Boşanma sürecinde ve yeni boşanmış kadınlar toplanalım.😊

Açık söylemek gerekirse bi pislikle evli idiyseniz ve boşanabildiyseniz bence şükretmek lazım. Ben 14 yıllık evliydim, evliliğimin başından beri sevilmedim ve şiddet gördüm, çok defa polis çağırmak zorunda kaldım, bana değer vermedi ailesinin de etkisiyle benimle aile olamadı, zaten kişiliği pek oturmuş bir insan değil, kim ne derse ona uyuyor, onun bunun lafıyla bana şiddet uygulayıp aşağılayan bir insandı. Beni sevdiğini bile söylememesine rağmen ailem onun beni sevdiğini, zamanla düzeleceğini ve çocuğumun boynunun bükülmemesini nasihat ederek sağ olsunlar (!) yuvamı yıkılmaktan kurtardı ve şiddet yüzünden vücudumda iyileşemeyen zedelenmeler mevcut. Mühendisim, çalışıyorum, üç çocuğum var. Boşanmama sebep olay yine darp, tehdit ve hakaret sebebiyle oldu. 2018 başında dava açmama rağmen, darp raporu ve pek çok delil olmasına rağmen bugün oldu hala boşanamadım. Ex müfettişti. Dava sürecinde de iki yüzlülüğü devam etti, süreçte beni yıldırmak için tehditleri devam etti, bana ayrı mahkemeye ayrı oynuyor, çocuklar umurunda değil, ilgisi yok, görmeye gelmez ama yazın sanki çocuklar ona gösterilmiyormuşçasına icra ile çocukları ve beni perişan ederek çocukları alır. Resmi nikahtan bu süreçte nefret ettim ve çok gereksiz olduğunu anladım. Bir boşanma bu kadar uzun sürmemeli. İslamda evlilikte iki şahit gerekirken boşanmak için şahit bile gerekmemekte, bir kelime ile boşanılmaktadır, buradan boşanmanın daha elzem olduğu anlaşılması gerekir. Ama maalesef boşanma süreçleri çok uzun sürerek bu insanların biraraya gelmesi imkansız hale geliyor. on bin civarı maaş alan adam üç çocuğa bin civarı nafaka veriyor. Süreç her şekilde onun lehine maalesef. Yaşım ilerliyor. Erkekler süreçte de istedikleri hayatı yaşarken, çoğunlukla kadınlar fedakar olanlar ve mağdur olanlar maalesef. Evlenmek güzel olduğu kadar, sıkıntılı bir insandan boşanmak ondan çok daha güzel harika bir şey. Umarım ölmeden bende o günleri görebilirim.
Allah yardımcın olsun umarım bian önce ayrılırsın kurtulursun o adamdanda ama iyi bir avukata ihtiyacın var bence

Merhabalar herkese. Ben boşanma aşamasındayim. Aynı zamanda hukukçuyum. Aldatıldim. Soy adını taşıdığım yaratik beni boşandığı eşiyle aldattı. Davayı anlaşmalı açtık tabi sonra bu anlaşmalıyi cekismeliye çevirdi. Dava 1 yıl oldu devam ediyor.
Merhaba, ben de 2 yıl önce boşandım. 4 yıl peşimde koşmuştu. Razı oldum, evlendik. 2 yıl evli kaldık. Danışmandı kendisi. Sürekli seyahatteydi. Bir arada olamıyorduk ve benim yaşım 32di. Tüp bebek merkezine başvurduk. Yaptıranlar bilir çok sancılı bir süreç, transferim yapıldı. Herşey çok iyiydi aslında ben öyle sanıyordum ya da. Transferimin 7. gününde 50 yaşında, Diyarbakır’da yaşayan (ben Ankara’da yaşıyorum) evli bir kadınla aldatıldığımı öğrendim.Konuyu öğrenmek için kadını aradığımda Geylani aşiretinin kızı olduğunu söyleyerek üstüne bir de tehdit etti. Arzu Geylani :KK66: Transferi sürpriz olsun diye kimseyede söylememiştik, evde tek başıma ağlarken Kanamam oldu. Boşandım. Yalnız yaşıyorum, kariyerli bir mesleğim var. Anlaşmalı ayrıldım. Evlilik tekrar istiyorum ve düşünüyorum. Çocuk çok istiyorum. İmtihan büyük. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Niye bu kadar anlattım bilmiyorum.

Merhaba, ben de 2 yıl önce boşandım. 4 yıl peşimde koşmuştu. Razı oldum, evlendik. 2 yıl evli kaldık. Danışmandı kendisi. Sürekli seyahatteydi. Bir arada olamıyorduk ve benim yaşım 32di. Tüp bebek merkezine başvurduk. Yaptıranlar bilir çok sancılı bir süreç, transferim yapıldı. Herşey çok iyiydi aslında ben öyle sanıyordum ya da. Transferimin 7. gününde 50 yaşında, Diyarbakır’da yaşayan (ben Ankara’da yaşıyorum) evli bir kadınla aldatıldığımı öğrendim.Konuyu öğrenmek için kadını aradığımda Geylani aşiretinin kızı olduğunu söyleyerek üstüne bir de tehdit etti. Arzu Geylani :KK66: Transferi sürpriz olsun diye kimseyede söylememiştik, evde tek başıma ağlarken Kanamam oldu. Boşandım. Yalnız yaşıyorum, kariyerli bir mesleğim var. Anlaşmalı ayrıldım. Evlilik tekrar istiyorum ve düşünüyorum. Çocuk çok istiyorum. İmtihan büyük. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Niye bu kadar anlattım bilmiyorum.
Ayy ne güzel anlaşmalı boşanmışsın bitmiş gitmiş. Benim davam halen devam ediyor. Adam benden hâlâ para istiyor.

Peki ben niye mutlu olamıyorum geleceğe umutla bakamıyorum.şiddet uygulayan hakaret edip evden kovan ailesine ezdiren evde neredeyse hiçbir sorumluluk almayıp bir de ben ise gittigimde tertemiz evi pis eden paranoyak kafasında kurduğu ve yalnızca kendi inandığı sacma sapan kıskançlık ve aldatma fikirleri ile dünyayı bana zehir edip bosanmamiza neden olan eski esimden ayrıldığım için neden mutsuzum.bir cocugum var Rabbime sukur .cocugum icin herseyi dort dortluk yapiyorum maddi kaygım yok herkesin karakterini takdir ettiği biriyim ama geleceğe karşı o kadar umutsuzumve ruh halim isyanlarda.. ayrilali 2 yila yakin oldu .napicam ben
calis bacim. işe gir. para kazanmak icin degil. degismek icin. starbucksa barista gir haftada 10 saat. hayata bakis acini degistir yavas yavas.

merhaba arkadaşlar ben bu başlığı görünce hemen üye oldum kadınlar kulübüne benim hikayem sizin hikayelerinize göre çok çok karışık belki kimileriniz beni suçluyucak belki kimileriniz beni haklı bulucak biz eşimle 6 yıl cıktık bir sene nişanlı kaldık çok severek evlendik ama öyle böyle bi sevgi değil...
2009 da evlendik hamileydim eşimin iş yerinden bi kadınla mesajlarını yakaladım ilk aldatıldıgımı örendiğim zaman 6 aylık hamileyim tabii sonra kadın benimle görüşmek istedi aramızda sandıgın gibi bişey yok dedi neyse hamileyim eşimide seviyorum sustum oturdum yerime ...
sonra eşimin çalıştıgı yer battı kayınbabamlarla oturmaya karar verdik belki para biriktiririz diye nerde tabiii:)
o ara eşimin hiç görmediği halasının kızı geldi almanya dan kayınbabamlarda kaldı tabii bizde o evde oturuyoruz hamileliğim devam ediyor 8 aylık oldu bebegim bir ay var doguma eşim sürekli halasının kızını gezdiriyor filan ilk başlarda şüpelenmedim gece 4 te eve gelmeleri filan beni kuşkulandırdı bi gün bi baktım göleginde ruj lekesi kızla arası çok iyi bana karşı soguk kayınbabamlarında hoşuna gidiyor içten içe eşime dediğim eger o kızla bir daha gezmeye gidersen annemin evine giderim boşanırım senden dedim gitttt dedi öylemi anında ertesi gün gittim annemin evine eşyalarımı aldık cocugumun yeni aldıgımız beşigi babamın evinin kapısından girince kötü oldum dogum vaktım geldi dogumumu yaptım eşime mesaj attım bebek dogdu görmek istersen diye sana gittigin için çok kızgınım umurumda degil dedi ama okadar zoruma gittiki babasız bi şekilde dogurmak dagıldım ben tabii logusa dönmemim neyse aradan 1 ay geçti gördü cocugunu bir aylıkken sagg olsun zahmet oldu ama kendısıne:) barışmaya karar verdik barıstık o evden de ayrıldık kiraya cıktık cocugumda bir yaşına geldi ben çalışmaya tekrar basladım hersey cok güzel oglum 3 yasına geldi bana karsı eşim okadar ilgisizleştiki anladım tabii bisey oldugunu kesin hayatında biri var dedim o arada onun yaptıgı borcları ödüyorum tabii neyse bir gün benim dostum arkadasım dedıgım aılece görüştügümüz cocuklugumun gectıgı arkadasım geldi oda evli bi çocugu var eşim bira içiyordu oda içmek istedi bende yanlarında oturuyordum neyse oglumun uykusu geldi uyutmaya yatak odasına gectı o ara gözüm dalmış uyumusum bı kalktım sessızlık var yanımda esim yok yavasca mutfaga gittim eşimle o dostum dedıgım kişiyi öpüsürken yakaladım ve benım canım cocugumu tek dogurdugumda ki acıyla nasıl yandı anlatamam öyle böyle bi acı degil hangisine yanarsın aynı yastıga basını koydugun adama mı yoksa dostum dedıgınemı kovdum ıkısınıde evden ama bagırmamaya calısıyorum cocugum uyanıp korkmasın dıye uyanırsa sankı benım acım ona gecıcek gibi hissediyordum gitti ler evden ertesi gün içip içip iş yerinde benden cok etkilenen biri vardı intimam almam lazımdı o derece canım yanmıstı bende onu aldattım ama meger kendımı aldatmısım ben o gece meger eşim bana asıl kötülügü bu haddeye getırerek yapmıs bunu zamanla ögrendim ben onun gibi biri degildimki bunu ona söyledim intikamımı aldım dedım sonra duydumkı kendi iş yerinde bizim evimize kahvaltıya gelen iş arkadaslarından biriylede birlikteymiş kız bıde benı arıyordu eşin geldimi eve ee ne yapıcaksın ayrılıcakmısın diye vel hasıl bosanma davamıza bir hafta kala kızla ilişkisini ogrendim kız sadece mesaj attım benim yasadıklarımın aynısıı sanada yasatıcak diye bana inanmadı ama sanırım vel hasıl bosandım o surecte önlisansa kayıdımı yaptırdım açıktan unıversıte okudum çalışıyorum hala aradan 2.5 sene gectı cok pişmanmıs tekrar evlendık 2016da evlendık suan mutluyuz zaman ne gösterir bilmem ama artık aldatma gibi seyleri yok haa olursa nemi yaparım bu sefer hiç dönmemek üzere ayrılırım ve ben hiç olmadıgım kadar özgurdum ayrıldıgımda mutluydumda tabıı arada aılelerın psıkolojık baskısı oluyor ama ben aılemın yanına tasınmadım tek basıma oglumla sapa saglam ayakta kaldım ve ben o ayrılıkta güçlendim bir insanı büyüten tek sey en güvendiklerinden darbe yediği zamndır ben o zmana kadar ne kadar güçlü oldugumu bılmıyordum ve inanın belki sizde ne kadar güçlü oldugunuzu bilmiyorsunuzdur ....
Ama yani sizde iyice abartmissiniz adam eve giren disi sinegi kacirmamis gozunuzle bile gormussunuz ona ragmen barismissinuz.

calis bacim. işe gir. para kazanmak icin degil. degismek icin. starbucksa barista gir haftada 10 saat. hayata bakis acini degistir yavas yavas.
Çalışıyorum zaten ama yaşadığım şeyler çalışan olunca daha hafiflemiyor maalesef. hepimiz etten kemikten insanlarız.yıllarca eşim dedigin her fedakarlığı yaptigin tanidigini sandığın asla sunu yapmaz dedigin insan kendi hatalari kapatmak için sana iftira atmaya çalışıyorsa büyük bir travma yasaman neredeyse kaçınılmaz.bunun parayla pulla yaşam tarzıyla alakası yok.Ben ne yapsam da onun bakış açısından bakamam.benle aynı şeyleri yasamyan da benim bakış açımdan bakamaz..ama bu bir süreç bunu da yaşayacağım varmsi.bana çok şey öğretti. Karakterli gorunen insanlar aslinda omurgasiz olabiliyorlarmis.yaralarim Allah in izniyle iyileştirmeye başladı..bu güne şükür diyorum .benim vicdanim cok rahat.herkes birgun hesabini Allah a verecek.Allah büyük...

Merhaba hanımlar boşananlarr boşanamayanlar boşanma aşamasında olanlar ohhh çok şükür kurtuldum bu pi.likten diyenler yada hala özleyenlerrr....

Nasılsınız? Ben hala duygu karmaşasındayım.
Dava hala bitmedi..

Çalışıyorum zaten ama yaşadığım şeyler çalışan olunca daha hafiflemiyor maalesef. hepimiz etten kemikten insanlarız.yıllarca eşim dedigin her fedakarlığı yaptigin tanidigini sandığın asla sunu yapmaz dedigin insan kendi hatalari kapatmak için sana iftira atmaya çalışıyorsa büyük bir travma yasaman neredeyse kaçınılmaz.bunun parayla pulla yaşam tarzıyla alakası yok.Ben ne yapsam da onun bakış açısından bakamam.benle aynı şeyleri yasamyan da benim bakış açımdan bakamaz..ama bu bir süreç bunu da yaşayacağım varmsi.bana çok şey öğretti. Karakterli gorunen insanlar aslinda omurgasiz olabiliyorlarmis.yaralarim Allah in izniyle iyileştirmeye başladı..bu güne şükür diyorum .benim vicdanim cok rahat.herkes birgun hesabini Allah a verecek.Allah büyük...

cok cok haklisiniz. ben yalnizca kafanizin baska seylerle mesgul olmasi ve belki bunun sizi biraz rahatlatmasini umarak yazmistim. lutfen yanlis anlamayin.

Merhaba.ben de yeni boşandım.çok büyük problemiMiz yoktu bizim aslında maalesef karşı taraf hiçbir çaba göstermedi evlilik düzelsin diye.boşanma aşamasında çok fazla gelgitlerim oldu .ortada çocuk var acaba yanlış mı yapıyorum diye çok düşündüm. Bunu her kadın düşünmüştür illa ki.
Şimdi neler hissediyosunuz, durum nedir

Merhabalar. Uzun zamandır kk da boşanma ile alakalı bir bölüm olmasını istiyorum aslında. Hatta @Mune ye bunun için mesaj yazacaktım.
Bende 2 ,5 yıl oldu boşanalı. Tabi ki her ayrılık sancılıdır. Ama ben hep bu süreçte daha ne kadar kötü bir hayatım olabilir ki ? Diye düşündüm.
Benim naçizane tavsiyem kesinlike çalışın. İşiniz olsun, bir uğraşınız. Ayaklarınız üzerinde durmadan asla evlenmeyin.
Karşınızdakini ya olduğu gibi kabul edin ya da baştan ayrılın. İnanın kimse değişmiyor.
Diğer en önemli hususta baştan tavrınızı koyun. İstemediğiniz bir şeyi size diretirse boyun eğmeyin.
Benim boşanmamın en temel sebepleri aslında benim dik duramamam oldu.
He boşandım ne oldu ? Hayatım eskisinden çok daha şahane oldu.
Kendime güvenim bitmişti evvela onu kazandım. Hayata bakış açım değişti.
Şimdi hayatımda 1 senedir birisi var ve daha 2-3 ay evvel nişanlandık. İnşallah nişanlımla aramız hep iyi olur ama olmazsa da dünyanın sonu değil.
Boşanmak çok zor bir şey buna asla bir sözüm yok ama bu zorlukla başa çıkmanın tek çaresi sizsiniz.
Eski hayatınızda özlenecek bir şey olsa zaten boşanmazdınız. Kimse aylarca ,yıllarca düzelecek diye beklemesin. Ben asla inanmıyorum değişim olacağına. Değişim olmuyor ama siz kabullenip , normalleştiriyorsunuz.
Boşanan tüm hemcinslerim inşallah çok mutlu olur. Boşanmak bir son değil benim için yeni bir başlangıçtır.
Nasil toparlandiniz isiniz var miydi

Allah yardımcınız olsun 🤲bende 6 aydır baba evindeyim gelen giden komşular soruyor kocan iyi izin verdi sana nekadr dusunceliymis diyolardi🙄bende içimden ya tabi Allah belasini versin onun diyodum😑 babam hasta bayrama kadar kalıcam dedim şimdi herkes anladı tabi bayramda geçti noldu bi sorunmu var diyolar artık yavaş yavaş vakti geliyo gibi söylemekte çok zor çünkü 6 ay evli kaldim elaleme bakmiyorum ama yinede herkes söylencek ailem sahip cikiyor evet ama ben onlara bunu yasattigima çok üzülüyorum bilemezdik Allahtan gelen bisey evet ama böyle hayal etmedim
Bende ayni sekilde ailemin evindeyim uzatip uzatip duruyorum esimin tayin cikinca flan diye de ne zaman patliycam bakalim herkes sormaya basladi 🙄

Çekişmeli boşanmak çok zormuş, her aşaması ayrı yıprandırıcı. 2 ay oldu davayı açalı hala duruşma tarihi bile belli değil. Önümü görmek istiyorum artık. Var mı benimle aynı durumda olan?

Çekişmeli boşanmak çok zormuş, her aşaması ayrı yıprandırıcı. 2 ay oldu davayı açalı hala duruşma tarihi bile belli değil. Önümü görmek istiyorum artık. Var mı benimle aynı durumda olan?
Adalet sıradan insana yavaş işliyor maalesef. Sabırlı olmaya çalış.

Merhaba arkadaslar.1,5 yildir ayri yasiyoruz ve 1ay sonra mahkememiz var ve ben asiri gerginim.O ortami kaldiramayacagimi hissediyorum... :KK43: Anlasmali bosanma olacagi icin hakim ille de orda olmamizi istiyor.Nasil bas edicem bilmiyorum. Kendimi öyle zayif hissediyorum ki :-) Aslinda bosanmak istedigimden bile emin degilim ama dönüsü olmayan yollara girdik. Rabbim güc kuvvet versin benim gibi bu surecin icinde olan herkese

Merhaba arkadaslar.1,5 yildir ayri yasiyoruz ve 1ay sonra mahkememiz var ve ben asiri gerginim.O ortami kaldiramayacagimi hissediyorum... :KK43: Anlasmali bosanma olacagi icin hakim ille de orda olmamizi istiyor.Nasil bas edicem bilmiyorum. Kendimi öyle zayif hissediyorum ki :-) Aslinda bosanmak istedigimden bile emin degilim ama dönüsü olmayan yollara girdik. Rabbim güc kuvvet versin benim gibi bu surecin icinde olan herkese
Nedeni neydi bosanmanizin

X