- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.789
-
- Konu Sahibi Beyazolsun
Çok üzüldüm hakkinızda hayırlısı olur inşallah boşandınız mı acabaHerkese merhaba, paylaşımlarınızin insana iyi gelen yani var. Bende durumumu kisaltmaya çalışarak sizinle paylaşmak istiyorum.Memleketime 700 km mesafelik bir şehirde üniversite kazandim ve 1 yıl sonra da şuan boşanma aşamasında olduğum eşimle tanıştım. Eşimle başladığımızda 18yasindaydim şuan 30 yasimdayim. Son 4yili evlilik olmak üzere toplam 12yillik birlikteliğimiz var. O kadar çok sevdik ki birbirimizi , herkesin maşallah dediği ,yolda yürürken bile tanıdık simalarin nazar deymesin çok güzelsiniz dediği bir cifttik. Son 1 yıla kadar da durum aynıydı. 1yil önce esnaf olan eşim işini büyütmek ve büyük bir borca girip risk almak istedi benim fikrimi sormamasina rağmen yapmaması gerektiğini ,ekonominin zaten kötü olduğunu söyledim. Sonuç isyerimiz batti 100bin TL lik kredi + kredi kartı borçları vs. birikti. Bana evde, mutfakta yardım eden,hazırlan seni dışarı çıkarayım diyen,hep düşünen eş son 1yilda gitti. Pandemi sebebiyle kilo aldığımda fıçı gibi oldun ,vücudunu beğenmiyorum dedi.arabamiz alsam 11lere kadar hep onda olduğu için arabayı isteyip spora gitmek isteyince hiç evden çıkamayan bana arabanın benzininin,spor salonunun 150tlsnin lafını yaptı. Zaten zamanında arkadaslarimla kendi arasında seçim yaptırmış ve onu seçip arkadaş çevremi dagitmisim(aklıma aciyim),onsuz zaten disarda olmak tatsiz gelmiş o yzden hep onun vakit ayırmasını beklemiştim. Yeni işinde çok çalışıyor evet ama eskisi gibi bana iyi davransa o kısacık zamanlarda yetebilirdi bana. Öfke kontrol problemi cikti ortaya. Tartışırken yer mekan insan demeden bana bagirabiliyor, kendi kafasını yumrukluyor, kapıya kafa atabiliyor. Hiç alışık olduğum durumlar değil ve inanın o zamanlarda o kadar korktum ki... Sadece kendim icin değil, kendisine zarar verdiği için de korktum. Arkadaşlarının yanında sesinin iyi geldiğini söyleyince bana benimle vakit geçirmenin onu açmadığını söyledi. Bir gün esrar içtiğini öğrendim. Bir gün yüzümü görmek istemediği için eve gelmek istemedigini soyledi. ama sonra bi an geldi iyi ki varsın dedi. Seni çok seviyorum dedi. Sonra yine üzdü.Yine sabır, yine konuş duzelir diye bekle, yine aynı... En son birden ailemin buraya gel bi onun burnunun sürmesi gerekiyor demesiyle 2ay önce memleketime geldim. Evden cikip arabama binerken "gitmeseydin keşke"dedi. Bende yüzümü görmek istemiyodun, istediğini yapiyorum mutlu ol dedim çıktım geldim. Geldiğimden beri çaba, bir ışık bekliyorum ,çaba gosterse son 1sans daha verecektim sırf içim rahat olsun bittiğinde diye ama hala kendini haklı görüyor. kaç kez anlatmama rağmen maddiyat yüzünden buraya boşanmayı düşündüğümü sanıyor, halbuki bizim durumumuz hiç bir zman çok iyi olmadı ama huzurum, beni düşünen eşim vardı. Son 1yildir ne beni düşünen eş, ne zan ayirmaya çalışan eş, ne iyi davranan eş yok ,kalmadı. Şimdi bir cikmazdayim, üniversiteden beri ayrı olduğun baba evi, düzeninin değişmesi, herşeyi geride bırakıp yeni bir hayat... Üstesinden gelebilecek güçte hissettiğim pek söylenemez aslında ama değişmek istemeyenin yanında olamam mantıken.
Cokk uzunn oldu kusura bakmayın en kısaca anlatabildim şekli bu.
Size bişey diyeceğim ama lütfen bana gülmeyin yada kızmayın. Boşanalı yaklaşık üç ay oldu daha doğrusu evimi ayıralı okadar oldu ama eski kocam nerdeyse her gün burda yada ben onun evindeyim . Örneğin dün arabamın kışlık tekerlerini değiştirmek için arabamı aldı sabahta getirdi , çocuklar da bendeydi bugün geldiğinde ben kahve yapmıştım sormadan gitti bir fincan aldı kendisine . Bir başka gün ise ben çocukları ona götürdüğümde yemek hazırlamıştı bana gel ye falan giyince bende oturdum yedim. Sizce bu normal bir durum mu ? Böyle mi olmak daha iyi yoksa dahamı soguk davranmalıyım ?
Arkadasca anlasabiliyosaniz ne guzel. Cocuklar icin daha iyi olur sanki.Size bişey diyeceğim ama lütfen bana gülmeyin yada kızmayın. Boşanalı yaklaşık üç ay oldu daha doğrusu evimi ayıralı okadar oldu ama eski kocam nerdeyse her gün burda yada ben onun evindeyim . Örneğin dün arabamın kışlık tekerlerini değiştirmek için arabamı aldı sabahta getirdi , çocuklar da bendeydi bugün geldiğinde ben kahve yapmıştım sormadan gitti bir fincan aldı kendisine . Bir başka gün ise ben çocukları ona götürdüğümde yemek hazırlamıştı bana gel ye falan giyince bende oturdum yedim. Sizce bu normal bir durum mu ? Böyle mi olmak daha iyi yoksa dahamı soguk davranmalıyım ?
Yazik degilmi sana boyle bir adamla hayati paylasman?İyi günler. Gerçekten çok desteğe ihtiyacım vad.ben 28 yaşındayım. 10 senelik beraberlik sonucunda evlendim. Devlette öğretmenim. Gaziantepte öğretmenlik yapıyorum. Eşimle lise zamanında tanıştık. Eşim lise mezunu. Markwtte çalışıyor. Ama benim için hiç önemli olmadı. Çünkü benim için önemli olan dürüstlüğü iyi birisi oluşuydu. Ben ne istersem yaptı.iyi bir eş olacağını düşündüm ve evlendim. Ama evliliğimin 6. Ayında benim bilmediğim bir sürü facebooku ve instagramı olduğunu öğrendim. Bir tane instagramında bir kızla flörtöz konuşmalarını buldum. Sonra da 11 senedir markette her kıza yaklaşmaya çalıştığını hatta dışarıda görüştüğünü de öğrendim. Yani sevgili olmuyor ama flörtöz şekilde her kıza yaklaşmış. Ben çok şaşkınlık içerisindeyim. Çünkü eşim benden başka kimseyi gözü görmeyen çok düzgün beni hep önemseyen biri gibi görünüyordu. Aslında sadece bana değil. Arkadaşlarına da hep kızlar ona yaklaşmaya çalışıyormuş ama o, birşey yapmıyormuş gibi göstermiş. Ben çok fena yıkıldım. Boşanmayı düşünüyorum. Aslında hiç sevgim kalmadı. Ama içimde bir korku var. Sanki bir daha yuva kuramam. Çocuk sahibi olamam gibi geliyor. Bunun korkuları var içimde. Lütfen düşüncelerinizi yazın. İhtiyacım var.
Cocuklar icin guzel bir durum sizde bu durumdan rahatsiz degilseniz cok guzel bence.Size bişey diyeceğim ama lütfen bana gülmeyin yada kızmayın. Boşanalı yaklaşık üç ay oldu daha doğrusu evimi ayıralı okadar oldu ama eski kocam nerdeyse her gün burda yada ben onun evindeyim . Örneğin dün arabamın kışlık tekerlerini değiştirmek için arabamı aldı sabahta getirdi , çocuklar da bendeydi bugün geldiğinde ben kahve yapmıştım sormadan gitti bir fincan aldı kendisine . Bir başka gün ise ben çocukları ona götürdüğümde yemek hazırlamıştı bana gel ye falan giyince bende oturdum yedim. Sizce bu normal bir durum mu ? Böyle mi olmak daha iyi yoksa dahamı soguk davranmalıyım ?
Bazen rahatsız oluyorum. Hani sanki huyuna gitmezsem bana ve çocuklara kötü olacakmış gibi hissediyorum, diğer yandan bu yakınlıkta rahatsız ediyor beni ...Cocuklar icin guzel bir durum sizde bu durumdan rahatsiz degilseniz cok guzel bence.
Peki niye bosandiniz?
O zaman mesafe koyucaksiniz..Bazen rahatsız oluyorum. Hani sanki huyuna gitmezsem bana ve çocuklara kötü olacakmış gibi hissediyorum, diğer yandan bu yakınlıkta rahatsız ediyor beni ...
Henüz boşanmadim. Eşim tüm lakayitligiyla boşanmak için zamanının olmadığını , çok yoğun oldugunu ugrasamayacagini söyledi. Karşında ki senin hataların yüzünden evini terketmiş memleketine gitmiş, insan biraz çabalar, üzülür , üzüntüsünü belli eder. Ama yok :/ Erkeklerin yüzde 1i kadar kafamız rahat olabilsek, düşünmeden durabilsek bizde keşke. Senin neden bosandin? Üzüldüm senin içinde... İnsanın düşünmeye başladığında ayrılık kelimesini bile beynine kabul ettirmesi bile zaman aliyo gerçekten. Bilmiyorum bende de boşandıktan sonra da bu kabullenme durumu çok sürer mi diye korkuyorum açıkçasıÇok üzüldüm hakkinızda hayırlısı olur inşallah boşandınız mı acababende iki hafta oldu boşanalı kabullenmekte bile zorlanıyorum hala
Ben burada yeniyim ilk defa bir konuya yorum yazdım. Bana mı yazdınız bunu emin olamadım ama yanlışlık olmasın diye söylemek istedim .Çocuğum yok , 12yildir birlikteyiz 4yili evlilik. Son 1yilds çocuk istedim olmadı nasip degilmis , hayırlısı buymuş demek ki düşünüyorum şuan. Boşanmaya karar vermek , süreç gercekten çok yıpratıcı , zor. Özellikle de biz kadınlar için öyle olduğunu düşünüyorum. Allah hepimizi hayırlı yollara cikartsinHakkınızda hayırlısı olsun. 3 çocukla Allah daha sabır güç versin
Çocuğum vara sığınmayan birisiniz ne güzel planınız ne peki boşanma sonrası.
Yeni hedefler yeni hayaller ve yeni insanlar soktunuz mu hayatınıza? Çocuktan dolayı birbirinizi görmeye devam ediyorsanız daha zor olması normal tabi, ama ona rağmen daha iyi daha mutlu olabilirsiniz.Peki ben niye mutlu olamıyorum geleceğe umutla bakamıyorum.şiddet uygulayan hakaret edip evden kovan ailesine ezdiren evde neredeyse hiçbir sorumluluk almayıp bir de ben ise gittigimde tertemiz evi pis eden paranoyak kafasında kurduğu ve yalnızca kendi inandığı sacma sapan kıskançlık ve aldatma fikirleri ile dünyayı bana zehir edip bosanmamiza neden olan eski esimden ayrıldığım için neden mutsuzum.bir cocugum var Rabbime sukur .cocugum icin herseyi dort dortluk yapiyorum maddi kaygım yok herkesin karakterini takdir ettiği biriyim ama geleceğe karşı o kadar umutsuzumve ruh halim isyanlarda.. ayrilali 2 yila yakin oldu .napicam ben
Biz de bir hatamdan dolayı boşanmak istedi sonrası anlaşılamamak konuşamamak hakaret derken 6 ay ayrı kalmanın sonunda boşandık o süreç bana ayrılığın ikimize de iyi geceleceğini yeniden bir sayfa açabileceğimizi düşündürürken kendisi kafasında bitirmiş ve bittiHenüz boşanmadim. Eşim tüm lakayitligiyla boşanmak için zamanının olmadığını , çok yoğun oldugunu ugrasamayacagini söyledi. Karşında ki senin hataların yüzünden evini terketmiş memleketine gitmiş, insan biraz çabalar, üzülür , üzüntüsünü belli eder. Ama yok :/ Erkeklerin yüzde 1i kadar kafamız rahat olabilsek, düşünmeden durabilsek bizde keşke. Senin neden bosandin? Üzüldüm senin içinde... İnsanın düşünmeye başladığında ayrılık kelimesini bile beynine kabul ettirmesi bile zaman aliyo gerçekten. Bilmiyorum bende de boşandıktan sonra da bu kabullenme durumu çok sürer mi diye korkuyorum açıkçası
Hedefler hayaller var ama yeni insanlar derken yeni birini tanımak tan bahsediyorsan henüz kimseyle tanışmadım.eski esim bu kadar sey yasatmisken zaten boşanmış erkeklere hiç guvenemem..öyle .bir çıkmazda gibiyim.Allah büyük..Yeni hedefler yeni hayaller ve yeni insanlar soktunuz mu hayatınıza? Çocuktan dolayı birbirinizi görmeye devam ediyorsanız daha zor olması normal tabi, ama ona rağmen daha iyi daha mutlu olabilirsiniz.