilekçe safhaları bile bitmedi ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. Çocuklar her hafta babaları ile görüşüyorlar. Sana sormak istediğim birşey var. Çocuklar baba dedikleri zaman tepki veriyor muydun? Benimkiler baba dediklerinde duymazdan gelip tepki vermiyorum malım daha çok küçükler 2 Yaşında bile değiller ki biz çocuklar 15 aylıkken evleri ayırdık. Küçük çocukla boşananlar baba figürü olayını nasıl hallettiler merak ediyorum. Bir pedogogla görüşeceğim ama öncesinde tecrübeli kişilerin tecrübesinden yararlanmak isterim.
küçük kızım babasıyla hiç aynı evde yaşamadığı için ondaki travma çok daha kolay atlatıldı. düzenin zaten böyle olduğunu kabullendi şimdi de onu arada sırada gördüğü ama onu seven kollayan hediye alan gezdiren bir figür olarak biliyor. büyük kızımla olan süreç biraz daha zor geçti hatta geçiyor diyebilirim. o ilk zamanlar çok aradı bir de yeni kardeş gelince baba yok beni de paylaşmak zorunda kaldı epey travmatik oldu onun için. 2,5 yaşında falandı. her baba dediğinde tamam dedim gelecek ama şimdi değil. sonra başka bir şeye dikkatini çekmeye çalıştım. evde babasını her saniye hatırlatan şeyleri kaldırdım. mümkün olduğunca konuyu değiştirdim. sonuçta bu düzene alışmak zorunda. baba dediğinde bazen ben de duymazdan geldim. bazen ben efendim annecim dedim. sen şanslısın inan bana küçükler daha kolay alışıyor

6 ay oldu boşanalı. Çalıştığım ekonomik özgürlüğüm olduğu için gayet keyfim yerinde. 2 çocuğum var onlar bile memnun hiç sorun yaşamadım çok şükür.
Bayramın ilk günü yengeme araba çarptı ve öldü. Sapasağlam kadını kefenle mezara koyarlarken gördüm. Ölüm bu kadar yakında ve kolayken hayatı ertelemenin zora sokmanın hiç anlamı yok.
Diyceğim şuki lütfen işinizi bırakıp koca eline bakmayın. Hayat ne getirir bilemezsiniz mesleğiniz işiniz hep olsun. Çalışın çalışın..

6 ay oldu boşanalı. Çalıştığım ekonomik özgürlüğüm olduğu için gayet keyfim yerinde. 2 çocuğum var onlar bile memnun hiç sorun yaşamadım çok şükür.
Bayramın ilk günü yengeme araba çarptı ve öldü. Sapasağlam kadını kefenle mezara koyarlarken gördüm. Ölüm bu kadar yakında ve kolayken hayatı ertelemenin zora sokmanın hiç anlamı yok.
Diyceğim şuki lütfen işinizi bırakıp koca eline bakmayın. Hayat ne getirir bilemezsiniz mesleğiniz işiniz hep olsun. Çalışın çalışın..
Başınız sağolsun.. haklisiniz soylediklerinizde su boşanma aşamasını atlattıktan sonra gerisi daha kolay olur gibi geliyor banada

Başınız sağolsun.. haklisiniz soylediklerinizde su boşanma aşamasını atlattıktan sonra gerisi daha kolay olur gibi geliyor banada
Teşekkür ederim. Bu aşamayıda mümkünse anlaşmalı atlatırsanız 1 haftada biter. Diğer türlü uzar ve çirkinleşir. Belkide ben 1 haftada bittiği için sıkıntı yaşamadım. Darısı başınıza sıkıntısız bir süreç dilerim.

Teşekkür ederim. Bu aşamayıda mümkünse anlaşmalı atlatırsanız 1 haftada biter. Diğer türlü uzar ve çirkinleşir. Belkide ben 1 haftada bittiği için sıkıntı yaşamadım. Darısı başınıza sıkıntısız bir süreç dilerim.
Anlaşmalı teklif ettim kabul etmedi ailem ailesiyle ve kendisiyle 1 hafta konsutu hiç bir şekilde boşanmayı kabul etmiyor malesef çekişmeli olarak verdim dilekçeyi iceri

Hikayemiz benzer ayrıntıları anlatmıyorum. Bende ikiz bebeklerimle boşanma aşamasındayım çekilmeli boşanma davası devam ediyor daha dilekçe safhaları bile bitmedi ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. Çocuklar her hafta babaları ile görüşüyorlar. Sana sormak istediğim birşey var. Çocuklar baba dedikleri zaman tepki veriyor muydun? Benimkiler baba dediklerinde duymazdan gelip tepki vermiyorum malım daha çok küçükler 2 Yaşında bile değiller ki biz çocuklar 15 aylıkken evleri ayırdık. Küçük çocukla boşananlar baba figürü olayını nasıl hallettiler merak ediyorum. Bir pedogogla görüşeceğim ama öncesinde tecrübeli kişilerin tecrübesinden yararlanmak isterim.
Benim ki 2.5 yaşında.. Çok babacı.. Daha bugün getirdi babası 3 gün onda kalmıştı, kıyameti kopardı beni hiç özlememiş gibi, babasının arkasından ağladı durdu..

Benim ki 2.5 yaşında.. Çok babacı.. Daha bugün getirdi babası 3 gün onda kalmıştı, kıyameti kopardı beni hiç özlememiş gibi, babasının arkasından ağladı durdu..
2.5 yaşında 3 gün çok degil mi orda kalması icin

Ben de boşanma aşamasındayım. Dediğiniz gibi kesinlikle insan rumdeğişmiyor. Benim bir sorum var. Şimdi mal paylaşımda iki evimiz bir araba var. Evin birinin borcu 5 yıl var bitmesine. Şuna oturduğum ev. Oturduğum ev satılsın İstemiyorum. Mahkemede eşit paylaşım yapılır mı ki. Oğlum var bir de en çok o etkileniyor. Eş denen adam çift kişilikli. Bazen çok iyi. Bazen tamamen tanınmaz oluyor. Çalışıyorum. İni kolay bir şekilde atlatırım bu süreci . Allah tüm bayanların yardımcısı olsun 😢bir de oğlum 9 yaşında bana verir mi ki hakim.

Kızlar bizim çekişmeliye döndü de evden eşyalatımı alamıyorum anlaşmalıya dönüp toplarım diye kızımın beşiği yatağı kaldı 5 aydan beri kapının kilidini değiştirdi bayramda aramadı zaten annesinin özlemesi ile geldi.çocuğu ayağına götürmek istedi.gelin görün dedik gelmediler.kavga çıkarıcakmışız.herkes kendinden bilir işi.
Böyle hikayeleri çok okudum eşyalarını alabilrsin merak etme Allah yardimcin olsun 😞

Aranıza yeni katıldım arkadaşlar.. Ben de 1 ay kadar önce anlaşmalı bir şekilde ayrıldım, diğer arkadaşların yorumları gibi ben de dönem dönem gelgitler yaşadım,sanırım sürecin gerektirdiği şeylerden biri. Zaman zaman mutlu anılar aklıma geldi, acaba dediğim oldu, Ancak yaşadıklarım aklıma geldikçe keşke daha önce ayrılsaydım diyorum..Şuan çok özgür ve rahatlamış hissediyorum.Bu kadar kolay olabileceğini düşünmemiştim.Kendimi bulmuş gibiyim, çocuğuma istediğim huzurlu yuvayı verebiliyorum, başkasını mutlu etmek gibi bir kaygım yok, sadece ben ve çocuğum için plan yapıyorum.. Bundan sonraki hayatım adına çok doğru bir karar verdiğimin bilincindeyim ve çok şükür diyorum 🙏

Aranıza yeni katıldım arkadaşlar.. Ben de 1 ay kadar önce anlaşmalı bir şekilde ayrıldım, diğer arkadaşların yorumları gibi ben de dönem dönem gelgitler yaşadım,sanırım sürecin gerektirdiği şeylerden biri. Zaman zaman mutlu anılar aklıma geldi, acaba dediğim oldu, Ancak yaşadıklarım aklıma geldikçe keşke daha önce ayrılsaydım diyorum..Şuan çok özgür ve rahatlamış hissediyorum.Bu kadar kolay olabileceğini düşünmemiştim.Kendimi bulmuş gibiyim, çocuğuma istediğim huzurlu yuvayı verebiliyorum, başkasını mutlu etmek gibi bir kaygım yok, sadece ben ve çocuğum için plan yapıyorum.. Bundan sonraki hayatım adına çok doğru bir karar verdiğimin bilincindeyim ve çok şükür diyorum 🙏
Allah daim etsin

Böyle hikayeleri çok okudum eşyalarını alabilrsin merak etme Allah yardimcin olsun 😞
Kocam çocuk oyuncağına cevirdi.1500tl için çekişmeliye çevirdi.oysa 20bin maddi 20bin manevi istedim.neden onun yaptıkları lütuf.300tl den fazla nafaka vermemek için dil dökeceğine dön diye dil dökse boşanmazdık.

O gelgitler bende de oluyor ama kendime çok kızıyorum aslında çok kararliyim ama bi yanım acaba diyor benimde

Merhaba arkadaşlar bu konuyu açma sebebim boşanma sürecinde olan kadinlarimiza destek vermek amaciyladir.ne hayallerle kurdugumuz o yuvanın yıkılması zordur.bosanmayi ister kadın istesin ister erkek veya ikiside sonucta bir yuva yikiliyor belkide ortada bir çocuk var her insan bu aşamada zorlanabiliyor konuşmak dertlesmek istiyor içini dökmek istiyor.isterseniz nefret edin ona karşı ama yinede üzülebiliyoruz çünkü biz hayallerimizi verdik haketmeyenlere verdik malesef bilemedik.Bosanma aşamasında ve yeni boşanmış kadınlarımız sizlerin bu süreçten nasıl geçtiğinizi diğer kadinlarimizada destek olmak amaclı yazmanızı isterim.hep birlikte dertlerimize derman olalım.Derdinizi üzüntünüzü yazın rahatlayin bu konuyuda birbirimize güç vermek moral vermek adına açıyorum.tum evli çiftlerimize bir ömür mutluluklar diliyorum.Bu süreçte olanlarada Allah yar ve yardımcısı olsun yüzünüz hep gülsün İnşallah 🤲✋
Çok güzel olmuş bu konu. Bende boşanmak isteyenlerdenim. Aılesının baskısı eşimin sessizliğiyle son buluyor. Başka şehirde olsak eşimle mutlu olabılırdık tek içimde kalan bu sanırım. Ama özgürlüğüm öyle bır kısıtlandı ki boşanınca rahatlayacagım Allah’ın izniyle. Sadece bunu nasıl acıklayacagız nasıl bu evden gidecegım onu dusunuyorum (kv ışe evımız altlı üstlü iç içe..) kp ise zorba bizde boşanma yok diyip duran bır adam..

Çok güzel olmuş bu konu. Bende boşanmak isteyenlerdenim. Aılesının baskısı eşimin sessizliğiyle son buluyor. Başka şehirde olsak eşimle mutlu olabılırdık tek içimde kalan bu sanırım. Ama özgürlüğüm öyle bır kısıtlandı ki boşanınca rahatlayacagım Allah’ın izniyle. Sadece bunu nasıl acıklayacagız nasıl bu evden gidecegım onu dusunuyorum (kv ışe evımız altlı üstlü iç içe..) kp ise zorba bizde boşanma yok diyip duran bır adam..
Önce o evden ayrılın sonra açıklayın bence
Benim kp de aynı şekilde bizim ailede boşanmak yok diyor ama onun demesiyle olacak iş değil

Kocam çocuk oyuncağına cevirdi.1500tl için çekişmeliye çevirdi.oysa 20bin maddi 20bin manevi istedim.neden onun yaptıkları lütuf.300tl den fazla nafaka vermemek için dil dökeceğine dön diye dil dökse boşanmazdık.
Bende nafaka istemeyim sadece manevi 15bin tazmınat alayım dedim. Ne kdr parayı düşünüyorsun diyo. Ama bu evden kıyafet harıcınde hıc bır esyayı almadan cıkıcam. Daha aldıgımız temek tencere takımlarının borcu bıtmedı. Nafaka istemeyecegın kı her ay bagımlı kalmayım. Bır kerede alıp kurtulmak istiyorum. Ki maddi durumları var. İnsan vicdan yapar yıne verir ya. Gerdanlıklarımı bıle bozdurdu babasından para alamadıgı ıcın. (Babasıyla ortak calısıyo ama maaşsız adamın el harclıgından baska verdıgı para yok)

X