Açık söylemek gerekirse bi pislikle evli idiyseniz ve boşanabildiyseniz bence şükretmek lazım. Ben 14 yıllık evliydim, evliliğimin başından beri sevilmedim ve şiddet gördüm, çok defa polis çağırmak zorunda kaldım, bana değer vermedi ailesinin de etkisiyle benimle aile olamadı, zaten kişiliği pek oturmuş bir insan değil, kim ne derse ona uyuyor, onun bunun lafıyla bana şiddet uygulayıp aşağılayan bir insandı. Beni sevdiğini bile söylememesine rağmen ailem onun beni sevdiğini, zamanla düzeleceğini ve çocuğumun boynunun bükülmemesini nasihat ederek sağ olsunlar (!) yuvamı yıkılmaktan kurtardı ve şiddet yüzünden vücudumda iyileşemeyen zedelenmeler mevcut. Mühendisim, çalışıyorum, üç çocuğum var. Boşanmama sebep olay yine darp, tehdit ve hakaret sebebiyle oldu. 2018 başında dava açmama rağmen, darp raporu ve pek çok delil olmasına rağmen bugün oldu hala boşanamadım. Ex müfettişti. Dava sürecinde de iki yüzlülüğü devam etti, süreçte beni yıldırmak için tehditleri devam etti, bana ayrı mahkemeye ayrı oynuyor, çocuklar umurunda değil, ilgisi yok, görmeye gelmez ama yazın sanki çocuklar ona gösterilmiyormuşçasına icra ile çocukları ve beni perişan ederek çocukları alır. Resmi nikahtan bu süreçte nefret ettim ve çok gereksiz olduğunu anladım. Bir boşanma bu kadar uzun sürmemeli. İslamda evlilikte iki şahit gerekirken boşanmak için şahit bile gerekmemekte, bir kelime ile boşanılmaktadır, buradan boşanmanın daha elzem olduğu anlaşılması gerekir. Ama maalesef boşanma süreçleri çok uzun sürerek bu insanların biraraya gelmesi imkansız hale geliyor. on bin civarı maaş alan adam üç çocuğa bin civarı nafaka veriyor. Süreç her şekilde onun lehine maalesef. Yaşım ilerliyor. Erkekler süreçte de istedikleri hayatı yaşarken, çoğunlukla kadınlar fedakar olanlar ve mağdur olanlar maalesef. Evlenmek güzel olduğu kadar, sıkıntılı bir insandan boşanmak ondan çok daha güzel harika bir şey. Umarım ölmeden bende o günleri görebilirim.